DSG citit preradovanie - vyriesene
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
milok
- Dátum registrácie: 20.04.2012 22:44 Zdieľať na Facebook
Caute,
tak popri vymene oleja a filtrov som si dal vycistit EGR ventil a spravili mi aj adaptaciu DSG (olej v prevodovke sa nemenil) a mozem povedat, ze DSG radi jemnejsie a to hlavne ak je zahriata, tak je to super a mam pocit, ze aj skor podradi na nizsi stupen a motor sa tak netrapi. Za studena to nie je sice ideal, ale zrejme to bude tuhsim olejom. Tiez kolega co ma mercedes a hydromenic, tak hovoril, ze u neho je to za studena podobne. Takze u mna je to zatial vyriesene.
Inac sa mi zda, ze po vycisteni EGR sa motor lepsie "prebera" z nizkych otacok, takze odporucam dat preventivne precistit EGR hlavne pri vacsom najazde.
tak popri vymene oleja a filtrov som si dal vycistit EGR ventil a spravili mi aj adaptaciu DSG (olej v prevodovke sa nemenil) a mozem povedat, ze DSG radi jemnejsie a to hlavne ak je zahriata, tak je to super a mam pocit, ze aj skor podradi na nizsi stupen a motor sa tak netrapi. Za studena to nie je sice ideal, ale zrejme to bude tuhsim olejom. Tiez kolega co ma mercedes a hydromenic, tak hovoril, ze u neho je to za studena podobne. Takze u mna je to zatial vyriesene.
Inac sa mi zda, ze po vycisteni EGR sa motor lepsie "prebera" z nizkych otacok, takze odporucam dat preventivne precistit EGR hlavne pri vacsom najazde.
-
cicmanec
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
-
Ogi11
- Dátum registrácie: 07.04.2011 21:51 Zdieľať na Facebook
-
milok
Tym trapenim som mal na mysli prave zrychlovanie z nizkych otacok (DSG sa snazi drzat 1100 - 1200 otacok, napr. pri 60km/h ti hodi uz setku pri ustalenej rychlosti).
A pred adaptaciou som musel viac stlacit plyn aby som donutil DSG podradit. Teraz sa mi zda, ze staci menej zatlacit na plyn a podradi to. Mozno je to len placebo efekt, ale som teraz spokojnejsi. I ked najradsej by som chcel aby DSG drzala otacky pri ustalenej rychlosti tak 1700 - 1800 a nie 1100 - 1200, bodaj by potom neodchadzali zotrvaky. Bohuzial sa to asi nastavit neda.
A pred adaptaciou som musel viac stlacit plyn aby som donutil DSG podradit. Teraz sa mi zda, ze staci menej zatlacit na plyn a podradi to. Mozno je to len placebo efekt, ale som teraz spokojnejsi. I ked najradsej by som chcel aby DSG drzala otacky pri ustalenej rychlosti tak 1700 - 1800 a nie 1100 - 1200, bodaj by potom neodchadzali zotrvaky. Bohuzial sa to asi nastavit neda.
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
-
Sliedic
- Sir
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Ja mám na to taký názor, že automatická prevodovka do slabého motora nepatrí a potom sa nemusí riešiť, aby som musel silnejšie stlačiť plyn, aby preradilo. Ja sa na LC, či Avensise na otáčkomer ani nepozriem, mne je to skrátka jedno, aký stupeň tam elektronika zaradila a tiež je mi jedno, či točí 1200ot., alebo vyššie.
Čítal som však o problémoch DSG prevodovky pri parkovaní. Keď chce človek zaparkovať napr. v podzemnej garáži ku stene a zle vypočíta, či auto k stene dôjde, alebo nie, tak musí neuveriteľne ľahúčko pridať plyn, lebo inak by trebárs zostal stáť 1,5m od steny a vytŕčal z parkovacieho boxu (alebo viac pridá plyn a nabúra do steny). To mi je úžasná prevodovka, nechcel by som ju ani zadarmo. Na klasických automatických prevodoviek môžem mať ľahúčko stlačenú brzdu a auto pomaličky ide dopredu.
Čítal som však o problémoch DSG prevodovky pri parkovaní. Keď chce človek zaparkovať napr. v podzemnej garáži ku stene a zle vypočíta, či auto k stene dôjde, alebo nie, tak musí neuveriteľne ľahúčko pridať plyn, lebo inak by trebárs zostal stáť 1,5m od steny a vytŕčal z parkovacieho boxu (alebo viac pridá plyn a nabúra do steny). To mi je úžasná prevodovka, nechcel by som ju ani zadarmo. Na klasických automatických prevodoviek môžem mať ľahúčko stlačenú brzdu a auto pomaličky ide dopredu.
-
milok
Moze ist aj do slabsieho motora, len keby ju sudruhovia aj k tomu prisposobili:). Ale spotreba a tym aj emisie asi nepustia, bohuzial.
Ja s DSG parkujem v pohode, zaradim R alebo D a len jemne pustam-drzim brzdu a mozem ist aj po centimetroch, len treba na to cit. Ono zrejme s tym nevedia parkovat ludia co su zvyknuti na manual a maju zafixovane, ze ked sa chcu rozbehnut tak musia dat plyn. Neviem no.
Ja s DSG parkujem v pohode, zaradim R alebo D a len jemne pustam-drzim brzdu a mozem ist aj po centimetroch, len treba na to cit. Ono zrejme s tym nevedia parkovat ludia co su zvyknuti na manual a maju zafixovane, ze ked sa chcu rozbehnut tak musia dat plyn. Neviem no.
-
mattock
- Dátum registrácie: 21.01.2007 19:17 Zdieľať na Facebook
jasne somarina, čo tu píšeš sliedič , ale nedivím sa ked si napísal , že si to len čítal. na DSG ked pustis brzdu auto pomaličky ide či dopredu alebo dozadu aj bez plynu, takze ziadny problem s parkovanim. jazdil som dost vela automatov od roznych značiek a DSG je jedna z najlepších ak nie najlepsia, čo sa týka toho aku dokaže urobiť s autom spotrebu tak určite je best
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
s tou spotrebou je to pravda, dovod je velmi jednoduchy a uz vysvetleny Hlavatym : DSG nie je typicka automaticka prevodovka aku pozname 60 rokov (teda HYDROMENIC atd), ale je to manualna prevodovka respektive rovno dve zavrete do jedneho obalu. A robot akurat "pusta spojky za vodica", spojky preto lebo tam nie je jedna ale viac.
Cize DSG je proste manualna prevodovka, velmi dokonala prespekulovana a kvoli tomu samozrejme ako to byva aj vyrazne nespolahliva, ktora radi sama. Manualna samoradiaca prevodovka. Tak.
A preto tam aj spotreba nie je o 1.5 litra vyssia na rovnakom aute ako by bola v pripade hydromenicovej automatiky.
Cize DSG je proste manualna prevodovka, velmi dokonala prespekulovana a kvoli tomu samozrejme ako to byva aj vyrazne nespolahliva, ktora radi sama. Manualna samoradiaca prevodovka. Tak.
A preto tam aj spotreba nie je o 1.5 litra vyssia na rovnakom aute ako by bola v pripade hydromenicovej automatiky.
-
kocur.peto
- Dátum registrácie: 01.03.2009 21:29 Zdieľať na Facebook
Re: DSG citit preradovanie - vyriesene
ahoj Milok - ak můžeš napíš mi na mail: kocur.peto@azet.sk
Peter Dca
Peter Dca
milok napísal:Zdravim chalani,
ide o Passat r.v. 3/2009 2.0 TDI CR kod motora CBAB, najazdene 191 000 km, 6 stupnova DSG (kod prevodovky LQV) a moj problem je ten, ze je dost citit preradzovanie rychloctnych stupnov. Pri preradeni hore s autom akoby pribrzdi, niekedy jemne trhne, najcitelnejsie je to pri jemnom pridavani plynu. Robi to hlavne z dvojky do trojky a z trojky do stvorky. Tak isto aj ked pribrzdujem napr. do krizovatky, cize ked podradzuje. Ak je motor/prevodovka zahriata tak je to lepsie ale stale citit to "pribrzdenie/cuknutie" s autom.
Neviem ci to moze byt aj zotrvacnikom, ale na neutrale nepocut ziadny kovovy zvuk co by mal byt prejav opotrebovaneho zotrvacniku.
Necitit ani ziadne kopance pri zaradeni D alebo R. Ak pustim brzdu, tak auto sa rozbieha pekne plynulo. Prevodovka radi stupne tak ako ma, myslim tym, ze nezmatkuje, vzdy zaradi taky stupen aky ma byt. Takisto otacky motora nelietaju hore dole pri preradzovani/podradzovani. Diagnostiku som robil cez kabel a ziadna chyba tam nebola (ani pri motore ani pri prevodovke).
Vymena oleja v DSG podla servisnej knizky (bolo to overovane a sedi to) bola takato: prva vymena pri 49 916 km, druha pri 114 395km a posledna pri 180 618km. Servis bol robeny v autoriz. servise v Nemecku. Auto som kupil, ked malo nabehane cca 188 000 km a vtedy prevodovka radila fajn (aspon myslim, mozno som si to az tak nevsimal z radosti z auta ).
No a otazka teda znie ci mam skusit vymenit olej v prevodovke alebo zotrvacnik? Snad to nebude mechatronika.
Popripade ci by sa mi na to nevedel niekto pozriet/previezt sa v okoli Bratislavy.
Vdaka za vsetky odpovede
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných