Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Re: Elektromobil
Oco ak ste mali peugeot 504 za sociku v 70 rokoch ,t.j. auto ktore rozhodne neskutocne vytrcalo z radu skodoviek a trabantov..tak klobuk dole,pochadzas z vyssej vrstvy... v republike ich urcite vela nebolo.
Aj ja som vlacil na karicke "vykurovaciu" naftu
Trosku mi to pripomenulo mp3turba a jeho pisanie o elektromobiloch a paneloch.. a neskorsie priznanie ze jeho otec ma panely a aj elektrorárohu
Aj ja som vlacil na karicke "vykurovaciu" naftu
Trosku mi to pripomenulo mp3turba a jeho pisanie o elektromobiloch a paneloch.. a neskorsie priznanie ze jeho otec ma panely a aj elektrorárohu
Naposledy upravil/-a autolaik v 06.01.2026 17:29, upravené celkom 1 krát.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
To bol nejaký poskladaný vrak, lebo z neho sa prešlo až na Shade 1000mb
ale z tej zase na nového Fiata sice len polskeho ale bolo to nové auto - asi jediné čo som v živote zažil. Inak na naftu chodili aj Volgy s motormi Indenor - tiež pôvod v Peugeote. 
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
-70% slovákov si nedokaže odložiť z výplaty ani 100eur,
nechodím síce nakupovať,ale vozím tam ženu a sedím v aute či sa prechádzam po parkovisku a vidím tie ,,navalené,,koše plné nákupov ,my kupujeme len čo potrebujme a myslím že to čo niekto nakupuje ani nepotrebuje a možno aj vyhodí.
-nafta v nejakom 80-85 stala 0,9 kcs
čo si pamatám asi 50hal. aspoň toľko pýtala moja volga diesel v tej dobe a pozemok 8A som dal 2000korún,naši stavali v 60tkách ja v 80tkách a o polovicu drahšie,tesla color rovná desina, v 80tkách bolo pežotov dosť a kto mal 50-80litrov mohol ho mať.nemôžeme porovnávať tú dobu čo bolo,momentálne je spotrebná doba,auto vyrobia za pár minút,telku sa pár sekúnd a váži desať kg,voľakedy si mal problém tú telku presunúť. polovicu práce odvedú roboty valia toho v milionoch ak chcú predať musí to byť skoro ,,zadara,, aj na západe vyrobili milionte auto za dekádu a viac, dnes? je to viac ako 36rokov,každý to vníma po svojom,dnes už máme vo vládach aj 30r. takže vládne mladá generácia a tej to zrejme vyhovuje,vidí to inak,zrejme preto kradnú,lebo neveria na dôchodok

nechodím síce nakupovať,ale vozím tam ženu a sedím v aute či sa prechádzam po parkovisku a vidím tie ,,navalené,,koše plné nákupov ,my kupujeme len čo potrebujme a myslím že to čo niekto nakupuje ani nepotrebuje a možno aj vyhodí.
-nafta v nejakom 80-85 stala 0,9 kcs
čo si pamatám asi 50hal. aspoň toľko pýtala moja volga diesel v tej dobe a pozemok 8A som dal 2000korún,naši stavali v 60tkách ja v 80tkách a o polovicu drahšie,tesla color rovná desina, v 80tkách bolo pežotov dosť a kto mal 50-80litrov mohol ho mať.nemôžeme porovnávať tú dobu čo bolo,momentálne je spotrebná doba,auto vyrobia za pár minút,telku sa pár sekúnd a váži desať kg,voľakedy si mal problém tú telku presunúť. polovicu práce odvedú roboty valia toho v milionoch ak chcú predať musí to byť skoro ,,zadara,, aj na západe vyrobili milionte auto za dekádu a viac, dnes? je to viac ako 36rokov,každý to vníma po svojom,dnes už máme vo vládach aj 30r. takže vládne mladá generácia a tej to zrejme vyhovuje,vidí to inak,zrejme preto kradnú,lebo neveria na dôchodok

-
jojko1001
-v takom Tokiu aby si dostal povolenie na kupu auta musíš preukazať vlastníctvo parkovacieho miesta a to už vela rokov.
toto sa mi nezdá bol som tam na jeseň,parkovacích miest je tam do aleluja a nielen v tokiu,len sú drahé, diaľnice šialene drahé,niektoré úseky okolo miest cca10km 8-15e niekde menej, prenájom auta lacnejšie ako tu Ebike,benzín podobne ako tu,šinkanzen 600km 150e/os.hotové čerstvé jedlo YA markete super lacné aj ubytko lacnejšie ako tu penzion,okrem víkendov
zato v číne,to je o inom

toto sa mi nezdá bol som tam na jeseň,parkovacích miest je tam do aleluja a nielen v tokiu,len sú drahé, diaľnice šialene drahé,niektoré úseky okolo miest cca10km 8-15e niekde menej, prenájom auta lacnejšie ako tu Ebike,benzín podobne ako tu,šinkanzen 600km 150e/os.hotové čerstvé jedlo YA markete super lacné aj ubytko lacnejšie ako tu penzion,okrem víkendov
zato v číne,to je o inom

-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Prehľad od AI
"V Tokiu nie je možné kúpiť auto bez preukázania, že máte zabezpečené parkovacie miesto (tzv. "parking certificate" alebo shako shomei), čo je zákonná požiadavka na registráciu vozidla, pretože parkovanie je drahé a priestor v meste je obmedzený; riešením sú preto služby ako carsharing alebo využívanie verejnej dopravy. "
https://cestovanie.pravda.sk/cestovny-r ... ie-miesto/
toto by mala prevziať aj EU
"V Tokiu nie je možné kúpiť auto bez preukázania, že máte zabezpečené parkovacie miesto (tzv. "parking certificate" alebo shako shomei), čo je zákonná požiadavka na registráciu vozidla, pretože parkovanie je drahé a priestor v meste je obmedzený; riešením sú preto služby ako carsharing alebo využívanie verejnej dopravy. "
https://cestovanie.pravda.sk/cestovny-r ... ie-miesto/
toto by mala prevziať aj EU
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Benzin si nepamatam presne, mari sa mi, ze za 100 kcs sa dala natankovat plna do Skody 100tatkotom napísal: ↑06.01.2026 15:43 "benzin-nafta 1-2kčs" - Kedy???
Pamätám benzín veľmi dávno 2,20 - neskôr 4,70, potom 8. Pri platoch 2000.
Farebný televízor stál 10 výplat. Neplatili sme internety, satelity, mobily - a nemali nič moc.
Teda deklarovať sumy bez súvislostí je zavádzajúca hovädina, páni.
, naftu si pamatam, lebo sme mali doma kachle na naftu.
Ci to boli na " topny olej", neviem, ale ako Oco spominal, podniky davali poukazky na odber phm, ktore fasovali profesionalni vodici a ked vedeli usetrit, tak sa robil " biznis" s pumparmi..., alebo sofermi traktorov, NA.
Co vychadza s dneskom celkom zaujimavo, az vtedy clovek zarobil 1.800 kcs, tak mohol kupit cca 2.000 l nafty, co dnes nehrozi.
Vlastne sme mali vtedy ceny phm ako dnes v Irane, ci kde to stoji benzin, nafta cca do 10 skk, byvalych.
-
db69
"Co vychadza s dneskom celkom zaujimavo, az vtedy clovek zarobil 1.800 kcs, tak mohol kupit cca 2.000 l nafty, co dnes nehrozi."
spomen si za kolko sa predávali jezdené autá a za kolko teraz.
Je 3,14čovina vyťahovať jednu vec.A hlavne ked nevieš kolko stála nafta v takom Rakúsku alebo v Nemecku v tej dobe
spomen si za kolko sa predávali jezdené autá a za kolko teraz.
Je 3,14čovina vyťahovať jednu vec.A hlavne ked nevieš kolko stála nafta v takom Rakúsku alebo v Nemecku v tej dobe
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"Červená nafta" už neexistuje, do osobákov nesmela a koho vymákli - chytal sa za hlavu...
https://www.topspeed.sk/novinky/cervena ... e_vignette
https://www.topspeed.sk/novinky/cervena ... e_vignette
-
lubos zimovcak
Narazam na to, ze nam celu dobu vtlkaju do hlavy, ze dobra inflacia je + 2% rocne.., toto cieli ECB.
No, nech si namaham hlavicku ako viem, okrem par rokov deflacie, ktoru spustili krizy, aj to v radoch par % 0, nič.., je inflacia stale vyssia.
V detektivkach spred 1940 roku bolo bezne citat, ze s " 50.000 dolarmi vystaci do konca zivota", dnes, ani rok...
A preto podla mna, v poslednych rokoch stupa stres, ktory vyvolava tlak spolocnosti na jedinca, aby podaval stale lepsie vykony, viac zarabal, zlepsoval kognitivne schopnosti, ktore vekom prirodzene klesaju..., az .., az zacina stupat chorobnost, psychiatri nemaju hanbu vyzyvat uz deti, aby vyhladavali terapeutov..
No neviem, asi nie som jediny, koho to znepokojuje./ rozculuje/
No, nech si namaham hlavicku ako viem, okrem par rokov deflacie, ktoru spustili krizy, aj to v radoch par % 0, nič.., je inflacia stale vyssia.
V detektivkach spred 1940 roku bolo bezne citat, ze s " 50.000 dolarmi vystaci do konca zivota", dnes, ani rok...
A preto podla mna, v poslednych rokoch stupa stres, ktory vyvolava tlak spolocnosti na jedinca, aby podaval stale lepsie vykony, viac zarabal, zlepsoval kognitivne schopnosti, ktore vekom prirodzene klesaju..., az .., az zacina stupat chorobnost, psychiatri nemaju hanbu vyzyvat uz deti, aby vyhladavali terapeutov..
No neviem, asi nie som jediny, koho to znepokojuje./ rozculuje/
-
db69
luboš,nežer to tak a užívaj si život
sme tu krátko aby sme riešili veci ktoré nemáme šancu ovplyvniť
Aj ked si niektorý myslia že áno.
sme tu krátko aby sme riešili veci ktoré nemáme šancu ovplyvniť
Aj ked si niektorý myslia že áno.
-
lubos zimovcak
My si mozno zivot uzivame, ale mladi odtialto utekaju do zahranicia.
Pricom Slovensko je celkom fajn, ci bolo by super miestom pre zivot...
Otazka je, kto bude robit deti, ktore budu robit na dochodcov.
Tie tisice deti, ktore beru dochodok uz od 17-18 rokov, lebo vystudovali specialne, osobitne skoly, to urcite nebudu...
Pricom Slovensko je celkom fajn, ci bolo by super miestom pre zivot...
Otazka je, kto bude robit deti, ktore budu robit na dochodcov.
Tie tisice deti, ktore beru dochodok uz od 17-18 rokov, lebo vystudovali specialne, osobitne skoly, to urcite nebudu...
-
tatkotom
Pokiaľ tu bude "čo tu je" mladí utekať budú a nebudú mať moc snahu plodiť deti.
Je k tomu príznačný vtip:
Bohatým bral - chudobným dával - Jánošík.
Bohatým berie - bohatým dáva - nóbl dáma.
Chudobným berie - chudobným dáva - barová kurva.
Chudobným berie - bohatým dáva - zkurvený štát...
Je k tomu príznačný vtip:
Bohatým bral - chudobným dával - Jánošík.
Bohatým berie - bohatým dáva - nóbl dáma.
Chudobným berie - chudobným dáva - barová kurva.
Chudobným berie - bohatým dáva - zkurvený štát...
-
jojko1001
-lebo vystudovali specialne, osobitne skoly,
niekde som zachytil že aj v sk paralamente je niečo také
my ešte ako tak fungujeme

niekde som zachytil že aj v sk paralamente je niečo také

-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Hej, zachytil, od dezolátov, ktorí nevedia prežiť, že niekto mohol absolvovať prestížnu vysokú školu, tak šíria o ňom chujoviny... 
-
tatkotom
Presne.
Niekto Oxford, niekto závisť...
Niekto Oxford, niekto závisť...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 2 neregistrovaní