Otazka servis
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
camerone1
- Dátum registrácie: 28.08.2007 21:46 Zdieľať na Facebook
Otazka servis
konecne som nasiel vysnivane auto a uz by som ho mal aj kupit ale bojim sa cien nahradnych dielov a servisu.jedna sa o volvo v50 2.0 diesel a bude treba menit rozvody filtre a tak...s cim je cena nahradnych dielov porovnatelna??a co servis??diky
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Cena dielov pre jednotlivé značky sa obvykle môže líšiť max. v desiatkach percennt, takže z hľadiska kúpy a prevádzky auta a celkových nákladov z toho vyplývajúcich to nie sú podstatné rozdiely.
Dôležité je si kúpiť auto, s ktorým budem spokojný.
A potom, ak chcem ušetriť, pri vykonávaní servisu sa sústrediť na kúpu lacnejších dielov.
Konkrétne u bežných výmenných dielov tieto nemusia byť vždy zo značkového servisu, ktorý obvykle nasadzuje ceny v násobkoch cien, ktoré ponúkajú univerzálni predajcovia dielov.
Treba však rátať s tým, že značkový servis nemusí vždy donesené diely prijať, takže potom si treba nájsť dôveryhodný neznačkový servis.
Dôležité je si kúpiť auto, s ktorým budem spokojný.
A potom, ak chcem ušetriť, pri vykonávaní servisu sa sústrediť na kúpu lacnejších dielov.
Konkrétne u bežných výmenných dielov tieto nemusia byť vždy zo značkového servisu, ktorý obvykle nasadzuje ceny v násobkoch cien, ktoré ponúkajú univerzálni predajcovia dielov.
Treba však rátať s tým, že značkový servis nemusí vždy donesené diely prijať, takže potom si treba nájsť dôveryhodný neznačkový servis.
-
petyy
- Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03 Zdieľať na Facebook
Re: Otazka servis
camerone1 napísal:konecne som nasiel vysnivane auto a uz by som ho mal aj kupit ale bojim sa cien nahradnych dielov a servisu.jedna sa o volvo v50 2.0 diesel a bude treba menit rozvody filtre a tak...s cim je cena nahradnych dielov porovnatelna??a co servis??diky
toto je páni slovenská špecialita. západný svet je fakt iný-ludia si kupia auto, na ktoré maju aj na udržbu a servis. a nikdy nekupuju autá za posledné. slovák si vysníva auto po ktorom tuži, našetrí si na najlecnejšiu jazdenku daného modelu a potom žije v obavách čo ak niečo...???? hovorím z vlastnej skusenosti-moj brat.... ja som praktickejší. mohol som si kupiť auto aj za trebars 15 000€ a ja som si kupil za 4500€, vrazil som do udržby a vecí ktoré som chcel mať nové cca 1000€ alebo možno trošku viac a autíčko jazdí super a mám stále pre prípad rezervu...sorry, že to nebolo celkom k téme, ale takto to proste je. nemožem si predsa kupiť auto a báť sa čo budu stáť rozvody a filtre, príp. čo ak sa niečo pokazí... však budte chalani trošku praktickejší, auto nieje už dávno len frajerina, ale nutnosť/hlavne u mna ano/ presunu a preto je praktickosť doležitejšia, hlavne ked máme finančné limity...
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
ale bolo to k teme a velmi prudko. Presne toto iste som aj vravel minuly tyzden 3x - ked som chalanom vravel ze nech nedaju posledne peniaze do auta lebo nebudu mat na udrzbu. Ked som im vravel nech automaticky k cene auta prirataju 1000eur na najnutnejsiu okamzitu udrzbu a nech psychologicky rataju dalsich 1000eur v priebehu prveho roka.
lenze takto nikto neuvazuje... kazdy namiesto oktavie 2003 radsej kupi za posledne prachy passat 2004 a potom to tak aj vyzera.
lenze takto nikto neuvazuje... kazdy namiesto oktavie 2003 radsej kupi za posledne prachy passat 2004 a potom to tak aj vyzera.
-
deep
- Dátum registrácie: 05.07.2006 09:49 Zdieľať na Facebook
a ešte by som dodal že ten passat im je zbytočný, lebo ak jazdím prevažne v meste a sem tam mimo cca do 100km ten passat nieje využity!!!!mp3turbo napísal:ale bolo to k teme a velmi prudko. ... kazdy namiesto oktavie 2003 radsej kupi za posledne prachy passat 2004 a potom to tak aj vyzera.
fakt niektorý ludia si kupuju auto ešte len podla imidžu (aby susedia videli)za posledné prachy a nie praktickosti a potom maju smutok v hlave kôli udžbe a servisu
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
-
Volvovnik
- Dátum registrácie: 19.09.2009 20:43 Zdieľať na Facebook
Mam S40 2.0D r.v. 2005, keď po prve krát prídeš s tým autom do bežného servisu, všetci sa ta zlaknu "VOLVO NIE, MY TO NEROBÍME! choďte do autorizovaného servisu..." však malo kto z nich vie že 1.6D a 2.0D sú Ford motory 1.6 a 2.0TDCi
a podvozok je z Ford focus II, Ford Focus C-Max, Mazda 3. aj ta 6st. MMT6 prevodovka je ta ista ako je v tých Fordoch. /Ford v roku 2004 kúpil Volvo/
Nájdi si v dnešnej dobe čistokrvné auto!
Rozlíšia sa v kvalite použitých materiálov, elektronike, bezpečnostné prvky, software riadiacej jednotky a tiež snímače a senzory sú iné atd.
50% poruch týchto aut sa dajú riešiť nahraním nového software-u, a to vie robiť len autorizovaný servis Volvo, spravná diagnostika tiež len tam /pomocou symtemom VIDA/. Ostatne ako napr. brzdy, kotúče, tlmiče, rozvody ti urobí každý dobrý servis alebo aj Ford servis ktorý je lacnejší než Volvo. Pruser je keď ti blbne elektronika, od odomykania volantu až po klimatizácii je všetko počítačovo riadene "a tieto auta majú veľmi zložitý system klimatizácie" - tiež len 35€/hod volvo servis vie takéto poruchy odstrániť.
Ako auto je to veľmi pohodlné, bezpečné a spoľahlivé, a je to žihadlo! hoci len 136koni ma ten motor ale stačí bohaté! 340Nm krútiaci moment už pri 2000rpm ta poriadne zatlačí do sedadla.
Nájdi si v dnešnej dobe čistokrvné auto!
Rozlíšia sa v kvalite použitých materiálov, elektronike, bezpečnostné prvky, software riadiacej jednotky a tiež snímače a senzory sú iné atd.
50% poruch týchto aut sa dajú riešiť nahraním nového software-u, a to vie robiť len autorizovaný servis Volvo, spravná diagnostika tiež len tam /pomocou symtemom VIDA/. Ostatne ako napr. brzdy, kotúče, tlmiče, rozvody ti urobí každý dobrý servis alebo aj Ford servis ktorý je lacnejší než Volvo. Pruser je keď ti blbne elektronika, od odomykania volantu až po klimatizácii je všetko počítačovo riadene "a tieto auta majú veľmi zložitý system klimatizácie" - tiež len 35€/hod volvo servis vie takéto poruchy odstrániť.
Ako auto je to veľmi pohodlné, bezpečné a spoľahlivé, a je to žihadlo! hoci len 136koni ma ten motor ale stačí bohaté! 340Nm krútiaci moment už pri 2000rpm ta poriadne zatlačí do sedadla.
-
iconmaster
- Dátum registrácie: 22.06.2008 20:55 Zdieľať na Facebook
Uplne suhlasim s nazormi, ze netreba do aut tlacit svoje posledne centy, lebo potom na udrzbu nezostava. Castokrat musim otvarat oci kamaratov, ktori si myslia, ze kupia si auto na ktore maju peniaze (samozrejme na centy vyratane, nic viac) a budu ho musiet len tankovat a jazdit.. To nie
zatial take auto neexistuje, ktore nepotrebuje udrzbu, a castokrat prave tie lacnejsie auta daneho typu budu potrebovat vacsie investicie..
No ale co sa tyka Volva, chod to toho s kludnym vedomim! Ako tu uz kolega-Volvovnik pisal, auto vychadza z koncernoveho platformu. Motory su tie iste co pouziva Ford (TDCi) a tiez Peugeot/Citroen (HDi). Z toho vypliva, ze nahradne diely budu cenovo na istej urovni ako u beznych znackach. Znackovy servis budes musiet navstivit len kvoli diagnostike a pod. Inac co som docital na forach, na SK je ovela drahsie servisovat Volvo ako napr. v Cechach alebo v Nemecku. Castokrat aj Cesi pisu ze chodia do Nemecka s Volvikom, lebo tam maju servis lacnejsi, nehovoriac o kvalite a ustrety pracovnikov.
Seria S40/V50 od r.v. 2004 je velmi osvedcena a technologicky vyspela. Akoze to su uz auta dnesnej doby. Pokial mas do rezervy 1000-1500 EUR kludne do toho chod, ked je to dobre auto. Mne znacka Volvo znamenalo vzdy nejaky plus oproti inym znackam.
Nech sa ti dari
Volvo. For life.
No ale co sa tyka Volva, chod to toho s kludnym vedomim! Ako tu uz kolega-Volvovnik pisal, auto vychadza z koncernoveho platformu. Motory su tie iste co pouziva Ford (TDCi) a tiez Peugeot/Citroen (HDi). Z toho vypliva, ze nahradne diely budu cenovo na istej urovni ako u beznych znackach. Znackovy servis budes musiet navstivit len kvoli diagnostike a pod. Inac co som docital na forach, na SK je ovela drahsie servisovat Volvo ako napr. v Cechach alebo v Nemecku. Castokrat aj Cesi pisu ze chodia do Nemecka s Volvikom, lebo tam maju servis lacnejsi, nehovoriac o kvalite a ustrety pracovnikov.
Seria S40/V50 od r.v. 2004 je velmi osvedcena a technologicky vyspela. Akoze to su uz auta dnesnej doby. Pokial mas do rezervy 1000-1500 EUR kludne do toho chod, ked je to dobre auto. Mne znacka Volvo znamenalo vzdy nejaky plus oproti inym znackam.
Nech sa ti dari
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných