Klíma - množstvo oleja pri plnení

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

johnyfly1
Dátum registrácie: 13.01.2010 22:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa johnyfly1 »

tazko povedat, ja som mal obycajny lamelovy kompresor velmi podobny servocerpadlam... ziadna predna cast tam nieje, mal som ho aj rozobraty, ani nejaka servisna skrutka na nalievanie oleja, proste tam su len otvory kde idu hadice z klimy...ale kto vie ako to je u piestikovych kompresorov...
uz som bol vo vela servisoch ale nik mi neodpovedal, kazdy len tuka do plnicky a to je vsetko...
dimi3zmv
Dátum registrácie: 21.09.2014 11:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dimi3zmv »

Seruste

Klíma nechladí, píše mi hlášku málo náplne, berme to tak že je snímač dobrý. Pred zimou ešte šla.
Mám kompresor bez magnetickej spojky s regulátorom na výstupe, tzn. že sa hriadeľ točí stále.

Mám dve otázky:
1. Pri dopĺňaní chladiva treba dávať aj olej? Ak áno koľko?
2. Môže sa kompresor zadireť? Keďže sa stále točí a nie je tam chladivo a teda asi ani olej, môže stať že sa zadrie?

Pýtam sa preto, že keď to budem dávať dopĺňať, tak chcem aby to bolo dobre, nie že sa mi nejaký neodborník pri to postaví len s mašinou čo doplni chladivo a olej nie.

Ďakujem za odpoveď.(Dôvod prečo treba dopĺňať nemusíme rozoberať, že treba skontrolovať prípadný únik mi je jasné)
lilipo
Dátum registrácie: 23.02.2018 10:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lilipo »

ono ten olej samozrejme tam je zapotreby..
Ale otázka znie aké je správne množstvo mne napr. pred 3 rokmi doplnili 12ml a tento rok 8ml jedná sa o ff mk2 2.0tdci
asi nikto nevie koľko zostane v systéme aj keď mašina tvrdí že to vytiahla

veľké množstvo oleja môže spôsobiť poškodenia kompresora..
Atlas
moderátor fóra
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Atlas »

Premazané. Ďakujem, že prispievate k téme
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Predpokladám, že vieš na čo slúži olej. Takže áno, ak niečo nie je mazané môže sa to zadrieť. A ak je ho tam málo tak ho treba doplniť. Automatická plnička pri odsávaní systému zváži množstvo odsatého oleja a pri plnení vie podľa typu auta doplniť správne množstvo.
avelmak
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Atlas-teraz si to riadne prehnal.Vymazal si odpoved ktora bola smerovana autorovi,a nechal si odpoved vytazujuceho kapitana nasieraca fora.Ja som jasne odpovedal autorivi,preco si ma vymazal?????Dovod???
Atlas
moderátor fóra
Zdieľať na Facebook

avelmak, ukludni hormon.

Tému som premazal, žiaden cicmancov prispevok tu neostal. Odpisal po tom, ako som to premazal, čo verím že nie je ťažke pochopiť z chronológie príspevkov.

Jeho najnovší príspevok je k téme, alebo sa mýlim?

Ak máš problém, info@autobazar.eu už si to v minulosti využil, viď moja karta.

A dajte mi už konečne svätý pokoj s vašim cicmancom. Vybavujte si svoje detinské problémy niekde inde, viď napr. email vyššie. Požiadaj, nech ma zbavia moderátora nech mám konečne pokoj a na toto fórum už v živote nepáchnem. Nič iné nerobím, len premazávam po vás s cicmancom a mhlavatym témy. Neschopný sa preniesť cez vlastné ego, v kuse sa urážať, chytať za slovíčka a vyťahovať staré kauzy. Zasrané rozmaznané deti, kričíte jeden na druhého, robíte okolo seba presne taký bordel, aký ostatným vyčítate. Urobte mi službu, pred odslaním ďaľšieho príspevku si to po sebe 5 krát prečítajte, potom narátajte do 300, potom to zmažte a choďte do riti spať.

A kópiu mojej psycho hygieny skopíruj do žiadosti o odobratie mojich práv. Určite tu zopár dobrých argumentov odznelo a nejaké ešte pridám. Seriem na vas. Komu niet rady, tomu nie pomoci. Robte si, čo chcete, píšte si čo chcete. Robiť policajta v školke ÚPLNE SÁM ma už nebaví. Lebo potom mi urazení ľudia ako scendo vypisujú SS, prečo niečo zamykám a hádžem do koša a predposratý si dá do podpisu, aby som mu neupravoval príspevky, lebo som nedabojže porušil niekoho ústavné práva.

Balím kufre. Dovidenia. J E B E M na to!
avelmak
Zdieľať na Facebook

netreba ziadat o zrusenie funkcie moderatora,jednoducho netreba splnit ulohu a koniec.Uz tu neostane iba foter a lochnes,ktori aj tak sem chodia raz za rok.Cele forum bude bez moderovania.Kam smeruje toto cele?Tam kde treba.Forum si to zasluzi.
Atlas-otazka znela jasne,preco si vymazal moju slusnu odpoved smerujucu autorovi?Lebo som avelmak,"protivnik" cicmanca?
Atlas
moderátor fóra
Zdieľať na Facebook

Jasne, lebo celý vesmír sa točí okolo teba a cicmanca. "protivník cicmanca", to je aký pojem kokos :40bd:

Tým vlastne zo mňa robíš jeho obhajcu. Aj si si čítal, čo píšem vyššie? Prečítaj si to ešte raz, máš zjavne zahmlené videnie. Resp. vidíš čo chceš vidieť, vyberieš si čo sa ti hodí a zvyšok si môžem vypisovať, že?

nechal som tu príspevok od lilipa, všetko ostatné bola reakcia na cicmanca. Ak si sa niekde v tej reakcii stihol ešte zmieniť aj na adresu autora, tak sa ti úctivo ospravedlňujem, že to ušlo mojej pozornosti a príspevok som ti nenechal, nezmazal len časť, ktorá sa týkala cicmanca a zvyšok nechal. Čo som inak spravil onehda scendovi a bol som za debila, viď jeho podpis, takže aj tá motivácia tam už moc nie je. Alebo... si to vylož tak, že cicmanec je môj boh, jemu tu všetko nechámm a vás ostatných neznabohov mažem doradu...

Protivník cicmanca :40bd:

Šak mu už konečne vybavte BAN kokos. Prestaňte sa tváriť, že som jeho chránenec jak keby som tu najvyšší geroj, admin fóra. Ja zmôžem dokopy kkt, som obyčajný mod, ktorý je navyše naivný, lebo 8 rokov moderuje toto detské ihrisko s pocitom, že to má zmysel. Plačete tu v každej téme. Dospejte konečne, vyriešte si cicmanca raz a navždy alebo sa spakujte a choďte preč.

Pozri, napríklad pre mňa je to uzavretá vec. Týmto sa s fórom lúčim, lebo doťahovať sa neustále s ľuďmi, čo nechcú počuť nič iné len seba nemá zmysel. Lebo aj na tento príspevok mi niečo odpíšeš alebo sa zapojí bojovník za ľudské práva scendo. Bude to niečo, čo má pôsobiť akože ako argument, a bude sa to ťahať do nekonečna, lebo každý je zaslepený svojou pravdou.

Dajte mi so svojimi pravdami pokoj, lebo toto fórum sa ma touto hodinou už netýka. Otravujte tým posledných dvoch moderátorov, ktorý nemoderujú alebo kohokoľvek, kto príde po mne. A nezabudnite zasrať každú tému tak ako túto, že som to musel mazať, lebo to nebude mať kto iný robiť.
avelmak
Zdieľať na Facebook

.uz som riadne nasraty na toho legalne sposobiaceho nasieraca fora.Ty si obhajca,lebo ani necitas co pisu ostatni,aku odpoved daju autorovi,len mas pred sebou jednu vec,chranit cicmanca.Teraz toto cele vyzera tak,ze autor polozil otazku a jedinu normanlu odpoved dostal od slavneho slusneho cloveka neviniatka cicmanca.Ty tu nadavas ze sme detska,zasrane detska.To si vyprosim.Ty mozes nadavat,pouzivat neslusne vyjadrenie?Ked ja zacnem tak aj v bodke bude nadavka a najkarjsie slovo nebude k..t.Pokial ty a aj "majitel" fora chrani,zivy toho papagaja,tak to bude vyzerat este horsie.Ved sam vidis autor zmizol ked videl take odpovede,take navysenecke,flegmaticke.zatial toto cele videli 14000/aj so starymi prispevkami/,zo z toho maju?Ze preco utocim na toho ministra vnutornych veci fora autobazaru,ked ved je slusne vyjadrujuci sa clovek,a nasierac je tu jedine avelmak.Ked tu nebudu moderatori,tak tu bude druhy pokec.Toto ste chceli vy.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Podstatné veci unikajú,a premazaním sa dostane všetko do úplne iného svetla.VŽDY,zásadne vždy príde ako prvý nejaký výpad cicmanca na zadavateľa.To sú nevinné otázočky či náhodou nie je sprostý,a či nemyslí to a ono,to nikdy nie je odpoveď - toto urob,a takto to je !
Toto je úvod do každej prestrelky.Lebo ak to tebe či iným nevadí,mne to vadí,vadí to prispievateľom a hlavne odháňa ľudí z fóra ktorý sa nechcú tu dať rozstrielať nejakým cismancom. Samozrejme že každá ochrana na jeho výčiny a neochota ich potrestať je vnímaná jediným možným spôsobom....ochrana.
Kým sa nepochopia základné veci,že drzosť a arogancia nemajú prednosť,a že arogancia to položila zatiaľ vždy a všade všetko,zatiaľ nie je iná možnosť.Alebo sa tento rozbíjač tém zdrží a prestane zakydávať fórum,alebo neostáva s týmto bojovať.Nikde a nikdy sa neoplatilo byť lahostajným k zlému a netreba sa báť so zlým aj zabojovať.Diktát zlého a hlúpeho vždy raz skončí,ale toľko priestoru si nezaslúži.Alebo tak málo urobiť,pozrieť si ako fungovalo fórum pred cicmancom je velký úkol ?! Poľahky sa zistí rozdiel. Prečo tam vplyv ega nefungoval ? Asi nebol treba ,že ?
Rozum sa zastavuje...počítam ako počítam viem tu o siedmych ľudoch z profesie na ktoré je zamerané fórum.Dvaja v opozícii z miestnym nasieračom a ničitelom tém,zbytok číta a radšej neprispeje.Ja si občas zavolám s každým,mám dobrý prehľad.A mám ešte lepší prehľad o mienke prispievateľov,lebo čím je dusnejšie na fóre,tým viac mám mailov,ss správ a tel.A vypočujem si kadečo ...tak sa uvedomte konečne kam to fórum speje.
Apeluje sa egom...ale čo sa sem trepe ego,tu máme do činenia z obyčajnou ľudskou zlobou,hlúposťou,nevedomostou a aroganciou ktorá sa stretla v jedinej postavičke a dostala posvetenie prevalcovať čokoľvek pozitívne a pokojné.
Atlas
moderátor fóra
Zdieľať na Facebook

A fuuuuuurt len to svoje, aspoň potvrdzuješ moje slová.

cicmanec je zarytý vyrývač, čo stráda empatiu, minimálne na tomto fóre. Osobne ho nepoznám. Je to na BAN? Nech posúdi iný. Lochness alebo admin, ktorý nad týmto celým vládne.

Je to taký problém im napísať? Nemyslím si, ale je pohodlnejšie len napísať ďalší príspevok do fóra, ktorý nič nevyrieši, lebo chceš mať posledné slovo dúfajúc, že sa zapojí niekto, kto ti dá za pravdu.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

No keď vymažeš podstatu problému,tak to vyzerá značne inak a na kartu sa nenájde dôvod.Ten dôvod bol,v texte ktorý nutne končí smajlíkom ktorý naznačuje že odpovedám nejakému na hlavu...pokojne tam môže napísať - čo si na hlavu ?! Zmažeš... a všetko je inak.
Prečo nedáš kartu ? Neprejde ? ďalšiu (pri novom probléme) a ďalšiu kým nepochopí že z ľudmi si vytierať zadnicu nemôže.Je rozumnejšie potrestať jedného,než trestať tisíce čo to musia trpieť,resp. sa už neukážu lebo boli dourážaný,zosmiešnený
Ale ak iba dôkaz potrebuješ,dodám...skrínujem si ich
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

Chlapi neunika vam podstata ze skutocny zivot a priority su niekde inde ako tu na fore,a to je jedno akom?
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Bud si istý že nie,práve naopak.Ja som utiekol hrobárovi z lopaty,viem prehodnotiť čo je dôležité možno ako málokto.A práve preto bojujem,v živote nesmie víťaziť ani zlo ani hlúposť...
Musí platiť...vieš pomôcť - musíš pomôcť.Nemáš k veci nič rozumné - drž ústa a zdrž sa.
A že tu stále som je tiež len preto že som ja k niekomu bol dobrý a ústretový a dostalo sa mi to naplno späť.Lebo ľudia asi nechápu,ale čo dávaš to aj dostaneš

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: tuninka a 2 neregistrovaní