Koncovka výfuku je očiernená aj ked má auto DPF

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Acon
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

herin napísal:......
Lubos,takže ideálne je ísť cca 140 po dialnici kde to točí cca 2500 otáčiek dajme tomu nejakých 20-30 minút..bude to stačiť na to aby sa filter vyčistil ?
...
Ale tu predsa nikto nehovoril o 140ke a pod. Regeneráci a filtra prebieha pri plynulej jazde v otáčkach cca optimálneho Nm alebo trochu viac. Motor musí mať prevádzkovú teplotu a byť v nejakom +- ideálnom prevádzkovom režime. Z toho vyplýva, že kupovať moderný diesel ak jazdím len 5 ulíc do práce a raz za rok do Chorvátska je nezmysel.
hellah
Dátum registrácie: 02.05.2011 22:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hellah »

cize, aky je verdikt?
čierne koncovky vyfuku v aute s DPF nie su normálne?

inak, v mojom prípade co som spomenul, musím denne ist do prace cca 2 km tam a 2 spat, ale popritom prejdem rocne 20k km, co nie je extra veľa, ale nepovažujem sa ani za víkendového vodiča,

moze kompenzovať jazda mimo mesta tie 4 km denne na studeno?

doteraz som este nevšimol, ze by sa regenerácia začala, cize netusim, ci ked idem dlhsie, ci sa to regeneruje alebo nie.
Sliedic
Sir
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Hellah - na 2km trasy denne je kúpa moderného dieslového vozidla samovražda peňaženky.
Acon
Zdieľať na Facebook

hellah napísal:...

doteraz som este nevšimol, ze by sa regenerácia začala, cize netusim, ci ked idem dlhsie, ci sa to regeneruje alebo nie.
Ja tiež nie. Za niekoľko 10tok tisíc km na 2,0TDI Oktávke ani raz. Žiadna kontrolka, smrad, nič.
hellah
Dátum registrácie: 02.05.2011 22:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hellah »

lakinooo, naco sem zase tahat spotrebu. niekto si moze kupit dizel, len kvoli spotrebe? moje auto nezere 5,69l/km.
To som si mal zobrat Kugu s 2.5 benzinom, aj ked to nechcem a stoji aj viacej.
Proste, chcel by som co najlepšie prevádzkovať moje auto za uz zname podmienky. cize, ked ten vyfuk, moze naznacovat nejaku poruchu, rad by som to riesil.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Acon napísal:

Ja tiež nie. Za niekoľko 10tok tisíc km na 2,0TDI Oktávke ani raz. Žiadna kontrolka, smrad, nič.
Snažím sa do týchto tém sa velmi nechytať,lebo...problematika častíc je tak obšírna,že by mala byť v rámci výučby mechanikov ako samostatný predmet.Niet najmenšej šance sa chytiť do podobnej témy napr tu,a vniesť do nej trochu svetla.pri všetkej snahe a pri najchápevejších čitateľoch je to nemožné.Trebalo by začať chémickými vzorcami a pochopením teplotných režimov.Trebalo by si vysvetliť kombinácie ktorý systém je z čoho zložený (lebo sú to dva systémy a pritom sa každý venuje iba časticiam) a pochopiť rozdiel ak je na motore,ak je ďalej,ak je to taký a onaký palivový systém.To je na hrubú knihu.Treba začať (to píšem vždy a zbytočne) od algoritmu činnosti.Bez pochopenia čo a prečo,je stavenie domu bez základov.Že dnes kopec ľudí ten filter jednoducho zlikviduje je do vysokej miery dôsledok biedneho servisu ktorý sa po rokoch nedopracoval ani k pochopeniu najzákladnejších základov a logicky nemôže jeden zákazník očakávať žiadnu lepšiu správu,iba že zase to bude stáť kopec peňazí.Osveta pre rozsiahlosť nepripadá do úvahy,skratky v riešeniach zase nik nezverejní lebo je to jediná deviza rozlišujúca úroveň negramotu od toho,kto sa tomu roky venuje celé roky aby to najcennejšie hodil von.Nie že by som si robil ilúzie,koľko ľudí by pochopilo čo je vôbec v slovách ukryté.Ak ale niekto myslí že chce do tajov preniknúť,nech sa registruje na FCD.cz zaplatí si počet dní podľa potreby a môže sa dostať do jadra atomu.
milok
Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa milok »

Acon napísal:

Kontrolka sa rozsvieti az ked je filter zaplneny nad urcitu hodnotu, kedy je potrebny "zasah" vodica (cize dodrzat urcitu rychlost resp. otacky motora pokial kontrolka nezhasne).

Pravidelnu regeneraciu ja zistim tak, ze motor sa extremne rychlo zahreje a na volnobehu su zvysene otacky. Teraz ale ked mam webasto, ktore sa zapina automaticky pod +5 °C je to podla teploty motora tazko zistit. Jedine mi ostava sledovat volnobezne otacky. Musim si este stale zvykat na to, ze pred vypnutim motora skontrolovat otacky aby som ho nevypol pocas regeneracie. :) Je velka skoda, ze nechcu spravit na to nejaku kontrolku (na tu beznu regeneraciu), alebo aspon nejake oznamenie, ze "nevypinajte motor".

Inak pocas regeneracie som nespozoroval ziadnu zvysenu dymivost. Jedine velku teplotu od vyfukov co je samozrejme logicke a je to tiez znak prebiehajucej regeneracie.
mato.soky
Dátum registrácie: 29.03.2013 14:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.soky »

Tiež som rozmýšľal prečo nepracujú na niečom takom čo by pre začiatok aspoň signalizovalo regeneráciu a aby dokázali upraviť systém tak aby sa vypálil aj na volnobežných otáčkach viem že ľahko sa povie ale DPF/FAP už sú tu dosť dlho aby sa nad niečím takým porozmýšľalo
Acon
Zdieľať na Facebook

len pre zaujímavosť. Po reklame od 17min
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 801240047/
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Acon napísal:len pre zaujímavosť. Po reklame od 17min
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 801240047/
Velmi doporučujem si pozrieť celú reportáž. Kdesi po 4 minute má vstup guru českej diagnostiky Libor Fleischhans.Kto si platí české diagnostické fórum FCD pozná jeho publikačnú činnosť,a má možnosť si cez toto fórum vyžiadať aj jeho názor na rôzne diagnostické rébusy.Žiaľ aj tu Slovensko nie zaostáva,ale stále tvrdo spí.Jednak v rovine opravárenstva,jednak v tolerancii k čomukoľvek,nech je to hoci do neba volajúce svinstvo,ak tá tolerancia a slepota prinesie čo aj len halier osobného prospechu tak vám ktokoľvek bude žvatlať koniny a klamať hoci aj v priamom televíznom prenose.Čím vyžšie postavený,tým väčší podstavec má pod klamstvom.

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 2 neregistrovaní