olej,,od vymeny-do vymeny..otazka

diskusia o aditívach, aký olej pre moje vozidlo ...

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

comkajaro
Dátum registrácie: 16.10.2009 17:06
Zdieľať na Facebook

olej,,od vymeny-do vymeny..otazka

Príspevok od používateľa comkajaro »

chcel by som vas poprosit o radu,,,mal by som ist kupit auto.. Audi A6 2.4 V6 ..dotycny clovek mi povedal ze od vymeny a do vymeny dolieva -2-3 litre oleja,,,je to naozaj tak,,ci vlastne to auto uz zerie pomerne vela oleja,,viete mi poradit na tento typ auta ?? ze vraj jeho tvrdenia su,,tieto auta tak beru olej,,,no neviem,,nemam skusennosti s tym autom,,mal som dost aut,,ale ja som max,,dolieval liter oleja,,,a teraz k tomu mam octavku 98 rocnik a max dolievam na 15 tis,,pol litra,,je mozne ze ta audina tak berie olej,,,dakujem,,,
Naposledy upravil/-a comkajaro v 02.12.2010 21:45, upravené celkom 1 krát.
cicmanec
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Možné to je, ale normálne určite nie...
cubicomp
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

litre ??? tak dakujem, neprosim, to je strasne vela.
petyy
Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petyy »

1 liter olej na 15 000km je v norme. ale litre? to je kolko 3-4-5-6???
peto4
Dátum registrácie: 22.05.2006 19:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto4 »

treba presnejsie povedat kolko je to *litre*
ja na 15tis dolejem cca 0,5L coz je uplne v norme
keko535
Dátum registrácie: 16.07.2006 22:17
Zdieľať na Facebook

,,,

Príspevok od používateľa keko535 »

chcel tam napisat ze od vymeny do vymeny dolieva liter oleja a nie litre,je tam trosku maly preklep :-)))) A ten liter co dolieva je v pohode!!! Kazde auto svoje zozere a milujem ak niekto povie ze mu nezere ani kvapku oleja. Mne nech radsej trosku zerie olej a maze super ako by nezralo a olej na hovno :-)))
kidrock77
Dátum registrácie: 01.12.2009 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kidrock77 »

moje auto nie je na hovno, vsetko je skontrolovane, maze jak ma, nevrci, nehuci, neskace, netrase, proste nic, a nedolievam ani tu spomenutu kvapku :zga28:

samozrejme 1 liter medzi vymenami je normalna vec, je to v norme, ale pises "litre oleje" tak z toho si neviem vybrat :)
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

Precitajte si manual k autu. Tam sa pise ze spotreba oleja moze bit az 0,5l na 1000km. :41c2: :41c2:
comkajaro
Zdieľať na Facebook

nie ,,nie chalani,,ja som tam napisal,,asi poniektory zle rozumeli,,,ze on dolieva,,,cca 2-3 litre,,potom co vymeni olej,,a dalsia vymena samozrejme je po 15 tis,,km,,a on v tom case este doleje tie spominane litre,,no je to NORMALNE ???? tolko az ?? ved to musi zrat to auto nenormalne ten olej,,,nemyslite ?? to take asi sa urcite neoplati kupovat,,,ved to by som len na olej robil...
comkajaro
Zdieľať na Facebook

a prepacte,,vidim ze v prvom prispevku som nenapisal,,o kolko litre ide,,,ide o 2-3 litre
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Keď spotrebuje 3 litre, tak to nie je nič, čím by sa bolo treba všetkým chváliť, svedčí to o tom, že ten motor už má voľačo za sebou, možno že len jednorázové nadmerné zaťaženie, ale ak na regulérnej emisnej kontrole prejde, tak z toho netreba robiť tragédiu, určite ešte nejaké desaťtisíce km urobí.
Inak ja na mojom aute po 120 tis. km tiež nemusím nič dolievať, aj keď samozrejme po 15 tis. je hladina z polovice rysky na minime.
palacina
Dátum registrácie: 02.09.2007 09:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa palacina »

Najradšej mám odborníkov typu- mne auto olej vobec nežerie. Alebo 2-3 litre je strašne nenormalne vela. Treba si uvedomiť že nič nieje dokonalé a každý motor olej papká lebo je tak konštruovaný. To že hladina na ryske je stále rovnaká znamená asi tolko že v oleji kondenzuje palivo vlkosť a iný bordel ako aj karbon. Tak borci s nulovou spotrebou oleja nezávidím Vám. Samozrejme vplyv má aj dĺžka intervalu výmeny, typ oleja, jazda v meste alebo iba dialnica.
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

palacina napísal:Najradšej mám odborníkov typu- mne auto olej vobec nežerie. Alebo 2-3 litre je strašne nenormalne vela. Treba si uvedomiť že nič nieje dokonalé a každý motor olej papká lebo je tak konštruovaný. To že hladina na ryske je stále rovnaká znamená asi tolko že v oleji kondenzuje palivo vlkosť a iný bordel ako aj karbon. Tak borci s nulovou spotrebou oleja nezávidím Vám. Samozrejme vplyv má aj dĺžka intervalu výmeny, typ oleja, jazda v meste alebo iba dialnica.
Píšeš somariny ale keď si spokojný, tak nemá význam Ťa o niečom presviedčať. Väčšia spotreba ako cca 1 liter medzi výmenami u každého moderného motora (t.j. všetky v súčasnosti predávané) jednoznačne signalizuje, že niečo je v najlepšom poriadku.
Nič na tom nemení, keď máte v manuáli od opla napísané že môže byť spotreba nejaká, po prepočítaní 2,5 lt na 10 tis.km. To je len ochrana výrobcu, aby ho zbytočne všelijakí koumáci neobťažovali.
comkajaro
Zdieľať na Facebook

cize,,vykaslat sa na tu audinu ??? podla vas ???
petyy
Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petyy »

comkajaro napísal:cize,,vykaslat sa na tu audinu ??? podla vas ???
prečo???

Návrat na "Oleje, mazivá, palivá, aditíva"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní