olej,,od vymeny-do vymeny..otazka
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
romanbagac
- Dátum registrácie: 07.03.2007 19:18 Zdieľať na Facebook
Normálne to je veľa ale závisí od štýlu jazdy. Keď jazdí štýlom plyn brzda tak by som sa tomu ani nečudoval.
Či kupovať alebo nie zavísí na tebe a stave auta. Daj si ho ešte skontrolovať v servise a kľudne ber. Veď tie 2-3 litre oleja ťa nezabijú. Možno kúpiš od niekoho väčší carach lebo ti zatají kadečo a nakoniec bude žrať 5 litre oleja.
Či kupovať alebo nie zavísí na tebe a stave auta. Daj si ho ešte skontrolovať v servise a kľudne ber. Veď tie 2-3 litre oleja ťa nezabijú. Možno kúpiš od niekoho väčší carach lebo ti zatají kadečo a nakoniec bude žrať 5 litre oleja.
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
To je predsa otázka omnoho širšia.
Ak má málo km a má vysokú spotrebu oleja, tak je riziko že bude v budúcnosti problém s motorom, určité vodítko by bola tá emisná kontrola a tiež zvuk a výkon motora.
A ak má veľa km, tak zvýšená spotreba oleja je prirodzený jav, potom záleží na tom v akom stave je všetko ostatné a samozrejme až na prvom mieste, že aká je cena
Ak má málo km a má vysokú spotrebu oleja, tak je riziko že bude v budúcnosti problém s motorom, určité vodítko by bola tá emisná kontrola a tiež zvuk a výkon motora.
A ak má veľa km, tak zvýšená spotreba oleja je prirodzený jav, potom záleží na tom v akom stave je všetko ostatné a samozrejme až na prvom mieste, že aká je cena
-
comkajaro
- Dátum registrácie: 16.10.2009 17:06 Zdieľať na Facebook
dobre chalani,,dakujem kazdemu za prispevok,,rozhodol som sa ho nebrat,,,a lutujem toho co ho kupi...bol som si pozistovat nejake veci ohladom,,aut,,audi,,,s tymto motorom...na motor nepoviem nic zle,,lebo ta 2,4 ka je super motor,,,ale s tym olejom mam potvrdene aby som dal ruky prec,,,toto auto ma cez 200000 tis km,,na pristrojovke,,,nemienim zistovat kolko ma skutocne,,ale radsej dam na slova,,,ODBORNIKA,ODBORNIKOV,,,za malo penazi,,malo muziky...predsa to auto sa predavalo cca 90 tis...a uz ta cena je trocha cudna,,,a styl dolievania oleja cca 3 litre este po vymene-do vymeny...seriem na take auto...mam uz 9 auto a ani pri jednom jedinom som take nezazil,,,tolko doliat,,a to som mal aj 3,2 obsah---tak dakujem kazdemu za prispevok...islo mi o vase nazory kto ma skusennosti z tym autom,typom....skutocne,,nie len,,,akoze,,,akoze....tych je tu takych hodne....ale seriozny pristup...
-
petyy
- Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03 Zdieľať na Facebook
Mám 2 audiny a v oboch v príručkách výrobca udáva normálnu spotrebu oleja 1l na 1000km!!!
Ano, je to vela, určite sa takto výrobca chráni, ale nejaké 2-3 litre by som nejako neriešil... Záleží aj od štýlu jazdy. Inokedy zase stačí pretesniť ventili atd...
Vačšie investície ťa často čakaju, ak máš zrelé brzdy na výmenu+viacprvkovu nápravu v audi alebo passate, k tomu deravý výfuk, vybuchané tlmiče, potrebu kupiť k tomu aj nové gumy letné a zimné a nadôvažok potreba meniť komplet rozvody s vodnou pumpou, kladkami+náplne, všetky filtre-olejový,palivový,vzduchový,pelový a ak si tot všetko spočítaš, tak ťa to vyjde 1000násobne viac ako nejaký litrík oleja navyše...
Ano, je to vela, určite sa takto výrobca chráni, ale nejaké 2-3 litre by som nejako neriešil... Záleží aj od štýlu jazdy. Inokedy zase stačí pretesniť ventili atd...
Vačšie investície ťa často čakaju, ak máš zrelé brzdy na výmenu+viacprvkovu nápravu v audi alebo passate, k tomu deravý výfuk, vybuchané tlmiče, potrebu kupiť k tomu aj nové gumy letné a zimné a nadôvažok potreba meniť komplet rozvody s vodnou pumpou, kladkami+náplne, všetky filtre-olejový,palivový,vzduchový,pelový a ak si tot všetko spočítaš, tak ťa to vyjde 1000násobne viac ako nejaký litrík oleja navyše...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní