Ford Mondeo Mk4 - vybratie a repas štartéra
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mito85
- Dátum registrácie: 06.12.2008 13:02 Zdieľať na Facebook
Ford Mondeo Mk4 - vybratie a repas štartéra
ahojte
máte nejaký návod ako vybrať a zrepasovať štartér na MK4, 2.0 TDCI, 103 KW, r.v. 2008? na čo si dávať pozor a kde prípadne kúpiť uhlíky a podobne?
vopred diki
máte nejaký návod ako vybrať a zrepasovať štartér na MK4, 2.0 TDCI, 103 KW, r.v. 2008? na čo si dávať pozor a kde prípadne kúpiť uhlíky a podobne?
vopred diki
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Ide o to, že čo si predstavuješ pod pojmom zrepasovanie a tiež aký je dôvod toho všetkého.
Totiž problém nemusí byť iba v uhlíkoch, obvykle pri výmene uhlíkov je potrebné aj presústružiť kolektor a to doma neurobíš.
Problém môže byť aj s cievkou.
Detto s ložiskami, až po vybratí rotora zistíš, či sú úplne bezvadné.
Ak ho zanesieš do elektrikárskej dielne, kde ten štartér aj premerajú, budeš mať istotu že je všetko ako má byť.
Totiž problém nemusí byť iba v uhlíkoch, obvykle pri výmene uhlíkov je potrebné aj presústružiť kolektor a to doma neurobíš.
Problém môže byť aj s cievkou.
Detto s ložiskami, až po vybratí rotora zistíš, či sú úplne bezvadné.
Ak ho zanesieš do elektrikárskej dielne, kde ten štartér aj premerajú, budeš mať istotu že je všetko ako má byť.
-
bjbbobek
- Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Navod je :
Odpojit - pol od baterky a zabranit moznemu samovolnemu pripojenie(pnutie kabla...pametovy efekt), pre istotu doporucujem aj + odpojit.
Najst kde je nallepsi pristup k starteru a odpojit hlavny silovy kabel...asi M8...13 kluc a este odpojit ovladanie bud to konektor alebo M4-6.
Potom uvolnit a vybrat matky alebo skrutky drzajuce starter asi M10 kluc c17 a nasledne vytihnut starter von z auta.
Zistit moznosti u svojeho mech a budto poslat na repas alebo vymenit uz za repasovany prip novy.
Montaz je zase opacnym postupom.
Odpojit - pol od baterky a zabranit moznemu samovolnemu pripojenie(pnutie kabla...pametovy efekt), pre istotu doporucujem aj + odpojit.
Najst kde je nallepsi pristup k starteru a odpojit hlavny silovy kabel...asi M8...13 kluc a este odpojit ovladanie bud to konektor alebo M4-6.
Potom uvolnit a vybrat matky alebo skrutky drzajuce starter asi M10 kluc c17 a nasledne vytihnut starter von z auta.
Zistit moznosti u svojeho mech a budto poslat na repas alebo vymenit uz za repasovany prip novy.
Montaz je zase opacnym postupom.
-
mito85
ďakujem za postup
no uhlíky zistím, že sú zlé asi tak, že budú zodraté, že? a tie sa vymenia ľahko...
to ložisko hmm uvidím v akom stave bude.
pointa je v tom, že mechanik to aj tak zanesie típkovi, čo s tým robí a moc týmto mechanikom neverím...vybrať a vyčistiť a dať naspäť a chce za to 50 eur...tak to je moc ...to nevravím o tom, že tam nič nevymenil ....
no uhlíky zistím, že sú zlé asi tak, že budú zodraté, že? a tie sa vymenia ľahko...
to ložisko hmm uvidím v akom stave bude.
pointa je v tom, že mechanik to aj tak zanesie típkovi, čo s tým robí a moc týmto mechanikom neverím...vybrať a vyčistiť a dať naspäť a chce za to 50 eur...tak to je moc ...to nevravím o tom, že tam nič nevymenil ....
-
ballon
- Dátum registrácie: 04.05.2008 19:51 Zdieľať na Facebook
-
sbf
- Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
k starteru moze byt nanic pristup ak je niekde vzadu pri spodku motora, treba mat dobru vybavu klucov, vselijakych nastavcov, silu v prstoch, rada typu najdi ako ho dostat von ti veru nepomoze, treba hladat na inych forach. repas stoji 40-50 eur /nove uhliky+dve loziska+sustruzenie drazok po uhlikoch na rotore/
-
erikfrog
- Dátum registrácie: 06.11.2011 21:47 Zdieľať na Facebook
-
zajicek.l
- Dátum registrácie: 21.11.2007 17:52 Zdieľať na Facebook
-
mito85
-
zajicek.l
- Dátum registrácie: 21.11.2007 17:52 Zdieľať na Facebook
-
mito85
-
mito85
čo to trepeš, ja viem zaplatiť mechanika, a dať mi adekvátnu cenu ale ke´d mi niekto povie, že chce 50 eur za vybratie a obyčajné premazanie alternátora, tak to nie. a nie som úplne lavý, už som si dačo porobil na aute, a pokiaľ viem, tak internet je na zdielanie informácii. ja som už xkrát niekomu poradil a zadarmo, takže keď neradíš, tak aspoň nepíš blbosti
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ma pravdu ja by som tiez len tak hocikomu na auto sahnut nedal.radsej si to spravim sam.minuyl tyzden som bol na geometriu laserovka ci co a pocuvam okolo toho reci ze nejde pohnut maticou na axialnej tyci nemozem to zajistit akoze naco to so mnou konzultuje.siel som pod auto a vravim mu tak zober autogen nahrej to a povolis a nezabudni mokru handru dat na cap aby si ho neodpalil.dokoncil to a vravi 35 euro na pokladnmi zaplatit a ja mu pockaj skusobna jazda nic?pojdem teda ja trocha to skusit na ulicu ci volant pojde rovno.on si veril ze je to ak ved ho mal zaisteny.ale tak cakal nebral dalsieho.o 2 min zatrubim nanho sadaj a sleduj.volant zatoceny doprava ak som ho pustil auto zatahovalo do lava.a co nasledovalo vyhovorky ze to budu gumy alebo nieco na naprave a bla bla a toto su servisy ja mu vravim ved si kontroloval vole pred meranim a nic si nenasiel gumy co im je ved su skoro nove trocha prava osuchana hrana ale este v zaciatku som to podchytil.cize ty si to zle nastavil alebo nasadil tie hracky na kolesa.auto slo znova na rampu a zrazu tramtadadaaaa nic nesedelo.uz ani geometrie nikto nevie robit hoci je dielna vybavena laserovkou.a to ja do toho vidim ale pride nejaky co si vie na aute max natankovat co ma robit.osklbu ho ako slepici.
-
miroslav114
- Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44 Zdieľať na Facebook
Zdarek ja to mam uz za sebou , su tam vadne startery a vacsina odporuca vymenu za novy , ja som to riesil repasom
demontaz jednoducha od hora akurat odporucam demontaz praveho svetlometu a horneho krytu motora , ockovym klucom pootoc sponovaciu kladku drazkoveho remena aby si ho zhodil dolu zo sustavy a po uvolneni skrutiek ho vyberies od vrchu trosku snim budes bicyklovat ale v pohode vyde von , pri opetovnej montazi odporucam trosku prebehnut pilnikom drziak aby ti isiel lahko naspet samozrejme pred demontazou odpojit bateriu , o kod radia sa neboj mas ho v knizke a aj v kastliku
samotny repas ma vysiel komplet cca 65 Eur , bol vyrovnany na sustruhu aj komutatro ci ako sa to odborne vola - stycna plocha s uhlikami na rotore ,, vymeneny cely most s uhlikami a , loziska a tiez aj cievka , loziska boli v pohode a aj uhliky len ked to uz bolo vonku tak som to dal vymenit na komplet auto predtym startovalo trosku horsie a ked sa urobil repas tak startuje na brnk mne to robil znamy co sa zaobera startermi a alternatormi boli pouzite dieli FOMOCO a bol som pri repase cca pol hodka , demontaz cca 10 min a opetovna montaz tiez ktoru som si robil sam mal som to hotove aj s repasom do hodiny aj s nahodenim
keby si mal viac otazok ohladom tohto auta kludne sa pytaj
demontaz jednoducha od hora akurat odporucam demontaz praveho svetlometu a horneho krytu motora , ockovym klucom pootoc sponovaciu kladku drazkoveho remena aby si ho zhodil dolu zo sustavy a po uvolneni skrutiek ho vyberies od vrchu trosku snim budes bicyklovat ale v pohode vyde von , pri opetovnej montazi odporucam trosku prebehnut pilnikom drziak aby ti isiel lahko naspet samozrejme pred demontazou odpojit bateriu , o kod radia sa neboj mas ho v knizke a aj v kastliku
samotny repas ma vysiel komplet cca 65 Eur , bol vyrovnany na sustruhu aj komutatro ci ako sa to odborne vola - stycna plocha s uhlikami na rotore ,, vymeneny cely most s uhlikami a , loziska a tiez aj cievka , loziska boli v pohode a aj uhliky len ked to uz bolo vonku tak som to dal vymenit na komplet auto predtym startovalo trosku horsie a ked sa urobil repas tak startuje na brnk mne to robil znamy co sa zaobera startermi a alternatormi boli pouzite dieli FOMOCO a bol som pri repase cca pol hodka , demontaz cca 10 min a opetovna montaz tiez ktoru som si robil sam mal som to hotove aj s repasom do hodiny aj s nahodenim
keby si mal viac otazok ohladom tohto auta kludne sa pytaj
-
sbf
- Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných