Elektromobil

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Elektromobil

Príspevok od používateľa oco13 »

V com?
v tco = total cost ownership , teda v tom kolko ťa tá sranda bude stáť celkom všetko cakumprásk
A zase Dačku porazí vláčik , a je aj kua ekologickejší. :40bd: :40bd:
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

mňa cesta dom - munchen 550km a s5 + 550 stojí do 70eur s EV až raz budem mať poriadne EV bude to za padíka :d :D . cesta vlakom MU - HH v čase ked to nepotrebuješ stojí okolo 90e inak začína 133, je to 750km
-Lubo a rovnako zanikne individualna doprava
ak zanikne eu nezanikne ind.dopr. snád štáty čo zostanú nebudú tak prihoreté ako je to momentálne v eu komisií. ani som to do dnes nevedel,ale že začala daľšia vojna,že vojna o ropu tá bude asi pre nás :40bd: lepšie niekedy nevedieť.
:3dcline:
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

kirams napísal: 05.01.2026 14:27
lubos zimovcak napísal: 05.01.2026 13:08 Co z toho, ked aj najrychlejsiu Teslu, ci Taycan porazi na dlhych trasach nqjlacnejsia Dacia??
V com?
V case jazdy. A aj v cene. Dcera robi Svajciarsko s Teslou so zastavkou na prespatie v hoteli. To planovanie kazdej cesty, karty, aplikacie, bez internetu sa clovek nemoze ani vyssratt, infarkt isty.. :4090:

Moja malickost, na 1, max 2 zastavky , aj to kvoli znamke, colnikom, az by nic nebolo nutne, tak na posedenie, v kuse, za pol dna.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 05.01.2026 13:16 Lubo a rovnako zanikne individualna doprava, my to už nezažijeme ale naši vnuci ano
Oco, nemyslim, individualna doprava bude musiet byt stale, ale viem si predstavit, ze bude za " odmenu"..., pripadne, zo 100 zaujemcov bude mat moznost kupit si ci uz lietajuci a la dron, ci autonomne auto atd..., mozno polovica, mozno este menej...

Hlavne v mestach, to bude velmi tazke ziskat povolenie na kupu a budu extremne drahe.

Pre zvysok populacie, budu skor mensie, az male auta, s nizkou spotrebou, ale patricne drahe, vypinatelne na dialku, ked nazaplati clovek napr dan za byt, smeti, alimenty atd..,vypne Ti urad auto a bezny pracujuci clovek bude mat akurat tolko penazi- bodov, ci " kreditov" , aby prezil max 1 mesiac bez prijmu... :3c90:

A az zrusia hotovost, clovek sa sam prihlasi na policii, aby neumrel od hladu..
Ale to je tak vyhladovo az pre nasich pravnukov +- 50-80 rokov
oco13
Zdieľať na Facebook

V Číne funguje systém socialnych kreditov už dnes a v takom Tokiu aby si dostal povolenie na kupu auta musíš preukazať vlastníctvo parkovacieho miesta a to už vela rokov.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

lubos zimovcak napísal: 05.01.2026 15:20

V case jazdy. A aj v cene. Dcera robi Svajciarsko s Teslou so zastavkou na prespatie v hoteli. To planovanie kazdej cesty, karty, aplikacie, bez internetu sa clovek nemoze ani vyssratt, infarkt isty.. :4090:
Ak myslis stare sandero, pripadne logan, tak musis byt masochista.

Nove dacie uz stoja celkom dost, cize tam moc neusetris. Taka tesla ma dojazd cojaviem 300 km. Co si das aj tak pauzu. V kuse som mohol tahat ked som bol mlady a sprosty. Bez normalnej stravy, wecka….. to uz je naozaj asi len pre ludi co idu sanderom pripadne podobnou gebuzinou do svajcu.

Kolko a kde sa taka tesla nabija netusim a momentalne ma to ani nazaujima. Ale ta starcovska dogma ze elektro je zle je ubohe. Dostavate sa na uroven dochodcov, pre ktorych nic ine ako Roberto neexistuje.

A TCO auta mna nezaujima, resp zaujima to len machrov tu na fore. Ja zijem taky zivot na aky si dokazem zarobit. Ja nepotrebujem umriet s tucnym kontom.
oco13
Zdieľať na Facebook

A TCO auta mna nezaujima, resp zaujima to len machrov tu na fore. Ja zijem taky zivot na aky si dokazem zarobit. Ja nepotrebujem umriet s tucnym kontom.
no ak by si mal žiť z minimalky zarobenej v 4smenke ako 50% slovakov tak by ťa to zaujímalo , tomu ver :4012:
aj ja si na život zarobím , len mesiac končím z 12eurami na učte, takže tučné konto ani tučné brucho mi nehrozí. Posledný týždeň je doma dieta. :40bd: :40bd:
Dostavate sa na uroven dochodcov, pre ktorych nic ine ako Roberto neexistuje.
som skoro dochodca a všetkých našich politikov by som postavil pred Norimberský tribunal - za zločiny proti ludskosti. :3c90:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

1701 strán - nemálo hlúpostí...
oco13
Zdieľať na Facebook

Tatko to sú nazory ludí, nikto tu nemá patent na mudrosť alebo hluposť (okrem Cica)
to rovnako môžeš povedať aj o volbách, že svedčia o hluposti ludí........ :300f:
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Oco, to aky zivot vedies je len tvoja volba. Kazdy mame nejaku mentalnu vybavu a podla toho sa riadime.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Kirams: Daciu som daval ako priklad, je pomala, relativne pohodlna, ale cas jazdy a naklady na phm verzus Tesla, Porsche Taycon, Mercedes EQ, Audi E tron a xxxx dalsich " luxusnych" el aut, su zatial na strane spalovacich aut.

Ci v Dacii, Skode Octavii, Passate, to je uplne jedno, bezny spalovak so spotrebou 5-6 l je zatial bezkonkurencne rychlejsi a aj lacnejsi, nez el.auto.

Az ma niekto maniu povazovat kazdu cestu 200 km od domu za dobrodruzstvo na kolesach, ok, moze byt aj el.auto.

Ale, az chcem sa presunut 500-1.500 km ako clovek za 1 den, tak zatial iba spalovak.
S nizkou spotrebou pri 130-150 km/h
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 05.01.2026 21:20 Tatko to sú nazory ludí, nikto tu nemá patent na mudrosť alebo hluposť (okrem Cica)
to rovnako môžeš povedať aj o volbách, že svedčia o hluposti ludí........ :300f:
Oco, ked padol komunizmus, otec povedal, " tak a cakajte, kedy bude stat chlieb 50 korun"

Tukal som si v duchu na celo, vtedy stal chlieb roky 8 korun, aby stal 50, to som si nevedel riadne predstavit . :3c90:

A s odstupom casu si uvedomujem, ze velmi vela veci, ktore hovorili " stari ludia", cize 50+, sa naplnilo.

" Az umrie posledny pamätnik, cakajte opat vojnu", toto mi pre zmenu hovoril byvaly partizan, pri paseni krav, ked si daval novy obväz na mokvajucu ranu na nohe, ktora sa mu nechcela zahojit ani po vyse 30 rokoch...

" Vtedy v Amerike zbohatnes, ked sa narodis do bohatej rodiny", hovorili " Amerikanci", ktori odisli este pred vojnou do USA, ci Kanady, pocas navstevy rodiska na Slovensku.

" Az sa narodis do chudobnej a nahodou zbohatnes, budu to vsetci oslavovat ako " americky zazrak".., bola dalsia ich hlaška.

" Len si predajte vsetko co mate, budete platit este aj za vstup do lesa..."

A tak moze clovek pokracovat do aleluja...
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Hneď na začiatku máš chybu v úvahe. Voči terajším platom je mnoho vecí aj potravín LACNEJŠÍCH než vtedy. Samozrejme niečo aj drahšie.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Inflacia je vzdy vyssia, nez rast realnych muezd... :4012: , tie iba dobiehaju inflaciu.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Luboš
ale porovnaj si platy vtedy a teraz.https://www.ineko.sk/ostatne/inflacna-kalkulacka
oco13 .ako píše kirams ,za to ako sa človek má si môže každý sám
A je úplne jedno v akej rodine a lokalite sa narodil.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných