Prekročenie rýchlosti v A a DE
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
codigo
- Dátum registrácie: 19.12.2007 10:50 Zdieľať na Facebook
Prekročenie rýchlosti v A a DE
Nazdar bazáristi, potreboval by som poradiť, vlastne odpoveď na otázku (podotknem, že som googlil, možno nie dobre, ale nenašiel som to, čo potrebujem), dnes sme cestovali z SK do NL a v Rakúsku ma odfotili (prekročenie rýchlosti cca do 20km/h) a potom následne v Nemecku ma odfotili (takisto prekročenie rýchlosti do cca 20km/h), tak by som rád vedel, či môžem čakať pokuty domov? ďakujem vopred za odpovede...
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
-
lauryl
- Dátum registrácie: 04.05.2006 21:56 Zdieľať na Facebook
Vitaj v Klube. Z druhej polovice minuleho roka mam nedopatrenim:
1 Fottka z prejdenia casti dialnicneho useku v Taliansku,
1 Fotka dokladujuca o nieco malo prekrocenie rychlosti vo Svajciarsku,
Min. 2 fotky dokladujuce vyssiu rychlost v Rakusku a dalsie min 2 fotky dokladujuce rovnaku neopatrnost v Nemecku.
Rychlosti boli prekrocene tak do 20km/hod. Ziadny pozdrav zo ziadnej z uvedenych krajin sa nedostavil. Ale samozrejme, je mi jasne, ze ak ma tam aj nahodou zastavia, mozu mi to spocitat.
Takze vymen SPZ alebo auto ;o)
1 Fottka z prejdenia casti dialnicneho useku v Taliansku,
1 Fotka dokladujuca o nieco malo prekrocenie rychlosti vo Svajciarsku,
Min. 2 fotky dokladujuce vyssiu rychlost v Rakusku a dalsie min 2 fotky dokladujuce rovnaku neopatrnost v Nemecku.
Rychlosti boli prekrocene tak do 20km/hod. Ziadny pozdrav zo ziadnej z uvedenych krajin sa nedostavil. Ale samozrejme, je mi jasne, ze ak ma tam aj nahodou zastavia, mozu mi to spocitat.
Takze vymen SPZ alebo auto ;o)
-
jozzo71
- Dátum registrácie: 27.12.2009 07:21 Zdieľať na Facebook
Bratovi takto prišiel pozdrav z DE asi pred rokom. Na foto bolo krásne vidieť detailne jeho tvár, ešte pomaly aj značku cigi čo mal v ústach
. Pošta prišla aj s šekom tu na jeho adresu v Sk. Bolo tých fotiek v obálke viac, auto s ev. č. a potom detaily na ev.číslo a detail jeho tváre nejako super upravený nejakým PC programom. Proste to tam majú riadne zmáknuté.
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
-
lukasV12
- Dátum registrácie: 18.04.2011 20:55 Zdieľať na Facebook
-
ivko1
A tuto jozzo71 dva príspevky nad tvojím si asi vymýšla že ?
http://crepiny.noviny.sk/servisna-tema/ ... nicia.html
http://www.aktuality.sk/clanok/216036/s ... vam-domov/
Síce tam nespomínajú DE ale môjmu známemu tiež došiel šek z DE, síce ho priamo zastavili, ale pretože zaplatil len časť pokuty tak zvyšok mu došiel domov na šek
http://crepiny.noviny.sk/servisna-tema/ ... nicia.html
http://www.aktuality.sk/clanok/216036/s ... vam-domov/
Síce tam nespomínajú DE ale môjmu známemu tiež došiel šek z DE, síce ho priamo zastavili, ale pretože zaplatil len časť pokuty tak zvyšok mu došiel domov na šek
-
lukasV12
Ten pripad z D ktory spominas je v pripade, ak spachas ZAVAZNY priestupok, tak zaplatis iba kauciu a dalej sa rozhoduje v spravnom konani bez tvojej pritomnosti kde ti stanovia vysku pokuty a nasledne ti pride domov. Takto sa postupuje pri dopravnej nehode, vysokeho prekrocenia rychlosti alebo inak nebezpecnej jazdy. Tato pokuta moze byt od kaucia nizsie, tj kauciu ti vratia, alebo naopak vyssia. Zaplatis kauciu napr 100€ a pokuta sa stanovi na 300€, kde 200€ ty doplatis. Ak si nezaplatil, tak to bolo tak, ze ti zakazali soferovanie na uzemi D.
-
ivko1
Ich priestupok mal byť v zmysle že ťahali za Pajerom prázdny autoprepravník nejakým úsekom kde nemali čo hladať - ohodnotili ich asi ako nákladné vozidlo, bolo to na rozkopanej dialnici premávka minimálna, kde pravdepodobne cez určitý úsek bol zakázaný vjazd nákladným vozidlam nad 3.5t ktoré boli asi skôr odklonené - tiež niečo spletali o čase. Viem že im len chceli dať pokutu vyše 100€, oni si mysleli že to zjednali zaplatili 50€ a zvyšok im došiel domov na šek a to je nejakých 5-6 rokov vzad
-
aprofit
- Dátum registrácie: 23.03.2008 10:13 Zdieľať na Facebook
pokuta
nazdar, ja som chodil na mojom aute cca 2 roky dozadu do Nemecka za prácou.Na diaľnici na 100-vke ma odfotilo,išiel som asi 115.Pýtal som sa šéfa čo bude a povedal,že do 80 euro pokuty pre cudzincov ignorujú.Medzitým som v Nemecku aj Rakúsku jazdil na firemných autách s nemeckou špz ,mal som kontroly aj BAG a nič. Asi mal pravdu.No kolegom,ktorý prekročili rýchlosť na nemeckých firemných vozoch pokuty s fotkou+šek prišli na firmu od 20-170 euro-podľa rýchlosti.Každopádne želám veľa šťastia.
Naposledy upravil/-a aprofit v 25.02.2013 01:39, upravené celkom 1 krát.
-
jergusko
- Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Prikláňam sa k tomu čo píše aprofit. Vymáhanie pokút od cudzincov je problém, preto sa tomu venujú zrejme len keď už nejde o fazuľky. Domáceho majú hneď, ale kde budú naháňať nejakého Slováka?? Navyše, pri priestupku je premlčacia doba jeden rok, takže by to museli stihnúť skôr.
A platí to aj opačne. Mal som nehodu v BA, ktorú zavinil Nemec, ktorý odtiaľ ušiel. Jeho značku som ale stihol pozrieť. Je tomu už trištvrte roka a nič sa nedeje, policajti sa odvtedy vôbec neozvali. Hovorili mi ale, že v takýchto prípadoch zahraničné polície nijako neprekypujú ochotou spolupracovať.
Mňa cvakli v Nemecku pred dvomi rokmi. O 02 ráno som išiel cez ľudoprázdy Koln po štvorprúdovke 80 na 60ke.
Nič neprišlo.
V Rakúsku mi dali za stierač papierik s pokutou. Majiteľ obchodu, v ktorom som bol, vyšiel von a hádal sa s tou policajtkou. Neustúpila, nechala mi tam papierik. Keď odišla, ten chlapík ho chytil a hodil do koša.
Nikdy mi nič ďalšie neprišlo, ale to bolo už asi pred 10 rokmi.
A platí to aj opačne. Mal som nehodu v BA, ktorú zavinil Nemec, ktorý odtiaľ ušiel. Jeho značku som ale stihol pozrieť. Je tomu už trištvrte roka a nič sa nedeje, policajti sa odvtedy vôbec neozvali. Hovorili mi ale, že v takýchto prípadoch zahraničné polície nijako neprekypujú ochotou spolupracovať.
Mňa cvakli v Nemecku pred dvomi rokmi. O 02 ráno som išiel cez ľudoprázdy Koln po štvorprúdovke 80 na 60ke.
Nič neprišlo.
V Rakúsku mi dali za stierač papierik s pokutou. Majiteľ obchodu, v ktorom som bol, vyšiel von a hádal sa s tou policajtkou. Neustúpila, nechala mi tam papierik. Keď odišla, ten chlapík ho chytil a hodil do koša.
Nikdy mi nič ďalšie neprišlo, ale to bolo už asi pred 10 rokmi.
-
lukasV12
Presne tak, bola to iba kaucia a dalej sa o nich prejednavalo a az potom sa im stanovila vyska pokuty.ivko1 napísal:Ich priestupok mal byť v zmysle že ťahali za Pajerom prázdny autoprepravník nejakým úsekom kde nemali čo hladať - ohodnotili ich asi ako nákladné vozidlo, bolo to na rozkopanej dialnici premávka minimálna, kde pravdepodobne cez určitý úsek bol zakázaný vjazd nákladným vozidlam nad 3.5t ktoré boli asi skôr odklonené - tiež niečo spletali o čase. Viem že im len chceli dať pokutu vyše 100€, oni si mysleli že to zjednali zaplatili 50€ a zvyšok im došiel domov na šek a to je nejakých 5-6 rokov vzad
-
aprofit
- Dátum registrácie: 23.03.2008 10:13 Zdieľať na Facebook
asi to tak bude.v nedeľu odchádzam zas do Nemecka zhodou okolností medzi Kolín a Bonn cca na 6 týždňov tak uvidím,ale viac chalanov tam na súkromných autách cvaklo a nič. vraj to Nemecko stojí viac keď to vybavujú ako samotná pokuta-pri tých nižších sadzbách.ale možno nás únia niečím novým prekvapí,aj keď by to bolo najlepšie po starom
-
original
- Dátum registrácie: 03.03.2008 13:36
-
rudolfo63
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
...lukas..,raz za 5 rokov aj ja jazdim do D..
Neexistuju ziadne kaucie,ziadne priestupkove konania!Pri zavaznom dopravnom priestupku je jedna hranica a to 200 Eur,ktore musis zaplatit na mieste!!!V pripade,ze nemas financnu hotovost,zabavuju sa ti cennosti do depozitu,pricom policajt ti oznami,dokedy musis zaplatit a dokedy si ich mozes vyzdvihnut.V pripade,ze nezaplatis,cennosti ti prepadaju,ale pokuta ti zostane v pocitaci a budes nadalej dlznikom!Priestupkove konania su voci cudzincom len v tom pripade,ak maju hlaseny pobyt v danom state!
Neexistuju ziadne kaucie,ziadne priestupkove konania!Pri zavaznom dopravnom priestupku je jedna hranica a to 200 Eur,ktore musis zaplatit na mieste!!!V pripade,ze nemas financnu hotovost,zabavuju sa ti cennosti do depozitu,pricom policajt ti oznami,dokedy musis zaplatit a dokedy si ich mozes vyzdvihnut.V pripade,ze nezaplatis,cennosti ti prepadaju,ale pokuta ti zostane v pocitaci a budes nadalej dlznikom!Priestupkove konania su voci cudzincom len v tom pripade,ak maju hlaseny pobyt v danom state!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných