Bmw 730d e66 170kw dlhsi ranny start

Diskusia ohľadne vozidiel značky BMW

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Bmw 730d e66 170kw dlhsi ranny start

Príspevok od používateľa tatkotom »

Samozrejme. Sú žhaviče a "rýchložhaviče". Moja skúsenosť s druhovýrobovými (originál nekúpim, nie je na moje autá) že majú životnosť rok-dva-tri. Že to štartuje bez aj za nie veľkého mrazu je iná vec no ak je (sú) vadný, treba vymeniť.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

mhlavaty napísal: 12.12.2025 09:26 Zatiaľ som nestretol auto ktoré by na počiatok žhavenia nepotrebovala buď otočiť klúčom alebo stlačenie tlačítka. Mnohé majú po otvorení dverí aktiváciu čerpadla paliva,to je celkom bežné. Čo platí bez výnimky u novších E5-E6 je že menežment si žhavenie sakra dobre kontroluje, nepripadá do úvahy že si "nevšimne" výpadok funkcie niektorého žhaviča.
Az sa nemylim, v 2.O hdi okamih zhavenia zacina uz otvorenim dveri vodica.
Aspon tak to ma, vraj, 508.
Preto az niekde okolo -10 na sekundu blikne žhavenie.

Naposledy som videl dlhsie kontrolku zhavenia v 2017, kedy bolo -28
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

cicmanec napísal:
10 sekúnd žhavili staré 20-ročné chrochtáky. Dnešné moderné diesle žhavia oveľa kratšie, príp. niektoré začínajú žhaviť hneď po otvorení auta...
11 rocny 47 kW SDI nie je moderny diesel
alebo
Podľa nemeckého ADACu v súčasnosti absolútna väčšina automobilov so vznetovými agregátmi žeravenie vybaví tak, že si to vodič ani nevšimne. Proces trvajúci niekoľko sekúnd sa v takmer všetkých prípadoch začne diať automaticky v okamihu, keď šofér otvorí dvere. Inde ho zasa môže spúšťať zachytenie prítomnosti kľúča v kabíne. Preto už v súčasnosti pri moderných automobiloch žeravenie prestávame riešiť a pomaly upadá do zabudnutia.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Neviem či áno alebo nie, logiky to za mak nemá.Raz si to overím až sa naskytne príležitosť.
Často kontrolka kratučko blikne, čo ale neznamená že žhavilo tak krátko, žhavenie pokračuje ešte slušný čas, to overené mám lebo ťažké a nemožné štarty sa riešia osciloskopom a tam to úplne jasne vidieť

db69 ... Preto už v súčasnosti pri moderných automobiloch žeravenie prestávame riešiť a pomaly upadá do zabudnutia.

Akurát to vôbec takto nie je a nedávalo by ani zmysel najviac z ekologického hľadiska a ten je dôvodom že to nevypadne. Naopak, súčastou žhavičou sú merania tlaku vo valci a to je sakra pomoc pri riadení procesov v menežmente. Kedže je to drahá záležitosť zatiaľ ju majú len drahé stroje, ale dá sa očakávať že toto spresňovanie prejdú postupne aj lacnejšie modeli. Taký údaj dáva vlastne jedinečnú informáciu pre menežment, dokonca je obsiahnutá v diagnostike. Či to niekto pozerá alebo ani nevie že existuje niečo také, je na inú debatu.
Ideálne sa tam zrkadlí stav motora odvodený od výkonu
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Stačí amatérsky pokus - rozsvietiť stropné svetlo - a (ne)zaštartovať. Jas stiahne až so žhavením. Ak človek počká, jas po skončení žhavenia (no áno - žeravenia po slovensky) vzrastie. Na niektorých autách sú svorky žhavičov celkom dobre dostupné, kto chce môže tam pripojiť voltmeter a zistí, kedy a ako dlho motor prižhavuje.
Naposledy upravil/-a tatkotom v 12.12.2025 16:57, upravené celkom 1 krát.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

tatkotom
presne
Ja som mal na LKW zapnutý aj ohrev nafty,bolo to na filtri .
A tam si krásne videl podla svetiel /stieračov a aj palubného voltmetra kedy to prestalo ohrievať
Mhlavaty
To bolo v tých rokoch normálka .Ked si x krát otvoril dvere a nenaštartoval tak to dosť bralo baterku.Samozrejme žiadna kontrolka nesvietila.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

mhlavaty napísal: 11.12.2025 21:21 zo zhavicmi je to tak ze co sa rychlo rozziari tak to aj tak rychlo svoju zivotnost doziari.

Blud...nie je to tak. A to ani nemusia byť úplne nové mašiny, už na 20 ročnom Cr diesel motore nebolo potrebné čakať ale s klúčom sa narábalo presne ako z benziňákom, proste štart okamžite bez čakania.Skoro všetko dnes je rozžhavené prv než dotlačíš klúč do štartu. A práve výdrž je trocha problém (vytočenie) lebo po 15 -20 rokoch to už je občas problém tak je zapečené po rokoch. Aj meniť všetky naraz je úplný prežitok doby.Väčšina žhaví sekvenčne, žhaví postupne po jednom, kým príde rad opäť na ten čo už žhavil, je ešte stále žeravý. Vždy ide prúd do jediného

ale to treba konkretne napisat ze to vsetko co pises ty plati hlavne pre ten vw od cias tdi pd motorov.predtym to boli len obycajne rotackove tdi priblizovadla.

to pozna kazdy snad uz od 2015 roku ze idem k autu co ma bezklucove startovanie a akonahle to zaregistruje kluc tak zhavi.to su tie vybijania autobaterii.

to je vsetko vychytavka aut od nepamati.to vsetko davno funguje uz od 90 rokov

rozpozna to kluce viacerych uzivatelov este ani nesadnem za volant a zrazu zapne mi radio nastavi mi sedadlo spatne zrkadla,volant,prednastavi klimu podla toho ako bola nastavena naposledy z mojim klucom atd atd.

vystupim z auta zamknem ho a vo vnutri vsetko este bezi aj 20 minut.

co som mal E36 coupe ten mal aj taku vychytavku --verim tomu ze to mal aj mercedes a vsetke lepsie nabite vybavou bmw-bolo to ohrev vlozky zamku na soferovych dverach.stacilo podrzat zvonku klucku otvorenia dveri bol tam spinac hned to rozmrazilo zamok.a preco to odomykanie ked mame dialkove???lebo E36 z roku 1996 nemala z vyroby dialkovy central. a ja som do toho nebastlil.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Myslím že nepíšeme o tom istom
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

80 percent je to tak.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

no asi nie.

ja nepovazujem auto za vesmirnu lod kde sa nachada nieco co este bezny clovek nevidel.je to len vyrobok kus suciastok.hardware software.

Návrat na "BMW fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Groopi a 4 neregistrovaní