Najlepsie auto na domaci servis

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Najlepsie auto na domaci servis

Príspevok od používateľa oco13 »

Myslím, že to závisí od počtu km alebo mth. Chlapci na Orave a Kysuciach si ich stale držia na prepravu dreva. Zase ako vždy a všetko je to o T.C.O. , a druhá strana mince je "keď ju miluješ - niet čo riešiť" :4012:
Ja osobne mám samé velké a ťažké (mokré) sny čo sa mi už z racionalnych dôvodov nevyplnia. Kirovetz, Stalinec, Tatra138, Zil153...... :..: :..:
Ale možno sa raz preveziem na Lopraisovej Tatre z Dakaru , v CZ to vyjde na 2 stovky za pol hoďku :300f: tak musím šetriť :40bd:
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

cicmanec942
som na tabletkách a injekciách,tak som to nepochopil.
kirams.čo dáš naviac do servisu P V3S ,to ušetríš na brzdovke a chladiacej kvapaline
oco13
Zdieľať na Facebook

DB69 - aký servis potrebuje V3S ??? pozri si na YT videá ako sa štartujú staré stroje odstavené 20 a viac rokov. :300f: Na Vejtre aj rám potrebuje viac ako 100 rokov aby dokazal prehrdzavieť. :300f:
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Oco, mali sme 2 kusy V3S , este za komanca.
Spotreba v terene..., vysoka, na ceste takisto, nosnost mala, vzdy bolo treba nieco robit, nemala posilovac riadenia, alebo nefungoval??
Uz si nepamatam, ale bolo to otras. Aj na radenie a riadenie.

Nieco hrozne v terene, zatocit okolo stromu znanenalo, ze bolo rychlejsie ho spilit, nez obist...

Na Vychode je hnusny flyš, v Poloninach chodili hlavne Rakety, ci Kaťuše, ci ako sa volali s tym sklonenym celom a pasmi, LKT boli bez sance.

V3S je skor nostalgia, bola to drina a dodnes obdivujem , ako ma niekto nervy s tym 5 dni jazdit, dva opravovat..., alebo opacny pomer?? :4012:
Ked si spomeniem, ze sme nahadzali 10 m metrovice, aby sme ju o par 100 m zhadzovali, tahali lano k nejakemu stromu, nahadzat, opat zhadzat... :40bd: :3c90:
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

No veď - pre ozajstných chlapov. Podľa oca. Podľa mňa - pre chujov.

Dobré to bolo v čase vzniku, ďalších 40 tu nič iné, lepšie nevzniklo lebo červená banda. Dnes sme o 70 rokov ďalej. Ale len niektorí, niektorí mentálne zamrzli v 85-tom... :::
oco13
Zdieľať na Facebook

No veď - pre ozajstných chlapov. Podľa oca. Podľa mňa - pre chujov.
Cico to je podla teba - ak by to ostalo a aj v individualnej doprave - vieš aké prázdne cesty by boli? vieš o kolko menej nehôd? mrtvych zranených ludí? Vieš o kolko menej by ludia minuli na dopravu.
Môj uhol pohladu - samé pozitívne veci.
Alebo podla teba sú lepší "vodiči" na afdinkách čo ohrozujú malé deti na prechode????
https://www.facebook.com/reel/1389594996197103 :4012:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Dva týždne dozadu sa dvaja takí podľa teba ozajstní chlapi zabili na tej jednoduchej technike pre ozajstných chlapov: https://www.noviny.sk/krimi/1154474-noc ... li-o-zivot
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

herin napísal: 22.01.2026 11:42
Ano dá sa v garáži vymeniť tlmič, brzdy, kadejaké mechanické veci..olej, brzdovka atd...
Ono aj s tou brzdovkou by som nebol istý v každom prípade. V podstate to odvzdušní ale nie dobre.
A celkovo aj na základný úkon treba mať aspoň nejaké skúsenosti inak to môže byť cesta k slušnému prúseru.
Ja som kedysi menil aj motory v garáži 15m2, opravoval aj búračku a bárčo. Klasická obyčajná garáž v Karlovke pod panelákom.
Svoje auta som si výhradne servisoval iba tam. Lenže to všetko boli autá okolo roku 2000 a tam sa dalo spraviť v podstate všetko na kolene.
Jediné čo som si nerobil sám bolu rozvody a spojka. Ale v podstate by som to dal aj takto…

Ale aj tak som si musel x vecí robiť sám znova lebo boli odfláknuté, doslova…

Ale to som nechcel, chcel som len že ak sú skúsenosti a znalosti dá sa hocičo.
Ale v tomto prípade už ani to nieje všetko.

Ja by som dnes robil hocičo, ale ad 1 sa mi to nevyplatí lebo by to každý chcel zadarmo a ani sa mi nechce.
Robím iba svoje a už iba vonku, uvažujem síce o priestore, niečo pri mne kedže dochádzanie do BA už bolo dosť nerentabilné aj keď som tam mal priestor za 5 korún.
Aj výfuk som menil na Accorde vonku na parkovisku. No válať sa mi už vyslovene tiež nechce.
Z toho som už asi aj vyrástol a hoci som mladý telo mi to dá vyžrať. A solídne.
oco13
Zdieľať na Facebook

Ano Cico a čítal si ten článok celý ???? Traja 30 roční chlapci vytiahli v noci Ifu do neznámeho terenu a "išli sa povoziť". Pánboh im daj lahkú zem, ale to boli jasní kandidáti na Darwinovu cenu. Ak by s tým autom chodili celé dni ťažiť drevo tak sa im neskriví ani vlások na hlave. :4012:
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Chýbali skúsenosti.
Zhoda okolností a problém je na svete.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

U nas pred 24 rokmi zabilo dvoch chlapov, prevratil sa traktor s vleckou.
Starsich, skusenych.
Niekedy je to iba par sekund nepozornosti a ... :..:
oco13
Zdieľať na Facebook

Lubo a už si počul staré slovenské príslovie? "Kde má hlava spadnúť - nohy donesú" :300f: Chytil sa ho aj Hollywood a bola z toho seria filmov "Nezvratný osud" :3906:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Tak načo tu píšeš o pirátoch na avdinkách?! Ak tam tie deti mali skončiť tak ich tam nohy doniesli, nie? Opakujem to dokola - vytretý starý chuj... :::
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Oco, neviem, ale, mojej mame sa asi tyzden pred ich smrtou snivalo, ze stoji v teplej vode potoka pred domom jedneho z nich, v dome druheho bola svadba.

Este mi o tom hovorila, co za hluposti sa jej snivali..., o tyzden boli mrtvi.
Rovnako ,stara mama vojaka, ktory prezil pad lietadla v Hejciach, hovorila, podla tlace, ze sa jej snival vnuk na bielom koni.
Ze sa modlila celu noc....

Podla vsetkeho , existuje " nieco", mozno na zaklade kvantovej fyziky, matematiky, statistiky, co nas smeruje k "NIECOMU" a je iba na nas, ako sa zachovame...., napriklad, x krat sa mi stalo, ze som fakt letel a nieco ma doslova donutilo spomalit.

Aby za zakrutou bol traktor, ludia, auto v protismere a podobne...
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 23.01.2026 08:54 Tak načo tu píšeš o pirátoch na avdinkách?! Ak tam tie deti mali skončiť tak ich tam nohy doniesli, nie? Opakujem to dokola - vytretý starý chuj... :::
Potom sa necuduj, ze su na Teba poniektori alergicki, ked sa vyjadrujes ako posledny hlupak...
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní