Najlepsie auto na domaci servis
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Najlepsie auto na domaci servis
jojko a nenapadlo ti, že mu nie je zima kvôli neprítomnosti tepelného čerpadla, ale kvôli šetreniu elektrikou = dojazdom? To by si ako riešil?
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
vždy ked idem z Oravy ,stretám tú istú Teslu.(nedela)
rychlosť odhadom 100-110 a všetci zabalený jak na vleku pod zjazdovkou .
Hrubé čapice,vetrovky,rukavice.
A to nastavenie teploty je v každom aute iné.v tom ID musí dať na 28 inak mu je zima
Ja v starom Fiate nastavené 22 a nešahal som na to X rokov.
Teraz na KII musím dať nad 24 inak fúka studený vzduch.
Ale aj tak ma fascinujú ludia čo sadnú ku mne do zmrznutého auta a chcú aby som nastavil na MAX.
Lebo bude skorej teplo.
Hrubé čapice,vetrovky,rukavice.
A to nastavenie teploty je v každom aute iné.v tom ID musí dať na 28 inak mu je zima
Ja v starom Fiate nastavené 22 a nešahal som na to X rokov.
Teraz na KII musím dať nad 24 inak fúka studený vzduch.
Ale aj tak ma fascinujú ludia čo sadnú ku mne do zmrznutého auta a chcú aby som nastavil na MAX.
Lebo bude skorej teplo.
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Cicmanec to ci kuris alebo nekuris v elektroaute nema az tak velky vplyv na dojazd. Myslene samozrejme na novsie auta,nie tie co maju naozaj slabu bateriu ,napr. ten stary leaf so 100km dojazdom. V mojom peugeote e208 to ci kurim alebo nekurim urobi tak 20,mozno 30km v dojazde na plnu bateriu.
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
-že mu nie je zima kvôli neprítomnosti tepelného čerpadla, ale kvôli šetreniu
toto ide ruka v ruke, nemáš čerpadlo studená baterka = nemáš rekuperáciu a spotreba pri normálnej jazde ... strašné ak leto 14,tak zima 19 + auto neakceleruje atd.preto si šetrí tie kw v baterke a nekúri, ak to má tepelo, dopredu nahreje spotreba max +20% a teplo v kabíne. nemáš tepelko 19 a viac + kúrenie cez špirálu pri zapnutí aj 6kw po rozbehu a potom 2,5-3kw/ hodina čoš je hodne cez 20.ak idem autom o 10tej z domu cez tel.alebo aj manuálne si to pustím hodinu pred,najlepšie cez nabíjačku zoberie to cca 1,5kw za hod.v aute teplo,baterka detto spotreba pri mojej nezodpovednej jazde do 15 (nenechám sa zdržovať). inak má ID4 čiže vw tam nieje bežné že toto auto má tepelko,pretože je to za poriadny príplatok u vw.
-vždy ked idem z Oravy ,stretám tú istú Teslu.(nedela)
ono treba písať vlastné skúsenosti,nevieš čo je za tým a nie každá tesla má tepelko.aj v lete vidím šialencov čo majú počas jazdy na hlave kapucu,nebodaj slúchadlá. furt to píšem,chceš EV kukaj s tepelkom, pokiaľ to chceš do mesta,napr.niečo malé tepelko nepotrebuješ asi ani nebude mať,ale aspoň vyhrievané sedačky. inak si neviem predstaviť že by som karuval naoblíkaný alebo v zimnej bote, kožené šoférske rukavice používam aj v lete.

toto ide ruka v ruke, nemáš čerpadlo studená baterka = nemáš rekuperáciu a spotreba pri normálnej jazde ... strašné ak leto 14,tak zima 19 + auto neakceleruje atd.preto si šetrí tie kw v baterke a nekúri, ak to má tepelo, dopredu nahreje spotreba max +20% a teplo v kabíne. nemáš tepelko 19 a viac + kúrenie cez špirálu pri zapnutí aj 6kw po rozbehu a potom 2,5-3kw/ hodina čoš je hodne cez 20.ak idem autom o 10tej z domu cez tel.alebo aj manuálne si to pustím hodinu pred,najlepšie cez nabíjačku zoberie to cca 1,5kw za hod.v aute teplo,baterka detto spotreba pri mojej nezodpovednej jazde do 15 (nenechám sa zdržovať). inak má ID4 čiže vw tam nieje bežné že toto auto má tepelko,pretože je to za poriadny príplatok u vw.
-vždy ked idem z Oravy ,stretám tú istú Teslu.(nedela)
ono treba písať vlastné skúsenosti,nevieš čo je za tým a nie každá tesla má tepelko.aj v lete vidím šialencov čo majú počas jazdy na hlave kapucu,nebodaj slúchadlá. furt to píšem,chceš EV kukaj s tepelkom, pokiaľ to chceš do mesta,napr.niečo malé tepelko nepotrebuješ asi ani nebude mať,ale aspoň vyhrievané sedačky. inak si neviem predstaviť že by som karuval naoblíkaný alebo v zimnej bote, kožené šoférske rukavice používam aj v lete.

-
db69
to ID je maximálka.takže má tepelné čerpadlo.
Napíšem ti vlastnú skúsenosť: "vždy ked idem z Oravy ,stretám tú istú Teslu.(nedela)
Hrubé čapice,vetrovky,rukavice"
neviem prečo tak jazdia,ale je to pravidelne každú nedelu.
Ale je pravda že v lete sú oblečený normálne
Napíšem ti vlastnú skúsenosť: "vždy ked idem z Oravy ,stretám tú istú Teslu.(nedela)
Hrubé čapice,vetrovky,rukavice"
neviem prečo tak jazdia,ale je to pravidelne každú nedelu.
Ale je pravda že v lete sú oblečený normálne
-
cicmanec942
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Konkrétne na Teba som to ani nemyslel, skôr tak všeobecne na pár jedincov. Oni sami vedia.
Ale s tým súhlasím a aj celkovo čo si písal ďalej. Osobne som tiež rád niekdo bokom. A sám za seba. Robím v kolektíve ale skôr som niekde mimo v boxe a tam si čuším a opravujem. Sem tam požiadam nejakého kolegu ktorému mu verím a potom si idem dalej zasa svoje tempo.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Zasa sa tu odbočilo od témy....už sa to tu stáva pravidlom..
Zadávateľ sa spýta na auto,aké môžeš servisovať doma a kecá sa tu o dojazde a vykurovaní elektromobilov...
pre zadávateľa...
auto do 5 rokov servisovať doma?možno tak nejaká ruská sračka...inak si moc neopravíš...
Ano dá sa v garáži vymeniť tlmič, brzdy, kadejaké mechanické veci..olej, brzdovka atd...
Len pri niečom s motorom, vzduchovým podvozkom, audiom a všetkým elektornickým a to teda 5 ročné autá už jej maju hodne si bez diagnostiky a nie lacnej neopravíš nič...
Lebo niekedy ked niečo vymeníš tak to RJ zoberie ale niečo treba vymazať, nastaviť, kalibrovať. A ak to chceš ozaj že porobiť všetko, tak diagnostika jedine origo...
Tie klony z bazoša za 60 eur nedokážu otvoriť ani posraté barany na výmenu platničiek...
Ani baterku nedokázali nakodovať po výmene...
A náhodou ti prestane ťahať oturbený motor a môže to byť 100 vecí prečo...od pokašlaného turba, až po úplnú banalitu za 5 eur...
Zadávateľ sa spýta na auto,aké môžeš servisovať doma a kecá sa tu o dojazde a vykurovaní elektromobilov...
pre zadávateľa...
auto do 5 rokov servisovať doma?možno tak nejaká ruská sračka...inak si moc neopravíš...
Ano dá sa v garáži vymeniť tlmič, brzdy, kadejaké mechanické veci..olej, brzdovka atd...
Len pri niečom s motorom, vzduchovým podvozkom, audiom a všetkým elektornickým a to teda 5 ročné autá už jej maju hodne si bez diagnostiky a nie lacnej neopravíš nič...
Lebo niekedy ked niečo vymeníš tak to RJ zoberie ale niečo treba vymazať, nastaviť, kalibrovať. A ak to chceš ozaj že porobiť všetko, tak diagnostika jedine origo...
Tie klony z bazoša za 60 eur nedokážu otvoriť ani posraté barany na výmenu platničiek...
Ani baterku nedokázali nakodovať po výmene...
A náhodou ti prestane ťahať oturbený motor a môže to byť 100 vecí prečo...od pokašlaného turba, až po úplnú banalitu za 5 eur...
-
db69
zadávateľ dostal hneď v prvých reakciach odpoveď.
Ani 10-15 ročné autá nedokáže na 100% opraviť doma. Nieto ešte r.v 2020.
niekto tu písal že už aj na Dacii nevymažeš olejový servis nikde inde len v autorizáku.
Ale s tými EV mu neradili zle. Záleží na čo bude to auto používať
Ani 10-15 ročné autá nedokáže na 100% opraviť doma. Nieto ešte r.v 2020.
niekto tu písal že už aj na Dacii nevymažeš olejový servis nikde inde len v autorizáku.
Ale s tými EV mu neradili zle. Záleží na čo bude to auto používať
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
No na dácii je to pravda...moji rodičia si kupili Dustera ale toho po facelifte či čo to bolo a nepomohol ani návod na youtube, tak išli do nejakého neznačkového servisu a nedokázali to ani tam..čiže jedine autorizák...a samozrejme, hned ich tam zlomili aj na výmenu oleja a garančku..olej samozrejme za megalaktickú cenu...
a ešte povedali že by bolo časom dobre vymeniť aj kotuče a platničky..dali ponuku a to ked mi naši doma ukázali tak som sa posadil...490 eur...
nabehol som na nejaký eshop a pozerám kotúče vyšli 2 kusy 70 eur..platničky 25 eur...
dozadu to bolo ešte lacnejšie...
a ešte povedali že by bolo časom dobre vymeniť aj kotuče a platničky..dali ponuku a to ked mi naši doma ukázali tak som sa posadil...490 eur...
nabehol som na nejaký eshop a pozerám kotúče vyšli 2 kusy 70 eur..platničky 25 eur...
dozadu to bolo ešte lacnejšie...
-
cicmanec942
Ale neznačkové, ktovie aké šmejdy čínske, to nie je taká zaručená kvalita ako u originálu, ani pasovať nemusia a sú to predsa brzdy, tam sa neoplatí šetriť! Či?
-
db69
cicmanec942
Ja tiež na KII nedám 700€ za výmenu bŕzd.Hlavne ked vidím z akého materialu su origo z výroby.(blato)
Kúpim kvalitné , aj tak nie som ani na 30% ceny.
ano stane sa v niekoľkých prípadoch že nepasujú.Vrátim a hotovo.
Ja tiež na KII nedám 700€ za výmenu bŕzd.Hlavne ked vidím z akého materialu su origo z výroby.(blato)
Kúpim kvalitné , aj tak nie som ani na 30% ceny.
ano stane sa v niekoľkých prípadoch že nepasujú.Vrátim a hotovo.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Jednoduché auto na servis??? ano ale to je auto pre naozajstnych chlapov nie babovky ako sme dnes my
https://www.facebook.com/reel/796438440134062
Tak kto sa s ním vyberie do Dečína?? Náš starký chodil BA - Dečín ešte ani dialnica nebola.

https://www.facebook.com/reel/796438440134062
Tak kto sa s ním vyberie do Dečína?? Náš starký chodil BA - Dečín ešte ani dialnica nebola.
-
cicmanec942
db, kedysi som mal v podpise takú formulku o irónii a pod. ...
oco tradične - na debila...
oco tradične - na debila...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Oco, kolko ta stoji rocna prevadzka V3S?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní