Disky - podložky
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
robert7305
- Dátum registrácie: 11.11.2009 16:19 Zdieľať na Facebook
Disky - podložky
Zdravím.Potrebujem poradit. Kúpil som si zimné pneu na elektronoch.Dnes som namontoval a zistil,že vpredu mi disky drú o brzdič...Jediná možnost je dat urobit podložky cca 2-3mm.Len neviem,či mi stačí dat dopredu,alebo aj dozadu.Vzadu nešuchajú,ale ak bude vpredu iný rozchod/väčší o 4-6mm/,či to nebude mat zly vplyv na jazdné vlastnosti? Dík.
-
cicmanec
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
_
Najväčší vplyv na jazdné vlastnosti má tvoja snaha ušetriť 5 € a nekúpiť disky, ktoré tam patria... 
-
robert7305
-
cicmanec
__
Darmo sú originál Jeep keď nie sú určené na to auto.
A trocha nerozumiem tomu kde drú o ten brzdič...
A trocha nerozumiem tomu kde drú o ten brzdič...
-
robert7305
-
cicmanec
_
Všetci tunery si pchajú podložky alebo disky s menším ET, aby mali rozchod (a tým aj pádom stabilitu) väčší, čiže menší rozchod = menšia stabilita. O koľko je menší ale musíš vedieť ty...
-
robert7305
-
cicmanec
_
Skoro žiadne...
A rozumel som ti veľmi dobre, len som ti chcel povedať aj niečo iné...
A rozumel som ti veľmi dobre, len som ti chcel povedať aj niečo iné...
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
potvrdzujem, na jazdné vlastnosti to nebude mať žiaden, alebo vodicom nepostihnuteľný vplyv. Ale treba vyskúčať, či vpredu pri maximálnom vytočení riadenia nedôjde ku kontaktu pneumatiky o cnútorný blatník.
Ak na strmeňoch chytá disk o nejaký výstupok, ten možno kľudne zbrúsiť, zväčša tam bol urobený kvôli technologickému postupu pri výrobe strmeňa. Ale brúsiť z plochy strmeňa viac ako 0,5 až 1 mm obecne nie je prípustné, mohlo by dôjsť k oslabeniu na nejakom kritickom mieste. .
Ak na strmeňoch chytá disk o nejaký výstupok, ten možno kľudne zbrúsiť, zväčša tam bol urobený kvôli technologickému postupu pri výrobe strmeňa. Ale brúsiť z plochy strmeňa viac ako 0,5 až 1 mm obecne nie je prípustné, mohlo by dôjsť k oslabeniu na nejakom kritickom mieste. .
-
cicmanec
_
Zaujímavé, že zmenšenie rozchodu na jazdné vlastnosti nemá vplyv zato každý tuner (tuzer) isto potvrdí, že po výmene diskov za iné s menším ET to je úplne iné auto...wilz napísal:potvrdzujem, na jazdné vlastnosti to nebude mať žiaden, alebo vodicom nepostihnuteľný vplyv.
-
petyy
- Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03 Zdieľať na Facebook
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Re: _
No samozrejme že to nebude celkom to isté ako pôvodne, ale vodič taký malý rozdiel nepozná.cicmanec napísal:Všetci tunery si pchajú podložky alebo disky s menším ET, aby mali rozchod (a tým aj pádom stabilitu) väčší, čiže menší rozchod = menšia stabilita. O koľko je menší ale musíš vedieť ty...
A už vôbec nemusí byť pravidlo, že so zväčšovaním rozchodu automaticky sa zlepšuje stabilita auta. To by sa dalo potvrdiť alebo vyvrátiť len dôslednými jazdnými skúškami toho-ktorého konkrétneho auta.
Sám som mal na aute nedávno disky s ET menším o 22 mm a bol som prekvapený ako zmäklo pruženie, lebo boli kolesá na väčšom ramene, čo pri polomere ramena cca 30 cm už nie je zanedbateľná hodnota. Ale inak žiadnu zmenu jazdných vlastností som subjektívne nepociťoval.
Ešte k názvosloviu. Strmene kotúčových brzd ludia nazývajú rôzne - barany, prasiatka a ešte všelijako inak, ale je to stále to isté
-
robert7305
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných