Pokuta Švajčiarsko
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
franto1609
- Dátum registrácie: 13.03.2012 21:02 Zdieľať na Facebook
Pokuta v CH.
Zdravím. Mám otázku, vo švajčiarsku som dostal pokutu za rychlost pri ceste do Talianska 300 chf. Na mieste som cvakol 100chf. Teraz po cca 30 dni mi prišlo domov doplatit tých 200chf plus dake drobne za papierovacky.. Tak sa pytam mozu to odo mna vymahat sudne cez exekutora....Viac sa tam nechystám tak sa priznám že mi napadlo nezaplatit to ale neviem ci to nejak vedia vymoct. Ma niekto s tým skusenost??? Ďakujem
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
-
franto1609
- Dátum registrácie: 13.03.2012 21:02 Zdieľať na Facebook
-
lukasV12
- Dátum registrácie: 18.04.2011 20:55 Zdieľať na Facebook
-
rudolfo63
-
rudolfo63
-
Nick21212
- Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
-
impax
- Dátum registrácie: 28.07.2011 07:35 Zdieľať na Facebook
nezaplatíč maďarom, rakúšanom, čechom, poliakom - vcelku sa nič nedeje, nezaplať švajčiarom a uvidíš tú srandu, ne že už nikdy nepôjdeš do švajčiarska ale nebudeš mať ísť na čom ani na nákup - rady ako švajčiari nie su v eu a nemajú dohodu o vymáhaní pokút, netreba brať vážne, zaplať a budeš mať pokoj. oni sa ozvú nie za mesiac rok ale tak keď sa tam nazbiera slušná čiastka tak potom ťa dostanú.
-
draik
- Dátum registrácie: 19.03.2011 13:04 Zdieľať na Facebook
-
jaster-83
- Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17 Zdieľať na Facebook
no ale to je uplne ine ako keby ta cvakla kamera napr. ze ides na cervenu a vedel by si o tom ale nikto by ta nezastavil, to by ti nic domov neprislo ale takto ked ta zastavili, pokutovali, maju tvoje udaje, nemusia nic posielat na slovenske urady, to mas to iste ako ked ta zastavi madar alebo cech, uz maju tvoje data, uz vedia nie len auto ale aj vodica cize sa nevykecas ze si pozical auto niekomu atd do stratena, aj madar ked ta zastavi a nemas jak zaplatit tak ti da sek co sa tusim neda inak zaplatil len priamo v madarsku na poste a so svajciarmi by som sa nezahraval, ako vies ze sa tam uz nikdy v zivote nevratis?
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ejha za 300chf a este ta aj zastavili{chyba maju tvoje udaje preto ti to poslali ak uvidia len na fotke ze ta cvakol radar -- cudzinec tak si to zistovat nebudu kaslu na to}-to uz si musel spravit nieco drze.bud rad ze si cudzinec.domaci ak prekroci napr v obci o 21km/h pokuta 1500chf.na dialnici je to za 120chf.ak nezaplati tak 4 dni basa a uz ma problem najst si normalnu robotu.pokojne to zahod oni to riesit nebudu.max ak jedneho dna pojdes cez ch alebo uvidia tvoje auto na parkovisku a policajt bude cerstvy na zaciatku sichty daju ti papucu a na papieri bude pokuta.nemci rakusaci ti mozu prd nespravil si to na ich uzemi tak isto svicari neriesia co spravil svajciar napr v A D a pod.kazda krajina si to riesi sama.pokial si nenazbieras pokuty aspon za min 800chf tak sa v ch nic nedeje.nad tu sumu uz sa budu o auto zaujimat.no zase zopakujem ziadny exekutor ziadne sudy ziadna basa kde na to ludia chodia.aka unia je v CH stale su oddeleny ani obchodny trh neotvoria a stale sa bude platit zoll.skratka CH nezaujima cudzina.spravil si len dopravny priestupok.za toto sa cudzincovi neskrivi na hlave ani vlas. este som zabudol.kazdy ten ich kanton napr nieco ako okres si riesi priestupky osobitne.cize ak si to dostal v kantone tessin pri taliansku tak kanton graubunden,alebo st gallen o tom nemaju ziadne info.skratka kazdy okres ma inac volno sviatky ine zakony.a uz vobec totalne nic sa na hranici nedeje.ziadne tvoje udaje tam na tabuli nebudu mat ze hladany 
-
lukasV12
-
rudolfo63
vo Švajčiarsku čakajú na zaplatenie pokuty. Pri nezaplatení pokuty sa vám môže stať, že pri náhodnom zastavení policajtmi si vás ľahko vyhľadajú v databáze a budete mať zbytočné problémy, napríklad s konfiškovaním majetku. Švajčiarsky policajti sú mimoriadne dobre vybavení všetkými rôznymi dostupnými technológiami."
..takze..,Svajciarsko ako prva krajina v europe vytvorila databazu na vymahanie pokut,je prepojena na vsetky clenske staty EU...
to su len dva uryvky....
..seven,ty zrejme prezivas incest sam so sebou.Pisuc o tom,ze jeden kanton nevie o druhom...Kam ty na to chodis?
..takze..,Svajciarsko ako prva krajina v europe vytvorila databazu na vymahanie pokut,je prepojena na vsetky clenske staty EU...
to su len dva uryvky....
..seven,ty zrejme prezivas incest sam so sebou.Pisuc o tom,ze jeden kanton nevie o druhom...Kam ty na to chodis?
-
rudolfo63
Ak polícia zastaví zahraničného vodiča, zinkasuje vysokú kauciu plus administratívne poplatky. Ak vodič nezaplatí, policajti môžu namiesto auta skonfiškovať jeho hodnotné veci, napríklad aj hodinky.
Polícia vám podľa spoločného katalógu pokút v prípade niektorých priestupkov (výrazné prekročenie rýchlosti), môže zadržať vodičský preukaz alebo zakázať jazdu na niekoľko mesiacov. Previnilec automaticky putuje do databazy.
..seven,chces nieco k tomu dodat...?
Polícia vám podľa spoločného katalógu pokút v prípade niektorých priestupkov (výrazné prekročenie rýchlosti), môže zadržať vodičský preukaz alebo zakázať jazdu na niekoľko mesiacov. Previnilec automaticky putuje do databazy.
..seven,chces nieco k tomu dodat...?
-
lukasV12
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný