Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Nové čínske auta v Európe - skúsenosti, názory
to budú zrejme všetci poznať,ved vybehni do ,,dongu,, požičaj si ho a informuj ale aj s + - lebo testovači napíšu len to +

-
ludskaandulka
- Dátum registrácie: 12.12.2025 21:58 Zdieľať na Facebook
Eh, mage neni vyzorovo a vybavou zle auto, ale ma to 2 problemy, problem cislo 1 je to, ze dongfeng neni cisto automobilova znacka, a to znamena ze radsej by som veril omode 5 v tomto, aj ked treba pripomenut par zavaznych problemov na azijskych specifikaciach ako to co sa stalo v malajzii zo zadnou napravou. Cislo 2 je ze to nema hybrid a tie cinske 1.5 niesu zname pre spotrebu, tam mas za dost podobnu cenu toyota chr v zakladke v ktorej sice chybaju veci ako obrovska obrazovka alebo stresne okno ale dostanes hybrid a toyotu co znamena lepsie resale value a spolahlivost toyoty. Takze asi tak. Bol som v kazdej z nich, Toyota je zamna asi najlepsia ale v zadu jak v zatvorenej krabicke trochu malo svetla oproti povedzme dongfengu.
-
jojko1001
mal som možnosť si vyskúšať aj Dongfeng Mage, desing ako 90% čínských SUV. príde mi to ako by to malo ,,kostru,, rovnakú a menia len vrchné plechy,svetlá a svetelné pásiky ktoré tak zaujímajú SK zákazníka niektoré plasty sú skutočne ako z roku 88, pri normálnej jazde celkom dobrá spotreba 8,5
a to som nebol ani na diaľnici, písali že 5,5L to možno pri 70-75tke doplazenia sa do dediny v 40tke bez nejakého predbiehania,auto na pohľad veľké,ale kufor nepomerne menší. ved čo by si chcel od 24litrov ?

-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Škoda že nerobia aj niečo pre jedneho do roboty - velkosť Smartu, Aygo, C1 
-
jojko1001
určite robia a ak nie v india robí určite ale načo niekam chodiť.
Renault Twizy – mestský elektromobil -prihlásené na Slovenských ŠPZ -Najazdené: 18 000 km Cena 4 480 € toto máš na nete, je to pre šoféra a kabelu zaberie pol parkovacieho miesta a ak ti dôjde baterka tak to odtlačíš domov tak ako voľakedy ked sme si robili ,,tragače,,lepšie mali kasnu z papundekla
minule som čítal jeden článok a bolo v ňom, konečne lacné SUV na SK začínalo niekde pod 20tis. vidíš ako to vnímajú novinári

Renault Twizy – mestský elektromobil -prihlásené na Slovenských ŠPZ -Najazdené: 18 000 km Cena 4 480 € toto máš na nete, je to pre šoféra a kabelu zaberie pol parkovacieho miesta a ak ti dôjde baterka tak to odtlačíš domov tak ako voľakedy ked sme si robili ,,tragače,,lepšie mali kasnu z papundekla

-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Na niektorých novinároch sa úprimne smejem, hlavne keď narazím v TV na tých menej známych a nechápem čo vlastne hovoria…
Odkial vôbec také veci majú…
Narazil som tak na test Superba na ktorom makám ( spoločne s Passatom ) no myslím si o tom svoje…
Ale tak pre bežného a nenáročného človeka super auto…
Ale to už zachádzam…
Odkial vôbec také veci majú…
Narazil som tak na test Superba na ktorom makám ( spoločne s Passatom ) no myslím si o tom svoje…
Ale tak pre bežného a nenáročného človeka super auto…
Ale to už zachádzam…
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Otázna je servisovateľnosť tých Číňanov a hoci aj toho Renault Twizy...
Aby to nebolo ako kedysi s čínskymi mopedmi - lacné no množstvo nepojazdné lebo to nik neopraví.
Aby to nebolo ako kedysi s čínskymi mopedmi - lacné no množstvo nepojazdné lebo to nik neopraví.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Servisovatelnosť čohokolvek sa odvíja od počtu ludí čo majú na to vedomosti. Vidíme stav servisovania spalovakov kde mali ludia sto rokov možnosť učiť sa a študovať. Takže aj keď sa baterkáč bude dať servisovať , väčší problém asi bude kto ho bude servisovať. 
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Máš pravdu, nakolko už len samotný proces toho aby si bol ty ako mechanik chránený je komplikovaný, nehovoriac o tom že podmienky nato aby som mohol na takom aute pracovať ( hovorím o horších zásahoch - na jednoduché úkony stačí odpojiť batériu štartéra ) mi musí zabezpečit niekdo iný kdo je nato vyškolený, má vyhlášku.
A tých ludí nieje…
A tých ludí nieje…
-
jojko1001
čínske autá už sú tu, kapčo sú lacnejšie,ale nič moc,proste lacné auto,tie lepšie už o moc lacné nie sú a je na zvážení či pri 50tke treba pozerať na nejakú trojku či pätku aj tak to berú na leasing. ale čo sa sem teraz začína tlačiť a to bude konkurent čínancom,bude india tam sú ešte lacnejšie autá EU zaspala naučili sme ich to robiť a zistili že sa dá isť technologický dopredu a to presne robia,šupnú tam vyvetranú ekokožu prešijú peknými cvernami a oči kupujú.pre lacného europana je dnes aj dácia drahá a to je príležitosť pre aziu.voľakedy zaznelo,jen tak dále evropo.
do konca roka tu má byť v predaji 10modelov zatiaľ hlavne spaľováky

-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Servisovateľnosť???
-
jojko1001
dnes prídeš do pežotu a tam dong,xpen a daľšie a nielen do pežotu,neboj,ked to príde vrhnú sa značky po nich a pekne to rozporcujú. skôr by som sa pýtal či to vydrží aspoň ako vw,ten som napísal schválne pre jeho neoblúbenosť
myslím že aj táto čína to budú také ,,jednohúbky,, ked kukám v DE menšiu búračku čína takmer nové tak je za minimálnu cenu, oproti škoda a podobne,niekedy tak rátam že ak by som to rozobral popredal aludisk náprava, sedačky a neviem čo asi by som ani neprerobil,ale to by muselo byť cez 20r. dozadu ked bol každý mechanik

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní