zaplavene mondeo
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mickovci
- Dátum registrácie: 25.01.2008 20:53 Zdieľať na Facebook
zaplavene mondeo
Ahojte ma niekto skusenosti so zaplavenymi autami??? Videl som na nete Mondeo 2008 diesel a bolo zaplavene ale klucik bol zapnuty a elektrika vypadala ze je v poriadku... no neviem ci s nou nieco bobo alebo nie
Ak ma s tym niekto skusenost napiste ze co treba rozobrat a vycistit alebo co s tym da robit...Dakujem
Ak ma s tym niekto skusenost napiste ze co treba rozobrat a vycistit alebo co s tym da robit...Dakujem
-
vladom
- Dátum registrácie: 03.01.2006 21:42 Zdieľať na Facebook
Raz som robil jedno zaplavene auto.Bola to 206.cca 5 rokov dozadu.Nikdy viac!!!!Ak bolo zaplavene musis to cele rozobrat.Uplne vsetko,lebo vsade budes mat spinu a vseliaky bordel.A co sa tyka elekktriky tak 95% budes musiet vymenit!Vlastna skusenost.To auto sa oplati jedine tedy keby ho mas zadarmo.Inak nije!
-
petyy
- Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03 Zdieľať na Facebook
Re: zaplavene mondeo
Zaplavené auto sa dá krásne vyčistiť, vyzerá ako nové, je krásne a pohodlné. Ale elektrika ti bude robiť problémy neustále. Tým, že to bolo pod vodou, je len otázka času, kedy či už kontakty, či už plošáky začnu oxidovať a robiť problémy.mickovci napísal:Ahojte ma niekto skusenosti so zaplavenymi autami??? Videl som na nete Mondeo 2008 diesel a bolo zaplavene ale klucik bol zapnuty a elektrika vypadala ze je v poriadku... no neviem ci s nou nieco bobo alebo nie
Elektrika ti postupne odíde vo velkej miere. A ak si myslíš, že elektrika je ok, hlavne že nápravy a motor a prevodovka bude ok, tak sa velmi mýliš. Elektirka je v dnešných autách najdrahšia záležitosť. Ak ti odíde čap, tlmič, brzdy, kupiš to za 1/10 ceny oproti elektronickým sučiastkám, navyše s elektronikou vedia skutočne pracovať len niektorí a aj cena elektrických opráv je podstatne vyššia ako mechanických.
Záver: kupiš zaplavené a vyčistené mondeo...ak má xenony, čakaj, že ti odíde riadiačka xenonov plus nejaké konektory a kabeláž-lepší prípad je cca 500€
dalšie snímače, riadiačky komfortu, abs, ostatné veci ktorých je asi tisíc ti možu odchádzať zaradom a ak tobudš riešiť novými sučiastkami, zaplatíš si nové auto...
-
mickovci
- Dátum registrácie: 25.01.2008 20:53 Zdieľať na Facebook
zaplavene mondeo
no som si aj myslel...ale radsej sa poradim ako do toho bezhlavo skocit...tak vam dakujem...."obojzivelnika" necham na pokoji...to radsej buracku...
-
m.kocik
- Dátum registrácie: 20.10.2007 20:55 Zdieľať na Facebook
-
x77x
- expert: detailing
- Dátum registrácie: 14.06.2008 18:40
.......... no a teraz pani par mesiacov do zadu ako sa ide od Ladomerskej Viesky do Ziaru nad hronom , teraz tam momentalne stavaju most kvoli rychlostnej ceste tam zaplavil hron jeden autobazar , asi tak do polovice dveri kazde jedno auto , bolo ich tam tak cca 20 - 30 aut a ako to dopadlo snimi neviem mozno LOCHNESS by vedel .....
-
markoimportauto
- Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Re: zaplavene mondeo
...alebo nieco na co realne mas + rezervamickovci napísal:no som si aj myslel...ale radsej sa poradim ako do toho bezhlavo skocit...tak vam dakujem...."obojzivelnika" necham na pokoji...to radsej buracku...
Stale len nasilu hladate co najnovsie, co najlepsie vybavene.....a v kute bez povsimnutia stoja slusne lacnejsie kary, nad ktorymi ohrnate nos koli vykonu, veku, kilometrom, chybajucej (pred) kožke, malo atraktivnej znacke atd.....
Nerozumiem tejto novej mode....tie hranice boli na nieco dobre, drzali vase velke oci na uzde....teraz od radosti neviete co by ste chceli.....a najma zalacno.....NEBER TO OSOBNE-MYSLIM TO VSEOBECNE!
Teraz priamo tebe: auto-namornik je vobec najhorsia volba na svete. Okrem mnozstva problemov s elektrikou pridu na rad aj problemy mechanicke. Piesok, hlina a iny bordel posobia ako super abrazivum......dokonale "vypieskuju" manualne prevodovky a niektore automaticke, ktore nemaju filter.....napriek filtru s nim bude mat problem aj motor a aut. prevodovky.....ver, ze cesticka sa najde.....
Dalsie nastrahy cihaju v podobe plesni, ktore nikdy nikto dokonale neodstrani, ten vecny puch, zvlast ak v kare vozili bundáša......to zistis az tam, na nos ti to nikto nezavesi....
Skratka a dobre: RUKY aj NOHY PREC
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
-
pdk
- Dátum registrácie: 09.11.2008 19:46
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
-
x77x
- expert: detailing
- Dátum registrácie: 14.06.2008 18:40
-
markoimportauto
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
v pripade rychleho jednania prilozim aj fordka s tromi kaprami.
> Asi pred 25 rokmi sme sa boli kúpať na rybníku vo Vrábloch a neviem ako ale do
> vody nám zbehla naša Barborka bola to Škoda Spartak r.v. asi 1955.
> Zohnali sme traktor a ten nám ju vytiahol ,večer sme na nej išli domov a
> tomu autu nikdy nič nebolo,umrelo na starobu.
no jo a teraz pridu otazky:
- kolko turboduchadiel mal skoda spartak z roku 1955
- kolko DESIATOK cidiel mal v motore skoda spartak z roku 1955
- kolko CAN zbernic mal skoda spartak z roku 1955, ktore nie su galvanicky oddelene (superb ich ma tusim sedem)
- kolko konektorov, prechodov a dratov mal skoda spartak dohromady? Podla mna menej ako ma fabia v motorovom priestore.
- kolko riadiacich jednotiek mal skoda spartak z roku 1955 v porovnani s asi 57mi co ma audi a6?
- mal skoda spartak skoro KILOMETER kabla v elektroinstalacii auta? Lebo kazde dnesne moderne auto uz ma.
atd, atd, mohol by som pokracovat avsak sikovny citatel uz zrejme pochopil o com to je.
> Asi pred 25 rokmi sme sa boli kúpať na rybníku vo Vrábloch a neviem ako ale do
> vody nám zbehla naša Barborka bola to Škoda Spartak r.v. asi 1955.
> Zohnali sme traktor a ten nám ju vytiahol ,večer sme na nej išli domov a
> tomu autu nikdy nič nebolo,umrelo na starobu.
no jo a teraz pridu otazky:
- kolko turboduchadiel mal skoda spartak z roku 1955
- kolko DESIATOK cidiel mal v motore skoda spartak z roku 1955
- kolko CAN zbernic mal skoda spartak z roku 1955, ktore nie su galvanicky oddelene (superb ich ma tusim sedem)
- kolko konektorov, prechodov a dratov mal skoda spartak dohromady? Podla mna menej ako ma fabia v motorovom priestore.
- kolko riadiacich jednotiek mal skoda spartak z roku 1955 v porovnani s asi 57mi co ma audi a6?
- mal skoda spartak skoro KILOMETER kabla v elektroinstalacii auta? Lebo kazde dnesne moderne auto uz ma.
atd, atd, mohol by som pokracovat avsak sikovny citatel uz zrejme pochopil o com to je.
-
markoimportauto
ale turbo, nechaj občana tak. Iste to myslel s tou Barborkou z recesie (alebo poukazal na to, ake su dnesne tragace koli pretechnizovaniu zranitelne a hovvno vydrzia
)...
Inacej, teraz som si spomenul, ze aj mne spadlo auto do jazera v Drahovciach...
Bolo to v roku pana 1993, kedy som bol hrdym majitelom Záporožca ZAZ 968M
Kedze to bola aj vtedy pomerne zriedkava vec, tak v kratkosti opisem ako ten tragac vyzeral:
Bola to ruska licencna vyroba nemeckeho NSU Prinz (alebo skor za valky Rusi uyebali patent Nemcom ako korist
), 2-dverovy sedancoupe. Nieco podobne, ako keby niekto skratil VW Derbi o 1m
Teraz pridu tie technicke fajnovosti:
Motor: Vzadu ulozeny V Z D U CH O M chladeny 4-hrnček do V, teda V4, obsah cca 1200cm3, paradny zvuk. Na prvy pohlad ako agregat z T613 s odrezanymi 4-mi valcami... Nezavisle kurenie, 4 kvalty sa radili opacne, to jest dolava k sebe pritiahnut boloa jednotka, od seba dopredu dvojka.....no proste same bonboniky....
Dalej jednookruhove! brzdy s bubnami na vsetkych kolach. Ak teda pukla brzdova hadicka, mohol si brzdit uz len usami, resp. chabou sotva fungujucou rucnou....
Plus plechy hrube ako Berlinsky mur. No proste strojovna jak hrom.
Jeho prednosti vsak boli hlavne v neuveritelnej odolnosti. Kedze mi z toho unikal olej + si to nieco zjedlo, tak som nemenil, iba dolievat: Madit, najpodradnejsi aky existoval.
Raz pocas horuceho leta som na to nemal cas (ani nebolo kde) a tak som presiel asi 10km bez oleja. Ani by som to nezistil, iba ma chalosi upozornili ze "horime". To sa vsak iba dymilo cez vzduchovy filter
Samosebou som si v tom ostrom slnku nevsimol kontrolku mazania...
Supnem do motora mierku na olej a...."kratka".....Este raz a to iste, ani sa nezaspinila, krasne sucha bez naznaku mastnej kvapaliny.
Tak som to natocil, otocil a spatky dalsich 10km na najblizsiu pumpu. Kupil 1L najlacnejsieho mazutu a hijo k jazierku opalovat susky....
Zaparkoval som kundolapa co najblizsie k vode, nech kocky vidia aki sme pani....Akosi som si v mladickej nerozvaznosti neuvedomil, ze ta rucna je poslabsia a stojim mierne z kopecka....
Len odrazu niekto krici: "varuj", Zápik ti uteka....Veruze aj utekal, rovno do jazierka....
Normalne sa tam zgulal a az po strechu mi to vtedy zatopilo, nie len tak potroske ako v tom bazare....
Embecka 120L skoro dusu vyplula nez ma na troch spojenych lanach odtial vytiahla....
Sadol som potom dovnutra, na podlahe povytahoval vsetky gumove stuple (ktohovie ci s tymto pripadom uz vyrobca neratal) a voda bola raz-dva prec....
Samozrejme zhrkli sa vsetci dedincani, atrakcia jak mraky....S usklabkom na xichte ma pozorovali co sa bude diat dalej.....Nuz, ja som nevahal a otocil starterom.....Po malom zakaslani sa ta kara normalne roztocila, bez problemov to slo aj do obratok......
Akoby sa nic nestalo.....teda az na ten puch a zvlhnute kozenkove sice s calunenim....
Obecenstvo pre zmenu zmenilo mimiku xichtov z lahko posmesnych na extra prekvapeno-udiivne....
Spolujazdci nasadli a odfrcali sme bez problemov prec....

Inacej, teraz som si spomenul, ze aj mne spadlo auto do jazera v Drahovciach...
Bolo to v roku pana 1993, kedy som bol hrdym majitelom Záporožca ZAZ 968M
Kedze to bola aj vtedy pomerne zriedkava vec, tak v kratkosti opisem ako ten tragac vyzeral:
Bola to ruska licencna vyroba nemeckeho NSU Prinz (alebo skor za valky Rusi uyebali patent Nemcom ako korist
Teraz pridu tie technicke fajnovosti:
Motor: Vzadu ulozeny V Z D U CH O M chladeny 4-hrnček do V, teda V4, obsah cca 1200cm3, paradny zvuk. Na prvy pohlad ako agregat z T613 s odrezanymi 4-mi valcami... Nezavisle kurenie, 4 kvalty sa radili opacne, to jest dolava k sebe pritiahnut boloa jednotka, od seba dopredu dvojka.....no proste same bonboniky....
Dalej jednookruhove! brzdy s bubnami na vsetkych kolach. Ak teda pukla brzdova hadicka, mohol si brzdit uz len usami, resp. chabou sotva fungujucou rucnou....
Plus plechy hrube ako Berlinsky mur. No proste strojovna jak hrom.
Jeho prednosti vsak boli hlavne v neuveritelnej odolnosti. Kedze mi z toho unikal olej + si to nieco zjedlo, tak som nemenil, iba dolievat: Madit, najpodradnejsi aky existoval.
Raz pocas horuceho leta som na to nemal cas (ani nebolo kde) a tak som presiel asi 10km bez oleja. Ani by som to nezistil, iba ma chalosi upozornili ze "horime". To sa vsak iba dymilo cez vzduchovy filter
Supnem do motora mierku na olej a...."kratka".....Este raz a to iste, ani sa nezaspinila, krasne sucha bez naznaku mastnej kvapaliny.
Tak som to natocil, otocil a spatky dalsich 10km na najblizsiu pumpu. Kupil 1L najlacnejsieho mazutu a hijo k jazierku opalovat susky....
Zaparkoval som kundolapa co najblizsie k vode, nech kocky vidia aki sme pani....Akosi som si v mladickej nerozvaznosti neuvedomil, ze ta rucna je poslabsia a stojim mierne z kopecka....
Len odrazu niekto krici: "varuj", Zápik ti uteka....Veruze aj utekal, rovno do jazierka....
Normalne sa tam zgulal a az po strechu mi to vtedy zatopilo, nie len tak potroske ako v tom bazare....
Embecka 120L skoro dusu vyplula nez ma na troch spojenych lanach odtial vytiahla....
Sadol som potom dovnutra, na podlahe povytahoval vsetky gumove stuple (ktohovie ci s tymto pripadom uz vyrobca neratal) a voda bola raz-dva prec....
Samozrejme zhrkli sa vsetci dedincani, atrakcia jak mraky....S usklabkom na xichte ma pozorovali co sa bude diat dalej.....Nuz, ja som nevahal a otocil starterom.....Po malom zakaslani sa ta kara normalne roztocila, bez problemov to slo aj do obratok......
Akoby sa nic nestalo.....teda az na ten puch a zvlhnute kozenkove sice s calunenim....
Obecenstvo pre zmenu zmenilo mimiku xichtov z lahko posmesnych na extra prekvapeno-udiivne....
Spolujazdci nasadli a odfrcali sme bez problemov prec....
-
doktor75
- Dátum registrácie: 14.10.2009 00:29 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných