Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Re: Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory

Príspevok od používateľa jojko1001 »

to budú zrejme všetci poznať,ved vybehni do ,,dongu,, požičaj si ho a informuj ale aj s + - lebo testovači napíšu len to +
:3dcline:
ludskaandulka
Dátum registrácie: 12.12.2025 21:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ludskaandulka »

Eh, mage neni vyzorovo a vybavou zle auto, ale ma to 2 problemy, problem cislo 1 je to, ze dongfeng neni cisto automobilova znacka, a to znamena ze radsej by som veril omode 5 v tomto, aj ked treba pripomenut par zavaznych problemov na azijskych specifikaciach ako to co sa stalo v malajzii zo zadnou napravou. Cislo 2 je ze to nema hybrid a tie cinske 1.5 niesu zname pre spotrebu, tam mas za dost podobnu cenu toyota chr v zakladke v ktorej sice chybaju veci ako obrovska obrazovka alebo stresne okno ale dostanes hybrid a toyotu co znamena lepsie resale value a spolahlivost toyoty. Takze asi tak. Bol som v kazdej z nich, Toyota je zamna asi najlepsia ale v zadu jak v zatvorenej krabicke trochu malo svetla oproti povedzme dongfengu.
jojko1001
Zdieľať na Facebook

mal som možnosť si vyskúšať aj Dongfeng Mage, desing ako 90% čínských SUV. príde mi to ako by to malo ,,kostru,, rovnakú a menia len vrchné plechy,svetlá a svetelné pásiky ktoré tak zaujímajú SK zákazníka niektoré plasty sú skutočne ako z roku 88, pri normálnej jazde celkom dobrá spotreba 8,5 :40bd: a to som nebol ani na diaľnici, písali že 5,5L to možno pri 70-75tke doplazenia sa do dediny v 40tke bez nejakého predbiehania,auto na pohľad veľké,ale kufor nepomerne menší. ved čo by si chcel od 24litrov ?
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Škoda že nerobia aj niečo pre jedneho do roboty - velkosť Smartu, Aygo, C1 :..:
jojko1001
Zdieľať na Facebook

určite robia a ak nie v india robí určite ale načo niekam chodiť.
Renault Twizy – mestský elektromobil -prihlásené na Slovenských ŠPZ -Najazdené: 18 000 km Cena 4 480 € toto máš na nete, je to pre šoféra a kabelu zaberie pol parkovacieho miesta a ak ti dôjde baterka tak to odtlačíš domov tak ako voľakedy ked sme si robili ,,tragače,,lepšie mali kasnu z papundekla :40bd: minule som čítal jeden článok a bolo v ňom, konečne lacné SUV na SK začínalo niekde pod 20tis. vidíš ako to vnímajú novinári :d :D
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Na niektorých novinároch sa úprimne smejem, hlavne keď narazím v TV na tých menej známych a nechápem čo vlastne hovoria…
Odkial vôbec také veci majú…

Narazil som tak na test Superba na ktorom makám ( spoločne s Passatom ) no myslím si o tom svoje…
Ale tak pre bežného a nenáročného človeka super auto…

Ale to už zachádzam…
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Otázna je servisovateľnosť tých Číňanov a hoci aj toho Renault Twizy...
Aby to nebolo ako kedysi s čínskymi mopedmi - lacné no množstvo nepojazdné lebo to nik neopraví.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Servisovatelnosť čohokolvek sa odvíja od počtu ludí čo majú na to vedomosti. Vidíme stav servisovania spalovakov kde mali ludia sto rokov možnosť učiť sa a študovať. Takže aj keď sa baterkáč bude dať servisovať , väčší problém asi bude kto ho bude servisovať. lol
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Máš pravdu, nakolko už len samotný proces toho aby si bol ty ako mechanik chránený je komplikovaný, nehovoriac o tom že podmienky nato aby som mohol na takom aute pracovať ( hovorím o horších zásahoch - na jednoduché úkony stačí odpojiť batériu štartéra ) mi musí zabezpečit niekdo iný kdo je nato vyškolený, má vyhlášku.
A tých ludí nieje…
jojko1001
Zdieľať na Facebook

čínske autá už sú tu, kapčo sú lacnejšie,ale nič moc,proste lacné auto,tie lepšie už o moc lacné nie sú a je na zvážení či pri 50tke treba pozerať na nejakú trojku či pätku aj tak to berú na leasing. ale čo sa sem teraz začína tlačiť a to bude konkurent čínancom,bude india tam sú ešte lacnejšie autá EU zaspala naučili sme ich to robiť a zistili že sa dá isť technologický dopredu a to presne robia,šupnú tam vyvetranú ekokožu prešijú peknými cvernami a oči kupujú.pre lacného europana je dnes aj dácia drahá a to je príležitosť pre aziu.voľakedy zaznelo,jen tak dále evropo. :40bd: do konca roka tu má byť v predaji 10modelov zatiaľ hlavne spaľováky
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Servisovateľnosť???
jojko1001
Zdieľať na Facebook

dnes prídeš do pežotu a tam dong,xpen a daľšie a nielen do pežotu,neboj,ked to príde vrhnú sa značky po nich a pekne to rozporcujú. skôr by som sa pýtal či to vydrží aspoň ako vw,ten som napísal schválne pre jeho neoblúbenosť :d :D myslím že aj táto čína to budú také ,,jednohúbky,, ked kukám v DE menšiu búračku čína takmer nové tak je za minimálnu cenu, oproti škoda a podobne,niekedy tak rátam že ak by som to rozobral popredal aludisk náprava, sedačky a neviem čo asi by som ani neprerobil,ale to by muselo byť cez 20r. dozadu ked bol každý mechanik
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní