Dopravné nehody

Ako poskytnúť prvú pomoc,ako postupovať pri autonehode, pomoc v zahraničí, hasiace prístroje, hasiči, záchranári, sanitiaci, skutočné príbehy...

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

no ostal mi rozum stáť z tohto príspevku.Zase sme pri tom kto má akého a kto má väčšieho.Len sa ti čudujem, že keď sa nestotožňuješ s exestenciou v tomto štáte choď preč a tam dokazuj, že akého máš. Myslím si,že ak máš naozaj toľkorokov,tak si to tu napísal z recesie.
Nie len tento štát ale každý štát má preto silové zložky,aby chránil ,okrem iného" aj záujmy občanov. Skús si len predstaviť, čo by tu bolo, keby naše orgány na to srali, čo by sa dialo napríklad na tej ceste? Vieš si to predstaviť???
A hovorí sa, že na každé vrece existuje záplata. Skúsim to modifikovať na tvoju bezjzbalku,len aby niekto iný hustý nevytiahol buchačku.Na každého chlapa existuje protichlap a v tomto mi môžeš veriť.
Odporúčam ti bejzbolku spáliť a začni sa správať ako rozumný človek a používaj rozum a nie silu. Potom nie si dobrý príklad pre mladých, ktorý so svojim poznaním ťa možno "žerú" ako hrdinu.

Nie je to o tom kto akého má - je to o tom že tento štát mi akurát tak hadže polená pod nohy,a nie je to o orgánoch lebo tí si len robia svoju robotu.Je to o našich posrancoch /to r je tam naschvál/ ktorí nam schvalujú zákony také aké máme .Sám som pôsobil v silových zložkách tohto štátu a sú presne také ako si to o nich všetci myslíme.Ale nazad na cesty jazdím tak ako chcem a nedám sa nikým a ničím obmedzovať. Štatisticky zaplatím x pokút do roka a keď si myslím že sa mi to oplatí tak ma majte radi.Ja nikoho nenútim aby jazdil rýchlo ale to isté čakám od ostatných.Takže ak Vás v dedine obehne červený R5 TURBO trojnásobkom povolenej rýchlosti trúbite zbytočne.
rudolfo63
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

...peto 103..,aby bolo jasne...,je to vzdy aktualny temat...,gokazuju to statistiky na cestach-kazdodenne...Podruhe...,nikdy som sa neobul do niekoho,kto si to nevysluzil,tvoja logika teraz ide trochu mimo ,lebo viem,co je dopravna nehoda a co obnasa...Ako jeden z mala mozem smelo a s poctivostou sebe vlastnou povedat o ludskych troskach alebo umierajucich...a co je najhorsie,jedna sa prave o tu najmladsiu skupinu ludi...Ako som uz pisal neraz,nech nikto nema odvahu ma presvedcovat o opaku !!!A este nieco...len taky maly dodatok...,ked drzis umierajuceho na rukach...,a vies,ze aj cez tvoju snahu nebudes moct ho zachranit...,tak si zelas,aby to bola smrt rychla...,aby netrpel...Asi tak...
peto103
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

rudolfo63 napísal:...peto 103..,aby bolo jasne...,je to vzdy aktualny temat...,gokazuju to statistiky na cestach-kazdodenne...Podruhe...,nikdy som sa neobul do niekoho,kto si to nevysluzil,tvoja logika teraz ide trochu mimo ,lebo viem,co je dopravna nehoda a co obnasa...Ako jeden z mala mozem smelo a s poctivostou sebe vlastnou povedat o ludskych troskach alebo umierajucich...a co je najhorsie,jedna sa prave o tu najmladsiu skupinu ludi...Ako som uz pisal neraz,nech nikto nema odvahu ma presvedcovat o opaku !!!A este nieco...len taky maly dodatok...,ked drzis umierajuceho na rukach...,a vies,ze aj cez tvoju snahu nebudes moct ho zachranit...,tak si zelas,aby to bola smrt rychla...,aby netrpel...Asi tak...
čiže podľa teba ja si to zaslužim, aj ked ma nepoznas, nevies ako jazdim a ODSUDZUJEM cestne piratstvo a plne suhlasim s tym, ze daň za taku "frajerinu" je extremna. Vidieť zomierať ľudi, plno krvi, plač, deti bez rodičov, alebo naopak... A nepišem to len preto, žeby som presvedčil niekoho, koho mam uplne v pi.. S tebou suhlasim. veď som to (aj keď možno trochu inak) ale v podstate to iste napisal v mojom dlhsom prispevku, ALE odmietam tu teraz vyzerať ako zlosyn, zato, že si myslim, že taketo prispevky su na tomto fore zbytočne. Ano su, stojim si za tym, aj keď su aktualne, ľudia to dennodenne vida v správach, takže si myslim, že tu by sa mali riešiť ine veci. Teraz zakladajme taku temu aspoň každy druhy deň, veď je to vždy aktuálne, nie?
oco13
Zdieľať na Facebook

Rudolfo ty si to tu dnes naštartoval.Pozrite sa na to všetci aj z iného uhla.Partia ktorá už vyše mesiaca na Slovensku kradne bankomaty má na Facebooku vyše 5000 priaznivcov /aj mňa/.Uvedomte si už raz že nielen tí "dobrí"sú obdivovaní, tento svet potrebuje aj záporákov.
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

.Ale nazad na cesty jazdím tak ako chcem a nedám sa nikým a ničím obmedzovať. Štatisticky zaplatím x pokút do roka a keď si myslím že sa mi to oplatí tak ma majte radi.Ja nikoho nenútim aby jazdil rýchlo ale to isté čakám od ostatných.Takže ak Vás v dedine obehne červený R5 TURBO trojnásobkom povolenej rýchlosti trúbite zbytočne.[/quote]

:2f93: :28b7:

Prajem ti pri tvojich rychlich jazdach abi si vletel do stromu a ostal na voziku. NIE zomriet ,ostat na voziku a trpiet za svoju blbost. VED si bol MAJSTER SVETA V RYCHLOM JAZDENI!!!

:41c2: :41c2: :41c2: :4012: :3906:
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

...ale Peto...,nehadzem zasa vsetkych do jedneho vreca...,to teda nie...Ale nemam zlutovanie s hazardermi a zasranmi,ktori si nevazia svoj i cudzi zivot a bohuzial,je ich vela...Prilis vela...
..oco..,ved hej,beriem to,hoci v nich hrdinov nevidim a ako sa vravi,na kazdeho pride a tych peniazkov si prilis neuziju... a 10 rokov klacat...,tie palky im zavidiet nebudem...Maju jedno plus...nezabijaju...a ani nemrzacia.Ale mojimi hrdinami urcite nie su,tak ako mnohi tu na tychto strankach,ktori si dokazuju,ktory tatos je silnejsi a rychlejsi...
bbbr
Dátum registrácie: 06.03.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbbr »

oco13 napísal:
Nie je to o tom kto akého má - je to o tom že tento štát mi akurát tak hadže polená pod nohy,a nie je to o orgánoch lebo tí si len robia svoju robotu.Je to o našich posrancoch /to r je tam naschvál/ ktorí nam schvalujú zákony také aké máme .Sám som pôsobil v silových zložkách tohto štátu a sú presne také ako si to o nich všetci myslíme.Ale nazad na cesty jazdím tak ako chcem a nedám sa nikým a ničím obmedzovať. Štatisticky zaplatím x pokút do roka a keď si myslím že sa mi to oplatí tak ma majte radi.Ja nikoho nenútim aby jazdil rýchlo ale to isté čakám od ostatných.Takže ak Vás v dedine obehne červený R5 TURBO trojnásobkom povolenej rýchlosti trúbite zbytočne.
No zase si nesklamal, ale teraz mám v tom už jasnejšie, prevdepodobne si bývalý gumák a v tej firme rozumu a logiky na rozdávanie nie je.
bbbr
Dátum registrácie: 06.03.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbbr »

rudolfo63 napísal:..Maju jedno plus...nezabijaju...a ani nemrzacia.Ale mojimi hrdinami urcite nie su,tak ako mnohi tu na tychto strankach,ktori si dokazuju,ktory tatos je silnejsi a rychlejsi...
Možno ak by si sa objavil úplne náhodou na mieste činu, je dosť pravdepodobné, že by si tu už nepísal, možno by si nemal čím alebo možno...
Naposledy upravil/-a bbbr v 07.05.2010 17:57, upravené celkom 1 krát.
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

...peto...este nieco...to,ze ludia to vidia v spravach,beru len ako fakt,ktory sa stal,jednym uchom dnu a druhym von,po spravach uz zabudnu,ze sa niekde nieco stalo...Ja uz po dopravnych nehodach nejazdim,ale mnohokrat som bol pri nehodach a vzdy som v ramci svojich moznosti pomoc poskytol,aj ked zachranarom som nadalej,ale uz v uplne inej branzi...Ale je tu moj kolega VOJTO55...,takze ked sa namota tvoje auto okolo stromu a tvoje creva budu visiet na prednom narazniku,tak mu poviem,nech ti ich este zo dva metre ...povytiahne...
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

..bbbr...,hej...,suhlasim...Zhoda nahod...,tak jak pri dopravnej nehode...Ocitnes sa v nespravny cas,na nespravnom mieste...
Lubos01
Dátum registrácie: 25.02.2010 23:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Lubos01 »

oco13 napísal:.A ked niekde neubrzdím ???? ved práve na to platím pzp,a kto si to chce vybaviť ručne stručne priamo na ceste ?? Aj tomu vyhovieme preto nosím za sedačkou bejzbolku. :d :D :d :D :d :D :d :D
Tomuto hovorim DEMENCIA ... Sorry, ale demencia. Ved co, neubrzdim, a sak na to mam PZP ... PZP neni zdaleka vsetko ... Uvedomujes si ake ma ten clovek problemi ?

Ty niekomu neubrzdis, clovek ktoremu si poskodil auto mozes kludne na tyzden zobrat zivobitie, mozno je kludne na ceste do prace, nemoze tam prist atd ... Myslis ze poistovne preplacaju nahradne auta ? :D Ha ha ha ... A ked sa mu auto bude opravovat na PZP 2 tyzdne tak 2 tyzdne bude jazdit na sarkanovej cicine ? Alebo ako ? Ty mu das auto ? Alebo PZP mu da auto ?

A teraz, zaplati cenu opravy zo svojho kym mu dojdu peniaze s poistky ? Co ked na to nema ? Ma so zobrat pozicku s urokmi ? Kto zaplati tie uroky ? Ked sa da vystavit kryci list na to, tak kolko bude cakat na opravu, mesiac ?

Uvedomujes si niekedy co tvrdis ? Si normalny ? Tu zdaleka nejde o to, ci sa mu auto opravi, alebo neopravi, tu ide o tie problemi okolo ... Mne takto nedalo prednost ducato, a to lietas ako kok*t okolo toho a uz je od toho pomaly mesiac ....

A teraz vezmi si, auto r.v. 1998, original 74 tis. KM, ako cukrik, lestenka, rozmlatili ho, a teraz dojde poistovna, napocita amortizaciu, a na servis ty to neschvalia, bohuzial neschvalia ... A co potom ? Potom si mozes zobrat 2 tyzdne dovolenky a opravovat si to sam, alebo mozes to dat do servisu, zvysok doplatit, a potom sa o to sudit ... A i tak to uz v zivote nebude ta lestenka, aka to bola pred tym ...

Tebe by som prial ABY si neubrzdil pred poriadnym betonovym murom, VED CO , MAS PZP ...
peto103
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto103 »

misko crx napísal:peto vadi ti ze je tu takato tema ?? ako ti to ublizi ze medzi 50 -imi temami o olejoch 2.5 TDI 2.0 TDI a podobnych neustale sa opakujucich je tu jedna ktora ak aj nepomoze tak urcite nikomu neublizi...nemusis to citat !!! a ako mozes vediet ze ani jedna nepadla na urodnu podu ? ako vies ze aspon jeden mlady chalan co sem chodi si ich neprecital a nezamyslel sa nad tym ako jazdi...ked zratas aj tie ostatne rudolfove temy podobne tejto tak zistis ze ich je dost a pocet vzhliadnuti mozes ratat v tisicoch...takze to treba podporit a nie picovat...lebo je to vo verejnom zaujme...aj ked sa ti to mozno nezda..a ku takym ako oco sa radsej neoplati vyjadrovat lebo to nikde nevedie :41c2:
ci mi vadi, ze je tu tato tema. Nevadi mi, vadi mi len to, ze tu na mna bolo kydane, dovolim si povedat ze nepravom a konstatujem, ze sa tu vzdy vsetci len pohadaju. A dovolim si tvrdit, ze to nepomaha na urodnu pôdu, šak si porovnaj návšetvnosť autobazar.eu a sledovanosť napr. televíznych novín na markíze. Každý deň to sleduje nejakých milion ľudi, skoro každý deň tam máš nejakú smrteľnú nehodu, niekedy aj dve, tri.. A vidi to milion ľudi. Mysliš, že to padá na úrodnú pôdu? myslím, že čísla úmrtnosti a nehodovosti hovoria za všetko. a ja nep1cujem, len sa bránim. to je trochu rozdiel. peace
VOLVO42
Dátum registrácie: 19.05.2008 22:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOLVO42 »

moj nazor na tuto debatu je taky ze ked je niekto mlady neznamena to ze jazdi ako pirat ze ked ma niekto obute barumy alebo micheliny neubrzdi vsetko je o oohladuplnosti ja som zacal pred 23 rokmi jazdit s kamionom a to som mal21 takze podla niekoho som jazdil ako pirat mal som nehody ale nie z vlastnej viny a vodici boly starsi a skusenejsi takze asi tak nekrityzujte mladych ved aj vy ste boly taky isty
rudolfo63
Zdieľať na Facebook

...vadi ti tato tema...?Ved je o autach a to doslovne vsetky typy..!!!Je to o ludoch roznej vekovej kategorie..!!!Je to o zivote a smrti za volantom a aj mimo neho..!!!Patri ku kazdodennej realite,je kruta a neuprosna..,pretoze ta moze stretnut zajtra,alebo aj pozajtra...Mnoho ludi tieto tematy neznasa,lebo sa boja o smrti rozpravat...A argumenty typu...,mna sa to netyka...,je ten najvvacsi omyl...Zajtra naberies 14-tinedzerku ty,zmrzacis svoj zivot,jej zivot a zivot svojej i jej rodiny...
oco13
Zdieľať na Facebook

Lubos01 napísal:
oco13 napísal:.A ked niekde neubrzdím ???? ved práve na to platím pzp,a kto si to chce vybaviť ručne stručne priamo na ceste ?? Aj tomu vyhovieme preto nosím za sedačkou bejzbolku. :d :D :d :D :d :D :d :D
Tomuto hovorim DEMENCIA ... Sorry, ale demencia. Ved co, neubrzdim, a sak na to mam PZP ... PZP neni zdaleka vsetko ... Uvedomujes si ake ma ten clovek problemi ?

Ty niekomu neubrzdis, clovek ktoremu si poskodil auto mozes kludne na tyzden zobrat zivobitie, mozno je kludne na ceste do prace, nemoze tam prist atd ... Myslis ze poistovne preplacaju nahradne auta ? :D Ha ha ha ... A ked sa mu auto bude opravovat na PZP 2 tyzdne tak 2 tyzdne bude jazdit na sarkanovej cicine ? Alebo ako ? Ty mu das auto ? Alebo PZP mu da auto ?

A teraz, zaplati cenu opravy zo svojho kym mu dojdu peniaze s poistky ? Co ked na to nema ? Ma so zobrat pozicku s urokmi ? Kto zaplati tie uroky ? Ked sa da vystavit kryci list na to, tak kolko bude cakat na opravu, mesiac ?

Uvedomujes si niekedy co tvrdis ? Si normalny ? Tu zdaleka nejde o to, ci sa mu auto opravi, alebo neopravi, tu ide o tie problemi okolo ... Mne takto nedalo prednost ducato, a to lietas ako kok*t okolo toho a uz je od toho pomaly mesiac ....

A teraz vezmi si, auto r.v. 1998, original 74 tis. KM, ako cukrik, lestenka, rozmlatili ho, a teraz dojde poistovna, napocita amortizaciu, a na servis ty to neschvalia, bohuzial neschvalia ... A co potom ? Potom si mozes zobrat 2 tyzdne dovolenky a opravovat si to sam, alebo mozes to dat do servisu, zvysok doplatit, a potom sa o to sudit ... A i tak to uz v zivote nebude ta lestenka, aka to bola pred tym ...

Tebe by som prial ABY si neubrzdil pred poriadnym betonovym murom, VED CO , MAS PZP ...
LEN SI ZABUDOL žE AJ JA MôžEM BYť VPREDU.Aj mne sa už stalo že nás 5tich posunul maďar do križovatky,a povedal"šak svitil zelená".No a čo ja sa z toho nezbláznim,aj preto nekupujem nové autá tak ako sa mi pokazí práčka tak isto mi odíde aj auto.Aživot ide ďalej,ale ten život musí ísť "na plné gule". CAW

Návrat na "Prvá pomoc => Volajte 112"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných