Daewoo Espero - hrdzavé podbehy

Diskusia ohľadne vozidiel značiek Chevrolet a Daewoo

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

sandra3
Dátum registrácie: 16.01.2010 22:35
Zdieľať na Facebook

Daewoo Espero - hrdzavé podbehy

Príspevok od používateľa sandra3 »

ahojte, máme daewoo espero a podbehy sú dosť hrdzavé (navyše po náraze je na podbehu asi 15 cm prasklina), chceli by sme to dať spraviť a nemáme ani šajn koľko by to asi tak stálo. Preto vás prosím ak viete približné ceny, auto by sme ešte radi užívali lebo je v ňom legálne LPG a boli sme s ním celkom spokojní. Ďakujem :-\
patko1
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

za nejakych 100e vam to nejaky sikovny garaz majster ošetri aby to este nejaky ten rok vydrzalo
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

posledné dva roky dávame zákazníkom na výber:

1. odsekneme starý podbeh a navarí sa nový - cena za prácu je 50 € za stranu, vrátane základného ošetrenia. Všetko je vecou dohody.

2. Vytvarujeme podbeh z pozinkovaného plechu podľa starého podbehu a navaríme ho na neho. Cena za plech a tvarovanie je približná novému podbehu. Rozdiel je kvalite plechu, vo výdrži a v estetičnosti.

Podbeh vymodelovaný z pozinkovaného plechu vydrží o niekoľko rokov dlhšie. Zároveň je karoséria tuhšia. Nevýhodou tohto riešenia je estetičnosť - jednoducho pri pohľade z blízka klampiar rozozná, že podbeh je robený.

Na mojom citroene ax sme takto robili komplet zadné blatníky - po štyroch rokoch ani kvapka hrdze na lemoch.
Acon
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

ako lacné riešenie v tom v takomto prípade nevidím problém . Celé to vydrží aj tak dlhšie ako samotné auto. Ak vezmeš do úvahy, koľko dnes také auto stojí, každé € navyše je doluftu vyhodený peniaz.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

lakinooo napísal:
martin cichy napísal: 2. Vytvarujeme podbeh z pozinkovaného plechu podľa starého podbehu a navaríme ho na neho.
Ten hrdzavy len prekryjes???
podľa rozsahu poškodenia - vystrihne sa zhrdzavená časť, starý podbeh sa ošetrí, zakonzervuje a na neho navaríme plech. prípadne sa plechom prelepí napríklad len tretina podbehu, pokiaľ je ostatok O.K.. všetko vec je dohody.
vladkomarec
Dátum registrácie: 02.04.2010 21:29
Zdieľať na Facebook

Re: Daewoo Espero - hrdzavé podbehy

Príspevok od používateľa vladkomarec »

sandra3 napísal:ahojte, máme daewoo espero a podbehy sú dosť hrdzavé (navyše po náraze je na podbehu asi 15 cm prasklina), chceli by sme to dať spraviť a nemáme ani šajn koľko by to asi tak stálo. Preto vás prosím ak viete približné ceny, auto by sme ešte radi užívali lebo je v ňom legálne LPG a boli sme s ním celkom spokojní. Ďakujem :-\
je rok 2011 a vy tu riešite vyváranie espera??? stupidne!!!!
kalimero22
Dátum registrácie: 24.01.2009 00:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kalimero22 »

vladkomarec napísal:
sandra3 napísal:ahojte, máme daewoo espero a podbehy sú dosť hrdzavé (navyše po náraze je na podbehu asi 15 cm prasklina), chceli by sme to dať spraviť a nemáme ani šajn koľko by to asi tak stálo. Preto vás prosím ak viete približné ceny, auto by sme ešte radi užívali lebo je v ňom legálne LPG a boli sme s ním celkom spokojní. Ďakujem :-\
je rok 2011 a vy tu riešite vyváranie espera??? stupidne!!!!
boha vladko,ma neser....napis znacku auta,aku mas ty...nie kazdy clovek ma na nove auto..a ak to ma LPGcko,tak sa oplati do toho investovat...ja mam 11 rocnu lagunu,4 roky a 70tisic km,co som najazdil,som do nej investoval asi 200 eciek a teraz do nej davam dalsich 200 do napravy a predstav si to,oplati sa mi to...mnoho ludi da ovela viac penazi do ovela drahsich aut za ovela kratsi cas,asi tolko...
patko1
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

nic nevyvarat, koroziu zbrusit pripadne dierky prelaminovat tmelom a nastriekat ochranou na podvozky, asi tak dve hodky roboty co zvladne hocijaky zrucny clovek a par rokov pokoj, auto ma sluzit cloveku a nie my jemu
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

A čo sofistikované radiš ty? Za rovnaké peniaze samozrejme...
andy.gee
Dátum registrácie: 10.06.2009 21:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andy.gee »

vladkomarec napísal:je rok 2011 a vy tu riešite vyváranie espera??? stupidne!!!!
:angry:

predstav si, ze mnohi slovaci jazdia na autach z 90tych rokov (ktore uz hrdzaveju),
nakolko na nove auto im nezvysuju financie
Yzerman22
Dátum registrácie: 29.07.2009 21:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Yzerman22 »

andy.gee napísal:
vladkomarec napísal:je rok 2011 a vy tu riešite vyváranie espera??? stupidne!!!!
:angry:

predstav si, ze mnohi slovaci jazdia na autach z 90tych rokov (ktore uz hrdzaveju),
nakolko na nove auto im nezvysuju financie
a v budúcnosti to lepšie asi nebude s tými financiami
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

to vladkomarec
predstavte si je rok 2011a ja riešim či opraviť R5 s rokom výroby 1985 alebo kúpiť práve Espero s LPG ,óóó aké stupídne ked po cestách vidím same Cayene ,X5,Q7 a dokonca dnes som len o milimetre minul v BA Panameru pri pohlade na tie štvore dvere som celkom zabudol karovať.A ako tak chodím po bazároch a servisoch a bavím sa s luďmi čo sa živia autami ,teda je predpoklad že sa na nich niečo za tie roky nalepilo ,každý mi to len potvrdzuje Espero v LPGčku je fajnové a velmi lacné vozenie.Takže ked niekde v BA nájdeš na svojom Prasákovi bordový šráf na nárazníku tak sa nehnevaj predsa len Espero je trocha väčšie ako R5 a nejak ho do tej medzery narvať musím :4090: :4090: :4090: :4090: :4090:
viktorDDD
Dátum registrácie: 07.07.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viktorDDD »

veľa ľudí si nemôže dovoliť ani 10ročné auto nie to ešte nové, espero s plynom je celkom fajn autíčko, pohodlné lacné vozenie, tak prečo neopravovať???

mne na jednom aute robili cca pred dvoma rokmi celú podlahu, prahy, zadné blatníky, všetko krásne spravené, ošetrené, bez laku to stálo cca 300€ ale na aute neostala ani bodka hrdze, v tvojom prípade cca 100-150€ by na opravu malo stačiť, záleží na tom z kade si, niekde za to bežne pýtajú aj 2krát toľko ako inde, napr. okolie BA kontra východné SR
ivanw124
Dátum registrácie: 15.11.2004 09:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivanw124 »

VLADKOMAREC stupidny je tvoj komentár. Čo ťa je do toho, kto si čo dáva vyvárať? Keď nemáš k téme čo dodať, nabudúce jednoducho nereaguj.

Ja osobne by som sa dal staré podbehy odrezať a do nových nastriekal ten mastny maglajz pred kazdou zimou.
lubo2008
Dátum registrácie: 24.12.2008 14:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubo2008 »

nejdem sa tu nikoho zastavat ale je fakt rok 2011 a auto si fakt može dovolit každy kto sa len trochu snaži lebo za 2000€ sa da kupit trošku slušne auto a niekedy si fakt treba zvažit či sa vobec oplatí investovat do toho stareho....
no a k teme u takeho auta by som to riešil distykom najlepšie čiernym a existuje hlinikova páska čo sa použiva na vzduchotechniku a asi 0,5 lit.čiernej farby poprípade hrbač v spreji. Návod snad netreba písat...vela štastia pri práci.

Návrat na "Chevrolet + Daewoo fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných