Škoda Octavia 1.9 TDI PD -*Vyriešené*

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tmt905
Dátum registrácie: 23.07.2011 20:05
Zdieľať na Facebook

Škoda Octavia 1.9 TDI PD -*Vyriešené*

Príspevok od používateľa tmt905 »

Čaute!

Súrne by som potreboval pomoc. Otec má toto auto, kod motora BXE, 2008. Stala sa mu taká vec, že v Bratislave včera išiel do kopca, drbol plyn až do podlahy na dvojke, raz mu prebliklo ASR a začalo sa auto triasť. Samozrejme hneď vypol motor a zavolal kamošovi a odtiahli auto. Auto je teraz zaparkované v BA a my bývame v Galante, preto by som potreboval surne pomoc.

Motor sa dá naštartovať, len auto sa trase.Dvojhmotový zotrv. bol nedávno menený (cca pred 2000km). Spotreba na voľnobehu je 0,6l/h (pisem kvoli tomu, aby ste vedeli, že rozvody sú v poriadku). Otec má podozrenie na silentbloky, čo na to vy? Popripade kde sa nachádzajú tie silentbloky? Poprípade nejaké riešenie, alebo skúsenosti s niečím takým?

Za odpovede vopred ĎAKUJEM!
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Budeš si to robiť ty sám? Pochybujem keď sa pýtaš kde sa nachádzajú silentbloky, takže mi nejako uniká zmysel tejto témy... :41c2:
tmt905
Zdieľať na Facebook

Ano chcel by som to robiť ja, síce nie sám, ale do servisu nebudem dávať, do servisu som dával moju 1.9TDI 81kW a odvtedy robí problémy. Na poriadny servis som sa Vás opýtal, no odpoveď som nedostal. Takže do servisu asi nebudem dávať, i keď to nie je moje auto, ale otcove, ale on ma taký istý názor ako ja...

Preto sa pýtam, že kde sú silentbloky, aby som mohol pozrieť ako to vyzerá, poprípade čo na to budem potrebovať (nejaký špecialný klúč apod.)
lanken
Dátum registrácie: 14.08.2006 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lanken »

ty si chceš robiť servis sám ked nevieš kde su silenbloky? otvor kapotu a kukni...pokýv s nimi ale šprajcni a uvidíš či ne su rozbité
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Lenže on nevie s čím má kývať. A či na to nepotrebuje nejaký špeciálny kľúč... :::
tmt905
Zdieľať na Facebook

Ale preboha živého chlapci, keď neviem, kde sú tie poyebane silentbloky, tak ako ich mám skontrolovať, veď rozmýšľajte prosím Vás...

Príklad:nazdar, mal som tiez taky problem, skus skontrolovat toto a toto. silentbloky najdes tam a tam ...

Chápeme sa?

Prečo nemôžete normálne odpovedať? Čo je to taká tajná informácia, že musíte vedieť či to zvládnem sám to vymeniť a až potom mi prezradíte, že kde sa nachádzajú???

lanken, keď Ťa poprosím mohol by si mi prezradiť, že kde ich nájdem?

cicmanec- áno, lebo bežný človek, ktorý neopravuje autá (JA) nemôže vedieť, čo bude potrebovať na demontáž silentblokov. To je také isté, keď automechanik sa opýta, že čo bude potrebovať na poskladanie PC, lebo to v živote nerobil a proste nevie. Takisto aj ja, nikdy som to nerobil a slušne sa ťa pýtam, či NÁHODOU nebudem potrebovať dajaký špeciálny/atypický klúč alebo náradie, tak poprosím aj slušnú odpoveď. Chápeme sa?
avelmak
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Nazdar.Najprv vymena silentblokov potrebuje urcite znalosti,ale pravdepodobne zvladnes aj ty.Potrebujes "aspon" malicky zdvihak pod motor,golu sadu,ziadne specialbne kluce.silenty su 3.Prvy je hned pred rozvodom,taka velka cierna guma,druha na druhej strane vedla prevodovky,kde sa uchytava prevcodovka na karoseriu,tiez gumovy silent,a treti je uplne dolu,vzadu okolo stredy motora,take ramienko.Ale neverim ze by boli vybite a kvoli tomu by sa ti motor triasol.ked motor ide krasne,tak ma ist aj" bez" silentblokov krasne.Chybu budes mat uplne inde.
tmt905
Zdieľať na Facebook

cviro, ďakujem pekne, ale pokiaľ dobre viem malo by ich byť 3, či? Na obrázku vidim 2 a este by mal byt jeden. Ked sa mylim, prosim oprav ma.
avelmak
Zdieľať na Facebook

uz som ti to napisal.
tmt905
Zdieľať na Facebook

ano, ďakujem, len som musel refrešnuť stranku, až potom mi ukáže nové príspevky.
a ďakujem aj Tebe, veľmi si mi pomohol, dúfam že sa mi to podarý vyriešiť a nazačiatku som písal, že motor ide ako má, len sa trase celé auto, aj na volnobehu. Zajtra skúsim ich nájsť a skontrolujem, či sú v poriadku, potom napíšem, zatiaľ ďakujem!
tmt905
Zdieľať na Facebook

Mam prekladač, celkom dobrá stránočka :-) ďakujem ešte raz !
avelmak
Zdieľať na Facebook

Cviro,ano mas pravdu,ale len vybracie a nie velke trasenie.
jozzo71
Dátum registrácie: 27.12.2009 07:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozzo71 »

motor mimo toho že trasie beží pekne pravidelne? Aj ked sa s ním prevezieš,tiež ide normálne,riadne zrýchluje a pod?
To len pre to,aby si nevyhodil zbytočne prachy za silentbloky...

nebeží náhodou na 3 válce?
mastik29
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Len tak dalej...

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Takto to niekedy dopada v Octavii BXE (BLS).
tmt905
Zdieľať na Facebook

A k**** , dúfam, že ešte piesty sú vcelku :203:

Takže nemám to skušať či ťaha dobre apod.?
Zajtra to hodim na diagnostiku a ked je rozsypaný piest, tak to hádam ukáže diag.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných