Olej pre diesel bez DPF
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: Olej pre diesel bez DPF
Napr. Bratovi lejem posledne roky do 1,9 PD TDi BXE toto.
https://olejposta.sk/Castrol_EDGE_Turbo ... b1456.html
Auto uz ma cez 600 000 km a funguje. Teda rovnako ako kazde ine dieslove auto od VW - hrkoce, trasie, vozit sa na tom je zazitok, ale brat je magor ma to cipnute a jazdi ako zavodnik F1. Teda ako kazdy majitel podobneho tragacu.
https://olejposta.sk/Castrol_EDGE_Turbo ... b1456.html
Auto uz ma cez 600 000 km a funguje. Teda rovnako ako kazde ine dieslove auto od VW - hrkoce, trasie, vozit sa na tom je zazitok, ale brat je magor ma to cipnute a jazdi ako zavodnik F1. Teda ako kazdy majitel podobneho tragacu.
-
uwa0944442129
- Dátum registrácie: 06.01.2026 23:45 Zdieľať na Facebook
To hej,je to na prd,že sa niečo pre tieto motory nenechalo a nevyvinulo aj bez c3...Qcko napísal: ↑08.01.2026 06:37 Bez C3 do starých PD treba používať tento olej - VW ho presne pre tento účel má --> VOLKSWAGEN VAG GS55505M4 5W-40 Special D
Je škoda, že aj oleje, ktoré boli dlhé roky určené pre tieto motory sa stali zrazu aj C3, pričom popri nich existujú aj výhradne vyrábané oleje pre novšie vozidlá. Smutné.
A čo sa týka toho oleja,ktorý si spomenul,tak sa všade uvádza pri ňom na shopoch len vw norma,nie trieda acea.Dokonca sa na dvoch uvádza,že je pre dpf,na ostatných,že nie je...takže si ani v tomto prípade nie je človek istý.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Na eshopy sa nedrž, informácie hľadaj priamo na stránke výrobcu.
-
uwa0944442129
Tak po zavolaní na infolinku jedného z e-shopov mi skutočne potvrdil pracovník,že ten spomínaný VAG olej je norma 505.01 pre PD motory bez DPF-ka.
Dokonca mi poslal foto kanistra,kde síce výrobca VAG neudáva triedu ACEA,ale je tam napísané,že je pre vozidlá bez DPF-ka.
Dokonca mi poslal foto kanistra,kde síce výrobca VAG neudáva triedu ACEA,ale je tam napísané,že je pre vozidlá bez DPF-ka.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ano, také to typické šedé VAG. Treba si jednu vec ujasniť. Nie je chybou držať sa predpisu, na to myslím nikto nedoplatil. V čom robia majitelia ozaj že zle tomuto typu motora je tvrdohlavé nerešpektovanie rozumných výmenných intervalov. A vyše 20 rokov a nespočítatelné množstvo motorov celkom presvedčivo ukázalo potrebu výmen max 10 tis km. Nie 12, nie 15. V čom je rozdiel je "len" počet km najazdený na pôvodných dieloch, vačka zdvihátka, panvičky. Rozdiel medzi zlým a dobrým urobí hravo 100 a viac tis km. Čiže, ani najlepší olejový servis nevie odvrátiť že tieto veci neskončia nutnou výmenou,rozdiel je kedy. Papkanie oleja v miere ktorá sa dá považovať za bežnú (1,0-1,5 lt/ výmena) prakticky nik nerieši pretože nie je problémom a dokonca to málokto z majiteľov ktorý si sami nemenia olej ani nevie. To je druhá vec ktorú vie zmeniť zmena oleja na iný, nie Castrol, nie VAG, tiež vyslovene nežiada aby z toho bola téma. Takže dá sa zhrnúť ako celok, olej v 1,9 PD má dopad (nech sa použije akýkoľvek) na veci pod víkom ventilov, na počet km po výmenu.V tom sa budú rôzniť od seba dobrý a nedobrý olejový servis. Obe verzie prídu do toho istého bodu. Akurát z iným počtom km.uwa0944442129 napísal: ↑08.01.2026 09:00Myslíš ten olej od VAG?mhlavaty napísal: ↑08.01.2026 08:05 Je to tak, sú bežne k dostaniu. Velmi dlho bol jediný čo sa lial až sa odsledovalo že pri vypúštaní po 10 tis má prakticky bežný úbytok okolo litra aj viac a odišlo sa na inú značku kde sa to zmenšilo a dokonca napr vačky vydržali hlavne u 77 čiek viac km do výmeny.
-
uwa0944442129
Je objednaný,uvidíme,snáď to bude ok.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných