Nechat si či kupit nove? [stary Voyager versus ostatny svet]
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
robert7305
- Dátum registrácie: 11.11.2009 16:19 Zdieľať na Facebook
Nechat si či kupit nove? [stary Voyager versus ostatny svet]
Mám Chrysler Voyager r.v.99.Som s ním uplne spokojný,len má už svoj vek a tak sme s manželkou riešili,či kupit niečo novšie.Asi naj by bola Suzuki Grand vitara 3.2+lpg.Rozhodne už nikdy auto s nízkym sedením.Ale niekolkí známi mi radia nechat si to čo mam,radšej donho zainvestovat-okrem vodnej pumpy je všetko pôvodné.Tak nad tým špekulujem.Ak do svojho vrazím 3000eur,tak by malo byt vystarané/zadné naboje,spojk.lamela,silentbloky,alternátor,hydroštely,zabrusit ventili...?/. Novší diesel už nechcem,po skusenostiach inych s haklivostou na kvalitu nafty.Môj ešte zožere všetko.
Poradte.Dik.
Poradte.Dik.
-
jozoho23
- Dátum registrácie: 18.02.2009 16:03 Zdieľať na Facebook
Re: Nechat si,či kupit nove?
Veď si si odpovedal sám a s tvojím názorom súhlasím.(čo sa týka tej investície)robert7305 napísal:Mám Chrysler Voyager r.v.99.Som s ním uplne spokojný,len má už svoj vek a tak sme s manželkou riešili,či kupit niečo novšie.Asi naj by bola Suzuki Grand vitara 3.2+lpg.Rozhodne už nikdy auto s nízkym sedením.Ale niekolkí známi mi radia nechat si to čo mam,radšej donho zainvestovat-okrem vodnej pumpy je všetko pôvodné.Tak nad tým špekulujem.Ak do svojho vrazím 3000eur,tak by malo byt vystarané/zadné naboje,spojk.lamela,silentbloky,alternátor,hydroštely,zabrusit ventili...?/. Novší diesel už nechcem,po skusenostiach inych s haklivostou na kvalitu nafty.Môj ešte zožere všetko.
Poradte.Dik.
-
soto19
- Dátum registrácie: 23.09.2008 15:12 Zdieľať na Facebook
-
mareceks51
- Dátum registrácie: 06.04.2008 13:52 Zdieľať na Facebook
-
autokomplex
- Dátum registrácie: 24.08.2004 23:51
S Chryslerom Voyager sa neda rovnat nic.
Sice vlastnim 1. radu z produkcie, je to teraz uz 20 rocne auto, ale kupil som ho zo "zabavy", len tak lebo sa mi pacia tie tvary, v max. zachovalom stave, po jednom majitelovi, orig. kilometre, serviska a totalne bez korozie. Je to 3.0i V6 automat.
Jazda s nim je neskutocna.
Moj nazor je taky, ze ak uz nove auto, chod do novsieho Voyagera !!!!!!!!!
Nech sluzi...
Sice vlastnim 1. radu z produkcie, je to teraz uz 20 rocne auto, ale kupil som ho zo "zabavy", len tak lebo sa mi pacia tie tvary, v max. zachovalom stave, po jednom majitelovi, orig. kilometre, serviska a totalne bez korozie. Je to 3.0i V6 automat.
Jazda s nim je neskutocna.
Moj nazor je taky, ze ak uz nove auto, chod do novsieho Voyagera !!!!!!!!!
Nech sluzi...
-
robert7305
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
3000eur do voyagera 1999 nemozes dat ani nahodou, to by si si musel kupovat vsetky suciastky v Chrysleri...
pises ze zadne naboje, spojkova lamela, silentbloky, alternator... zabrusit ventily. A ja sa nestacim cudovat. Preco chces menit alternator? Preventivne? VEd ten co mas teraz ti funguje tak co... novy stoji vela penazi, ten si nekupis a stary ked kupis tak mozes byt na tom horsie ako teraz. To iste plati o silentblokoch, ked ti nehrkocu tak co chces menit preventivne? JAzdi a vymenis o rok alebo o dva ked budu buchotat.
Najviac som sa pobavil na tom zabruseni ventilov. Co chces preboha na ventiloch brusit? Pises ze auto jazdi super tak co rozoberat motor a brusit ventily? To je blbost.
Moj nazor : auto co mas teraz ti vyhovuje a si s nim spokojny. Sprav tu vodnu pumpu lebo treba a dalej neries. Tu vodnu pumpu musis spravit PREDOVSETKYM preto lebo mas stvorhlavovy motor EXTREMNE citlivy na prehriatie comu pokakana vodna pumpa zjavne neprispieva.
Ja by som si to auto proste nechal, 3000eur odloz do suplika aby si ich neprepil a postupne budes opravovat co je treba. Nechaj cele auto vytepovat (sedacky, koberce, vsetko), mas to za 50eur a budes mat daleko lepsi dojem z auta. Nechaj spravit plnu korekciu laku vozu (lesticky, profesionalne pasty,atd), to mas za priblizne 70-100eur podla toho kto konkretne to robi a budes mat auto vynovene zvonku zvnutra na pohlad. 1000x lepsie sa v nom budes citit a hned ti pride srandovna myslienka ze si ho chcel predat.
pises ze zadne naboje, spojkova lamela, silentbloky, alternator... zabrusit ventily. A ja sa nestacim cudovat. Preco chces menit alternator? Preventivne? VEd ten co mas teraz ti funguje tak co... novy stoji vela penazi, ten si nekupis a stary ked kupis tak mozes byt na tom horsie ako teraz. To iste plati o silentblokoch, ked ti nehrkocu tak co chces menit preventivne? JAzdi a vymenis o rok alebo o dva ked budu buchotat.
Najviac som sa pobavil na tom zabruseni ventilov. Co chces preboha na ventiloch brusit? Pises ze auto jazdi super tak co rozoberat motor a brusit ventily? To je blbost.
Moj nazor : auto co mas teraz ti vyhovuje a si s nim spokojny. Sprav tu vodnu pumpu lebo treba a dalej neries. Tu vodnu pumpu musis spravit PREDOVSETKYM preto lebo mas stvorhlavovy motor EXTREMNE citlivy na prehriatie comu pokakana vodna pumpa zjavne neprispieva.
Ja by som si to auto proste nechal, 3000eur odloz do suplika aby si ich neprepil a postupne budes opravovat co je treba. Nechaj cele auto vytepovat (sedacky, koberce, vsetko), mas to za 50eur a budes mat daleko lepsi dojem z auta. Nechaj spravit plnu korekciu laku vozu (lesticky, profesionalne pasty,atd), to mas za priblizne 70-100eur podla toho kto konkretne to robi a budes mat auto vynovene zvonku zvnutra na pohlad. 1000x lepsie sa v nom budes citit a hned ti pride srandovna myslienka ze si ho chcel predat.
-
robert7305
Vodnu pumou som vymenil.Auto je vytepované,koža vyleštená.Alternator už trošku počut,nový stoji 2500sk,silentblok-500sk.Bude treba menit hydrostely,450cz/ks,tak musia ist dole hlavy a už dám zabrusit tie sedlá,ked už je to dole.
Lamelu by som menil preventívne,auto ma už 205 000km/ na 80% /.Tu sumu 3000eur som dal orientačne,možno menej....Išlo mi o to,či radšej sa na to vykašlat a kupit cca ročne za 20 000eur,alebo ma väčši zmysel si nechat stare ,opravit a ušetrit.Najhoršia varianta-opravím-3000eur a potom klakne motor
Lamelu by som menil preventívne,auto ma už 205 000km/ na 80% /.Tu sumu 3000eur som dal orientačne,možno menej....Išlo mi o to,či radšej sa na to vykašlat a kupit cca ročne za 20 000eur,alebo ma väčši zmysel si nechat stare ,opravit a ušetrit.Najhoršia varianta-opravím-3000eur a potom klakne motor
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
-
robert7305
-
laura
- Dátum registrácie: 03.03.2005 11:52
Re: Nechat si či kupit nove? [stary Voyager versus ostatny s
roberto, jednoznacne:ked aj mas tych 3.000€, ktore by si bol ochotny vrazit do auta, nepouzijes snad ani polovicu a bude uplne in ordnung.Neriesil by som novu Vitaru, aj ked je to bezpochyby dobra kara. Mas odskusane, dobre, osvedcene auto. NECHAJ SI HO, naco sa zatazovat dalsim i problemami po kupe inehorobert7305 napísal:Mám Chrysler Voyager r.v.99.Som s ním uplne spokojný,len má už svoj vek a tak sme s manželkou riešili,či kupit niečo novšie.Asi naj by bola Suzuki Grand vitara 3.2+lpg.Rozhodne už nikdy auto s nízkym sedením.Ale niekolkí známi mi radia nechat si to čo mam,radšej donho zainvestovat-okrem vodnej pumpy je všetko pôvodné.Tak nad tým špekulujem.Ak do svojho vrazím 3000eur,tak by malo byt vystarané/zadné naboje,spojk.lamela,silentbloky,alternátor,hydroštely,zabrusit ventili...?/. Novší diesel už nechcem,po skusenostiach inych s haklivostou na kvalitu nafty.Môj ešte zožere všetko.
Poradte.Dik.
-
markoimportauto
- Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
...ešteže niekto rozmýšľa aj naopak....keby všetci len recyklovali, tak by sme nemali od koho kupovať jazdenky....
....bajthewej: všetko pekné, ale vieš o tom, že sa vývoj posúva stále dalej a dalej? A to vo všetkých možných parametroch....aby si nebol o nejaký rôčik-dva prekvapkaný, že tvoj vojédžr napr. spadol vďaka harmonizácii EÚ legislatívy do pre tvoju peňaženku veľmi nevýhodnej emisnej triedy....Odrazu budeš platiť za starú popolnicu jak blázen....nehovoriac o rôznych obmedzeniach vstupu do miest....že sci-fi? V EÚ už pomerne bežné...
...tiež by som zvážil mieru pasívnej bezpečnosti, ktorá je na dnešnú dobu u Vojédžra 1999-ky značne podpriemerná....agresívnych riadičov na cestách pribúda (viď ostatnú tému, ktorá lámala rekordy v príspevkoch, venujúca sa "kingokeketovi of the road"), navyše jazdiacich v čoraz pevnejších tragačoch, pri ktorých je 5* už štandard....Môžeš jazdiť opatrne a predvídavo ako chceš, ale stačí aby sa na okamih nejakému fafrnkovi (povolanie syn) vymklo riadenie káry s vysokou hybnosťou z ručičiek a dochrúme ti nohy jedna radosť aj pri menšom náraze.....To by bol ten lepší prípad. Ten horší je takýto:
m.i.a.
p.s: celkom ma pobavila tá tvoja veta "predsa len to UŽ má 205 000km"....no hehe, sranda veľká....ale teraz mi už je jasné prečo máš dilemu a riešiš ju zrovna tu
....bajthewej: všetko pekné, ale vieš o tom, že sa vývoj posúva stále dalej a dalej? A to vo všetkých možných parametroch....aby si nebol o nejaký rôčik-dva prekvapkaný, že tvoj vojédžr napr. spadol vďaka harmonizácii EÚ legislatívy do pre tvoju peňaženku veľmi nevýhodnej emisnej triedy....Odrazu budeš platiť za starú popolnicu jak blázen....nehovoriac o rôznych obmedzeniach vstupu do miest....že sci-fi? V EÚ už pomerne bežné...
...tiež by som zvážil mieru pasívnej bezpečnosti, ktorá je na dnešnú dobu u Vojédžra 1999-ky značne podpriemerná....agresívnych riadičov na cestách pribúda (viď ostatnú tému, ktorá lámala rekordy v príspevkoch, venujúca sa "kingokeketovi of the road"), navyše jazdiacich v čoraz pevnejších tragačoch, pri ktorých je 5* už štandard....Môžeš jazdiť opatrne a predvídavo ako chceš, ale stačí aby sa na okamih nejakému fafrnkovi (povolanie syn) vymklo riadenie káry s vysokou hybnosťou z ručičiek a dochrúme ti nohy jedna radosť aj pri menšom náraze.....To by bol ten lepší prípad. Ten horší je takýto:
m.i.a.
p.s: celkom ma pobavila tá tvoja veta "predsa len to UŽ má 205 000km"....no hehe, sranda veľká....ale teraz mi už je jasné prečo máš dilemu a riešiš ju zrovna tu
-
robert7305
Tak zatial to vyzera na 6:1,to predpokladam,že marko píše,že kupit nové.
Manželka chce tiež -milačeka-,tak som fakt čoraz viac naklonený myšlienke nechat si ho.
Marko,to tvoje P.S. som nejak nepochopil. Píšem,že to ma tie km na 80%,mám to po prvom maj,v chrysler servise hovoria-všetko je ok.A že to píšem tu?A kde inde?V chrysler
klube sa mám pýtat?To by bolo nestranné...A ak aj kupim nove,resp. druhé,toto nepredám,ak si myslel to,ale necham synovi.
Manželka chce tiež -milačeka-,tak som fakt čoraz viac naklonený myšlienke nechat si ho.
Marko,to tvoje P.S. som nejak nepochopil. Píšem,že to ma tie km na 80%,mám to po prvom maj,v chrysler servise hovoria-všetko je ok.A že to píšem tu?A kde inde?V chrysler
klube sa mám pýtat?To by bolo nestranné...A ak aj kupim nove,resp. druhé,toto nepredám,ak si myslel to,ale necham synovi.
-
01Eagle
- Dátum registrácie: 10.09.2006 17:34 Zdieľať na Facebook
pocuj robert mark myslel ASI ze 200 000km nieje vela no aspon si to myslim ja mam 320 000km .... a myslim si ze menit plne funkcne auto s ktorym si spokojny len preto ze sa ti zda stare je hlupost ........... ludia jazdia na feliciach z 1996 a nemenia a aj na horsich herkach ......... ano ma pravdu s tymi emisiami a podobne ale teraz to tu nefunguje tak preco menit ??? ako hovoria ostatny bud rad ze si rad prachy odloz a spokojne jazdi .......
-
markoimportauto
- Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
ano, v tom PS som mal na mysli to, ze 205 000km je nic a konecne by si to mali obcania v SK zacat osvojovat.....Doba poctivych aut uz sice skoncila, ale voze kvalitnejsich prevedeni to kompenzuju napr. nizsim celkovym poctom otacok agregatu (6. kvalt, dlhsi staly prevod), kvalitnejsimi mazivami, "flexibilnym" intervalom vymeny oilu a pod.
ano, mal som na mysli nove, resp. zanovne (3-4r.)
ano, mal som na mysli nove, resp. zanovne (3-4r.)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných