VW Golf4 tdi 66kw - kontrolka hladiny oleja

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

petrosx
Dátum registrácie: 12.11.2008 17:40
Zdieľať na Facebook

VW Golf4 tdi 66kw - kontrolka hladiny oleja

Príspevok od používateľa petrosx »

Zdravím páni prosím vás neukameňujte ma ak tu táto téma už bola ale nenašiel som presne odpoveď na moju otázku. Mám golf4 tdi 66kw a dnes ako som išiel po diaľnici zrazu že piiiip a vypísalo že hladina oleja nízka a rozsvietila sa mi žltá kotrolka oleja. Zastavil som dolial som olej a stále to svieti aj keď olej je už v poriadku. Chcem sa opýtať či sa to dá resetnuť na VAG-u alebo to ide aj nejako ručne. Niekde som čítal že sa môže odpojiť batéria a následne zapojiť. Ďakujem za rady...
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Skôr by som sa pohral so spínačom na kapote...
elephant
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

Presne tak spínač na kapote. Keď sa rozsvieti kontrolka nízkej hladiny oleja tak riadiaca jednotka predpokladá že niekto otvorí kapotu a ten olej skontroluje prípadne doleje. Ak je vadný spínač na kapote tak nemá odkiaľ vedieť že kapota bola otvorená a teda si bude myslieť že nikto kapotu neotvoril a ten olej neskontroloval a bude svietiť stále až kým mu spínač na kapote nepošle signál že ju niekto otvoril a zas zavrel.
Hold autá pre blbcov :d :D
jozzo71
Dátum registrácie: 27.12.2009 07:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozzo71 »

odpoj baterku na pár.min a zhasne---
petrosx
Zdieľať na Facebook

Tak skúsil som odpojiť tú baterku a kontrolka už nesvieti ďakujem za rady problém vyriešený.
jaratsalta
Dátum registrácie: 11.11.2012 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaratsalta »

môj dobry kamoš ma Octávku a tam mu to tiež svietilo ke´d sme isšli autom zaparkovali sme a znovu naštartovali auto a už to nesvietilo. nikto nič neotváral, nedolieval iba bolo auto inak naklonené. Po ceste s5 sa to znovu rozsvietilo a potom sme to doliali a už to nesvietilo
pidizvi
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

na tvojom mieste by ma trapilo, kam sa ten olej stratil, lebo ti mozno o chvilu motor pobezi na olej
petrosx
Zdieľať na Facebook

pidizvi- V podstate olej som si menil sám pred 6tisíc km a mal som ho tam kúsok pod polkou na riske no a teraz na minime tak som dolial asi pol litra. Neviem či to ma trošku žrať oleja aj ked sa mi zda že rotačka by nemala žrať olej na rozdiel od PD. Ale je možné že aj cez turbo to trošku ide. Ma to 210 000 km a keď som to napichol na VAG tak tam to ukazuje 217 tis. Ano viem aj v RJ sa to dá stočiť.
miso.eu
Dátum registrácie: 30.07.2011 14:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miso.eu »

Ani rotacka ani PD nezrala olej ked bola nova. To ze uz ma kazda nalietane minimalne 350 000 (tachometrovych 168 932) je druha vec, to ako pravidelne sa v nich menil olej je tretia vec a to, ze ci bol vobec spravny a splnal specifikaciu vyrobcu (pri PD je to 505 01) je stvrta vec.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní