Skoda Fabia III - prvy CZ cennik
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
66QUATTRO
- Dátum registrácie: 19.01.2010 19:03 Zdieľať na Facebook
Ivko1: tak aké auto by ste odporučil mojim rodičom napr.? Jazdia poväčšine len 2, nechcú príliš dlhé(nad 4m-aj tak nie je kde parkovať) ani malé napr. 500 Fiat.... chcú nové a na 20-25 rokov, jazdia síce často ale krátke trasy spomínaná trasa nad 300km vkuse to bola naposledy asi pred 3 rokmi... neviem prečo by si mali kupovať spomínaný peugeot ... a netreba miešať jablká s hruškami - nie sú to autá rovnakej kategórie, ani ten pežgó nestál 9000 keď bol nový - ďalej jazdia zväčša trasy 5-6 km, občas 10-30... majú si kúpiť 787 Dreamliner aby bolo kde ´´natiahnuť nohy´´? Ale prosím Vás..... im auto ako Fabia plne postačuje a ja sa im ani nečudujem... a netreba hneď z takých ľudí hlupákov len preto že si vybrali menej pohodlné auto..aj taký voz na ktorom je kopa sena je super pohodlný a nejak na ňom ľudia nejazdia... Ja neviem kedy prišla tá pohodlnosť medzi ľudí..veď kým som bol decko tak boli samé žigy,120 a Favority a ľudia vyzerali byť spokojný...a za 10-15 rokov nestačí ani sedačka z maybachu? Ale no tak....nestaňme sa ÚPLNÝMI otrokmi modernej doby... ja nepopieram že sú aj pohodlnejšie autá ako Fabia... ale to bude aj tak len donekonečna naháňačka za NAJ NAJ NAJ... to mi príde ako keď si 50 tnici z môjho okolia dôjdu pomerať že kto má silnejšie tdctdiddi... a potom sa ich spýtam že čo urobia keď padne do núdzaku...a potom je tam ten zaujímavý moment of silence.... Nič v zlom, Pekný deň prajem.
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
66QUATTRO : pozor starý Žigulák 1500 bol určite pohodlnejší ako dnešná Fabia na to môžeš staviť krk, miesto aj vpredu aj vzadu. V čom zaostával bola bezpečnosť.
Ked chcú malé (krátke) auto tak určite nejaké menšie MPV, určite sa tam bude dôchodcovi za volant skladať lepšie ako do Fabie
EDIT: písal som v rýchlosti tak to doplnam teraz.
Nie že kedy prišla pohodlnosť medzi ludí, ale skôr kedy sa vytratilo pohodlie z najbežnejších áut.
Otec vlastnil kedysi Punto II a ked to porovnám trebárs s tým Žigulákom, tak komfort nikde, úzke nepohodlné sedačky, vzadu nemáš absolútne kam vopchať kolená a pri prejazde nerovnostami také rany od podvozku že má človek pocit ako by tam mal obuté nejaké ultranízkoprofilové pneumatiky na ktorých citiš každý kamienok
Tomu ty hovoríš že prišla pohodlnosť medzi ludí, akože ostali odrazu moc rozmaznaný, alebo neviem čo.
Znova zopakujem, nie - je to presne naopak. Ludia sú rovnaký, akurát autám zobrali komfort.
Jediné s čím nesúhlasím je Favorit, to už bol tak trochu rebrinák, ten sme mali tiež, dokonca fungláča
Ked chcú malé (krátke) auto tak určite nejaké menšie MPV, určite sa tam bude dôchodcovi za volant skladať lepšie ako do Fabie
EDIT: písal som v rýchlosti tak to doplnam teraz.
Nie že kedy prišla pohodlnosť medzi ludí, ale skôr kedy sa vytratilo pohodlie z najbežnejších áut.
Otec vlastnil kedysi Punto II a ked to porovnám trebárs s tým Žigulákom, tak komfort nikde, úzke nepohodlné sedačky, vzadu nemáš absolútne kam vopchať kolená a pri prejazde nerovnostami také rany od podvozku že má človek pocit ako by tam mal obuté nejaké ultranízkoprofilové pneumatiky na ktorých citiš každý kamienok
Tomu ty hovoríš že prišla pohodlnosť medzi ludí, akože ostali odrazu moc rozmaznaný, alebo neviem čo.
Znova zopakujem, nie - je to presne naopak. Ludia sú rovnaký, akurát autám zobrali komfort.
Jediné s čím nesúhlasím je Favorit, to už bol tak trochu rebrinák, ten sme mali tiež, dokonca fungláča
Naposledy upravil/-a ivko1 v 04.11.2014 22:59, upravené celkom 2 krát.
-
Dep
- Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23 Zdieľať na Facebook
100perc. suhlas.66QUATTRO napísal:Ivko1: tak aké auto by ste odporučil mojim rodičom napr.? Jazdia poväčšine len 2, nechcú príliš dlhé(nad 4m-aj tak nie je kde parkovať) ani malé napr. 500 Fiat.... chcú nové a na 20-25 rokov, jazdia síce často ale krátke trasy spomínaná trasa nad 300km vkuse to bola naposledy asi pred 3 rokmi... neviem prečo by si mali kupovať spomínaný peugeot ... a netreba miešať jablká s hruškami - nie sú to autá rovnakej kategórie, ani ten pežgó nestál 9000 keď bol nový - ďalej jazdia zväčša trasy 5-6 km, občas 10-30... majú si kúpiť 787 Dreamliner aby bolo kde ´´natiahnuť nohy´´? Ale prosím Vás..... im auto ako Fabia plne postačuje a ja sa im ani nečudujem... a netreba hneď z takých ľudí hlupákov len preto že si vybrali menej pohodlné auto..aj taký voz na ktorom je kopa sena je super pohodlný a nejak na ňom ľudia nejazdia... Ja neviem kedy prišla tá pohodlnosť medzi ľudí..veď kým som bol decko tak boli samé žigy,120 a Favority a ľudia vyzerali byť spokojný...a za 10-15 rokov nestačí ani sedačka z maybachu? Ale no tak....nestaňme sa ÚPLNÝMI otrokmi modernej doby... ja nepopieram že sú aj pohodlnejšie autá ako Fabia... ale to bude aj tak len donekonečna naháňačka za NAJ NAJ NAJ... to mi príde ako keď si 50 tnici z môjho okolia dôjdu pomerať že kto má silnejšie tdctdiddi... a potom sa ich spýtam že čo urobia keď padne do núdzaku...a potom je tam ten zaujímavý moment of silence.... Nič v zlom, Pekný deň prajem.
-
cheesus
- Dátum registrácie: 03.10.2012 10:53 Zdieľať na Facebook
Presne tak... Ten peugeot bol asi myslený v zmysle, že načo kupovať nové, keď sa dá kúpiť staršie/pohodlnejšie a lacnejšie. Avšak niektorí ľudia skutočne nepotrebujú lacnejšie, nezáleží im na pohodlnosti a vonkoncom nechcú staršie. Chcú nové a s tým spojenú vlastnosť - spoľahlivé. Samozrejme, peniaze sa dajú predrbať rôzne a tých 9000EUR rozdiel medzi P406 a FIII je dosť na to, aby pokryl rôzne servisné náklady, no niektorí ľudia jednoducho nechcú riešiť servisy, prípadne nechcú ostať stáť na obchvate, keď im zrazu zasvieti pežoťacka STOPka na palubovke. Kto chcem kam, pomožme mu tam...66QUATTRO napísal:Ivko1: tak aké auto by ste odporučil mojim rodičom napr.? Jazdia poväčšine len 2, nechcú príliš dlhé(nad 4m-aj tak nie je kde parkovať) ani malé napr. 500 Fiat.... chcú nové a na 20-25 rokov, jazdia síce často ale krátke trasy spomínaná trasa nad 300km vkuse to bola naposledy asi pred 3 rokmi... neviem prečo by si mali kupovať spomínaný peugeot ... a netreba miešať jablká s hruškami - nie sú to autá rovnakej kategórie, ani ten pežgó nestál 9000 keď bol nový - ďalej jazdia zväčša trasy 5-6 km, občas 10-30... majú si kúpiť 787 Dreamliner aby bolo kde ´´natiahnuť nohy´´? Ale prosím Vás..... im auto ako Fabia plne postačuje a ja sa im ani nečudujem... a netreba hneď z takých ľudí hlupákov len preto že si vybrali menej pohodlné auto..aj taký voz na ktorom je kopa sena je super pohodlný a nejak na ňom ľudia nejazdia... Ja neviem kedy prišla tá pohodlnosť medzi ľudí..veď kým som bol decko tak boli samé žigy,120 a Favority a ľudia vyzerali byť spokojný...a za 10-15 rokov nestačí ani sedačka z maybachu? Ale no tak....nestaňme sa ÚPLNÝMI otrokmi modernej doby... ja nepopieram že sú aj pohodlnejšie autá ako Fabia... ale to bude aj tak len donekonečna naháňačka za NAJ NAJ NAJ... to mi príde ako keď si 50 tnici z môjho okolia dôjdu pomerať že kto má silnejšie tdctdiddi... a potom sa ich spýtam že čo urobia keď padne do núdzaku...a potom je tam ten zaujímavý moment of silence.... Nič v zlom, Pekný deň prajem.
-
cicmanec
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
Aby sme náhodou o ten klenot neprišli treba to odcitovať aspoň 3x...66QUATTRO napísal:Ivko1: tak aké auto by ste odporučil mojim rodičom napr.? Jazdia poväčšine len 2, nechcú príliš dlhé(nad 4m-aj tak nie je kde parkovať) ani malé napr. 500 Fiat.... chcú nové a na 20-25 rokov, jazdia síce často ale krátke trasy spomínaná trasa nad 300km vkuse to bola naposledy asi pred 3 rokmi... neviem prečo by si mali kupovať spomínaný peugeot ... a netreba miešať jablká s hruškami - nie sú to autá rovnakej kategórie, ani ten pežgó nestál 9000 keď bol nový - ďalej jazdia zväčša trasy 5-6 km, občas 10-30... majú si kúpiť 787 Dreamliner aby bolo kde ´´natiahnuť nohy´´? Ale prosím Vás..... im auto ako Fabia plne postačuje a ja sa im ani nečudujem... a netreba hneď z takých ľudí hlupákov len preto že si vybrali menej pohodlné auto..aj taký voz na ktorom je kopa sena je super pohodlný a nejak na ňom ľudia nejazdia... Ja neviem kedy prišla tá pohodlnosť medzi ľudí..veď kým som bol decko tak boli samé žigy,120 a Favority a ľudia vyzerali byť spokojný...a za 10-15 rokov nestačí ani sedačka z maybachu? Ale no tak....nestaňme sa ÚPLNÝMI otrokmi modernej doby... ja nepopieram že sú aj pohodlnejšie autá ako Fabia... ale to bude aj tak len donekonečna naháňačka za NAJ NAJ NAJ... to mi príde ako keď si 50 tnici z môjho okolia dôjdu pomerať že kto má silnejšie tdctdiddi... a potom sa ich spýtam že čo urobia keď padne do núdzaku...a potom je tam ten zaujímavý moment of silence.... Nič v zlom, Pekný deň prajem.
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
>> Chcú nové a s tým spojenú vlastnosť - spoľahlivé.
mmmno.... zrovna roztrhane rozvody 1.2tsi boli skutocnym vzorom spolahlivosti, aj praskajuce hlavy, aj pokazene cievky kde ciastocne hrozny trojvalcovy motor isiel v uplne hroznom dvojvalcovom rezime atd, atd. Dobre, z tejto strany som nechcel, nech si novu aj staru fabiu aj akekolvek ine kupi kto chce kolko chce.
Mna zarazilo:
- fabia sa da nakonfigurovat za 480.000Kc uplne bez problemu. Pomoc.
- uderne review z maticky zeme : dovolim si citovat :
Tak zatím víme, že jednolitr padá dynamicky někam do průměru a že v oblastech jako je kultivovanost a akustický projev nemohli jeho tvůrci zřejmě jednat lépe.
Ostatně 7,5 litru odpovídalo také dosavadnímu průměru našeho testovacího kusu. Toto se jeví jako akceptovatelná hodnota, mimochodem podobná svítila na palubním počítači při jízdě 130 km/h po rovince. Jen se zkrátka nedalo zapomenout na fakt, že za stejnou cifru jsem v Ibize 1,4 MPI před pár lety pravidelně jezdil 160 km/h po dálnicích a ani to, že o poznání lépe se chovající 1,2 TSI má v praxi spotřebu prakticky stejnou.
Apetitem tedy tříválec neurazí, ale v zásadě vám ani nebude schopen vyrazit dech nějakou zázračnou efektivitou, což nás opět vrací k absenci jakýchkoliv výkonových rezerv. Myslím si, že to však nemůže zkazit náladu nikomu, protože i s tímto motorem si ve finále můžete bez okolků užívat ten výtečně naladěný podvozek...
ja nemam slov, jednoducho sa neviem zmestit do koze pri takychto strasnych drystoch, nech si uz o tom mysli kto chce co chce. Nazvat JEDNOLITROVY motor bez turba ze pada NIEKAM DO PRIEMERU - kurna priemeru coho ?! Priemeru sraciek lebo uz horsie to fakt nemoze byt ?
7.5 litra prehlasit za nieco normalne a v pohode ?! Ked nadherny 2.0 litrovy stvorvalec AKEHOKOLVEK auta z roku 1996 - napriklad Mrazdy 626 co mame doma, pripadne Chondy Civik, a podobne, jazdili za rovnakych 7.5 litra pri absolutne neporovnatelnom zvukovom prejave, kulture, zivotnosti a spolahlivosti ?!
To uz je drzost nad ktorou by sa niekto hadam mohol povzrusovat, nie ?!
O vytecne naladenom podvozku si nedovolim pizdovať, pretoze som v tom este nesedel a dufam ze hodne dlho ani neposedim. Je jasne ze na kolieskach 165/95/R13 alebo podobnych co to bude mat to nemoze byt nic ine nez vrchol svetoveho motorizmu a fajnsmerkoviny. Som presvedceny ze hrubo preskoci kvality Mercedesu AMG, to je rozhodne jasne uz len podla testu z autoforum.cz !!!! Pravdepodobne mozeme aj prehlasit ze je to ten isty podvozok co sa pouziva v Audi A6 tej istej arijskej uberstajne, pripadne zlahka zoptimalizovany z modelu S8 !!
whaaaaaaaaaaaaaa hnus velebnosti ! Tfuj tfuj a tfuj. Pridavam sa na stranu turbomotora, zacinam mat silnu psychotronicku averziu
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=265
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=450
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=18974
>> Myslím si, že to však nemůže zkazit náladu nikomu,
uz mi skazilo !! Taketo sprostosti napisat o 1.0i...
mmmno.... zrovna roztrhane rozvody 1.2tsi boli skutocnym vzorom spolahlivosti, aj praskajuce hlavy, aj pokazene cievky kde ciastocne hrozny trojvalcovy motor isiel v uplne hroznom dvojvalcovom rezime atd, atd. Dobre, z tejto strany som nechcel, nech si novu aj staru fabiu aj akekolvek ine kupi kto chce kolko chce.
Mna zarazilo:
- fabia sa da nakonfigurovat za 480.000Kc uplne bez problemu. Pomoc.
- uderne review z maticky zeme : dovolim si citovat :
Tak zatím víme, že jednolitr padá dynamicky někam do průměru a že v oblastech jako je kultivovanost a akustický projev nemohli jeho tvůrci zřejmě jednat lépe.
Ostatně 7,5 litru odpovídalo také dosavadnímu průměru našeho testovacího kusu. Toto se jeví jako akceptovatelná hodnota, mimochodem podobná svítila na palubním počítači při jízdě 130 km/h po rovince. Jen se zkrátka nedalo zapomenout na fakt, že za stejnou cifru jsem v Ibize 1,4 MPI před pár lety pravidelně jezdil 160 km/h po dálnicích a ani to, že o poznání lépe se chovající 1,2 TSI má v praxi spotřebu prakticky stejnou.
Apetitem tedy tříválec neurazí, ale v zásadě vám ani nebude schopen vyrazit dech nějakou zázračnou efektivitou, což nás opět vrací k absenci jakýchkoliv výkonových rezerv. Myslím si, že to však nemůže zkazit náladu nikomu, protože i s tímto motorem si ve finále můžete bez okolků užívat ten výtečně naladěný podvozek...
ja nemam slov, jednoducho sa neviem zmestit do koze pri takychto strasnych drystoch, nech si uz o tom mysli kto chce co chce. Nazvat JEDNOLITROVY motor bez turba ze pada NIEKAM DO PRIEMERU - kurna priemeru coho ?! Priemeru sraciek lebo uz horsie to fakt nemoze byt ?
7.5 litra prehlasit za nieco normalne a v pohode ?! Ked nadherny 2.0 litrovy stvorvalec AKEHOKOLVEK auta z roku 1996 - napriklad Mrazdy 626 co mame doma, pripadne Chondy Civik, a podobne, jazdili za rovnakych 7.5 litra pri absolutne neporovnatelnom zvukovom prejave, kulture, zivotnosti a spolahlivosti ?!
To uz je drzost nad ktorou by sa niekto hadam mohol povzrusovat, nie ?!
O vytecne naladenom podvozku si nedovolim pizdovať, pretoze som v tom este nesedel a dufam ze hodne dlho ani neposedim. Je jasne ze na kolieskach 165/95/R13 alebo podobnych co to bude mat to nemoze byt nic ine nez vrchol svetoveho motorizmu a fajnsmerkoviny. Som presvedceny ze hrubo preskoci kvality Mercedesu AMG, to je rozhodne jasne uz len podla testu z autoforum.cz !!!! Pravdepodobne mozeme aj prehlasit ze je to ten isty podvozok co sa pouziva v Audi A6 tej istej arijskej uberstajne, pripadne zlahka zoptimalizovany z modelu S8 !!
whaaaaaaaaaaaaaa hnus velebnosti ! Tfuj tfuj a tfuj. Pridavam sa na stranu turbomotora, zacinam mat silnu psychotronicku averziu
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=265
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=450
http://www.tuzingforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=18974
>> Myslím si, že to však nemůže zkazit náladu nikomu,
uz mi skazilo !! Taketo sprostosti napisat o 1.0i...
-
misob
- Dátum registrácie: 27.02.2010 19:06 Zdieľať na Facebook
nepozeral niekto autosalon na Prime? S testom tej novej Fabky..
http://autosalon.iprima.cz/
Fabia nevyzera nejak zle, ale s tym hodnotenim sa to uz vazne prehana... :D
http://autosalon.iprima.cz/
Fabia nevyzera nejak zle, ale s tym hodnotenim sa to uz vazne prehana... :D
-
mp3turbo
nadherne auto, krajsieho nebolo a nikdy nebude.
Ako zaznelo, "tohle uz je krasny a plnohodnotny automobil. Tiche jako motlidba v kostele. Skutecne vytecne jizdni vlastnosti."
Vsetci ostatni mozu zavret fabriky. Nemal som silu pocuvat tu recenziu dlhsie ako tri minuty, snazil som sa strasne moc ale to sa proste fakt neda.
Ako zaznelo, "tohle uz je krasny a plnohodnotny automobil. Tiche jako motlidba v kostele. Skutecne vytecne jizdni vlastnosti."
Vsetci ostatni mozu zavret fabriky. Nemal som silu pocuvat tu recenziu dlhsie ako tri minuty, snazil som sa strasne moc ale to sa proste fakt neda.
-
milok
- Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44 Zdieľať na Facebook
-
bajo777
- Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
-
mp3turbo
-
Sliedic
- Sir
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
-
bajo777
- Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
-
Cham
- Dátum registrácie: 30.01.2009 18:03 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných