Najlepsie auto na domaci servis

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Najlepsie auto na domaci servis

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ano, VVTI. Ako vždy a všetko, je to fajn. Až po prvú poruchu. Čo naštve je že príde príliš skoro. A tomu oleju sa už vôbec nedá rozumieť. Ešte aj konštrukčne je to vrchol blbosti. Olejové čerpadielko v prednom víku rozvodu. Tj prepojenie z blokom, tak nasávanie oleja ako aj výtlak tlaku je riešené tesniacim krúžkom z akéhosi divného plastu ktorý neviete určiť či ešte je schopný (pružný) a spojenie teda bude spolahlivé. Ak sa pomýlite ostane motor bez mazania,prípadne z nízkym tlakom...je to 0W20, tam nie je radno sa pri tej vodičke zahrávať zo štastím. Takže...pôjde z domu, nech sa poteší nejaký Toyoťácky fanda.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

jozef2100 napísal: 17.01.2026 09:48 Ahojte, ktoru jazdenku okolo 5r by ste odporucili kupit na domace servisovanie? Viem spravit od brzd po rozvody ale nebavia ma auta kde musim vymontovat pol motora aby som vedel vymenit termostat. Tiez by bolo dobre keby na tu motorizaciu a auto bolo dostupne vela navodov. Dakujem za diskusiu
kup si hocico 5 rocne z malo km do 50 000km a od prveho majitela.take auto nebude pytat nic.hoci to bude aj prekombinovane automat a najporuchovejsi dizel uzivany len v meste.co ma malo km je vzdy auto ktore sa nekazi a nic nepotrebuje.

navody na opravu u 5 rocnych aut???? :40bd: odkial ked sa to este ani nezacalo kazit.

uz tu niekto spomenul fabia ta nova fabia 4 z motorom 1.0 mpi sa da stale kupit ako nova klasicky jednuchy motor ale vykon to nema,ledva na to hybe naprazdno,ale je to jednuche auto.kolega teraz ide take kupovat hole bose 15500euro.pozaduje len el predne okna central hmlove svetla klimu a nejake tie aludisky na leto.viac nepotrebuje.

kto uvazuje kupit auto co ma od 160 000km tam je tu uz vzdy len loteria hoci by to malo aj 3 roky.kilometre su kilometre.cim viac tym viac je auto mechanicky zodrate.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

mhlavaty napísal: 18.01.2026 18:49 Ano, VVTI. Ako vždy a všetko, je to fajn. Až po prvú poruchu. Čo naštve je že príde príliš skoro. A tomu oleju sa už vôbec nedá rozumieť. Ešte aj konštrukčne je to vrchol blbosti. Olejové čerpadielko v prednom víku rozvodu. Tj prepojenie z blokom, tak nasávanie oleja ako aj výtlak tlaku je riešené tesniacim krúžkom z akéhosi divného plastu ktorý neviete určiť či ešte je schopný (pružný) a spojenie teda bude spolahlivé. Ak sa pomýlite ostane motor bez mazania,prípadne z nízkym tlakom...je to 0W20, tam nie je radno sa pri tej vodičke zahrávať zo štastím. Takže...pôjde z domu, nech sa poteší nejaký Toyoťácky fanda.
Ono všeobecne je 0W20, respektíve tieto všetky oleje v dnešnej dobe iba výsmech a išli by von z auta alebo presnejšie by som si ani nič také nekúpil. Ale u Toyoty ma to prekvapuje, aj keď podla toho čo píšete možno ani nie.
Čiže od Toyoty ruky preč, a to sa mi páčili ale zvíťazila Honda opäť po rokoch s českým snom.

OT: Neviem čo mal Accord písané ale je tam 5W40 ( podla servisky liaty dlho dlho predomnou) a nehodlám to meniť.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

seven549 napísal: 18.01.2026 19:01 kto uvazuje kupit auto co ma od 160 000km tam je tu uz vzdy len loteria hoci by to malo aj 3 roky.kilometre su kilometre.cim viac tym viac je auto mechanicky zodrate.
Ono toto celé je o tom kdo to auto ako užíval a servisoval.
Ja som síce za svoj život kúpil zatial tri autá ale všetky pod 250xxx nemali.
Prvé malo 300xxx, šlo preč pojazdné s 500xxx. Druhé (Octavia 1.9 TDi AGR ) mala 270xxx ked šla mala 300xxx, a terajšie auto ma 260xxx (Honda Accord Tourer) ale auto vyzerá aj jazdí ako keby malo podstatne menej.

Ale ano, je to lotéria.
Hlavne u Octávie tie kilometre boli aké boli, auto bolo motoricky OK, ale žrala to hrdza viac než prvého Japonca - Civic 6generácie. Ten mal chytené lemy a nič iné, na Ovci hnilo všetko. Hlavne prahy, kufor, roh nad PZ svetlom.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

---Ja som síce za svoj život kúpil zatial tri autá ale všetky pod 250xxx nemali.---

to preto lebo si este nemal nove alebo malo jazdene.na kazdom aute ktore presvihne 130 000km uz citit ze je vyvaklane unavene.akoze nejazdi to zle ale uz vykazuje opotrebnie pri jazdeni.uz to nejazdi ako ked bolo nove aj karoserie sa unavuju.kazde auto co ma uz okolo 250 000km a je na predaj je u mna vrak vrak ktory pyta stale ten isty servisny financny kolotoc dookola ci je to mercedes alebo octavia.

---Ono toto celé je o tom kdo to auto ako užíval a servisoval.---

auto moze mat aj luxusnu udrzbu vek a km je vzdy citit.su auta co maju napr 20 rokov a 80 000km tam je to este ako tak dobre ak to auto bolo spravne garazovane.takeho by som sa nebal ale uz to nebude auto ktoremu sa da dlhodobo tlacit na pedal.koli veku.

aj ja som bol taky ze km a vek auta nehral rolu vzdy som siel po dobrej karoserii + nezodraty interier

ale az som raz okusil co je to si kupit mlade auto z malo km a jazdit s tym pochopil som ze je to uplne ina dimenzia.mlade auto z malo km nevyzaduje nic ziaden servis len vymena kvapalin filtrov a stale ide.

dostane do tela napr nemecky autobahn a stale ide netreba ani kapotu otvarat nic kontrolovat.stale to ide ako ma.

nema to ziadne problemy z unikmi kvapalin a hoci sa to prebehne aj po nurburgringu nevibruju napravy kolesa neskruti brzdove kotuce skratka stale jazdi ako nove.nevadia tomu ani v zime kratke jazdy po meste,vsetko ide vzdy lahucko lebo nieje mechanicky a karoseriou unavene opotrebene.

mam auta co som kupil ako mlade z malo km a teraz uz maju hafo km za sebou a hoci dostavaju luxusnu udrzbu a original diely uz tie auta nejazdia ako ked boli nove,uz s nimi nejazdim ako ked to malo napr 10 rokov --unava materialu-- a pytaju si castejsie kontroly.

kebyze to neviem robit tak tie auta su uz davno vyhodene.preto plati pravidlo kto si to nevie opravit radsej kupi nove ako v tom utapat peniaze.to iste robia aj kamosi co nevedia o autach nic max vymenit olej z filtrom a padla.akonahle auto zacina pytat preda a kupi druhe nove alebo zanovne.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Seven na to aby si s tebou človek vykonzultoval čo s tvojich myšlienkových pochodov obstojí a čo je čistá fabulácia príp. úplná nepravda by bol nutný týždeň.
Evidentne aspoň pri nových autách si už stratil kontakt z realitou. Problémy sú od prvých dní, akurát v tom je rozdiel že sa tým ľudia nechvália preto lebo...jednak záruka, jednak reakcie okolia. Dokonca pri novej prémiovky sa hádajú z majiteľom (majitelom servisu s autorizáciou ich značky !!!) sa hádajú ...lebo oni to nepočujú, lebo nech im do toho nerozpráva nejaký garážnik ! no proste - zaplatíš tak choď do riti a už neotravuj ! Prémiové auto (už druhé v priebehu roka) a oni ťa odj...ú a robia s teba debila. Nové auto je iné iba v tom, že je tam záruka. Čoho záruka...to vydá na knihu. A že v tých nových je problémov viac než dosť to potrebuje buď tam pracovať alebo tam niekoho mať. Mal by si vedieť, alebo si zistiť, aký je problém aby niečo uznali na novom, hlavne u nového a drahého. Že dostaneš náhradné vozidlo, že je tam auto celé týždne a že nik sa tým nechváli nikde lebo ...lebo. Nikto,dobrovolne nerobí zo seba truhlíka
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Inde sa vysmieva, že na Slovensku je 5 miliónov tribológov a pri tom je jedným z nich! Hovno o tom vie, ale on už to robí 60 rokov tak je odborník na všetko, že? :::
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Mna fascinuje, ako vsetci maju nieco proti 0w20. Az to tak vyrobca predpisal, tak predpisal. Inde hejtujete 505.01 do TDi PD.
niccots
Dátum registrácie: 01.03.2016 16:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa niccots »

Vyrobca sa snazi vsemozni znizit CO2(spotrebu) a zaruku poskytuje 2 roky, z toho ta obava, ale tiez si je treba uvedomit, ze dnes uz nemaze iba olej, ako pred rokmi. Dnes uz pomahaju mazat aditiva v oleji a je ich nespocet prvkov a zlucenin, proti oteru, degradacii, znizovaniu tenia, proti lspi, proti degradacii,...takze je mozne pouzit riedky olej. Nie ako za skody 120, kde bol olej Madit a nic viac len cisty olej z ruskej ropy.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Nikasil, kratučké piesty potiahnuté uhlíkom a kopa ďalšieho. Každý taký motor potrebuje špecifický olej so špecifickými komponentami. Je ich tam "akurát" a nie na hranu výmenného intervalu... Ja aditivujem dodatočne naftu aj oleje a viem prečo.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

kamoš má ten istý motor ako ja 1,5 tgdi 118kw.Pri 25 000km pri ustalenej jazde pociťuje slabé trhnutie(manuál)
odporúčania servisu " tankovať 100, nejazdiť krátke trasy a nepodtáčať motor
Ten 0w 20 predpisuje výrobca a máš tam 7 ročnú záruku na motor.A hlavne výmena 1 rok alebo
15000km.Ale keby človek robil na tom aute dlhé štreky a hlavne v lete .tak 5w 30.Može tam isť aj ten.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Problematika 0W20 je téma o ktorej sa môžem baviť z človekom normálnym, nie z nejakým idiotom od cicmancov. Ten olej má výrobcom schválené aj iné varianty, sú poznatky z praxe ktoré celý problematiku riešia, ale toto tu je na ....vyserte si oči ! tu už sa neoplatí ani len nazrieť. Pokojne sa tu hádajte všetci googlový superodborníci ďalej
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Pá, pá, montérkový superodborník! :papa:
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Kolko tych motorov zakapalo na 0w20?
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

spomeňte si na motor od fiatu 1,3 Mjet
Za mna super motor (brat ho má ) spotreba nula celá nič ,relatívne to aj ide.
Ale interval 30 000km na 3 litre oleja ktorý v reále vypustíš tak 2,5-2,7l je dosť
A opel ho zabil úplne s intervalom 50 000km .Prvá výmena ešte ok ,ale druhej sa dožil máloktorý.
A to si chalani čo to kupovali hovorili "super, 50 000km to ušetrím na servise " a hlavne neriešili časoví interval kludne na tom jazdili 4-5 -6 rokov.
Aj KIA skrátila interval z 24 mesiacov/30 000km na 12/15 000
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných