Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Re: Skoda Octavia II - nestartuje a vypina motor za jazdy

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Čítal si ten jeho príspevok celý?! :::
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No, nedá mi pridať jednu poznámku pod čiaru.
Keď som otvoril internet a videl som, že na konci témy pod hlavatého príspevkom je ešte niečo od cicmanca, moja prvá myšlienka bola, že zase ide cicmanec sprdávať hlavatého, dôvod si vždy nájde.
Takže takto nejako je to so všeobecným povedomím ostatnej laickej verejnosti k tejto problematike
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Ach jaj, keby ste tak vedeli čítať a chápali prečítané... :::
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Cico to nie je o čítaní - to je o tom, že určitý pojem vyvoláva nejaké asociacie. lol
marcel 35
Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marcel 35 »

Pán Hlavaty,velmi pekne ďakujem za odpoveď, pekne,rozumne napísané, až som sa zapotil z toho čítania. Ja už do týchto vecí nerozumiem,doteraz som mal benzín, a teraz na staré kolená diesel takže tak,toto je priatelkine auto ,tak sa snažím pozisťovať pôjde to niekde po znamostiach do servisu aby ma neoj...., ja viem vymeniť akurát egr,skrtiacu a vecí podobné, toto je už vysoká škola pre mňa.dakujem ešte raz.a nehadajte sa :3020:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

oco13 napísal: 22.12.2025 13:31 Cico to nie je o čítaní - to je o tom, že určitý pojem vyvoláva nejaké asociacie. lol
A niektorí už ani nepotrebujú pojem, aby začali blúzniť... :::
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

marcel 35 napísal: 22.12.2025 13:41 Pán Hlavaty,velmi pekne ďakujem za odpoveď, pekne,rozumne napísané, až som sa zapotil z toho čítania. Ja už do týchto vecí nerozumiem,doteraz som mal benzín, a teraz na staré kolená diesel takže tak,toto je priatelkine auto ,tak sa snažím pozisťovať pôjde to niekde po znamostiach do servisu aby ma neoj...., ja viem vymeniť akurát egr,skrtiacu a vecí podobné, toto je už vysoká škola pre mňa.dakujem ešte raz.a nehadajte sa :3020:

marcel...ja prajem každému kto chce vlastnými rukami a premýšľaním niečo dosiahnuť. O čo tu v podstate ide sú veci nesmierne jednoduché pokiaľ sa jedná o princíp. V podstate aj pokiaľ sa jedná o nápravu, len to už žiaľ vyžaduje vybavenie. Je pravda že kadečo sa dá kúpiť, dokonca aj to najviac potrebné, frézky na dno šachty. Aj ja ich mám, ale sú jedine k pokazeniu práce v tom vyhotovení, takže nepoužívam a bárs ich darujem. Nemajú presné vodítko a sú "riedke" tj majú málo zubov a tak vytvárajú navyše vejáriky v alumíniu a to je aj po rokoch stále vidieť viď foto. Odklon vstreku do strany je okolo 0,2 mm doprava od osi, z čoho musí byť jasné že o 0,2 mm (merané hore) krivo stojaci vstrek urobí na dne krivosť 0,00xx ani boh nezmeria. Ale aj tá stačí že podložka nemá rovnaký prítlak na celej kružnici a vstrek podfúkne. A z toho musí byť jasné aká musí byť presnosť vodítka frézky aby dole urobila absolutne kolmú rovinu na osu vstreku. No a na tomto padajú opravy ktoré po čase natoľko rozladia majiteľa že to predá,zošrotí či sa nechá uhovoriť na výmenu hlavy či repas. Čo už sú náklady skoro rádove väčšie. Smutné je to že nápravu je možné takmer zo 100% istotou urobiť aj bez demontáže hlavy, bez vložkovania atd. No akurát pre dielňu to prinesie len to čo si odpracuje, na dieloch ani cent, a tak volia lepšiu cestu k zárobku.
Takže k tej poznámke - aby ma neoj.... je to inak. Otázka je či vedia a čo vedia. Ak, nevedia, alebo nie sú vybavený, oje... príde automaticky dokonca aj keby to apriori nemali v úmysle.
Ako človek, buď ho urobia laparoskopicky, alebo bude ako po výbuchu granátu v tele. Ak robia dvaja to isté, nikdy to nie je to isté.A to platí všeobecne

tu vidieť vejáriky vytvorené frézkou kedysi v minulosti
Obrázok

to vedie k tomuto, tu už vstrek podfukoval
Obrázok
oco13
Zdieľať na Facebook

Milan , len po prečítaní tohto Vášho príspevku by mal byť záver u triezvo rozmýšlajúceho laika jednoznačný -
- nemám servis ktorý by toto vedel spraviť
- denne pred Jednotou vidím O2 s dierami v prahoch od hrdze
- cena jazdenky je zadlžiť sa na dlhú dobu
- nemám nikoho kto by vedel auto pred kúpou zodpovedne preveriť
Podtrhnuté , zrátané - nekupujem. :4012:
cicmanec942
Zdieľať na Facebook

Rozumný záver z toho celého. Nerozumný bude ale donekonečna ospevovať TDI aké je to prefektné a nezničiteľné. Pri správnom servise. Ktorý ale (skoro) nikto nevie urobiť. To už ale pri tom ospevovaní zabúda dodať...
marcel 35
Zdieľať na Facebook

O kazde auto sa treba starať či je to benzin alebo nafta. Nič nepôjde naveky.
oco13
Zdieľať na Facebook

To sice ANO , ale do akej miery a aká uroveň vedomostí je na túto starostlivosť potrebná
Obrázok
35 ročné auto a na motor nebolo šahnuté, ak by to aj bolo treba tak to spraví kováč na JRD. :300f:
Len dnes každý potrebuje čínsky svetielkový kolotoč, 300Hp na cestu do roboty, asistentov aby vôbec vyšiel z dvora, a car conect aby nahodou nebol tri minuty bez mobilu. :4090: :4090:
Takže záver - kto chce kam pomôžme mu tam. :4012:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

:3dcline:

Zaujímavý objem motora:
Obrázok

44kW tak po rožky do najbližšieho Tesca - jazdil som na troch takých a už nechem :)
marcel 35
Zdieľať na Facebook

Náhodou, ja mám ešte stále fabiu 1, čo má 44kw a ide ako hodiny už 14 rokov so mnou, rejazdila Tatry,Donovaly atď, keď som ju kúpil mala najazdené cca 40tis.teraz má asi 178tis.co nie je veľa samozrejme, ale už asi pôjde, keďže s ňou mame 3 autá a to je už veľa myslím, aj keď ona ide stále aj keď octavia má už podlomene zdravie ale tá má najazdené 440tisic,a druhá oktavia moja to je 2.0 105w motor bkd tá má momentálne 503tis a ide ďalej, strašne silný motor oproti mojej 44kw fabče.
oco13
Zdieľať na Facebook

No vidíš - v tom sú tie generačné rozdiely, ja by som si nechal Fabku a Ochcafka by letela smer kovošrot. :3906: Jazdil som Citroen Ax ktorý mal 33KW a ešte som za ním aj ťahal dosť velký vozík a tonu na ňom. lol Kua jak som to mohol prežiť??? aj Oktavka z roku 1966 mala nejakých 30KW a 90kou sa kludne dalo jazdiť. :4012:
Edit - ak budem chcieť pretekať, tak na bazoši je niekolko pekných C2 1,6 benzín 80KW, čo s 980kg autom už zacvičí. Ale pretekanie si nechám na motorku, tá naozaj má byť rýchla , auto má byť robotník. :3906:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Veď ok, mal som niekoľko slabých áut a žil som. Vedel som s nimi predbiehať s prehľadom (nadhľadom). Lenže na dnešné cesty a premávku sa rezerva výkonu hodí.

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný