Honda HR V 1,6 77 kw - spotreba oleja

Diskusia ohľadne vozidiel značky Honda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Metju5
Dátum registrácie: 09.03.2008 19:10
Zdieľať na Facebook

Honda HR V 1,6 77 kw - spotreba oleja

Príspevok od používateľa Metju5 »

Zravim! Mam HV R r.v.12,99 1,6 KW 77 ma najazdené 221 000km žerie olej asi na 1000km 0,4l oleja! Oplatí sa výmena piestnych kruzkov? simeringi na ventilov vraj boli menené?... Dakujem
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Neunáhliť sa,určite je to cesta k istote ale....je to málo km a určite by som sa zameral najprv na veci okolo.Japonec je málokedy grindoš oleja,to skôr zhrdzavie.Ale pozrieť odvetranie klukovej skrine musí byť určite OK,inak sa motor tlakuje olejovými parami.Nie je ani olej ako olej,nie jeden motor po prechode na iný olej zaznamenal velkú zmenu k lepšiemu. O samotné krúžky by nijako extra nešlo,skôr o veci spojené z ich výmenou a súvisiace.Ak už je raz motor rozložený,iba velký diletant neurobí veci ku ktorým sa naskytla perfektná príležitosť,to sú všetky guferá,kontrola spojky,utesnenia atd
Polykarp
Dátum registrácie: 30.12.2010 21:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Polykarp »

Ahoj,
Ak sa rozhodnes ze ano , idem do doto , nezabudaj ale na dobreho mechanika-pedanta , mozno Ta to bude stat aj tretinu ceny auta , mozno....popozeraj najprv ine moznosti spotreby-uniku oleja.
(vlastna skusenost)
...zatial daj na radu odbornikov vyssie.....
VLADY
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Neriešil by som to...nieje to žiadna brutálna spotreba, a okrem toho , ak sa to rozoberie ten motor, tak už nikdy nebude tak zložený ako keď je origo z fabriky....Ak to ťahá a nieje problém zo štartovaním ,tak by som ho nechal dožiť a mazal mu bruško častejším dolievaním oleja. Ten olej nieje až taká položka ktorá by sa Ti vrátila cenou za opravu motora....na 20000km doleješ cca 10L oleja za cca 60E.....koľko dáš za opravu?
jozzo71
Dátum registrácie: 27.12.2009 07:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozzo71 »

chlapi,votriem sa tu.Mám Opel Astra r.2007, 1,4 , 66 kw Twinport.Auto mám od nova,má nabehané 93 tis.km a žere 1l na 3-4 tis.km.Jazdím s ním prevažne po meste,kľudným tempom,žiadne vytáčanie a pod. Riadne ma to štve,mechanik ma v minulosti upozornoval,že časom to bude takto žrať a je to tu. Čo s tým? kde môže byť problém? Dáva mi tam 5W30 GM olej. Mám ešte jedno auto ,Leon 66 kw TDi,ten má 170 tis km a nezmizne ani kvapka na 15 tis.km,olej stále na hornej ryske.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Je to o kvalite,je veľa druhov krúžkov a svoju úlohu si plnia ozaj rôzne.Prečo dnes môže motor z úbohými 100tis km brať tak statočne olej ? Tu je odpoveď

[img]http://img860.imageshack.us/img860/3075/piestnekruzky007.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Ten lamelkový je krúžok z roku 1971 ! z motora kde vždy a zásadne bola nulová spotreba oleja pri celkovej náplni 2,5 lt a objeme motora 1100.Nalialo sa 2,5 lt a vypustilo 2,5 lt Opakujem 1971 ! Ten krúžok chytíte a narovnáte do priamky !!!
Dnes sa montujú krúžky (to je ten plný druh) sranicovej kvality.Prečo ? pýtajte sa výrobcu,bude v tom zrejme výrobná cena. Výrobca ušetrí 100éčiek,aby vám na ten šrot čo sa práve chystáte kúpiť mohol dať akciovú zľavu 2000 éčiek. Tak kde vbás ešte všade podviedli ? Radšej nechcite vedieť.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Určite máš Martin pravdu.Nevieme nič viac o veci,než ako sa tu všetko opíše zadávatelom témy a z toho musíme vychádzať.Jasne že to môže byť presne ako píšeš,tj je všetko inak,a my si tu píšeme vlastne zbytočne všetko,lebo o histórii a skutočnosti nevieme nič.
honda116
Dátum registrácie: 25.08.2007 21:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa honda116 »

hrv 220tis km je docela normalne ze zerie olej zalezi ako bolo starane o auto ci bol pravidelne meneni olej alebo ako kto tomu daval a honda sama o sebe ma tenucke kruzky takze kruzky smeringy atd....a nezozerie olej rocne spravim okolo 15 -20 generalok a bez problemov ak chces crnkni 0907075358 www.japracing.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Honda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný