Prrplach klimatizácie
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
robert7305
- Dátum registrácie: 11.11.2009 16:19 Zdieľať na Facebook
Prrplach klimatizácie
Zdravím.Na Xantii 2,0 16v,som dal vymeniť kompresor,hadice,chladič,odlučovač( všetko nové)..po dvoch hodinách klíma začala chrastiť.Po rozobrati sa zistilo,že kompresor je K.O.a v systéme su mikropiliny.Potrebujem dať urobiť preplach systému.Neviete mi poradiť,kde v Ke a okoli(100km) by mi to vedeli urobiť? Všade majú len plničky,ani na nete som nenašiel.Ďakujem za radu.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Jednej veci nerozumiem,ak sa menilo cca 80% dielov klimatizácie,prečo sa ten neštastný zbytok v tom čase rozloženého systému nevyčistil ? Ak dobre rozumiem čítanému textu,tak ostalo na vyčistenie iba vnútorné teleso.Ak boli menované veci nové,tak v systéme mohli kovavé nečistoty ostať jedine vo vnútornom telese,o čom síce silne pochybujem,ale všetko ostatné je menené a nové.Ale...pri lajdáckej robote si pokojne viem predstaviť že sa zabudol pridať olej do obeživa a problém vzniknúť musel.Hypoteticky
sa nič podobné nesmelo stať,pretože kompresor si chladivo berie práve z vetvy ktorá sa vracia,tj prejde sušičom (zároveň vždy filter) a tak sa nemohli kovové čiastočky zo starého vnútorného telesa nijako do klima kompresora dostať,ale museli sa v ňom vytvoriť
sa nič podobné nesmelo stať,pretože kompresor si chladivo berie práve z vetvy ktorá sa vracia,tj prejde sušičom (zároveň vždy filter) a tak sa nemohli kovové čiastočky zo starého vnútorného telesa nijako do klima kompresora dostať,ale museli sa v ňom vytvoriť
-
robert7305
Vnútorné teleso bolo len prefuknute.Predpokladáme,že nový kompresor bol zmätok.Oleja bolo dané správne množstvo,nie len ako pri doplňani klímy.Všetko okrem vnutornej jednotky bolo nové.Len je problém s tym,že tu ma plničku každý auto- pneuservis,len preplach nikto nerobí.Dal som ďalší kompresor namontovať,len klíma je odsatá a bez preplachu ju nechcem dať plniť.Nemám v pláne kompresor zničiť.Preto potrebujem nejaký kontakt na niekoho,kto mi oba okruhy preplachne a naplní.Pred výmenou toho všetkého bol olej pekný,čistý..len som mal.úniky chladiva..cez hadice,okolo tesnenia kompresora aj chladič svietil..Som si na90% istý,že nový kompresor( delphi) bol chybný a on vytváral piliny..vlastne je to jediná pohyblivá súčiastka..
-
mhlavaty
- opravy & diag
Nuž zháńaj.Napíšem to tak....odkedy klímu do auta vymysleli,tak ic robím ak je nutné.Čosi som sa ich narobil,kedže som 25 rokov robil dennodenne ťažké búračky roztrhané na kusy.Za celý život tj 47 rokov profesného života som (mi) nikto klímu nepreplachoval.Ak bol celý systém skladaný z vrakoviskových dielov čo v nich roky spávali pavúci,tak som si tie diely prečistil sám,ale nikdy sa takáto vec nestala a to ľudia teda vedia navláčiť na opravu pekný bordel
-
robert7305
Ako a čím to mám.dať prečistít? V servise,kde mi to montovali,nevedia.Pýtal som sa aj inde..kde plnia klímu,všade odpoveď..zhruba: treba nájsť špecializovanú firmu na to,je to špeciálny roztok na čistenie..Terba rozpojit pri kompresore a pred vnútornou jednotkou a tlakom prepláchnuť,aby tie piliny vymylo..Tak,ak je na to nejaký spôsob, poraďte.Ďakujem
-
mhlavaty
- opravy & diag
Treba hladať čistiace prostriedky na báze tenzidov,rozbíjajú povrchové napätie a to je celý zázrak.Ja používam Mafru,ten druh ktorý je určený na hliníkové diely.Klasická Mafra hliník jemne narušuje,preto ak už sa použije tak vo velkom riedení 1:20 z vodou a nechať pôsobiť iba dve tri minuty.Na záver vždy prefuk velkým tlakom vzduchu a dosušiť malým prietokom dlhú dobu,aj viac ako hodinu
-
avelmak
- Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
robert-preplach existuje bud s cistiacou kvapalinou,alebo so samoznym chladivom.Kompresor sa neda preplachnut,len ostatne veci.Existuje preplach celeho systemu /bez kompreosru/.Odpojis kompresor a das pripravok na trubky a cele sa cisti cez plnicku.Samozrejme plnicka musi mat tu funkciu.Dalsia varianta-preplachnut kazdy jediny diel vzlast.To je najefektivnejsie,ale casovo cca na cely den.Odporucujem z noveho kompresora vyliat olej/to nie je tej vyskozity/,preplachnut cely system,polovicu mnzstva oleja dat do kompreosra druhu polovicu do systemu cez plnicku.Este jedna vec,susic a expanzny vnetil sa musi odtsranit pri preplachu a dat novy susic po zakroku.Ja mam od KE viac ako 100km,teda neprides.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný