Poradte poistovnu.
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
Sliedic
- Sir
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Oživujem tému. Hľadal som aj na gúgli, ale skôr, ako dobré poisťovne, som našiel skúsenosti s tými zlými... Existuje na Slovensku vôbec pojem "dobrá poisťovňa, som s ňou spokojný" ? A tým nemyslím tak, že platím a služby som od nich ešte nemusel využiť.
Aká poisťovňa je "tá lepšia" a ktorej sa vyhnúť oblúkom? Ďakujem.
Aká poisťovňa je "tá lepšia" a ktorej sa vyhnúť oblúkom? Ďakujem.
-
bajo777
- Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
s alianzom som na pzp volakedy cvicil systemom, kazdy rok vypoved a cakal som az mi ponuknu lepsiu cenu a cuduj sa svete, stalo sa to tusim 3x po sebe
, az posledne mi pani nahnevane povedala, ze co to chcete zadarmo ??? tak uz som to nechal tak
, ale podla internej informacie este mali tak 10 euro rezevu
, plnenie od nich bez problemove, tak ale uz par rokov tam nie som, co sa mi zda, patria medzi najdrahsich...
momentalne 4 roky generali - havarijna aj pzp, do pohody
bohuzial kazdy rok sa nieco stane
, ale to je dan za miesta kde jazdim a byvam...jeden osuch isiel na moj vrub, poskodene bolo iba moje auto a zvysili mi havarijnu, dalsi rok bola skoda plnena, ale vinnik bol iny a znamy, poistne islo dole, ale este chyba cosi do pociatocnej ceny, ktora bola udajne s maximalnymi zlavami...
mame u nich poistene aj podnikanie, majetok firmy, dalsie auto, ziaden problem doteraz nebol, ale pravda je, ze platili iba z havarijnych zatial...
momentalne 4 roky generali - havarijna aj pzp, do pohody
mame u nich poistene aj podnikanie, majetok firmy, dalsie auto, ziaden problem doteraz nebol, ale pravda je, ze platili iba z havarijnych zatial...
-
hanael99
- Dátum registrácie: 20.09.2009 23:16 Zdieľať na Facebook
Dobre a Zle poistovne
Da sa povedat o nejakej poistovni ze je vyslovene dobra? No tazko... Dolezite je to ako je udalost nahlasena, Allianz byval kedysi jednicka ale uz ani to neplati kazda poistovna robi co moze aby platila co najmenej. Niektore su v tom majstri (Groupama, Genertel, Wuestenrot a pod.) ine sa snazia si aspon trochu udrzat dobre meno... Nie je problem poistku s barsjakym kravatakom z OVB alebo Partners uzavriet, ale ti chlapci nemaju ani paru o tom ako sa maju udalosti nahlasovat... A potom ked pride z poistovne likvidacna sprava netusia ci spoluucast sa rata z ceny s DPH alebo bez DPH a pod... je to nadlho.
Treba si len dat pozor na to ze to iste sa da povedat 2 sposobmi, ale niekedy je podla poistovne iba jeden sposob spravny...
Treba si len dat pozor na to ze to iste sa da povedat 2 sposobmi, ale niekedy je podla poistovne iba jeden sposob spravny...
-
milok
- Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44 Zdieľať na Facebook
Ako sa spominalo na zaciatku temy, ze KOOPERATIVA ma bordel v evidencii, tak nevychytali to do dnes:)
Rusil som HP viac ako 6 tyzdnov pre vyrocim zmluvy, este som bol aj osobne na pobocke nech je to naisto. No nedal mi pracovnik zle tlacivo? Namiesto vypovede 6 tyzdnov pred vyrocim mi dal tlacivo na vypoved do 2 mesiacov (alebo nejak tak) po uzavreti zmluvy. Pritom na tlacive je len "na zaklade § toho a toho" cize normalny clovek si to nevsimne ani keby to cital pozorne. Samozrejme mi dosiel sek na dalsie obdobie, ale poriesil som to s maklerom, a je to OK. Ale zbytocne vybavovacky, sice len cez telefon a email, ale aj tak.
Zena menila PZP z koop do inej poistovne cez maklera. Opat nemali zaevidovanu vypoved a zase vybavovacky.
Obe zle skusenosti su z tohto roku.
Ale mam aj jednu pozitivnu skusenost. Este ked som mal Golfa V tak mi niekto suchol blatnik. Riesil som to cez HP a vyplatili skodu v pohode bez natahovaciek. Este som nieco na tom aj zarobil
.
Rusil som HP viac ako 6 tyzdnov pre vyrocim zmluvy, este som bol aj osobne na pobocke nech je to naisto. No nedal mi pracovnik zle tlacivo? Namiesto vypovede 6 tyzdnov pred vyrocim mi dal tlacivo na vypoved do 2 mesiacov (alebo nejak tak) po uzavreti zmluvy. Pritom na tlacive je len "na zaklade § toho a toho" cize normalny clovek si to nevsimne ani keby to cital pozorne. Samozrejme mi dosiel sek na dalsie obdobie, ale poriesil som to s maklerom, a je to OK. Ale zbytocne vybavovacky, sice len cez telefon a email, ale aj tak.
Zena menila PZP z koop do inej poistovne cez maklera. Opat nemali zaevidovanu vypoved a zase vybavovacky.
Obe zle skusenosti su z tohto roku.
Ale mam aj jednu pozitivnu skusenost. Este ked som mal Golfa V tak mi niekto suchol blatnik. Riesil som to cez HP a vyplatili skodu v pohode bez natahovaciek. Este som nieco na tom aj zarobil
-
Fofro
- Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Neviem, či dobre chápem celý princíp pri PZP
Modelový príklad:
Ja sa poistím v kvalitnej a drahej poisťovni. Dzigne do mňa pazúr, čo ma fušersku poisťovňu s najlacnejšou PZP. Chybu prizná, vypíše sa tlačivo do jeho poisťovne a táto by mala hradiť škodu mne. A tu môžu nastať obštrukcie a minimálne plnenie mojej škody.
Je to tak, alebo som to pochopil zle?
Modelový príklad:
Ja sa poistím v kvalitnej a drahej poisťovni. Dzigne do mňa pazúr, čo ma fušersku poisťovňu s najlacnejšou PZP. Chybu prizná, vypíše sa tlačivo do jeho poisťovne a táto by mala hradiť škodu mne. A tu môžu nastať obštrukcie a minimálne plnenie mojej škody.
Je to tak, alebo som to pochopil zle?
-
ivko1
- Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31 Zdieľať na Facebook
Myslel si poistenie vs nízka suma ? Myslím že všade platí nejaký štandard a je len rozdiel za kolko ti produkt predajú. Likvidátor sa aj tak vždy riadi tabulkami a do vyplácania sa ani jedna poistovna nehrnie, predsa im chvílu trva aby zistili na čom ťa môžu ošklbať
Ale tak z počutia si myslím že najhoršia je tá čo mala reklamu že sa pred klientom neskrýva, ale to platilo iba v tej reklame
Ale tak z počutia si myslím že najhoršia je tá čo mala reklamu že sa pred klientom neskrýva, ale to platilo iba v tej reklame
-
Fofro
- Dátum registrácie: 08.12.2009 05:57
Myslel som to takto:
Dotyčný pazúr mi vyrobí škodu na aute za 800€. Nakoľko auto je XY ročné, predpokladaná amortizácia dielov je napr. 60% + práca 100% podľa daného poškodenia vychádza úhrada povedzme na 600€.
Myslíte páni, že takúto čiastku vyplatí každá poisťovňa, približne rovnakú, alebo môže byť aj polovičná, napríklad?
Dotyčný pazúr mi vyrobí škodu na aute za 800€. Nakoľko auto je XY ročné, predpokladaná amortizácia dielov je napr. 60% + práca 100% podľa daného poškodenia vychádza úhrada povedzme na 600€.
Myslíte páni, že takúto čiastku vyplatí každá poisťovňa, približne rovnakú, alebo môže byť aj polovičná, napríklad?
-
jergusko
- Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Keby sa dohodlo 100 normálnych ľudí (ale NORMÁLNYCH!!) tak nijakú poisťovňu na havarijnú poistku nepotrebujete. Poskladali by sa peniaze a z nich by sa platila tá jedna či dve škody, ktoré by sa stali. Hovorím stále o havarijnej poistke, PZP sa takto riešiť žiaľ nedá.LOCHNESS napísal:nazdar vajciak
ja mam dobre skusenosti s UNIQA v žiline
mam tam aj PZP aj HP![]()
inak minule som nad tym rozmýšlal
že keby sme spravili nejaku kolektívnu zmluvu . . .napr. 100 ludí
pod zaštitou nejakeho poistováka
tak si myslím že aj cena a aj správanie poistovne by sa zmenilo ??
nemyslíte ??
čo vy na to POISTOVACI ???
Princíp poisťovní spočíva práve v tom, že pri veľkých číslach je zrejmé, že škoda sa stane len malému počtu z nich.
Navyše, pri takomto postupe by bola jedna možnosť, ktorá pri nijakej poisťovni nie je - v prípade že by škody neboli, peniaze by ľuďom ostali.
-
dushomola
- Dátum registrácie: 13.05.2014 14:57 Zdieľať na Facebook
Pokiaľ viem, tak tie čiastky, ktoré ti poisťovne vyplatia, môžu byť rôzne, záleží od tabuliek, ktoré poisťovne používajú. Poisťovne majú aj pri PZP rôzny prístup. Napríklad Kooperatíva sa ti bude snažiť z platenia vyvliecť, ako sa len dá. Bol som tam pár rokov a nikdy viac. Prešiel som do druhej a neľutujem.Fofro napísal:Myslel som to takto:
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní