VW Golf IV TDI 96 kW - nastavenie rozvodu

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

VeilSide
Dátum registrácie: 21.12.2010 13:44
Zdieľať na Facebook

VW Golf IV TDI 96 kW - nastavenie rozvodu

Príspevok od používateľa VeilSide »

VW Golf IV 1.9tdi pd, 96kw ASZ

Zdravim vsetkych znalcov.
Potreboval by som poradit.
Po vymene rozvodu na spominanom aute nastal problem ze motor vydaval cudny valivy zvuk. rozvod mam este stareho typu s hydronapinakom. Tu sa nastavuje podla dielenskej prirucky zevraj 4-5mm medzera medzi napinakom a kladkou.
to som aj spravil ale remen sa zdal byt prilis napnuty tak som to povolil. medzera tym padom bola vacsia az cca 8mm. ale ten valivy zvuk prestal.
problem je ale v tom ze spotreba na palubaku sa vysplhala na 0.8 co je po nastaveni noveho rozvodu vela.
synchronizacia kluky a vacky ale ukazuje presnu nulu, miestami po pridani plynu skoci na -0.5
vedel by niekto poradit?
pista146
Dátum registrácie: 17.01.2009 15:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pista146 »

nastavenie cerpadla co hm
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ktorého hm?
VeilSide
Zdieľať na Facebook

tu sa cerpadlo nenastavuje je to PD :)
pan cicmanec to urcite vie.
chcem sa opytat. mam zle nastaveny rozvod? alebo to je nieco ine?
NIEKTO? prosim
evi393
Dátum registrácie: 28.03.2010 14:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa evi393 »

pockaj si na reakciu mp3turba alebo mu posli ss,on ti poradi ako mnohym.
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nastavenie rozvodu na 0.0 s obcasnym preskocenim na -0.5 alebo +0.5 je uplne v pohode. Nejako sa mi nevidi ten technologicky postup s tymi napinakmi... nic take ako "povolovanie remena" nie je pripustne, preboha ked ti nahodou preskoci o zub pri prudkom pusteni spojky alebo nejakej takejto pecke potom co spravis?
VeilSide
Zdieľať na Facebook

mp3turbo nepovolil som ho zs tak. len v ramci normy.
technicky postup som dodrzal do pismena a bodky.
namiesto 4-5mm som ale dal cca 8mm.
len spotreba mi vysla z 0.6 na 0.8
tonoaaa
Dátum registrácie: 19.01.2009 19:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tonoaaa »

Dufam, ze sa autor videa nenahneva :-\ http://www.youtube.com/watch?v=qhNGt3XO ... ure=relmfu
To nastavenie hydronapinaku vrat na tie 4mm a potom sa kukni podla videa ako mas nacasovane rozvody. Napinak zaistuje spravne napnutie rozvodoveho remena a druha vec je poloha vackoveho hriadela voci klukovemu.
VeilSide
Zdieľať na Facebook

prestavil som to zo 4mm na cca 8 len preto lebo po nastartovani to malo taky valivo vydavajuci zvuk neprijemny,
po uvolneni napinaku sa ten zvuk stratil. ale je pravda ze aj spotreba presla z 0.5 na 0.8
som v pomikove po pravde.
pri napnutom na 4mm to vydava skaredy valivy zvuk. pri povolenom na 8mm je to v pohode ale spotreba je zla..
bojim sa aby ten valivy zvuk neostal a neznicil mi kladky :(
tonoaaa
Zdieľať na Facebook

Z casti to moze byt sposobene aj tym, ze ten remen je novy a jeho povrch sa este neosuchal. Podobny problem riesili na jednom fore, ale vtedy majitela trapil zvyseny klepotavy zvuk. Vo vysledku to pripisovali tvrdsiemu remenu. Kazdy vyrobca uz svoj remen oznacuje ako zosilneny, aby nezaostaval za konkurenciou a asi ich naozaj aj zosilnia. Ja som dal DAYCO a zmenu som po vymene nepozoroval. Ale stary typ rozvodov sa prerobil na novy.
VeilSide
Zdieľať na Facebook

uz silno uvazujem aj ja o prerobeni. len uz teraz ked mam nahodeny komplet novy remen tak 90t km mam mat pokoj.
len co teraz. rozvod nahodeny spotreba 0.8, remen povoleny na 8mm (bez valiveho skaredeho zvuku)
nastavit to na 4mm, spotrebu 0.5-6 (so skaredym valivym zvukom)?
mp3turbo by mohol mat urcite vacsi prehlad. tak skusim pockat na nejaku dobru radu
tonoaaa
Zdieľať na Facebook

No ja to mam v passate, takze pristup z predu pre vrtacku je fajn. Ty musis spustit dole motor, aby si mohol navrtat dieru pre vodiacu kladku.
Moja rada znie, lepsie je pocuvat skaredy valivy zvuk pocas 90t km s tym, ze vsetko je spravne, ako mat vyssiu spotrebu a bat sa, ze remen preskoci.
VeilSide
Zdieľať na Facebook

no to ze s tym vrtanim niesom velmi stotozneny. a pristup na pasaku je omnoho lepsi ako na golfaci to je kruta pravda...
mozno s obavam zbytocne a valivost prejde..
ako som napisal vyssie skusime pockat na turba,.
este som rozvody na vw nemenil takze...mozno ten valivy zvuk prejde, kladky a remen sa zabehaju.
neviem
turbo ma s tym omnoho vacsie skusenosti. necham si poradit.
kazdu radu si cenim a vazim
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

kladky a remeň sa nezabeháva... buď to sedí a funguje to, alebo nie. Buď - alebo, žiadne asi neexistuje.

Počas práce, keď meníš remeň sa Ti motor trochu ochladí... keď si si pozeral údaje, mal si motor zohriaty na správnu teplotu?
VeilSide
Zdieľať na Facebook

@martin
vsetko som robil podla prirucky.
nevynechal som jeden jediny bod.
presny dodrzany postup.
ako som pisal uz vyssie. pri napnutom na 4mm huci remen, kladka, nieco.. valivy pravidelny zvuk s otackami
pri povolenom remeni zvuk zmizne spotreba ide hore

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní