Opel Astra H 2004 servo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Opel

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Atlas
moderátor fóra
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Opel Astra H 2004 servo

Príspevok od používateľa Atlas »

Zdravím vospolok,

Pred založením témy som skúšal google, či prejsť OPEL fórum, no k ničomu som sa v podstate nedopracoval.

K môjmu problému. V decembri 2011 som kúpil ojazdenú OPEL Astra H 03/2004 1,4 16V 66kW s údajnými 176 000km (K dnešnému dňu niečo cez 182tis.). Po motorickej stránke všetko v poriadku, motor beží ako hodinky, nič neklepe (Dokonca ked mu stupím dolu kopcom, tak to má i ťah :-\ ). Avšak približne pred cca dvoma týždňami sa mi po naštartovaní (studený motor) nezaplo servo. Na palubovke žiadna chyba, žiaden "cudzí zvuk" od motora som nepostrehol. Bolo to ako točiť volantom s odtrhnutým remeňom. Po vypnutí a opätovnom naštartovaní už bolo všetko v poriadku. Odvtedy sa nič podobné nestalo, volant sa nezdá byť nijak tuhý.

Čo sa týka kvapaliny, nie som si istý kde má tá nádržka rysku (možno to je tá tyčka na veku, ktorá však je omočená v oleji), no po otvorení nádržky možno voľným okom vidieť ako tesne pod hladinou oleja trčia nejaké "oceľové matice" (sorry za výraz :-\ ) Každopádne kvapaliny tam je dosť.

Moja otázka znie, môže to byť predzvesť, že odchádza servo (alebo akákoľvek jeho súčasť)?

Dík za rady

P.S: Slovenská povaha mi hovorí, že pokiaľ to ide, tak sa do toho nerýp, tak aj preto som kvôli tomu nenavštívil žiaden servis. Nerád by som sa nechal zodrať, no pokiaľ ma vaše konštruktívne postrehy presvedčia, budem sa tomuto problému venovať i aktívne. :300f:
Atlas
moderátor fóra
Zdieľať na Facebook

Nikto nič?? Ani len Cicmanec ma nezdrbe, že som založil novú tému?? :41c2:
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Keď ti len to chýba ku šťastiu... Mal som pocit, že tam je elektrické servo, ale keď si našiel nádržku tak neviem...
VLADY
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Malo by tam byť elektrohydraulické...či nie? a že elektromotor ťahá čerpadlo...je to dakde za motorom dole tuším sa mi zdá...Ale inak ak to ide bez problému teraz tak to nerieš..ten motor dačo spína najskorej relé dajaké a to možno zablblo..s tým neostaneš neschopný jazdy. Takže Ja by som to riešil až keď to bude robiť častejšie. Môj názor....Ak aj ty máš auto na jazdenie a nie aby si furt riešil každú prkotinu...Ak tam dačo ozaj je už načaté, tak to nechaj tak ono sa to časom prejaví ....
Atlas
moderátor fóra
Zdieľať na Facebook

Tak po prejdení niekoľkých fór a asi dvoch hodinách googlenia sa mi podarilo nájsť človeka s podobným problémom (v jeho prípade nová astra H z 2007-ho).. Téma bola založená v tom istom roku ako bolo vyrobené auto. Čiže išlo o nový kus (Písal tuším 35tis). Všetci ho odvolali na záruku a servis(logicky), potom sa diskusia zvrhla na debatu o klíme, čiže som nebol o nič múdrejší :2f93:

Každopádne ako jedna z príčin sa aj tam objavila nejaké relé zopínajúce povedzme čerpadlo. V mojom prípade to nebolo oneskorené zopnutie ale žiadne. Motor bežal asi 30 sekúnd predtým, než som ho vypol a opäť naštartoval.

Moja najväčšia obava bola (je), aby to servo definitívne neodišlo v polovici prudkej pravotočivej zákruty :4012:

Uvidím, či sa problém opäť prejaví.
YxoYpsilono
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

neviem, ci som svoj prispevok odoslal a bol zmazany pre politicku nekorektnost, alebo som ho neodoslal :-\

v kazdom pripade budem strucny - je to hnusny crep, predaj to, kym to ide. Nespekuluj na tom aute nie je dobre nic.
Napísať odpoveď

Návrat na "Opel fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní