Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min

sekcia na poukázanie problémov s dízlovými autami. čerpadlá, vstreky, dvojhmoty atd..návody a vysvetlenia

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min

Príspevok od používateľa tatkotom »

Skúsiš, uvidíš. Čo Ti bráni vytáčať motor pred preradením na vyššie otáčky tak, aby po zaradení vyššej rýchlosti neklesli pod 2000? :)
danielpolacek
Dátum registrácie: 14.12.2005 22:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa danielpolacek »

Robim to,neda sa to,dvojku vytacam na 2500 az pomaly 3000 ot,aby auto nabralo rychlost,ale akonahle preradim na trojku,auto ti neudrží otácky,klesnu na 1500 a tam je problem,mozes drzat plyn aj na podlahe,pokial auto nedosiahne aspon 1800 ot neťahá a to trvá aj 3 sekundy,čo je v premávke dosť s potom od 1800-2000 ot vystreli ako raketa.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

....Pomýlilo ma hlavne to že mám aj starší Jumper 2.2 hdi (ten isty motor Puma),ale ten taha odspodu ako besný,ale tam je 5 rýchlostná prevodovka,Custom má 6r.

Ak to Ford diagnostika umožnuje,stálo by zato urobiť klasický záťažový log.To je jazda z nahrávaním parametrov na ktorých je režim akcelerovania závislý.To sa volí práve pre oblasť od otáčok 1500 hore a volí sa napr 4 prev st kde sa požaduje akcelerovať (full plyn). Z toho vznikne záznam s časovým priebehom na základe ktorého sa vyhodnotí čo zo zúčastnených vecí ako váha turbína atd nedáva požadované hodnoty. Ak ten istý motor dokáže ísť agilne,zrejme to vlastnosť daného motora nebude.
Je v hodnotení ešte jedna pomýlka...šesťstupeň je v akcelerácii výhodnejší ako päťstupeň a vie dosiahnuť priaznivejší priebeh takže určite by som otázku sprevodovania uplne vyškrtol z úvah o príčinách
danielpolacek
Dátum registrácie: 14.12.2005 22:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa danielpolacek »

Zial takeho cloveka,co vie urobit taky zatazovy log,v mojom okoli nepoznam,jedine zeby si ho urobil ty.
Bolo by to možné?
Dohodnút nejaký termín?
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Toto dnes viem urobiť len u VW grupy,všetky ostatné diagnostiky a výbavu k iným značkám som už predal ako som išiel na dôchodok.Ale vynútilo si to aj iné,,nie je možné robiť každú značku čo príde,teda kvalitne určite nie,stíhať nové veci už vôbec nie.Aj jedna grupa je čo robiť,ohromné množstvo času padá na získavanie nových poznatkov
Viem pomôcť toľko že ak by sa niekto z diagnostikou na Forda našiel ho viem usmerniť čo je potrebné získať
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Ford aj k IDS potrebuje takyto extra doplnok, ktory nahrava data

https://fordvcm3ids.com/products/ford-c ... 7Ptnk9NhlA
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

V podstate je to zrejme logger.Ako a čo zvláda je už vážnejšia záležitosť.Vzorkovanie asi svetoborné nebude ak si predstavím že má dlhú dobu snímania.Sú aj profesionálne loggery a predáva ich napr FCD a k nemu má aj Log dekodér čo je min tak dôležitá vec ako logger samotný.Ku kvalite dieselpower log dekodéru sa to neblíži ani na dostrel,ale...nie je kôň dobrý je aj somár
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

danielpolacek napísal: 22.09.2024 07:53
Tak slabe auto v nizkych otackach som este nevidel,clovek by tomu normalne neveril.
Ale tam bude potom problem v zle navrhnutej prevodovke výrobcom- dlhé prevodove stupne,tomu inžinierovi by mali zobrat papiere😁.
Ved nie je normálne aby človek zaradil z dvojky do trojky a čakal pomaly 3 sekundy,kým auto sa dostane do vyšších otáčok a začne ťahať.
Pomýlilo ma hlavne to že mám aj starší Jumper 2.2 hdi (ten isty motor Puma),ale ten taha odspodu ako besný,ale tam je 5 rýchlostná prevodovka,Custom má 6r.
neurobis s tym nic.treba si na to zvyknut alebo kupit ine auto.

nemal si predtym vw?

kopec ludi napr co jazdi autami od koncernu vw sadne do forda a podtaca ho.dal som to stare mondeo mk3 2.2 tdci vyskusat dvom kamosom a tam som videl ako jazdia.bolo bezne ze radili podla zvuku motora nie otackomera.zaradil prevod a otacky sotva 1400 a uz drzal plny plyn.z fordom co ma manual 6 rychlostny sa tak nejazdi ten treba drzat nad 2000otacok a tak na to slapat.

ale az tak to mrtve nieje ze od 1500 nejde jedine ze stym jazdis v kopcoch a plne nalozeny.bezne tam malokto citi ze to nejde.malo kto sa rozbieha na plny plyn.

6 rychlostna prevodovka od fordu je vhodna len na dialnice.inac s tym prehras kazdy sprint.

brat co si kupil pred cca 3 mesiacmi dodavku VW T6 rok 2017 2.0 tdi ad blue ma 5 kvalt.na dialnici s tym ide tak max 120tkou pretoze to toci vyzsie otacky.a spotreba uz ide na 8 llitrov.

su aj ine auta a motory ktore maju take vypadky vykonu napr uz dnes stary motor

1.4 mpi 16 ventil 63Kw kod --BXW--

pod 2500 otacok je to mrtve neprehrabne ani koleami v zime na snehu.nad 2500 ide ako hodinky taha leti to ako sa patri na taky motor.a tiez o tom nikto nevie ani taky co tie auta dodnes maju lebo tak nejazdia netlacia pedal na podlahu.ma to kamosov svokor vo fabii kamosova zena v pole a ja v ibize.vyskusal som si vsetke auta a vsetke idu rovnako su mrtve pod 2500otacok.je to presny opak motora 1.2 htp.tie idu uz od volnobehu.

proste to tak inzinieri od vw spravili.ja som si na to zvykol.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

HHTWin napísal: 23.09.2024 14:29 Ford aj k IDS potrebuje takyto extra doplnok, ktory nahrava data

https://fordvcm3ids.com/products/ford-c ... 7Ptnk9NhlA

Na FCD.eu je téma kde sa rieši Ford Custom ktorý má problém z výkonom a húpe mu motor.Je tam log z jazdy kde je aj viditeľný prejav chyby v strede pola.Tým len dokladujem že Ford logovať je možné a môže to viesť k cielu,kto už trochu s týmito vecami robil nájde problém veľmi rýchlo.
Obrázok
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

dnes som pozeral a testoval tie prevody ako idu na tej 6 rychlostnej prevodovke.auto mondeo mk3 2.2 tdci 114kw

fakt treba druhy prevod vytocit presne na 3000 otacok a tak treti prevod aby boli otacky po zaradeni na 1900.

testoval som to aj v kopci motor zacal naberat silu uz pri 1500 otackach ale az od 1800 bol zaber kedy dokazali kolesa prehrabavat.

pri normalnej jazde -ziadne nahanacky- sa to rozbiehalo aj v kopci pod 1800 otackami.nebolo citit zeby to neslo.

presiel som to aj z mondeom mk4 2.2 tdci 147kw 6 rychlostny manual ten toci uz vyzsie otacky celkovo na kazdom prevode to ma o tych 300 otacok viac ako mk3 mondeo.je to uz lepsie spravene.

zrejme bude ten tranzit sprevodovany ako mk3 mondeo.
pepino.spk
Dátum registrácie: 03.12.2025 07:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepino.spk »

Řeším stejný problém s výkonem, už se to někomu podařilo vyřešit?
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

kup si vw fordy pod 1800 otacok netahaju.

Návrat na "Bežné poruchy dieselových áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných