Občas sa stráca chladiaca kvapalina Audi A6 C7 3,0 tdi
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Občas sa stráca chladiaca kvapalina Audi A6 C7 3,0 tdi
to nieje rozpravka to je realita ak mas stare auto co ma prasknutu hlavu valcov
---stare auto je vsetko nad 9 rokov--- .
hladina vody nema v expanske co klesat a stupat.to je automaticky ze system tlakuje a nafukuje hadice.preco ich nafukuje?lebo je tam vyzsi pretlak na aky boli tie hadice stavane.
dialnicu som pisal pretoze ja to vidim na svojich dizloch ako sa hreju a odvzdusnia.mondeo 2.2tdci neodvzdusnis v zime ani na dialnici ani po 200km jazde.termostaty som menil v jeseni asi november.odvzdusnovak to ma na vodnej pumpe a viac nic.nalejem vodu a vzdy necham auto stat den v garazi nech sa to vybubla.dalsi den dolejem na max a vsetko sa musi spravit samo jazdenim.vacsinou ci benzin alebo dizel chyba tomu potom este tak cca max pol litra.
nerobim to na svojich autach stylom,ze jozko zaturuj nech vodna pumpa tlaci ja svoje motory netrapim neurychlujem cas kym sa voda dostane vsade kde ma.necham tomu cas hoci aj celu noc v alebo cely den garazi.
benzin motory tie sa hreju hned tam je to vsetko rychle aj automaticke odvzdusnenie chladiaceho okruhu po 20km jazde.aj chladic je zahriaty.ale dizel nie len motor ma 90 celzia.predny chladic je studeny ako cenzul.
treba si chytit rukou chladic alebo hadice.ak sa to neda pouzijem termomerak.co ste zabudli ze to si treba okolo stareho auta aj ruky zaspinit?
treba si pozriet ako chladiaci system v aute funguje.vela motorov uz ma aj elekricku pomocnu vodnu pumpu napr moja uz stara z roku 2015 A4 2.0 tdi 100kw euro 6 z ad blue. vodou chladene vyfukove plyny pred egr vodou chladene intercoolery atd atd.mozno je niekde este aj nejaky termostat ktory sa otvori az ked bude komplet cely chladiaci okruh otvoreny cize zahriaty na prevadzkovu teplotu.to ze je motor zahriaty neznamena ze aj cely okruh je zahriaty.
tak do servisu s tym ak sa majitelom auta uz nechce.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Herin, to, co si videl, je znak, ze termostat funguje, chladiaci okruh pracuje, zatka vyrovnavacej nadrzky tesni.
Ale to, ci naozaj niekde kvapalina neunika, napriklad cez vymennik olej/voda, zbadas po dhsej trase, 150 km, aby si uvidel, to by uz muselo niekde riadne unikat.
Ale to, ci naozaj niekde kvapalina neunika, napriklad cez vymennik olej/voda, zbadas po dhsej trase, 150 km, aby si uvidel, to by uz muselo niekde riadne unikat.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
lubo noo je to nahouby ale vlastne som aj šťastný, že to nie je nič vážnejšie..
Ako si to myslel s tým výmenníkom tepla? to myslíš radiátor o , či chadič oleja vo Večku ako to maju audiny?
Dnes som si zobral minikamerku s ledkou a išiel som popozerať véčko, motor atd..
vo véčku nič...len s prednej strany, teda od masky, kde je klinový remen atd bol motor mokrý..
Najprv som myslel, že to je spod vodnej pumpy,ale mokre to bolo aj vyššie a videl som vodu aj hore ako je filter oleja a pod ním ide taká hlinniková hadica akoby na chladenie egr a tá "hadica" je namontovaná na taku prírubu tá príruba je na motory a očividne sa niekto dávnejšie hral na silicon valley..takže utesnené bielym silikonom...a ten prestal tesniť...
Teraz som dve hodiny pozeral kadejaké schémy motora, ale nenašiel som to v nich...
asi to boli nedobré stránky..ale aspon mám foto kde to je.
Ako si to myslel s tým výmenníkom tepla? to myslíš radiátor o , či chadič oleja vo Večku ako to maju audiny?
Dnes som si zobral minikamerku s ledkou a išiel som popozerať véčko, motor atd..
vo véčku nič...len s prednej strany, teda od masky, kde je klinový remen atd bol motor mokrý..
Najprv som myslel, že to je spod vodnej pumpy,ale mokre to bolo aj vyššie a videl som vodu aj hore ako je filter oleja a pod ním ide taká hlinniková hadica akoby na chladenie egr a tá "hadica" je namontovaná na taku prírubu tá príruba je na motory a očividne sa niekto dávnejšie hral na silicon valley..takže utesnené bielym silikonom...a ten prestal tesniť...
Teraz som dve hodiny pozeral kadejaké schémy motora, ale nenašiel som to v nich...
asi to boli nedobré stránky..ale aspon mám foto kde to je.
-
lubos zimovcak
Ano, chladic oleja som mal na mysli
Raz mi na nom prdla membrana a voda sa stracala. Velmi tazko dohladatelna chyba.
Ale to by som na Tvojom mieste riesil az po dlhsej trase, viac km.
Mozno sa uz nebude stracat vobec. Drzim palce.
Raz mi na nom prdla membrana a voda sa stracala. Velmi tazko dohladatelna chyba.
Ale to by som na Tvojom mieste riesil az po dlhsej trase, viac km.
Mozno sa uz nebude stracat vobec. Drzim palce.
-
herin
dík lubo..
chcel som sa ťa spýtať či náhodou nevieš o nejakej lepšej stránke na internete okrem aci.sk
kde sú rozborky auta..teda také čo su volne prístupné a nie len pre servisy s registráciou.
prehladal som celé aci.sk, kde som si navolil model auta v originál dieloch a nenašiel som tam to tesnenie..aspon som tam našiel, že to bude tesnenie pod termostatom..
zamýšlam sa že či tam teraz ide naozaj tesnenie,alebo sa to fakt rieši silikonom ako je tam teraz...radšej by som išiel do origo tesnenia...
chcel som sa ťa spýtať či náhodou nevieš o nejakej lepšej stránke na internete okrem aci.sk
kde sú rozborky auta..teda také čo su volne prístupné a nie len pre servisy s registráciou.
prehladal som celé aci.sk, kde som si navolil model auta v originál dieloch a nenašiel som tam to tesnenie..aspon som tam našiel, že to bude tesnenie pod termostatom..
zamýšlam sa že či tam teraz ide naozaj tesnenie,alebo sa to fakt rieši silikonom ako je tam teraz...radšej by som išiel do origo tesnenia...
-
lubos zimovcak
Mrzu ma, ze Ti s tymto neviem pomoct, ani som o takych strankach nepocul
.
Az si myslis, ze si nasiel mozny zdroj uniku, tak by som to na Tvojom mieste obcas sledoval, ci tam nieco nie je, sledoval vodu.
A az ked sa Ti potvrdi, ze voda predsa len niekde unika, mal by si podozrive miesto.
Volakedy som chcel mat auta tip top, dobre, ze som nemenil veci preventivne...
Dnes, radsej pockam, kym sa to prejavi naozaj, potom pockam, ci " sa to samo" nespravi, alebo prestane....
No a az potom, ked vsetky lahsie -lepsie moznosti su fuc, tak to zanesiem do servisu..., nech sa stane zazrak..
Az si myslis, ze si nasiel mozny zdroj uniku, tak by som to na Tvojom mieste obcas sledoval, ci tam nieco nie je, sledoval vodu.
A az ked sa Ti potvrdi, ze voda predsa len niekde unika, mal by si podozrive miesto.
Volakedy som chcel mat auta tip top, dobre, ze som nemenil veci preventivne...
Dnes, radsej pockam, kym sa to prejavi naozaj, potom pockam, ci " sa to samo" nespravi, alebo prestane....
No a az potom, ked vsetky lahsie -lepsie moznosti su fuc, tak to zanesiem do servisu..., nech sa stane zazrak..
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Veľký problém hodiť do Gúľa „ETKA online”? 
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
-
herin
Dik chlapci za radu..
Cicmanec a co so si mal dat do googlu,ked o takej stranke neviem nic?
Cicmanec a co so si mal dat do googlu,ked o takej stranke neviem nic?
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Panebože, a čo tak „Volkswagen Spare Parts Catalogue”?! Sa už viac nezhovaďuj, prosím ťa! 
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
-
herin
aktualizácia...
Včera som kamerou napojenou na mobil preskúmal prednú časť motora od chladičovej steny
a zistil som že chladiaca kvapká spod tesnenia vodnej pumpy a spod tesnenia termostatu..
Samozrejme nejaký chuj čo to vlastnil predomnou tam nadrbal silikon namiesto tesnenia...
lebo tesnenia sa dajú v pohode zohnať...tak samozrejme lacnejšie riešenie je jebnúť silikon tam kde nemá byť...ja už z tých ludí fakt nechápem...
Včera som kamerou napojenou na mobil preskúmal prednú časť motora od chladičovej steny
a zistil som že chladiaca kvapká spod tesnenia vodnej pumpy a spod tesnenia termostatu..
Samozrejme nejaký chuj čo to vlastnil predomnou tam nadrbal silikon namiesto tesnenia...
lebo tesnenia sa dajú v pohode zohnať...tak samozrejme lacnejšie riešenie je jebnúť silikon tam kde nemá byť...ja už z tých ludí fakt nechápem...
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Ale pred týždňom si písal, že si videl vodu okolo nejakého bieleho silikónu pod prírubou, ktorá je nad vodným čerpadlom.
Takže teraz ide o to, že či náhodou dosť vody ide z toho horného miesta smerom dole, aby nakoniec odkvapla z vodného čerpadla, alebo je netesnosť aj na vodnom čerpadle a teda ktorá je vážnejšia.
A čo sa týka silikónu, nie je iba jeden silikón na svete a okrem toho teda dosť záleží aj na tom ako ho kto použije.
Takže teraz ide o to, že či náhodou dosť vody ide z toho horného miesta smerom dole, aby nakoniec odkvapla z vodného čerpadla, alebo je netesnosť aj na vodnom čerpadle a teda ktorá je vážnejšia.
A čo sa týka silikónu, nie je iba jeden silikón na svete a okrem toho teda dosť záleží aj na tom ako ho kto použije.
-
herin
Wilz ano tá príruba o ktorej som písal...tak som zisťoval a vlastne je to celý taký "housing"
kde sa nachádza filter oleja a aj termostat...je to jeden diel..no a s z toho ako je to prichytené na motor, tak s pod toho to kvapká...no a navyše aj s pod vodnej pumpy..
Čo sa týka tých silikonov...tak neviem prečo niekto dáva silikon tam kde je potrebné, alebo je možné dať tesnenie..ved to nestojí majland...ale ano aj takí žebráci čo opravujú autá ako vidieť existujú..napríklad to tesnenie pod ten olej filter a termostat stojí 11 eur..
ale šak ano lacnejšie je kupiť silikon tubu za 5 eur a s tým pretesniť pol motora..
Tesnenie pod vodnú pumpu riešiť nejdem..tú kupim komplet novu..
Ono to teleso termostatu a filtra oleja je cca 20 cm od vodnej pumpy, ktorá je o niečo nižšie..
kde sa nachádza filter oleja a aj termostat...je to jeden diel..no a s z toho ako je to prichytené na motor, tak s pod toho to kvapká...no a navyše aj s pod vodnej pumpy..
Čo sa týka tých silikonov...tak neviem prečo niekto dáva silikon tam kde je potrebné, alebo je možné dať tesnenie..ved to nestojí majland...ale ano aj takí žebráci čo opravujú autá ako vidieť existujú..napríklad to tesnenie pod ten olej filter a termostat stojí 11 eur..
ale šak ano lacnejšie je kupiť silikon tubu za 5 eur a s tým pretesniť pol motora..
Tesnenie pod vodnú pumpu riešiť nejdem..tú kupim komplet novu..
Ono to teleso termostatu a filtra oleja je cca 20 cm od vodnej pumpy, ktorá je o niečo nižšie..
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
"ale šak ano lacnejšie je kupiť silikon tubu za 5 eur"
možno tak sanitárny .
"Silikony" na motor stoja násobne viac ako 5€
Ale inak máš pravdu.Ked tam je tesnenie tak poctivý servis ho tam dá.
U kamoša v servise pri výmene oleja menia vždy aj šrob.
možno tak sanitárny .
"Silikony" na motor stoja násobne viac ako 5€
Ale inak máš pravdu.Ked tam je tesnenie tak poctivý servis ho tam dá.
U kamoša v servise pri výmene oleja menia vždy aj šrob.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných