Octavia 2 - Búchanie prednej nápravy

Diskusia ohľadne vozidiel značky Škoda

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

maderr1
Dátum registrácie: 24.09.2012 21:53
Zdieľať na Facebook

Octavia 2 - Búchanie prednej nápravy

Príspevok od používateľa maderr1 »

Ahojte.V prednej naprave mi nieco buchoce je to zvuk ako ked mate zle stabilizatory ked prechadzam malymi nerovnostami.Bol som v servise a capy su menene stabilizacne tycky menene vsetko je pevne ale nevedia co s tym je povedali ze aj ulozenie tlmica to moze byt ale nezarucuju mi to.Nevie mi prosim niekto poradit? :41c2:
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ja by som radil iný servis, ideálne taký kde nerobia rekvalifikovaní cukrári...
maderr1
Zdieľať na Facebook

no vsak chcem si to dat do skodovky ale uz som to tam mal na kontrole a povedali mi ze mam chyteny jeden stabilizator tak som ich vymenil a je to stale asi si tam na nich viacej posvietim
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

A to si potom zaplatil za čo?! Za odstránenie zvukov alebo za výmenu stabilizátorov, ktorú si nežiadal?
maderr1
Zdieľať na Facebook

no tie stabilizatory som si vymenil sam no bolo mi povedane ze je lavy chyteny tak som myslel ze to je chyba v tom a nebola tak ja uz neviem
halu
Dátum registrácie: 16.08.2007 15:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa halu »

kolega toto na Octavke riešil veľmi dlho a za veľa euráčov u troch servisákoch a záver - stredové silenbloky - samozrejme každý mechanik ich pozeral, skúšal a povedal, že sú OK a neboli, dokonca aj v autorizovanom servise...
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Opravovať postupnou výmenou všetkých dielov prednej nápravy sa tiež dá, ale lepšie je hneď na začiatku ísť do servisu, kde majú takú pohyblivú plošinku pod kolesom, ktorá simuluje sily na koleso pri jazde a tak sa dá jednoducho odhaliť, kde všade sú prípadné vôle v uloženiach.
Také plošiny majú obvykle aj na STK.
maderr1
Zdieľať na Facebook

dikes skusim ich na to upozornit vsak tam mam kamosa primacieho technika tak dufam ze mi to neodflanu a nezaplatim im pokial mi to nespravia poriadne
PEP123
Dátum registrácie: 13.09.2008 21:28
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PEP123 »

najcastejsia zavada su na prednych ramenach zadne silenbloky su uluzene hlinnikovom obale zasobovane 3 skrutkamy na napravnici tie vymen a budes mat pokoj :zg282:
Matulkoo
Dátum registrácie: 27.02.2012 12:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Matulkoo »

Najprv by som skusil vymenit ulozenie stabilizatora, ak si vymenil len tycky stabilizatora...dva silentbloky...

Az potom by som sa pustil do vymeny zadnych silentblokoch na prednych ramenach...
maderr1
Zdieľať na Facebook

ok tak vyskusam tie silenbloky na prednych ramenach a uvidime.Zistim tak volnym okom ci su vybite?alebo sa to da nejak inak odskusat?
jonathan104
Dátum registrácie: 22.02.2011 20:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jonathan104 »

chceš to robiť sám alebo v servise kde máš kamaráta ?
Celé sa mi to nezdá čo píšeš, rozumiem, že potrebuješ poradiť,ale neverím tvojej pravde.
Ideš si to robiť sám, takže ti bude treba pajsrík, ktorý vzopreš medzi pevnú časť a rameno a "pomixluješ" z boka na bok. No a ak máš howno a nie skúsenosti, môžeš mixlovať do večera, lebo aj tak nebudeš vedieť kedy je vôľa "normálna" a kedy je to poškodený silentblok.

A nemusíš sa hneď hnevať na mňa, najsôr skús na seba.OK?
xpetrix
Dátum registrácie: 28.06.2008 22:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xpetrix »

Nieco podobne riesiem aj ja uz asi 1,5 roka na mojom "autobuse",zmenil som servis,na prednej naprave takmer vsetko vymenene,kontrola na zdvihakoch,na tej plosine na STK,na trasaku tlmice,no ziadna chyba nenajdena. :suicide:
jonathan104
Dátum registrácie: 22.02.2011 20:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jonathan104 »

len pre zaujímavosť-mne sa zlomila zádná struna, nič nebolo vidieť voľným pohľadom a mixlovaním na zdviháku,nakoľko strunu natiahlo pri odľahčení.
Moja žiadosť bola v servise jasná, zavolajte mi, keď budete vedieť čo to búcha. Do hodiny volali, že je prasknutá struna. Vymenili obe a zase je to v pohode.
Nie vždy sa každému mechanikovi chce...Nekomentujte!
Napísať odpoveď

Návrat na "Škoda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 1 neregistrovaný