Preverenie fyzického stavu vozidla

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Moonshine
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Re: Preverenie fyzického stavu vozidla

Príspevok od používateľa Moonshine »

Pri takej cene auta (2000e?) treba rátať asi so všetkým.
Tieto mesiace som hladal druhé auto okolo domu do 5000e a čím drahšie, tým horší stav.
Nemyslím si, že sa oplatí niekomu platiť za overenie, lebo ťa vysmejú, že za takú sumu dnes kúpiš bicykel. Možno tak od sumy auta 10t a viac.

Sranda bola, že už som vybral ale na druhý deň ešte bola jedna obhliadka. No večer vybehlo niekde na fb auto doslova za jednu výplatu a je na tom najlepšie. Aj keby som mal dať do neho raz takú sumu, stále je to rentabilné.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Je to vecou náhľadu. Ak človek kúpi staré auto do 2000 a v čase napríklad 6 rokov dá do servisu a údržby 4000 - je to spolu 6000. Pokiaľ mu spĺňa jeho potreby, minie menej, než ak kúpi za 6000 a do údržby, servisu dá X - stojí ho to viac.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ja si dávam vždy ako podmienku že zdvihnem zadok a idem sa pozrieť ak je auto od prvého majiteľa (ten je nútený hovoriť pravdu).To čo reálne bude asi posledné moje auto (mal som ich snáď stovku) bolo kúpené za 1200 e.- má za sebou 2 Stk ky takže ho mám cca 5 rokov. Prakticky dnes som aj z poistkami a cakly pakly všetkým okrem paliva na 2 tis. Život bez výdavkov má pred sebou dlhý.Kupoval som aj auto zákazníkom a platí to isté,auto na dlhé a bezstarostné roky za min peňazí.Takže sa dá. Ak niečo ľudia nemajú čo ku kúpe treba,je to trpezlivosť hladať a nespustiť pritom z požiadaviek...auto vyberám do 50 km od bydliska nech ma obzretie neoberá o čas,cenu mám určenú a nič nad ma nezaujíma lebo to ani nepozerám,no 1 maj. je automaticky podmienka.Ak je to pre iného za viac peňazí,je rozumné pozerať aj auto z poruchami.Je lepšia kúpa auto za dve tisícky a do pravy ešte tri,ak je to drahé auto alebo dobrý ročník oblúbeného modelu.Aj to sa dá,dnes sa nikomu už ani opravovať nechce,všetci chcú bohatnúť bez práce len špekuláciou alebo podvodom. Proste sa dá,ako Dzurinda hovoril...kde je vôla tam je cesta.Oplatí sa pamätať,auto sa nekupuje dobre v chudobnom kraji,nekupuje sa ďaleko od bydliska,a nekupuje sa nejasná hístória a auto bez základnej znalosti čo to je zač aká kvetinka, vždy to chce jeden deň sa vyspať na celé aby sa všetko v hlave zrovnalo a trebárs ..nekúpilo.Ludia špekulujú ako Mara z pi... až prešpekulujú a vyberú nejakú pokladničku,čo samozrejme nikdy nepriznajú.Mal som kupca čo som dostal nakázané aby som hovoril (pred každým ale hlavne jeho manželkou) o dosť nižšiu cenu než sme sa dohodli.To nepotrebuje komentár o rozmere ludskej hlúposti
snake_srb
Dátum registrácie: 26.01.2026 16:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa snake_srb »

.
Naposledy upravil/-a snake_srb v 27.01.2026 17:42, upravené celkom 1 krát.
snake_srb
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 01.06.2024 21:39 Ja si dávam vždy ako podmienku že zdvihnem zadok a idem sa pozrieť ak je auto od prvého majiteľa (ten je nútený hovoriť pravdu).To čo reálne bude asi posledné moje auto (mal som ich snáď stovku) bolo kúpené za 1200 e.- má za sebou 2 Stk ky takže ho mám cca 5 rokov. Prakticky dnes som aj z poistkami a cakly pakly všetkým okrem paliva na 2 tis. Život bez výdavkov má pred sebou dlhý.Kupoval som aj auto zákazníkom a platí to isté,auto na dlhé a bezstarostné roky za min peňazí.Takže sa dá. Ak niečo ľudia nemajú čo ku kúpe treba,je to trpezlivosť hladať a nespustiť pritom z požiadaviek...auto vyberám do 50 km od bydliska nech ma obzretie neoberá o čas,cenu mám určenú a nič nad ma nezaujíma lebo to ani nepozerám,no 1 maj. je automaticky podmienka.Ak je to pre iného za viac peňazí,je rozumné pozerať aj auto z poruchami.Je lepšia kúpa auto za dve tisícky a do pravy ešte tri,ak je to drahé auto alebo dobrý ročník oblúbeného modelu.Aj to sa dá,dnes sa nikomu už ani opravovať nechce,všetci chcú bohatnúť bez práce len špekuláciou alebo podvodom. Proste sa dá,ako Dzurinda hovoril...kde je vôla tam je cesta.Oplatí sa pamätať,auto sa nekupuje dobre v chudobnom kraji,nekupuje sa ďaleko od bydliska,a nekupuje sa nejasná hístória a auto bez základnej znalosti čo to je zač aká kvetinka, vždy to chce jeden deň sa vyspať na celé aby sa všetko v hlave zrovnalo a trebárs ..nekúpilo.Ludia špekulujú ako Mara z pi... až prešpekulujú a vyberú nejakú pokladničku,čo samozrejme nikdy nepriznajú.Mal som kupca čo som dostal nakázané aby som hovoril (pred každým ale hlavne jeho manželkou) o dosť nižšiu cenu než sme sa dohodli.To nepotrebuje komentár o rozmere ludskej hlúposti
Ako si ma clovek neznaly vybrat auto v dobrom stave?
Ako vediet ktory model s akym motorom je spolahlivesi od ineho?
Kde zacat so skumanim? Este nikdy som nekupoval auto a nemam v okoli ziadneho odbornika.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

A nemáš v okolí ani iné AI, ktoré by ti poradili? By ste si mohli spraviť nejaké svoje fórum a tam si medzi sebou vypisovať tieto kraviny! :::
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Je aj iná cesta ako Milanove auto " na dlhé roky" :300f: Za dlhé roky sa menia podmienky, zamestnania, počet cestujúcich, počet šoferov daného auta.
Ja kupujem auta na dobu STK. Ak vydrží dlhšie je to bonus, ale nie požiadavka. Takže zoberiem hocičo, hocijaký stav a naučím sa s tým proste žiť. :4012: Aj teraz som našiel na bazoši nejaké Uno alebo Tipo. Uno za 500 eur - dve pojazdné autá? no nekup to když je to tak levný. :3906:
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

Oco čo s nimi robíte? Či to len tak do zásoby,do regála ?
snake_srb
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 27.01.2026 18:12 A nemáš v okolí ani iné AI, ktoré by ti poradili? By ste si mohli spraviť nejaké svoje fórum a tam si medzi sebou vypisovať tieto kraviny! :::
Ty uz mas paranoju z AI?
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

autolaik napísal: 27.01.2026 20:29 Oco čo s nimi robíte? Či to len tak do zásoby,do regála ?
Kamaráde jednodrotové diesle už miznú ako jarný sneh, ničí ich biozložka a aj morálne zastaranie = hlúposť ludí.
Doma mám fajn JTD , ale traktor z neho veru už nepostavím. Nie je toho svatého čo by mi dokázal z toho vystrihať elektroniku a softvér. :..:
Inak v regále je už 1,7D z Fiata, dve napravy z Ara už skratené, prevodovka tiež Aro a plná povala drobností. Treba brať kým niečo je, napriklad chladič z 1202/3 ide dnes po 50 eur za nalezový stav. :42f8:
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

snake_srb napísal: 27.01.2026 20:37 Ty uz mas paranoju z AI?
Nie paranoju, ale alergiu na generické chujoviny napchaté do každej témy! A ešte mám alergiu na zbytočné citovanie. :::
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

oco13 napísal: 27.01.2026 20:54
Doma mám fajn JTD , ale traktor z neho veru už nepostavím. Nie je toho svatého čo by mi dokázal z toho vystrihať elektroniku a softvér. :..:
to das len treba to robit pomaly a vsetko si popisat prelepit paskami a popisat kde ktory konektor bol zapojeny.

ja to tak robim vzdy.mam na veterana odlozene 3 komplet kabelaze z klimou a kontrolkami ktore signalizovali vypalenu ziarovku.

vytahovalo sa to napr u forda od pojistkovej skrinky.cely interier vyhadzat povolit pojistkovu skrinku a taha sa to von s postupnym uvolnovanim kabelaze v karoserii.motor ma svoje konektory na motorovej prepazke cize kabelaz motora ostava na motore.len sa odpoja 3 konektory za autobateriou.inac vsetko ostatne je v celku. cela kabelaz sa vytiahne.samozrejme vsetko pipisane kde to bolo.ak by som mal z toho robit traktor alebo hocico ine tak si vezmem z kableze len co treba.zvysok sa odcvakne alebo zmota a ostane na kabelazi.

teraz ma caka nieco take na mondeu mk3.auta su na cenovom dne.moje ma teraz 20 rokov nieco cez pol miliona km stale bojaschopne auto lavou zadnou svicarsko slovensko bez hrdze,predajom nic neziskam.rozhodlo sa ze to bude dalsi veteran do zbierky pozeram uz nejake auta ktore mali full vybavu skratka si pridem vybrat kabelaz.potrva to aj pol dna kym to cele vyberiem.alebo kupim nejaku lahku buracku karoseria liftback ako octavia,z funkcnym 2.2tdci motorom a dotiahnem z nemecka,svicarska.

musi to by rok 2006-2007 vela veci sa lisi pred a pofacelift uchyty hocicoho a dalsie drobnosti ktore bezny clovek nepostrehne.vyberiem co sa zide casti karoserie z tej sa da tiez nieco odlozit napr dvere blatniky aj zadne interier riadiacky motor prevodovka vsetke snimace co auto ma,airbagy napravy a zvysok pojde do zbernych surovin.

na bazosi je vsetko drahe ludia nevedia co pytat za diely na stary vrak.dobre nakupy boli vzdy v cesku alebo v ak sa bralo cele stare auto v nemecku svicarsku.nedavno som videl fabiu 1 rok 2004 kombika 2.0i motor a xenony svetla.ani som nevedel ze fabie 1 mali xenony len rs modely som videl.a motor 2.0i boli u nas len sedany.nemecko svicarsko boli aj obycajne kratke alebo kombi fabie 2.0i.cena za toho kombika bola 450chf.km to malo cez 350 000km ale za taku cenu fabka 1 nalozena v perfektnej vybave.

keby som vedel ze take fabie 2.0i su aj ine ako len sedany,uz davno by bola jedna kratka doma,na behacky po meste a okoli.teraz uz nic ked su vytlcene.
lwlucifer
Dátum registrácie: 16.09.2008 15:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lwlucifer »

mhlavaty napísal: 01.06.2024 21:39 Ja si dávam vždy ako podmienku že zdvihnem zadok a idem sa pozrieť ak je auto od prvého majiteľa (ten je nútený hovoriť pravdu).To čo reálne bude asi posledné moje auto (mal som ich snáď stovku) bolo kúpené za 1200 e.- má za sebou 2 Stk ky takže ho mám cca 5 rokov. Prakticky dnes som aj z poistkami a cakly pakly všetkým okrem paliva na 2 tis. Život bez výdavkov má pred sebou dlhý.Kupoval som aj auto zákazníkom a platí to isté,auto na dlhé a bezstarostné roky za min peňazí.Takže sa dá. Ak niečo ľudia nemajú čo ku kúpe treba,je to trpezlivosť hladať a nespustiť pritom z požiadaviek...auto vyberám do 50 km od bydliska nech ma obzretie neoberá o čas,cenu mám určenú a nič nad ma nezaujíma lebo to ani nepozerám,no 1 maj. je automaticky podmienka.Ak je to pre iného za viac peňazí,je rozumné pozerať aj auto z poruchami.Je lepšia kúpa auto za dve tisícky a do pravy ešte tri,ak je to drahé auto alebo dobrý ročník oblúbeného modelu.Aj to sa dá,dnes sa nikomu už ani opravovať nechce,všetci chcú bohatnúť bez práce len špekuláciou alebo podvodom. Proste sa dá,ako Dzurinda hovoril...kde je vôla tam je cesta.Oplatí sa pamätať,auto sa nekupuje dobre v chudobnom kraji,nekupuje sa ďaleko od bydliska,a nekupuje sa nejasná hístória a auto bez základnej znalosti čo to je zač aká kvetinka, vždy to chce jeden deň sa vyspať na celé aby sa všetko v hlave zrovnalo a trebárs ..nekúpilo.Ludia špekulujú ako Mara z pi... až prešpekulujú a vyberú nejakú pokladničku,čo samozrejme nikdy nepriznajú.Mal som kupca čo som dostal nakázané aby som hovoril (pred každým ale hlavne jeho manželkou) o dosť nižšiu cenu než sme sa dohodli.To nepotrebuje komentár o rozmere ludskej hlúposti
Dobry den . Pan mhlavaty mozete sa mi prosim napisat ? Chcel by som poprosit o radu ohladom vw motoru 1.9tdi 77kw BXE

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 5 neregistrovaných