***Debata o všetkom***

odkazy, linky, videá na tému auto-moto

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: ***Debata o všetkom***

Príspevok od používateľa tatkotom »

jojko1001 - objavil si teplú vodu. Trošku si ju poštuduj z hľadiska nákladov realizácie a ostatných nevýhod a ten optimizmus ťa prejde :)
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

neobjavil poznám to veľmi dlho ,len ma napadlo že nie všetko je čierno biele. je jasné že tu nikdy nebudeme mať také niečo ako je tokamak, tri rokliny a podobne ani nebudeme ťahať elektriku na vzdialenosť moskva či barcelona,ale už pri 800km je jednoznačné že tento systém je lacnejší a straty acčka za rok zaplatia rozdiel nehovorím o stabilite sietí,či max.výkonoch. riešiš len ,,penáze,,nie pokrok rýchlovlaky,nebodaj maglev ved tu nikdy nič nemôžeme mať pri tomto myslení, najlepšie by bolo sa vrátiť k vozom,kuk na BA čo sa stavia,krabice a zas len krabice,kuk inde zaujímavé architektúry kde idú turisté a míňajú prachy a v BA jediné čo vyčnieva je ufo.najlepšie nič nerobiť ani tú nekonečnú diaľnicu, šak to stojí penáze.idem po SK a ako pred 40rokmi až na nákupné centrá náš export,teda penez. :40bd:
:3dcline:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Na Slovensku jednosmerné vedenia nie sú a nebudú.
jojko1001
Zdieľať na Facebook

to by som netvrdil, aj fve na začiatku kvôli meničom boli drahé a dnes od 6tis s dotáciou a 15tkou baterkou, čo som pozeral čína to už valí sériovo UHVDC raz tie ceny padnú a myslím že svet pôjde touto cestou,cena padne a sk sa pridá :d :D ,kuk veterníky,FTE toto všetko ak by fičalo na tejto sieti minimálne straty siet by bola koľko toľko v stabilite. v jedne linke 10-12gw
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Slovensko je na ne "krátke".
jojko1001
Zdieľať na Facebook

teraz som bol v GR a moji ,,pivný,,kámoši čo im neujde ani jedna správa v telke mi povedali že cez vianoce tam bol štrajk,ale už je finiš vraj ich potlačili,ale nie je, traktore blokujú diaľnice a niektoré cesty, /je ich tam tisíce/ všade obchádzky plné kamionov, busov a všetci mimo diaľnic, 700km 12hod. a to kolony aj v dedinách valili 80-90. dozvedel som sa že EU podpisuje s juž.ame. dohodu o dodávkach poľno produktoch a tu si svojich nepodporíme,naopak im hodíme pár polien pod nohy. možno budeme mať prvé týždne niečo lacnejšie,čo pochybujem, ale ak tu tu zrušíme, ako tie autá a potom nám niekto zablokuje nejakú tú ,,lodičku,, som zvedavý čo budeme ,,žrať,, mám nejakú tú roličku,kašlem na dôchocovské lenošenie a idem sadiť,nejaká tá kozička ako oco, to bude budúcnosť,ked ečko zakape bude sa handlovať.držím im palce ale ružovo to nevidím. a vtých našich správach zasa nič konkrétne.
jojko1001
Zdieľať na Facebook

ako ušetriť,ale toto nie je v záujme pár ľudí, vývoj týmto smerom, ved vo vodíku sa dá toľko penez utopiť nechcem povedať ako kde... :40bd:
Magnusov jav, efekt zo zákona o zachovaní hybnosti vyplýva, že sila,ktorou teleso odtláča vzduch je rovná reakcii na ňu, ktorá mení smer telesa v opačnom smere, ovplyvňuje 
rotujúce projektily a má niekoľko technických využití, napríklad v rotorových lodiach a lietadlách s Flettnerovým  z roku 1941 motorom.Turbulentné prúdenie je príčinou
aerodynamického spomalenia. Flettnerov rotor je rotujúci valec vystavený prúdeniu vetra.Takýto pohon má celý rad výhod. Najprv - na otáčanie valcov je potrebná len minimálna energia. Rotory Flettnerovej prvej lode, na ktorej prekonal Atlantik, poháňal motorky s výkonom iba 18 koní. A to mala loď nosnosť 600 ton. S tým sa niesla aj väčšia účinnosť takého pohonu. Zatiaľ čo porovnateľne veľká loď potrebovala na cestu do Ameriky okolo 50 ton paliva,
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Vieš si ho predstaviť nad autom? :o
jojko1001
Zdieľať na Facebook

nepíšem o autách, ale o NAj ,,znečisteľovateloch,, čo brázdia moria,kapkajú tam oil a aby ich nebolo málo tak ešte bude EU dovážať ,,žranicu,, z južnej A ako keby sme si to tu nevedeli dorobiť aby vynulovali CO2 tak ti natlačia ,,nenávidené,, EV mne tento druh pohonu neva,len mi vadí ako nasilu to tlačia ako aj ostatné eko blaboty a stále je to inak,najnovšie v NL fičí zákaz reklamy na maso,ideálne by bolo ak by ,,žrali,, stromokazcov nemuseli by sme používať pesticídy :d :D
-Rotory Flettnerovej prvej lode, na ktorej prekonal Atlantik, poháňal motorky s výkonom iba 18 koní. A to mala loď nosnosť 600 ton.
tu je dosť miesta ,o nejakú radu kontajnerov menej,aj tak je tam len plast bordel
jojko1001
Zdieľať na Facebook

auto roka,porota vybrala na prvom mieste kandidátov je mb cla EV je vidieť ako sú títo ľudia odtrhnutý od reality, super auto žerie menej ako vaše falošné xenony na oktávke, môžem potvrdiť mám ho odskúšané,no povedzme,ale má to niekoľko háčikov, chceš využívať jeho veľký výkon a akceleráciu, riadenú zadnú nápravu,toto všetko už v aute je ALE všetko si musíš predplatiť, mesačne alebo na rok aby si to mohol vôbec využívať A pikoška celý zadok až po zadné sedačky je AL odliatok a teraz nejaký ,,truľo,,čo na niečom fičí,okrem toho že fičí na 25 ročnej oktáfke bez poistky a stkčky vám napáli zadeček vašeho medáku,tak toto nevyklepe nikto a stačí prasklina,nezvaritelné, no super afto a v tomto momente len je to kus šrotu. na druhom je ELROQ tiež oskúšané ale až na šetrenie na materiáloch oproti enyaqu a s cenovkou ako lepší enyaq som nič nenašiel. kia ev4má bratov EV6 a 9 s 800V architektúrou, ale toto nové Ev ide krok s5 400V architektúra,interier zrecyklovaných plastov a ešte sa tým chvália, mám dať okolo 40litrov za nejaký ,,sekonhand,, zo smetiska a vstrede toho smetiska sedíte vy a ešte tuhé plasty ktoré poškriabete aj pohľadom a to nehovorím o ovládaní fukcií tohto auta,bez tlačítok ALE môžete ho vládať hlasom,,napr.zapni ohrev sedačiek,toľko to budeš opakovať až ti z toho bude teplo a možno sa to raz aj zapne, predposledné miesto zaberá dacia,tá je síce na chvoste lebo žerie benzín a plyn ale zrejme bude prvá v predaji a nemusíš ani predať obličku.komisia čo to vyberá nemá nič spoločné s automotívom,ved predsedom je človek čo sa venuje ,,ecoturistike,, členovia blogeri ,,vymrdzené ksichty,, čo si myslia že dobre vyzerajú na ,,istáči,, ruskú komisiu vykopli,lebo autá skúšali reálne a rozoberali do šrobiku ako sa budú opravovať atd. ved teraz auto musí pekne vyzerať,nie slúžiť 20r. ved po záruke zasa budeš platiť za opravy ako za stavbu nového domu.takže si ponechajte to svoje staré auto a nedajte šancu podvodníkom čo vás nútia si kúpiť nejaký recyklát za cenu garsonky v krtíši.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

:hero: mas literarne črevo.
Parada.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Dal to jednou vetou :d :D
miroslavhoc530
Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslavhoc530 »

Ale má pravdu

Návrat na "Na pobavenie ;-)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní