zaplavene mondeo
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
misko122
- Dátum registrácie: 25.05.2008 16:13 Zdieľať na Facebook
-
petyy
- Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03 Zdieľať na Facebook
-
misko122
-
mp3turbo
- expert: TDI
- Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26 Zdieľať na Facebook
akoze zoznam?
mas na tych fotkach MENO FIRMY KDE SA TO STALO? Mas. Je to hned na prvej fotke, taky biely plagat vpravo. Tak co riesis?
a ktore z tych vytopenych aut dodnes ma alebo nema si hadam lahko pozries na ich stranke... jasne tieto obrazky nie su uplne najlepsie, kvalita atd, ale stacia. Zavolas tam ak si z okresu, ak nie si tak ta to nezaujima lebo tam neboli ziadne megaexkluzivne vehykle ktore by si nikde inde na slovensku nenasiel... jasne, auta ktore tam boli na komis mohli ich majitelia presunut o autobazar dalej v tom istom okrese a hotovo... ale to zase plati len pre regionalnych, predpokladam ze nikto z Kosic nebude utekat na HoreHronie kvoli Fordu Ka z roku 1995.
jednoduche, nie? Ja ked viem ze vytopilo autobazar XY v Bratislave co je moj trh aut tak tam proste nelezem nejaky ten piatok pripadne dva a hotovo. Henta udalost sa stala peknych par mesiacov dozadu, tusim dva alebo tri, tie auta uz bud budu vykazovat znaky potopenia alebo uz budu prec. Proste sa nemozes nechat nachytat. Jo a komunikacia na bazarnika v zmysle "neboli tie auta vyhorete?" pripadne "nezucastnili sa nejakej zivelnej pohromy napriklad bleskov alebo krutych mrazov?" ked bude kukat jak teliatko tak prejdes priamo k veci "pripadne neboli nahodou chvilocku ponorene v kyslom naleve po strechy" a mozes vytiahnut tieto fotografie...
mas na tych fotkach MENO FIRMY KDE SA TO STALO? Mas. Je to hned na prvej fotke, taky biely plagat vpravo. Tak co riesis?
a ktore z tych vytopenych aut dodnes ma alebo nema si hadam lahko pozries na ich stranke... jasne tieto obrazky nie su uplne najlepsie, kvalita atd, ale stacia. Zavolas tam ak si z okresu, ak nie si tak ta to nezaujima lebo tam neboli ziadne megaexkluzivne vehykle ktore by si nikde inde na slovensku nenasiel... jasne, auta ktore tam boli na komis mohli ich majitelia presunut o autobazar dalej v tom istom okrese a hotovo... ale to zase plati len pre regionalnych, predpokladam ze nikto z Kosic nebude utekat na HoreHronie kvoli Fordu Ka z roku 1995.
jednoduche, nie? Ja ked viem ze vytopilo autobazar XY v Bratislave co je moj trh aut tak tam proste nelezem nejaky ten piatok pripadne dva a hotovo. Henta udalost sa stala peknych par mesiacov dozadu, tusim dva alebo tri, tie auta uz bud budu vykazovat znaky potopenia alebo uz budu prec. Proste sa nemozes nechat nachytat. Jo a komunikacia na bazarnika v zmysle "neboli tie auta vyhorete?" pripadne "nezucastnili sa nejakej zivelnej pohromy napriklad bleskov alebo krutych mrazov?" ked bude kukat jak teliatko tak prejdes priamo k veci "pripadne neboli nahodou chvilocku ponorene v kyslom naleve po strechy" a mozes vytiahnut tieto fotografie...
-
misko122
ja to nejako neriesim..mal som na mysli skor nieco take ze clovek ktory o tom povedzme vobec netusi kupi auto z toho bazaru a potom za nejaky cas ho od neho moze kupit niekto iny alebo aj dalsi 2-3 ludia a ty uz vobec nemusia mat ani sajnu o minulosti utopenca..mne je to inak uplne fuk ja ako si povedal nepojdem urcite kupovat do toho bazaru a ani ziadneho ineho..ja iba tak som trepol ze zoznam
-
mickovci
- Dátum registrácie: 25.01.2008 20:53 Zdieľať na Facebook
micko122 napísal:ja to nejako neriesim..mal som na mysli skor nieco take ze clovek ktory o tom povedzme vobec netusi kupi auto z toho bazaru a potom za nejaky cas ho od neho moze kupit niekto iny alebo aj dalsi 2-3 ludia a ty uz vobec nemusia mat ani sajnu o minulosti utopenca..mne je to inak uplne fuk ja ako si povedal nepojdem urcite kupovat do toho bazaru a ani ziadneho ineho..ja iba tak som trepol ze zoznam
presne tak!!!!ja som o tom tiez ani netusil ze bol nejaky bazar vytopeny.....
-
mp3turbo
chapem... bohuzial nic take nemam, su tam niektore auta vidiet, jedna spzkak.. neviem priamo pomoct.
ale vies, takychto podvodov je strasne vela na slovensku... ci uz vytopene alebo strasne burane auta atd.
ja osobne si myslim ze nejaky rok alebo dva po akcii "kto najhlbsie doplava a najdlhsie tam vydrzi" sa musia prejavit dosledky v takej miere ze akakolvek serioznejsia prehliadka auta ich musi odhalit.
doporucenie? Do zmluvy pri kupe auta napisat ze predavajuci garantuje ze auto nebolo NIKDY vytopene a/alebo znicene zivelnou pohromou a v pripade ze sa preukaze opak, vrati sa naspat plna suma auta. Je to zase na dlhe lakte ale ked po dvoch rokoch vlastnictva ti zacne auto odchadzat tak z toho chlapika predavajuceho vysudis (ano, za dalsich pat rokov) vsetky prachy naspat. Pozri, psychologia funguje - ked predavajucemu takuto vec zdoraznis a predlozis a on sa zacne vrtiet ako keby tancoval divoke wuuduu tance a skrabat na plesine, tak vies na com si.
ale vies, takychto podvodov je strasne vela na slovensku... ci uz vytopene alebo strasne burane auta atd.
ja osobne si myslim ze nejaky rok alebo dva po akcii "kto najhlbsie doplava a najdlhsie tam vydrzi" sa musia prejavit dosledky v takej miere ze akakolvek serioznejsia prehliadka auta ich musi odhalit.
doporucenie? Do zmluvy pri kupe auta napisat ze predavajuci garantuje ze auto nebolo NIKDY vytopene a/alebo znicene zivelnou pohromou a v pripade ze sa preukaze opak, vrati sa naspat plna suma auta. Je to zase na dlhe lakte ale ked po dvoch rokoch vlastnictva ti zacne auto odchadzat tak z toho chlapika predavajuceho vysudis (ano, za dalsich pat rokov) vsetky prachy naspat. Pozri, psychologia funguje - ked predavajucemu takuto vec zdoraznis a predlozis a on sa zacne vrtiet ako keby tancoval divoke wuuduu tance a skrabat na plesine, tak vies na com si.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Presne toto som chcel povedať stali sa z nás takí páni že je nám ťažko otočiť štyrikrát klučkou na okne,bez klímy ani krok.Tak potom musíme rátať aj s poruchami ktoré naši otcovia nepoznali.mp3turbo napísal:v pripade rychleho jednania prilozim aj fordka s tromi kaprami.
> Asi pred 25 rokmi sme sa boli kúpať na rybníku vo Vrábloch a neviem ako ale do
> vody nám zbehla naša Barborka bola to Škoda Spartak r.v. asi 1955.
> Zohnali sme traktor a ten nám ju vytiahol ,večer sme na nej išli domov a
> tomu autu nikdy nič nebolo,umrelo na starobu.
no jo a teraz pridu otazky:
- kolko turboduchadiel mal skoda spartak z roku 1955
- kolko DESIATOK cidiel mal v motore skoda spartak z roku 1955
- kolko CAN zbernic mal skoda spartak z roku 1955, ktore nie su galvanicky oddelene (superb ich ma tusim sedem)
- kolko konektorov, prechodov a dratov mal skoda spartak dohromady? Podla mna menej ako ma fabia v motorovom priestore.
- kolko riadiacich jednotiek mal skoda spartak z roku 1955 v porovnani s asi 57mi co ma audi a6?
- mal skoda spartak skoro KILOMETER kabla v elektroinstalacii auta? Lebo kazde dnesne moderne auto uz ma.
atd, atd, mohol by som pokracovat avsak sikovny citatel uz zrejme pochopil o com to je.
Inak môj sen je Mustang r.v.1968 .
-
x77x
- expert: detailing
- Dátum registrácie: 14.06.2008 18:40
-
mp3turbo
hlavne dufam ze ju nikdy nebudes musiet uplatnit v praxi. Ani nikto z nas, proste nech kupujeme len kvalitne jazdenky ktore budu dlho dlho sluzit bez vaznejsich problemov a investicii. Ach ano, asi zijem nejaky "iny" svet...
inak keby moje napady a doporucenia mali byt zohladnene ci uz v zmluvach alebo inym sposobom, nikto by nikdy ojazdene auto nekupil. Preco? Lebo predavajuci by mu ho odmietol predat
a este by som k tomu na dôvažok mal aj odtlacok francuzskeho kluca na hornom temene makovice a na krizoch 
inak keby moje napady a doporucenia mali byt zohladnene ci uz v zmluvach alebo inym sposobom, nikto by nikdy ojazdene auto nekupil. Preco? Lebo predavajuci by mu ho odmietol predat
-
jeeffo
- Dátum registrácie: 03.04.2010 12:51 Zdieľať na Facebook
Re: zaplavene mondeo
Ty si mi prehovoril z duse o tych autach... vysvetlujem to kopec znamym (mladsim odo mna) dostanu od rodicov 6 - 7 tis € a idu si kupovat pomaly 2 rocne auta... a pritom tie starsie su podla mojho nazoru /a nazoru mechanikov/ kvalitnejsie. To bola este POCTIVA praca, POCTIVE plasty.... POCTIVE prevedenie auta... Pripada mi to ako spotrebny tovar. Sused kupil nieco cez 2 roky dozadu peugeot 207 fungel, vsetci hikali aka parada atd... teraz ma najazdenych 160 tis. km, 2x mu menili riadiacu jednotku, neustale problemy s prevodovkou (teraz nechcem utocit na to ze je to francuz a podobne...) problemom je ze obdobne staznosti pocuvam na kopec znaciek, nielen francuzskych. Tak sa kolko krat zamyslam so znamymi pri vine, ze ako je mozne ze stale jazdia auta 10 - 13 rocne, su krasne zachovale, a kolkoe 3-4 rocne auta su v dezolatnom stave... Asi sa niekde stala chyba...markoimportauto napísal:...alebo nieco na co realne mas + rezervamickovci napísal:no som si aj myslel...ale radsej sa poradim ako do toho bezhlavo skocit...tak vam dakujem...."obojzivelnika" necham na pokoji...to radsej buracku...
Stale len nasilu hladate co najnovsie, co najlepsie vybavene.....a v kute bez povsimnutia stoja slusne lacnejsie kary, nad ktorymi ohrnate nos koli vykonu, veku, kilometrom, chybajucej (pred) kožke, malo atraktivnej znacke atd.....
Nerozumiem tejto novej mode....tie hranice boli na nieco dobre, drzali vase velke oci na uzde....teraz od radosti neviete co by ste chceli.....a najma zalacno.....NEBER TO OSOBNE-MYSLIM TO VSEOBECNE!
Teraz priamo tebe: auto-namornik je vobec najhorsia volba na svete. Okrem mnozstva problemov s elektrikou pridu na rad aj problemy mechanicke. Piesok, hlina a iny bordel posobia ako super abrazivum......dokonale "vypieskuju" manualne prevodovky a niektore automaticke, ktore nemaju filter.....napriek filtru s nim bude mat problem aj motor a aut. prevodovky.....ver, ze cesticka sa najde.....
Dalsie nastrahy cihaju v podobe plesni, ktore nikdy nikto dokonale neodstrani, ten vecny puch, zvlast ak v kare vozili bundáša......to zistis az tam, na nos ti to nikto nezavesi....
Skratka a dobre: RUKY aj NOHY PREC
-
mp3turbo
inak len na vysvetlenie co som myslel problematikou ktoru som nacrtol:
> - kolko turboduchadiel mal skoda spartak z roku 1955
turbo ked si chlipne vody... ajaaaaaj... koniec filma. Ked si chlipne vodicky vypnute, aj tak zacne korodovat zvnutra. Bordel, spina, brusny piesok, blato... turba miluju taketo veci, ved sa tocia len 170.000 otacok za minutu (ano, stosedemdesiat litrov len tak fikne). Tam sa bavime o vyvazenosti lopatiek na urovni tisicin GRAMU a nie o nejakej hrdzi a brusnom piesku. Ako dostanes zo zaplaveneho turba vodu a blato a piesok von? Nooooo... pocuvam. Nijako. Rozobrat na maderu a mozes to nechat vyvazit a... to nikto nespravi. Ekonomickejsie je rovno pichnut nove turbo.
> - kolko DESIATOK cidiel mal v motore skoda spartak z roku 1955
cidla = spoje, konektory, tam sa dostane voda, blato, zacne to hrdzaviet, vytvarat stojate vlnenia, odrazy na kabloch a mas to v riti. Ked nic ine len ta hrdza ta zozerie zachvilu.
> - kolko CAN zbernic mal skoda spartak z roku 1955, ktore nie su galvanicky oddelene (superb ich ma tusim sedem)
preco je to podstatne ? LEbo zbernice v dnesnych autach uz su dimenzovane na 500Mbit/s prenosove rychlosti. Komu z nas to nic nepovie, tak klasicka pocitacova siet v kancliku ma 100Mbit/s a nemozes pouzit len taku barsjaku kabelaz ktora ta napadne. Cize CAN zbernica je PODSTATNE zlozitejsia. Galvanicke oddelenie : ked zacne blbnut jedna cast z nich, blbnu vsetky. Lebo nie su oddelene NEVODIVYM sposobom napriklad optikou. Prevodniky metalika-optika su extremne drahe a v autach zatial nepotrebne. S topenim sa proste standartne nerata.
> - kolko konektorov, prechodov a dratov mal skoda spartak dohromady?
zase hrdzavenie, zly prenos signalu, deformacia signalu atd. Mali sme tu temu od velmi sikovneho chlapika ktoremu zblbnuty bufik na Alhambre totalne dodrbal celu diagnosticku zbernicu v aute, nic sa s nim nedalo robit. Ani tuk. Po odpojeni bufiku (teda jeho konektoru) vsetko chodi, motorova jednotka, ABS, xenony atd. Sranda, ze? Aky zazrak dokaze jeden blby signal ktory nema sinusovu krivku...
> - kolko riadiacich jednotiek mal skoda spartak z roku 1955 v porovnani s asi 57mi co ma audi a6?
tu hadam komentar netreba. A to su len prve veci ktore ma napadli, co takto napriklad commonrailove cerpadla ktore sa vyrabaju s presnostou DALEKO LEPSOU ako je hrubka ludskeho vlasu? Do takeho cerpadla primiesat trosicku vodicky (ano, moderne vstrekovace vsetky miluju vodu) alebo blatíčka a dojazdil si fertig.
> - kolko turboduchadiel mal skoda spartak z roku 1955
turbo ked si chlipne vody... ajaaaaaj... koniec filma. Ked si chlipne vodicky vypnute, aj tak zacne korodovat zvnutra. Bordel, spina, brusny piesok, blato... turba miluju taketo veci, ved sa tocia len 170.000 otacok za minutu (ano, stosedemdesiat litrov len tak fikne). Tam sa bavime o vyvazenosti lopatiek na urovni tisicin GRAMU a nie o nejakej hrdzi a brusnom piesku. Ako dostanes zo zaplaveneho turba vodu a blato a piesok von? Nooooo... pocuvam. Nijako. Rozobrat na maderu a mozes to nechat vyvazit a... to nikto nespravi. Ekonomickejsie je rovno pichnut nove turbo.
> - kolko DESIATOK cidiel mal v motore skoda spartak z roku 1955
cidla = spoje, konektory, tam sa dostane voda, blato, zacne to hrdzaviet, vytvarat stojate vlnenia, odrazy na kabloch a mas to v riti. Ked nic ine len ta hrdza ta zozerie zachvilu.
> - kolko CAN zbernic mal skoda spartak z roku 1955, ktore nie su galvanicky oddelene (superb ich ma tusim sedem)
preco je to podstatne ? LEbo zbernice v dnesnych autach uz su dimenzovane na 500Mbit/s prenosove rychlosti. Komu z nas to nic nepovie, tak klasicka pocitacova siet v kancliku ma 100Mbit/s a nemozes pouzit len taku barsjaku kabelaz ktora ta napadne. Cize CAN zbernica je PODSTATNE zlozitejsia. Galvanicke oddelenie : ked zacne blbnut jedna cast z nich, blbnu vsetky. Lebo nie su oddelene NEVODIVYM sposobom napriklad optikou. Prevodniky metalika-optika su extremne drahe a v autach zatial nepotrebne. S topenim sa proste standartne nerata.
> - kolko konektorov, prechodov a dratov mal skoda spartak dohromady?
zase hrdzavenie, zly prenos signalu, deformacia signalu atd. Mali sme tu temu od velmi sikovneho chlapika ktoremu zblbnuty bufik na Alhambre totalne dodrbal celu diagnosticku zbernicu v aute, nic sa s nim nedalo robit. Ani tuk. Po odpojeni bufiku (teda jeho konektoru) vsetko chodi, motorova jednotka, ABS, xenony atd. Sranda, ze? Aky zazrak dokaze jeden blby signal ktory nema sinusovu krivku...
> - kolko riadiacich jednotiek mal skoda spartak z roku 1955 v porovnani s asi 57mi co ma audi a6?
tu hadam komentar netreba. A to su len prve veci ktore ma napadli, co takto napriklad commonrailove cerpadla ktore sa vyrabaju s presnostou DALEKO LEPSOU ako je hrubka ludskeho vlasu? Do takeho cerpadla primiesat trosicku vodicky (ano, moderne vstrekovace vsetky miluju vodu) alebo blatíčka a dojazdil si fertig.
-
doktor75
- Dátum registrácie: 14.10.2009 00:29 Zdieľať na Facebook
-
mp3turbo
tak tak, bezpecnejsie auto moze byt... to je iba o deformacnych zonach, mnozstve a hrubke, torznej pevnosti atd plechu pred vodicom... a to sa da dosiahnut v pohode bez elektroniky, turboduchadiel a podobne. No a v dnesnych optimalizovanych casoch sa plechy nahradzaju plastami (renolt) takze bezpecnost je prvorada lebo take tvrdene plasty z ciny za co najmensiu sumu su urcite pevnejsie ako kevlarove vlakna!
bezpecnost nema s novodobymi autami nic spolocne okrem airbagov a tie mal uz mercedes v roku 1970nieco. Zober si ako sa deformuju novodobe auta a ako sa deformuju tanky spred 10 rokov. Postav proti sebe nejake moderne auticko a cojaviem bmw e39 z roku 1997, zohladni faktor casu a hrdze a opotrebenia a... potom diskutujme. Zdvihni dvere z megana a zdvihni dvere z auta z roku 199x... kapotu atd. ano viem ze to nie je iba o hmotnosti.
> Sused kupil nieco cez 2 roky dozadu peugeot 207 fungel, vsetci hikali aka parada
no ale toto mi neda : kto vsetci hikali? Jaki sedlaci ze hikat nad 207ckou? Nechcem dehonestovat, ale hikat nad NAJLACNEJSIM AUTOM NA TRHU mi pride trosicku sedlaaaaacke. Alebo sa mylim?
toto je ten passatovy faktor, marko kde si pomoooooooccc... sused zakupil passat2002 s 101.084km na tachometri, podme hikat cela dedina a polka susednej zlava aj sprava. Ale ze sa uz hika nad novou 207ckou kupenou v srotovacej vlne, tak to som uplne vyvaleny.
kokso mam dost, pekny den pred sebou a idem do roboty
bezpecnost nema s novodobymi autami nic spolocne okrem airbagov a tie mal uz mercedes v roku 1970nieco. Zober si ako sa deformuju novodobe auta a ako sa deformuju tanky spred 10 rokov. Postav proti sebe nejake moderne auticko a cojaviem bmw e39 z roku 1997, zohladni faktor casu a hrdze a opotrebenia a... potom diskutujme. Zdvihni dvere z megana a zdvihni dvere z auta z roku 199x... kapotu atd. ano viem ze to nie je iba o hmotnosti.
> Sused kupil nieco cez 2 roky dozadu peugeot 207 fungel, vsetci hikali aka parada
no ale toto mi neda : kto vsetci hikali? Jaki sedlaci ze hikat nad 207ckou? Nechcem dehonestovat, ale hikat nad NAJLACNEJSIM AUTOM NA TRHU mi pride trosicku sedlaaaaacke. Alebo sa mylim?
toto je ten passatovy faktor, marko kde si pomoooooooccc... sused zakupil passat2002 s 101.084km na tachometri, podme hikat cela dedina a polka susednej zlava aj sprava. Ale ze sa uz hika nad novou 207ckou kupenou v srotovacej vlne, tak to som uplne vyvaleny.
kokso mam dost, pekny den pred sebou a idem do roboty
-
doktor75
- Dátum registrácie: 14.10.2009 00:29 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 1 neregistrovaný