== Toto si všetci musíte prečítať == (kúpa jazdenky)

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
markoimportauto
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Zdieľať na Facebook

== Toto si všetci musíte prečítať == (kúpa jazdenky)

Príspevok od používateľa markoimportauto »

VÁŽENÍ PRIATELIA.

ČORAZ ČASTEJŠIE SA U NÁS ZAČÍNAJÚ V OBLASTI PREDAJA A KÚPY JAZDENÝCH VOZIDIEL VO VEĽKOM ŠTÝLE ROZMÁHAŤ ZVLÁŠTNE FENOMÉNY, resp. SKôR PATOLOGICKY NECHUTNÉ ZVRÁTENOSTI.
UŽ DÁVNEJŠIE PRERÁSTLI MIERU SLUŠNOSTI, SERIÓZNOSTI A TIEŽ ZDRAVÉHO ROZUMU.
ROZHODOL SOM SA PRETO NA NE POUKÁZAŤ, ABY SOM OBČANOM KTÓRÝCH SA TO TÝKA NASTAVIL ZRKADLO A ZÁROVEŇ NAIVNE DÚFAL, ŽE SA SPAMäTAJÚ.
PODOTÝKAM, ŽE TÝMTO NECHCEM NIKOHO URÁŽAŤ, HOCI SA TO Z MOJICH UŽ KLASICKY PRIAMOČIARYCH VIET MôŽE ZDAŤ.
MAJTE PROSÍM TRPEZLIVOSŤ, JE TO TROCHU DLHŠIE ČÍTANIE. :zg282:

Ide v prvom rade o tieto záležitosti:

1. Orientácia kupujúcich u jazdených vozidiel takmer bez výnimky na tie so stavom tachometra "do 100 000km", namiesto zisťovania skutočného technického stavu.

2. Orientácia na takéto vozidlá spomenuté v bode 1 bez ohľadu na veľkosť vozidla, jeho charakter, určenie, vek a cenu.

3. Zamieňanie si počet najazdených km na tachometri vozidla (číselko na LCD displejíčku) za indikátor opotrebenia, navyše bez ohľadu na veľkosť vozidla, jeho charakter, určenie či konštrukciu. Tiež bez vedomia ako ľahko sa dá tento údaj k "spokojnosti" zákazníka upraviť, rovnako ako bez vedomia aké veľké stotisíce za aký krátky čas dokážu v dnešnom cestovateľskom svete moderné autá bez vážnejšej ujmy najazdiť...

4. Dopytovanie extrémne nízkych cien za zväčša TOP jazdené vozidlá v TOP výbave, resp. zasielanie drzých, až primitívne nízkych návrhov na "odkúpenie" zväčša pri už aj tak najlacnejších cenových ponukách na trhu z daného modelu prostredníctvom tzv. cenotvorby (kanál, ktorým priamo na email pošlete predávajúcemu nejaký cenový návrh)
Pri akceptácii takéhoto návrhu však ostáva zo strany "kupujúceho" ticho ako na Mesiaci

5. Ochota kupujúcich cestovať šialené km po EÚ s vidinou "výhodnej" kúpy jazdenky a s naivnou predstavou, že na západ od našich hraníc je všetko zachovalejšie, čistejšie, krajšie a voňavejšie. Táto ilúzia skončila tesne po roku 1989. Realita je taká, že namiesto tejto ilúzie na vás čakajú vyškerení tureckí, arabskí či černošskí obchodníci, ktorých drvivá väčšina sa nerozpakuje ponúkanú káru vyfotiť tak, aby nebolo vidieť žiaden nedostatok. Keď im potom na takéto ponuky voláte, úplne bez hanby vám o Vami vysnívanom káre narozprávajú také rozprávky, až máte pocit že je to ako keby ste vyhrali 1. cenu v lote lol Realita však býva veľmi krutá.....Po únavnom trmácaní sa cez celú EÚ po príchode na "plac" odrazu tú ojetinu ani nespoznávate a neveriacky zízate na tú v kúte odstavenú haraburdu, ktorá iba veľmi vzdialene pripomína to, o čom vám tak plameniste horlivo pred vašim odchodom do telefónu vykresľoval počerný feši, ktorý sa teraz v svojom karavane tvári ako keby sa ho to netýkalo.... :40bd: Absolútna väčšina týchto obchodníkov súc si vedomých toho, že ste neskúsený cudzinec zdaleka, vám neváha tie isté drýsty, ba priam až klamstvá zopakovať ešte raz v priamom prenose naživo rovno do vašich od prekvapenia otvorených očí a úst....Tak sa dozviete, že tá v kúte stojaca haraburda, (pôvodne na foto v obrazovke vášho počítača top jazdenka), je v "super cuštande, ales super, klima lauft a tiež že je šekgepflégt". To v preklade znamená TOP stav veľmi podobný novému.... :2f93:
Stojíte tam ako soľný stĺp, unavený, nevyspatý po dlhej ceste. Namiesto radosti sklamanie a veľká horkosť v ústach. Máte pocit, že tomu xichtovi asi rovno podpálite ten jeho houm na kolečkách a kanclík v jednom :38eb: :3c90: . Zvlášť keď sa vám ešte drzo škerí do tváre :342a: ....Ste však na cudzom území, daleko od známych a tiež v krajine, kde je vymožiteľnosť práva oveľa vyššia ako u nás. Preto nanajvýš tomu xujovi vynadáte.....A pekných niekoľko stovák kilometrov pred vami na ceste späť....
Tí nezmierení sa ešte zúfalo snažia po okolí hľadať alternatívny kár na kúpu, aby sa s prádznou nevrátili domov. Čas sa totiž kráti a rozpočet pôvodne zlepený na kúpu tragača míňa šialeným tempom na stiesnené ubytovanie v hosteli a hamburgery s kávou po benzínkach..... :41c2:
Stojí to za to, keď stačí pár klikov aj na tomto portáli a raz-dva zistíte, že u nás sú autá už omnoho lacnejšie, vplyvom sfajnovených dopytov prevažne v lepších výbavách???
V drvivej väčšine ešte neokúsili náš cestný tankodróm, ani sedliacky tuning á la Tesco.....Komunikácia prebieha v rodnej reči, právne vady či ťarchy vplyvom existujúcej Kontroly originality, resp. ľahko dostupnej komplexnej lustrácie prakticky vylúčené. K tomu v podstate neobmedzené možnosti podrobného skúmania technického stavu v servisoch podľa želania.....EŠTE ŚTÁLE SI MYSLÍTE, ŽE VÁM TIE ZAHRANIČNÉ VÝLETÍKY STOJA ZA TO???

6. Vyvolávanie a vypytovanie sa na vozidlá, na ktoré reálne záujemcovia nemajú a ani napriek pôžičkám od všetkého príbuzenstva, bankových + nebankových subjektov v najbližšej 10-ročnici pravdepodobne mať nebudú .

7. Ešte trúfalejšie ako bod 6 je tieto vysnívané vozidlá prísť bez peňazí ozízavať, siahodlho o nich s predstieraným záujmom diskutovať, resp. sa dožadovať "skúšobných" jázd s prevahou dialničných úsekov...

8. Nasilu u POUŽÍVANÉHO auta hľadať prirodzené stopy po používaní, pochopiteľne s ochotou zaplatiť za takéto vozidlo sumu rovnajúcu sa čiastke za priemerne udržiavané vozidlo, ktoré už toho má niečo za sebou.......
Tu je autentický príklad takéhoto (ktovie prečo :40bd: ) opakovaného dopytu:
---
VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI
Kúpim Volkswagen Passat 2.0 TDI.motor 103 alebo 125 kw,iba s manuálnou prevodovkou a limuzína.Výbava 2-zónová dig.klíma,multifunkčný volant,xenóny,park.asistent,kožený interiér,elektróny...atď.Rok výroby 2007,auto v top stave bez škrabancov a striekaných dielov a bez kozmet. vád.Kilometre cca do 130 tisíc,serv.kniha,2 x kľúč+servis. história a vin-kód.Cena 14 000 eur,iba vážne ponuky.Ďakujem
---

PROSÍM O SLUŠNÚ DISKUSIU, INVEKTÍVY SI NECHAJTE PRE POKEC, ALEBO ASPOŇ V TAKOM PRÍPADE VYSTÚPTE Z TIEŇA ANONYMITY...ĎAKUJEM

mia :zga28:
x77x
expert: detailing
Dátum registrácie: 14.06.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa x77x »

........... clovece pravdu ty mas , ale mentalitu slovakov nezmenis ani keby si napisal 3333x tento prispevok :4012:
LOCHNESS
moderátor fóra
Dátum registrácie: 01.12.2007 20:52
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa LOCHNESS »

M_I_A :300f:
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja by som len prispevocek okorenil nejakymi specialnymi vyrazmi napriklad handliar, bubulák (vyraz pre pocernejsieho handliara v zahranici pripadne pred hranicami nasich odlahlych slovenskych okresov), wagen a tragač a tak nejak. Dal by sa doplnit nejaky korenisty vyjav zo života, v ktorom by sa mohli nachádzať aj vety so slovami typu vajda, celá dedina, posmradnutý občan s puchom, mnohopočetná rodina a podobne. Mas ich v zasobe dost, neraz sme sa presvedcili.

a temu si dovolim neskromne presunut z VW fora kde sa originalne nachadzala navrch do vseobecnej diskusie o autach a radach... a navyse priklincovat navrch špendlíčkom.

edit : ty a vies co, ten request na passata2007 za 14000eur vobec nie je az taky zly ako niektore ine.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v 15.05.2010 14:21, upravené celkom 1 krát.
Nikrolino
Dátum registrácie: 02.08.2009 19:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Nikrolino »

ja chcem ísť tiež do zahraničia kúpiť auto, avšak tam ísť vlakom, sem sa dostať na kúpenom tragači.. :3035:

nie veľmi drahom(nejaké "nizkonákladové,bezúdržbové,jednoduché"možno trojkový golf,možno civic , mozno sharan a rovno si ho aj nechať, chcem vyskúšať ako to funguje a poobhliadnuť sa aj inde ako len na Slovensku:)
mato812
Dátum registrácie: 07.11.2008 15:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato812 »

To fakt za hranicami nieje mozne kupit normalne auto iba od turka,negra,albanca? tam neexistuju normalne bazare? alebo co ja viem cena ale myslim si ze sa to da u normalneho cloveka si kupis aj tam dobre auto. Ja osobne by som sa urcite nejebkal do EU kupovat auto aj tu ich mame dost to mas pravdu.
blaho3
Dátum registrácie: 15.05.2007 11:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa blaho3 »

Nikrolino napísal:ja chcem ísť tiež do zahraničia kúpiť auto, avšak tam ísť vlakom, sem sa dostať na kúpenom tragači.. :3035:
zabudol si este dodat ze spz mas z domu pod pozuchou a v taske rezne a bandasku s naftou aby si nic nemusel platit navyse a dialnicnu si pozicat od niekohpo kto tam bol minuly tyzden .
jaj aby som nezabudol na co nejakeho mechanika vsetko si obzres sam .
tak to je asi v praxi na slovensku
:-))
Ps : sorry ze som pouzil tvoj prispevok

nie veľmi drahom(nejaké "nizkonákladové,bezúdržbové,jednoduché"možno trojkový golf,možno civic , mozno sharan a rovno si ho aj nechať, chcem vyskúšať ako to funguje a poobhliadnuť sa aj inde ako len na Slovensku:)
Katkacer
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Katkacer »

Klobúk dolu, vystihol si to na 100%.Včera som to zažil.Kupec sa ma pýta ako som mohol na mojom 6-ročnom aute spraviť 159.000km!Veď to je 26.500km/rok!Je jedno, že mám servisku a kup. na Slovensku, problém je v tom, že nemám 100.000km...
blaho3
Dátum registrácie: 15.05.2007 11:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa blaho3 »

ale daju sa vonku kupit auta aj solidne aj pekne aj zachovale ale nie za tretinovu cenu oproti slovensku . existuju samozrejme znackove predajne kde najdes svoju jazdenku aj s historiou ale za cenu podobnu a castokrat vyssiu ako na slovensku len v inom stave. a apropo km na slovensku 8 z 10 nema pravdive km, pretoze si to tak trh ziada.
a fakt je ze na kupovanom autiaku sa sleduje stav auta , opotrebenie a nie km na ciselniku.
wallker
Dátum registrácie: 01.12.2008 20:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wallker »

Ja zijem v nemecku, a musim povedat, ze dotycny ma pravdu, este som nezazil bazar aby majitelom bol nemec, vsetko su to cudzinci. A co sa tyka aut, musim povedat, ze daju sa tu kupit dobre auta, ale len nie starsie ako tri roky, cize po ukonceni leasingu. Tu v nemecku sa velmi neopravuje, tu sa to meni za nove nahradne dieli. Ostatne alebo skor starsie auta, by som doporucil kupit na SK. Su lacnejsie alebo ceny su rovnake a miera opotrebenia je asi rovnaka, cize kupovat auto zo zahranicia nema velky vyznam. Ja si tiez hladam nejake auticko a hladam ho na SK, pobehal som uz vela bazarov v nemecku a povedal by som, ze stavy niektorych aut su zalostne.
Uvediem jeden pekny priklad. Na mobile.de som nasiel golf 3. Dobra cena, foto bol slubovalo auto ako nove, naozaj som rozmyslal, ci je to dany voz alebo bolo pouzite ilustracne foto noveho golfu 3. No zaver bol taky, ze som sa siel pozriet na to auto a bol som sokovany, hrdza, prasknuty naraznik, skrabance na laku tiez nesli prehliadnut, interier bola kapitola sama o sebe. Dalej som sa uz o auto neiteresoval, tak ze po motoristickej strane neviem v ako stave bolo.
Rozdiel aproti ostatnym slovakom je, ze mna cesta stala asi 5 euro, listok na metro. Mozno si poviete, ze golf nie je prave najnovsie auto, ale o to tu nejde, foto bolo totalne zavadzajuce a nepravdive.
Cham
Dátum registrácie: 30.01.2009 18:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Cham »

markoimportauto - ja som kupoval svoje auto v autorizovanej predajni v NEMECKU, tzv. Jahreswagen a maximalna spokojnost a vsetko tam bolo zachovalejsie, cistejsie, krajsie a vonavejsie ako na zaostalom Slovensku.
A kontrola originality ? Statom organizovane vypalnictvo.
:342a:
mjato
Dátum registrácie: 17.11.2008 17:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjato »

Markoimportauto napisal si same bludy...nejdu ksefty?
V zahranici som sa pohyboval niekolko rokov a daju sa tam kupit auta vyhodnejsie.
Debilkov z kupujucich ste spravili hlavne vy predajcovia svojim lepenim buraciek,stacanim km. ... ani som ten tvoj prispevok nedocital.
dragoo
Dátum registrácie: 08.06.2008 15:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dragoo »

Cham napísal:markoimportauto - ja som kupoval svoje auto v autorizovanej predajni v NEMECKU, tzv. Jahreswagen a maximalna spokojnost a vsetko tam bolo zachovalejsie, cistejsie, krajsie a vonavejsie ako na zaostalom Slovensku.
A kontrola originality ? Statom organizovane vypalnictvo.
:342a:
Ved to ze v autorizaku;) to je troska ina kategoria...to nieje ako keby si siel do AAA :D
ja som to tu uz pisal..ak z nemecka tak jedine za atorizaku tam ma clovek istu istotu.. alebo auto ktore je vynimocne a na svk ich neni moc na vyber.. ist po nejakeho passata TDI z roku 05 alebo podobne auto do nemecka je podla mna blbost
misko122
Dátum registrácie: 25.05.2008 16:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misko122 »

urcite by sa uz ludia mohli zobudit a prestat snivat o 130 000km na 6 a viac rocnych autach..keby nebol dovod stacat tak by sa ani nestacalo..ale to zalezi iba na nas ludoch ako sa k tomu budeme stavat.
pdk
Dátum registrácie: 09.11.2008 19:46
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pdk »

Nič nové na svete, dáme si repete :-)

Škoda rečí, Slovač bude vždy chcieť "topcuštand" za pár € , takým špekulantom nič iné netreba, len nech ich dobre zapáli nejaký cigoš.
Ešte ale doplním, že najradšej mám tých, čo zavolajú na inzerát, prvá otázka je či je inzerát ešte aktuálny a druhá, že čo sa da robiť s cenou :2f93:
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: db69 a 2 neregistrovaní