Mondeo V predne svetlo
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
andykam2004
- Dátum registrácie: 09.01.2026 20:15 Zdieľať na Facebook
Mondeo V predne svetlo
Zdravím kupil som mondeo V 2015 s ford dynamic led svetlometmi auto som kupoval stym že malo škodovu udalost na pravom prednom svetle čiže bolo menenen za orig.ale z novsieho modelu.odkedy som auto kupil nefunguje natačanie a hadže ich do zakladnej polohy .
Vsimol som si ale ze obidve svetla su orig.ale maju v sebe pravdepodobne iny soft.
Bol som aj priamo vo forde nech skusis nakalibrovať svetla povedali mi že to spravili ale svetla stale nefunguju tak ako by mali.
Pomože vymenit svetlo stym istym čislom a softom alebo je chyba v niečom inom(výškove senzory su vporiadku tak isto svetla pri nažhavení vyskočia hore a motorceky reaguju)
Ak ste niekto riešili takyto problem budem rad za každu pomoc
Vsimol som si ale ze obidve svetla su orig.ale maju v sebe pravdepodobne iny soft.
Bol som aj priamo vo forde nech skusis nakalibrovať svetla povedali mi že to spravili ale svetla stale nefunguju tak ako by mali.
Pomože vymenit svetlo stym istym čislom a softom alebo je chyba v niečom inom(výškove senzory su vporiadku tak isto svetla pri nažhavení vyskočia hore a motorceky reaguju)
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Mondeo V predne svetlo
Daj tam to, čo tam má byť.
-
andykam2004
- Dátum registrácie: 09.01.2026 20:15 Zdieľať na Facebook
Problem je že neviem najsť take svetlo
Ak viete niekoho kto ma take svetlo na predaj s kodom ES73-13D155-AD
Budem rad ak mi posuniete na neho kontakt
Ak viete niekoho kto ma take svetlo na predaj s kodom ES73-13D155-AD
Budem rad ak mi posuniete na neho kontakt
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Tu určite: https://ford.sk/predajcovia
A Poliaci tiež majú: https://allegro.pl/kategoria/czesci-sam ... -13D155-AD
A Poliaci tiež majú: https://allegro.pl/kategoria/czesci-sam ... -13D155-AD
-
Moonshine
- Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59 Zdieľať na Facebook
No skús pozrieť, či sú rovnaký typ, lebo sa mi zdá, že LED boli 2 druhy u mondea mk5
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
zaujímavé je, že keď dám hľadať, tak mi také nájde, ale buď len ľavé, alebo pár... ale iné pálky sú za tie svetlá
https://www.ebay.com/itm/236559874235?_ ... R8zIxL73Zg
https://www.ebay.com/itm/236559874235?_ ... R8zIxL73Zg
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
absolutne normalna cena.este luxus.ja som znanal kedysi na mondeo mk3 xenon svetlomet a cena bola v 2015 vo forde 650 euro za kus.auto bolo v tedy 9 rocne.
dalo sa v tedy kupit na bazosi cele svetlo za 120 euro ale stav taky ze rovno vyhodit.vypalene a este bastlena kabelaz.
cize dnes v roku 2026 co je euro slabe na 11 rocne mondeo 785.99e ak je nove originalne,ako zadara.
na mondea ST napr predny blatnik ktory si sirsi o 1.5cm su ceny uz 4 ciferne za kus plechu.a druhovyroba je snad len v anglicku.alebo predne hmlove svetlo na stare ST mondea.nove 4 pneu dunlop 235R19 stoja rovnako.cim ma ford vyzsiu vybavu tym drahsie karosarske diely.pokial nema take mondeo dobru havarijku a pripojistenie na zver,konci na diely aj po strete zo srnou.
mechanicke diely origo su za babku.
dalo sa v tedy kupit na bazosi cele svetlo za 120 euro ale stav taky ze rovno vyhodit.vypalene a este bastlena kabelaz.
cize dnes v roku 2026 co je euro slabe na 11 rocne mondeo 785.99e ak je nove originalne,ako zadara.
na mondea ST napr predny blatnik ktory si sirsi o 1.5cm su ceny uz 4 ciferne za kus plechu.a druhovyroba je snad len v anglicku.alebo predne hmlove svetlo na stare ST mondea.nove 4 pneu dunlop 235R19 stoja rovnako.cim ma ford vyzsiu vybavu tym drahsie karosarske diely.pokial nema take mondeo dobru havarijku a pripojistenie na zver,konci na diely aj po strete zo srnou.
mechanicke diely origo su za babku.
Naposledy upravil/-a seven549 v 14.01.2026 18:31, upravené celkom 2 krát.
-
seven549
no to je tak ze to auto robil nejaky neznaly veci.povodne svetlo skoncilo v kosi.vacsinou sa musia pouzit povodne riadiacky svetiel alebo navstivit niekoho kto vie prepisat soft.andykam2004 napísal: ↑09.01.2026 20:21
skus nejaku repas firmu svetlometov.napr banovce nad bebravou tam je jedna firma co mi uz 5x repasovali svetla na autach.skus tam zavolat.moj repasnik dielov na vychode sk vsetko elektricke co na forde umrie doda zo softom ktory vzdy sedi len vymenim diel a vsetko funguje netreba ziadne diagnostiky.
velmi vela aut po nehode ma to natacanie uz nefunkcne.kolega nahanal na insigniu tam su bezne vytopene riadiacky,3 roky skusal a nakoniec nasiel v rakusku servis ktory mu to dal dokopy.mali svetlo z buracky ktore mu sedelo.a stalo ho to len 180 ecka.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
ceny svetiel na novšie autá sú strašne vysoké, si zober, že za cenu jedného svetla kúpiš napríklad dobrý notebook, alebo dve lacnejšie práčky, alebo chladničku, alebo telku, alebo dobrý mobil, a keď zoberiem koľko materiálu a súčiastok a aká technológia je použité vo svetle, tak by malo stáť tak do stovky, ak by si to bral v pomere k ostatným výrobkom.... ja som dávnejšie kupoval svetlá na Stilo, jedno stálo okolo 70, musel som prehodiť len motorček a žiarovky, pred 2 rokmi som kupoval nové na Focus2 po facelifte, jedno okolo 70, tiež som prehodil motorček... jasné, že iba obyčajné svetlá s halogénkami, ale po výmene svietia lepšie ako niektoré svetlá na novších autách so zájdenými parabolami a zájdenými plastmi. A majú strašnú výhodu, ak sa vypáli žiarovka, za 2-3 eurá dám novú. Veď neni normálne aby si dával za svetlo pol výplaty, alebo celú a stále nemal funkčné svetlo, lebo aj keď ho kúpiš, tak ti ho nevedia spojazdniť tak, aby fungovalo správne.
-
seven549
presne tak v tych svetlach nic drahe nieje.ale akonahle je to nejake oznacenie dynamic,matrix a pod vyrobok uz je tam cena cez tisicku.len koli tomu ze to vie natacat clonit a robit obrazky na ceste.
no a samozrejme je to silne svetlo paradne to svieti v noci za dazda na ciernej vozovke.
ale to iste spravia aj ledky H7 H4 H3 H1 od osram alebo philips do halgenovych svetiel.mam v dvoch autach osramky a teraz som skusil philips ultinon 5800K.idu lepsie ako osramky 6000K.vyzaruju hustejsie biele svetlo.
alebo do xenonov napr D2S.az zoslabnu xenon vybojky dam pokovit znova paraboly a vybojky uz nahradim ledkami D2S.auto co ma z vyroby xenon tam netreba riesit schvalenie a nalepky ak sa to nahradi led.nema to ako zistit ani na stk.
kolegovi pred 3 rokmi umrela riadiacka v superbe 3 ta ktora ovlada tie vymysly s osvetlenim.tiez to ma nejake carovne svetla vybava laurinklement.bol s tym u garaznika a aj autorizaku.ceny skoro rovnake.nedal a ani neda za novu 800 euro a zvykol si ze uz to svetla nenataca neosvetluje tmave miesta na ceste atd atd.ani to nepotrebuje.nieje taky jazdec aby to vyuzival.
no a samozrejme je to silne svetlo paradne to svieti v noci za dazda na ciernej vozovke.
ale to iste spravia aj ledky H7 H4 H3 H1 od osram alebo philips do halgenovych svetiel.mam v dvoch autach osramky a teraz som skusil philips ultinon 5800K.idu lepsie ako osramky 6000K.vyzaruju hustejsie biele svetlo.
alebo do xenonov napr D2S.az zoslabnu xenon vybojky dam pokovit znova paraboly a vybojky uz nahradim ledkami D2S.auto co ma z vyroby xenon tam netreba riesit schvalenie a nalepky ak sa to nahradi led.nema to ako zistit ani na stk.
kolegovi pred 3 rokmi umrela riadiacka v superbe 3 ta ktora ovlada tie vymysly s osvetlenim.tiez to ma nejake carovne svetla vybava laurinklement.bol s tym u garaznika a aj autorizaku.ceny skoro rovnake.nedal a ani neda za novu 800 euro a zvykol si ze uz to svetla nenataca neosvetluje tmave miesta na ceste atd atd.ani to nepotrebuje.nieje taky jazdec aby to vyuzival.
-
cicmanec942
Správne, susedia plaketku L&K na blatníku vidia, že mu to nenatáča svetlá alebo nefunguje iná drahá vec, už nemajú ako vedieť...
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Za pchanie lediek, kde maju byt xenony, ci halogeny, by mali zobrat VP a OP vsetkym, ktori to dovolili, schvalili, namontovali si a novinarske preukazy, tym, ktori tomuto hnoju robia reklamu.... 
-
cicmanec942
Bez vodičáka sa dá bez problému šoférovať ďalej, niektorým ho „zobrali” aj 6x a stále veselo šoférujú. Takže zákaz nepomôže. Ožranovi pomôže nešoférovať len basa, tunerovi len zošrotovanie auta. A neviem, ktorých novinárov myslíš, ale čo som ja videl, tak tí propagovali len legálne, homologované riešenie.
-
seven549
to su vsetko schvalene veci.ako jazdi po cestach vela aut co maju nelegane lacne aliexpresledky je to aj vidiet podla toho ako to svieti.lubos zimovcak napísal: ↑15.01.2026 20:01 Za pchanie lediek, kde maju byt xenony, ci halogeny, by mali zobrat VP a OP vsetkym, ktori to dovolili, schvalili, namontovali si a novinarske preukazy, tym, ktori tomuto hnoju robia reklamu....![]()
z bojom proti ledkarom nespravis nic bohuzial vyrobcovia led si to presadili a ich vyrobky su legalne tie philips ultinon stali 50 euro kus za H7.vela nevela je mi to fuk ja som nocny sofer nemienim namahat oci na slabych svetlach.ono by sa to aj dalo jazdit na halogenoch ale kazde 5 auto na sk bud oslepuje alebo ma jedno svetlo zle naladene a tiez oslepuje.obrana je mat silne svetla a na cestu vidiet aj ked oprotiiduci oslepuje.
policajtom zobrali moznost take male veci riesit na ceste a tym padom na to kaslu.
vo svicarsku je to ine.policajne auto sa za oslepovacom otoci a pokuta je hned na fleku 150chf.nepotrebuju pri zastaveni takeho auta ziadneho experta,znalca,technika,staci ze im oprotiiduce auto svietilo do oci a je tam pokuta.vyhovorka ze ja som o tom nevedel nepomoze.oslepovanie tlmenymi,povazuju za oslepovanie dialkovymi.oslepujes pokuta.
ak by to robili aj na slovensku,neboj hned by bol poriadok s tymi osvetlovacmi.
kedysi sa to robilo fizli mohli riesit viac veci na ceste aj to ze na cestu cestu prisiel zablateny nakladiak z pola.vsetko bolo pokutovane.ale potom,ti co najviac porusovali predpisy zacali blakotat sikana komunisti hajzli,no a mame teraz to co mame.kazdy si robi co chce.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
https://www.youtube.com/watch?v=bM8LE8CHdBk tých videí je kopa
https://www.youtube.com/watch?v=e5V7dj5_-yI
a záleží len na človeku ako to pochopí
Jasné,nepredáva a ani nerobí priamu reklamu,ale podla neho (aj v komentoch )je to OK
https://www.youtube.com/watch?v=e5V7dj5_-yI
a záleží len na človeku ako to pochopí
Jasné,nepredáva a ani nerobí priamu reklamu,ale podla neho (aj v komentoch )je to OK
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní