BMW F10/F11 rucna brzda - nizka ucinnost problem TK
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Re: BMW F10/F11 rucna brzda - nizka ucinnost problem TK
Len Dunaj už dávno nie je čistý horský potôčik 
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Oproti takej Gange, kde sa ľudia aj kúpu, je to úplný zdroj pitnej vody...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
U nas sa bezne prali pokrovce / tkane dlhe kusy, niekolko metrove na potoku a zasadne v zime...
Vo vedre sme mali horucu vodu, aby nam uplne ruky neodpadli , hrubym kartacom drhli.
Aspon -10, az -15, bola idealna teplota a ked sme ich vyvesili na plot, vonku bolo do rana -25 a menej, tak uschli lepsie ako v lete na slnku
A k tej nemodernosti: dnes, NOVY dom, ktory nema krb, idealne pec, na ktorej moze clovek varit, piect chlieb a nema vlastnu studnu, ci trochu pozemku na zeleninu...
Je otazka, preco si ho vlastne gazda postavil..
Vo vedre sme mali horucu vodu, aby nam uplne ruky neodpadli , hrubym kartacom drhli.
Aspon -10, az -15, bola idealna teplota a ked sme ich vyvesili na plot, vonku bolo do rana -25 a menej, tak uschli lepsie ako v lete na slnku
A k tej nemodernosti: dnes, NOVY dom, ktory nema krb, idealne pec, na ktorej moze clovek varit, piect chlieb a nema vlastnu studnu, ci trochu pozemku na zeleninu...
Je otazka, preco si ho vlastne gazda postavil..
-
Qcko
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
OK, a sú motorčeky parkovacej brzdy teda správne nastavené?
-
autobazar.eu24
- Dátum registrácie: 23.05.2025 14:47 Zdieľať na Facebook
Už na tom pracujeme, aby tu nebolivykopanafosilia napísal: ↑24.08.2025 16:28 Tieto AI odpovede... Už len počkajme, kedy sa tu bude medzi sebou baviť niekoľko AI-čiek![]()
Lebo nikto iný sem už chodiť nebude.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Už?! Ty vole, snáď konečne, nie? 
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
-
clairehar557ris
- Dátum registrácie: 06.02.2026 06:55 Zdieľať na Facebook
Zial, vymena brzdicov nepomohla. Motorceky su v brzdicoch, co je teraz vymenene. Na voditkach to ide dobre. V roku 2018 to v pohode preslo, pricom rucna nebola o moc lepsia.... Tiez ma napadlo, ze platnicky, pripadne kotuc moze mat problem (zmes), ale presne pre to, aby sa tieto veci nestali, sa kupil original. Keby to bol kdealer plus kotuc/platnicky tak aj na prevadzkovej budu nizke merania..
Naposledy upravil/-a clairehar557ris v 09.02.2026 05:00, upravené celkom 1 krát.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
brzdiče sa dali nové?
alebo "nové "po repase.
alebo "nové "po repase.
-
jozef2100
- Dátum registrácie: 24.05.2012 19:25 Zdieľať na Facebook
Ak niekoho este zaujima tato tema tak dolezita vec co som zistil je ta ze ked nejde rucna nastavit tak aby zabrzdila 3t na guli, tak staci ochotneho technika ktory mi to spravil nasledovne, zatiahol rucnu a nechal bezat valce nech sa nahreje kotuc s paknami, potom uvolnil a ked zatiahol tak kuslo kolesa.. dokym nespravil toto nahriatie tak nie je mozne zablokovat tie kolesa lebo tie pakne a lanko je jednoducho prilis slabe.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
toto je návod ako v reále zabrzdiť alebo ako len oj€bať TK?
Ked za "B",tak také veci sa nedávajú na verejnosť cez internet.
Ked za "B",tak také veci sa nedávajú na verejnosť cez internet.
-
katallaa
- Dátum registrácie: 17.01.2009 22:47 Zdieľať na Facebook
Aj tak tomu nerozumiem prečo sa počítala celkova hmotnost 4,45t to znamená vozík 2,09t? Každe pripojne vozidlo nad 0,75t predsa je brzdene,takze určite má aj parkovaciu brzdu!
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Taký príves za osobákom nemá parkovaciu brzdu, ale tzv. nájazdovú, aj keď už sa teda vyskytujú aj elektricky ovládané brzdy privesu z tažného vozidla.
Nájazdová brzda sa iniciuje pri spomalení ťažného vozidla, keď sa v dôsledku brzdenia auta príves tlačí dopredu, tak primerane sa tá sila mechanicky alebo hydraulicky prenáša na brzdy prívesu. Teda samozrejme nemá parkovaciu funkciu.
Nájazdová brzda sa iniciuje pri spomalení ťažného vozidla, keď sa v dôsledku brzdenia auta príves tlačí dopredu, tak primerane sa tá sila mechanicky alebo hydraulicky prenáša na brzdy prívesu. Teda samozrejme nemá parkovaciu funkciu.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
kazdy brzdeny vozik ma aj parkovaciu brzdu.normalne je tam paka zatiahne sa,ktora ho zabrzdi.uziva sa to po odpojeni vozika od auta.
mozno slovenske privesne voziky to nemaju vo svicarsku ma kazdy nad 750kg najazdovu a rucnu.+ kazdy ma este pojistne lano --nie retiazka--- ktore sa pripaja k autu ak sa nahodou odpoji alebo stava sa ze zle napoji gula lano zatiahne brzdy vozika.
tiez sa divim ze privesne voziky na slovensku maju max konstrukcnu rychlost oznacenu 130km/h a vazne s tym tak rychlo ludia na slovensku po dialnici jazdia.v lete jeden fical 160tkou.
nemecko rakusko svicarsko max sa moze ist autom z privesnym vozikom brzdeny nebrzdeny 100km/h po dialnici.viac ich vyhlasky nedovolia a nezaujima ich ani to ze tam pise slovakom 130km/h.davaju sa zato pokuty. pri prekroceni hranic krajiny je na to aj cedula.
svicarsko - privesne voziky nemaju ziadne oznacenie max rychlosti automaticky sa to berie ze sa moze jazdit max 100km/h po dialnici.
stresne boxy---tiez vidim ako niekto leti na slovensku po dialnici 180tkou a hore na streche ma box thule za 5000 euro ktory sa cely trasie a caka kedy vzlietne.
u nas asi je este divocina
ale co som pozeral nieje ziadny rychlostny limit pre stresne boxy pretoze v kazdej krajine okrem nemecka su max dovolene rychlosti medzi 120-140km/h.
mozno slovenske privesne voziky to nemaju vo svicarsku ma kazdy nad 750kg najazdovu a rucnu.+ kazdy ma este pojistne lano --nie retiazka--- ktore sa pripaja k autu ak sa nahodou odpoji alebo stava sa ze zle napoji gula lano zatiahne brzdy vozika.
tiez sa divim ze privesne voziky na slovensku maju max konstrukcnu rychlost oznacenu 130km/h a vazne s tym tak rychlo ludia na slovensku po dialnici jazdia.v lete jeden fical 160tkou.
nemecko rakusko svicarsko max sa moze ist autom z privesnym vozikom brzdeny nebrzdeny 100km/h po dialnici.viac ich vyhlasky nedovolia a nezaujima ich ani to ze tam pise slovakom 130km/h.davaju sa zato pokuty. pri prekroceni hranic krajiny je na to aj cedula.
svicarsko - privesne voziky nemaju ziadne oznacenie max rychlosti automaticky sa to berie ze sa moze jazdit max 100km/h po dialnici.
stresne boxy---tiez vidim ako niekto leti na slovensku po dialnici 180tkou a hore na streche ma box thule za 5000 euro ktory sa cely trasie a caka kedy vzlietne.
u nas asi je este divocina
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 2 neregistrovaní