Ford KUGA vs. Honda CRV

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mayo707
Dátum registrácie: 26.06.2012 21:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mayo707 »

Lubo, trochu si seres do huby ne? Furt tu pitchujes na suv, ze by si ich do mesta zakazal a pritom spominana crv aj kuga su uzsie a o dost kratsie ako tvoj pezot.. Tak dufam, ze aj ty s tvojim obludnym pezotom nechodis po meste. A neviem preco sa tu riesi na aky ucel zadavatel auto potrebuje.
qubo
Dátum registrácie: 16.10.2017 02:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa qubo »

Honda 2,2 ictdi / i-dtec...look no further. Odbehané 270tis + na tomto motore a nemenil som NIČ mechanické. Iba olej filtre. Motor, s ktorým sa budem ťažko lúčiť.. ked budeš vyberať, dobre pozri okolie hrdla nádrže, zospodu podbehu, tam je achilovka karosérie a občas hrdza-nečakaná-je tam taký blbý kryt ktorý zberá špinu vlhkost sol...ak je to OK, ber to!4kolka možno primitívnejšia ako u Forda, no znova, bezchybná, minimum udržby, stačí v teréne to viac potrápiť. Vždy som všade vyšiel kde ostané 4x4.
Priestor parádny, rovná podlaha vzadu, výhľad a tuhá karoséria aj po rokoch.
Bezproblémové auto /vyberaj bez DPF-i-ctdi, niektoré skoré i-dtec z iných trhov/
braga
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

mhlavaty napísal:braga....Joj ale to patríš k promile takto uvažujúcich ľudí ktorý vedia že km a čas hrá proti a je tu čas niečo urobiť a nečakať na kontrolku.Tú možnosť každý má,len to zmýšlanie nemá a 200 e.- za Advanpure ...no kto to kedy videl,radšej predajú a kúpia ďalší problém,zrejme je to lacnejšie riešenie.Človek už dnešnému zmýšlaniu ľudí prestáva rozumieť,každý múdry ako rádio,ale do prdele ide všetko kam pozrieš z niečím sa vysporiadať múdro je na úrovni zázraku
dakujem ale vzdy sa snazim uvazovat vpred auto vlastni otec a ked som mu povedal o problemoch tak odpoved znela jasne sprav na aute co musis aby neboli problemy dalo sa spravit a fici dal , ja viem keby takto konal kazdy zodpovedny vodic nebola by tato diskuznatema ale ja si myslim ked mam taketo auto tak sa aj zoznamim z nejakymi problemami a riesim ich popredu nie az ked nastanu
laco1871
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

lubos zimovcak napísal:Na 508 ..... na úzkej ceste to zaberá polovicu cesty, pričom obyčajne idú kolesom po stredovej čiare, lebo skutočne sa ťažko odhadujú vodičovi rozmery.

Pri 508 sa presmyknem, pri nákladnom aute musím často brzdiť, lebo sa jednotlivé nezmestíme.

Nepamätám si, že by niekto niekedy z nich pribrzdil, či išiel po krajnici

Nehovoriac o parkovacích miestach , kde jedno miesto je jednoducho malo.. :40bd:
Moje auto ma rozmery 4652 mm na dlžku, 1836 mm na šírku,
do bežneho parkovacieho miesta sa poľahky zmestím, a viem tam aj dobre zacúvať lol
pomocou elektricky nastavovaných spätných zrkadiel,

čo sa týka umiestnenia auta na ceste viem prejsť okolo zvodidiel na blízkosť 10 cm, naučil som sa to na uzkych cestach v Taliansku,
kontrolujem to takým sosobom,
že z mojho posedu za volantom sledujem 2 body :

ak sa mi z mojho pohľadu

stred /uchytenie/ ľaveho stierača kryje z okrajom cesty , tak idem presne po okraji cesty , resp. po bielej čiare

stred stierača sa mi kryje z bielou čiarou, tak pravé koleso ide presne po bielej čiare

Kto ma taký odhad tak jazdi veselo a s prehľadom aj po uzkych cestach
Ako by inak jazdili vodiči s kamionmi, ktorých kamion je niekedy len o pol metra užší ako šírka cesty , teda kamionista ma priestor na manevrovanie len cca 30 cm po každej strane a musi sa tam zmestiť ??

Nie každý držiteľ VP je aj vodič... :40bd:

O tom sa možeme presvedčiť z vysielaných správ v krimi TV JOJ
Naposledy upravil/-a laco1871 v 07.12.2018 17:54, upravené celkom 1 krát.
zajicek.l
Dátum registrácie: 21.11.2007 17:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zajicek.l »

Ja dúfam,že 2013 nebude hrdzavieť. a ten ročník už bez DPF asi ani nieje. Ani ja si nechcem privolávať problémi, ale keď na to príde, DPF sa vičistí, alebo v krajnom prípade vymení. Dnes si nevyberieš, ale chcem diesel.
qubo
Dátum registrácie: 16.10.2017 02:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa qubo »

aj 2013 bude...Japonci jednu vec velmi nevedia...a to antikorózku..Mazďáci, subaristi by vedeli písať o tom eposy...Honda tiež nie je preborník, no lepšie.
mastik29
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Problem DPF neni iba zanesenie popolcekom, o tom by vedelo pisat eseje kvantum ludi. A zial, ani cistenie nieje vzdy mozne.
Ale o tom sa akosi firmam nechce pisat, ze kedy to neni mozne.
Spoliehat sa na to, ze ked bude problem s filtrom, ze ho da za 200-300€ vyprat je ironicke. Nahrady akosi nefunguju, a origo drahe.

braga, vzhladom na tvoju pedantnost, verim, ze opatrujes doma ten protokol od toho cistenia. Mohol by si ho sem zavesit?
zajicek.l
Dátum registrácie: 21.11.2007 17:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zajicek.l »

Chlapi a ešte by som poprosil o realnu spotrebu hondy. Popr. manual- automat. Realnu ďakujem.
Mateusz737
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Za mňa jednoznačne Honda, veľmi vydarený motor osvedčený rokmi spoľahlivý a tichý u hondy ani nevieš že máš diesel pod kapotou, kamarát ho má v accorde naj.nejakych 350tis.a úplne bez problémov motor si pradie ako nový,pôvodne veci,druhý kamarát si kúpil novú x2 pre ženu a katastrofa ten motor ako traktor keď som to porovnával s hondou, spotrebu tam má 6,3 dlhodobú zevraj a to pomerne s ťažkou nohou
S fordom nemám skúsenosti ale nepočul som na tie fordy veľa pekného
aristoteles
Dátum registrácie: 30.09.2009 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa aristoteles »

Braga, ja som strasne zvedavy, co budes rozpravat tu a pri pive, ked raz bude treba vymenit to dpf.
Jasne, to su len take myty, ze sa nieco moze pokazit a bude to treba vymenit. To len hlupaci navstevuju autosuciastky a taraju potom pri pive o ich cenach. My, mudri, my pri pive rozpravame ine bajky...
My, mudri, ani k doktorovi nechodime, len si gule v studenej vode macame a citrony jeme. Ved fajn, ale "vseho docasu"
pepo64
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

laco1871 napísal:lubos nebluzni...

Si predstav,že za velkou mlákou je vobec najpredavanejsie auto velký pick-up Chevrolet Silverado...

Teda u nas to z tým počtom SUV nebude až tak zlé...

Skor by som povedal ,že balast na slovenských cestach su práve menšie auta a v mestach duplom, hlavne tie firemné...
Lenže za veľkou mlákou sa začína búriť príroda, Američanom sa začína vracať to že sú už niekoľko desaťročí najväčší znečisťovateľ na planéte, neviem či si dnes pozeral správy v Kalifornii sú obrovské záplavy, kdežto pred pár týždňami tam boli obrovské požiare, a keď je ľudstvo sprosté príroda si poradí=ľudstvo vykape.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Aspoň nejaká spravodlivosť,nasierame ju dosť a ona raz povie -dosť
aristoteles
Dátum registrácie: 30.09.2009 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa aristoteles »

To tu asi nevyriesime.
Ale, verim, ze niektori clenovia fora by urcite nesuhlasili a vedeli problem poriesit vystriekanim zemegule wapkou:-)
Takze, pre zadavatela - z tych dvoch aut si vyber ten bicykel;-)
bajo777
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

plno je co si mozu amici smerom k nam tukat na celo, ale tam je proste zakladne vozidlo stale Ford F150 V8 /resp tato trieda/, zatial co europa ma VW golf tdi /resp tato trieda/, samozrejme vsade sa najdu extremisti oboma smermi, ze u nas behaju suvcky z casti pripiseme stavu ciest, z casti masovemu chovaniu za volantom a z poslednej tretiny, ze kurva nato mam, tak si dovolim viac auta na vahe, nejsom socka chcem viac ako sused lol, kazdopadne v principe sa jedna o nezmysel na koleckach, bez ktoreho by nebolo horsie na svete :-)

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: durk6, Google [Bot] a 6 neregistrovaných