Samovoľné vybíjanie akumulátora
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
uwa0914110636
- Dátum registrácie: 28.07.2023 20:32
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Samovoľné vybíjanie akumulátora
mne sa vybýja na peugeot 407. 3už za rok, potom zistili že to robí okno, ktoré sa stále chcelo zatvárať
-
sujmilan
- Dátum registrácie: 01.11.2025 18:21 Zdieľať na Facebook
Poprosím o radu. Mercedes GL 350 rok 2014. Z večera do rána sa vybila 96A AGM batéria.
Včera som pátral ale zatiaľ nič.
Tak som skúsil vybrať strieborný START/STOP čudlík, ktorý je vložený do spínačky. Vyzerá, že po vybratí čudlíka sa auto mevybijalo. A keďže je auto keyless tak sa dá naštartovať aj stlačením len toho čudlíka. Predchádzajúci majiteľ mal čudlík mimo spínačky a auto používal s kľúčom v spínačke. Toto mi je podozrivé. Auto máme čerstvo zakúpené.
Otázka znie: Môže prítomnosť čudlíka [ povedzme ak je spínačka vadná ] spôsobovať že sa auto po uzamknutí neuspí a naďalej žere batériu?
Pri používaní auta bez čudlíka auto normálne funguje, naštartuje.
A ešte je tam tajný prepínač, ktorý keď je v inej polohe zlodej auto nenaštartuje. Auto sa tvári že ide naštartovať, ručičky sa normálne pohnú hore dole ale štartér ani ťuk.
Môže žratie batérie spôsobovať aj toto tlačidlo. To som tiež prepol do stavu že nejde naštartovať.
Takže som defacto urobil 2 zmeny: Čudlík preč a prepnutie tlačidla.
Včera som pátral ale zatiaľ nič.
Tak som skúsil vybrať strieborný START/STOP čudlík, ktorý je vložený do spínačky. Vyzerá, že po vybratí čudlíka sa auto mevybijalo. A keďže je auto keyless tak sa dá naštartovať aj stlačením len toho čudlíka. Predchádzajúci majiteľ mal čudlík mimo spínačky a auto používal s kľúčom v spínačke. Toto mi je podozrivé. Auto máme čerstvo zakúpené.
Otázka znie: Môže prítomnosť čudlíka [ povedzme ak je spínačka vadná ] spôsobovať že sa auto po uzamknutí neuspí a naďalej žere batériu?
Pri používaní auta bez čudlíka auto normálne funguje, naštartuje.
A ešte je tam tajný prepínač, ktorý keď je v inej polohe zlodej auto nenaštartuje. Auto sa tvári že ide naštartovať, ručičky sa normálne pohnú hore dole ale štartér ani ťuk.
Môže žratie batérie spôsobovať aj toto tlačidlo. To som tiež prepol do stavu že nejde naštartovať.
Takže som defacto urobil 2 zmeny: Čudlík preč a prepnutie tlačidla.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Efektívne sa dajú opravovať veci ktoré sú pôvodné od výroby. Ak do nich niekto zasiahne a nezanechá informáciu ako, koleduje si o to,že min ďalší majiteľ na to doplatí. Tieto veci sa opravujú problematicky pre nutnosť naprv sa zoznámiť z danou "úpravou". Každý servisák ktorý nie je na smrť unudený z nečinnosti to pošle ...presne tam ...ani netreba špecifikovať
-
sujmilan
Teraz som prišiel od auta. Batéria má 12.75V. To je OK. Zapnutim antizlodej spínača zistím či to spôsoboval on alebo nie.
Skôr mám podozrenie na spínačku EZS , že čudlík spôsobuje neuspatie auta, kedže predchádzajúci majiteľ ho nepoužíval a z pochopiteľných dôvodov to zamlčal...
Má niekto s týmto skúsenosť? Môže spôsobovať čudlík v spínačke vybíjanie batérie? Za 24h ho vybil na 8.6V. Bola to úplne nová EXIDE AGM 96Ah batéria. Po dobití dúfam, že to na nej nezanechá následky.
Skôr mám podozrenie na spínačku EZS , že čudlík spôsobuje neuspatie auta, kedže predchádzajúci majiteľ ho nepoužíval a z pochopiteľných dôvodov to zamlčal...
Má niekto s týmto skúsenosť? Môže spôsobovať čudlík v spínačke vybíjanie batérie? Za 24h ho vybil na 8.6V. Bola to úplne nová EXIDE AGM 96Ah batéria. Po dobití dúfam, že to na nej nezanechá následky.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
mhlavaty ti to krásne napísal.
Nič iné sa tu nedozvieš.
Presnú informáciu o stave ti dá LEN predchádzajúci majitel,ktorý jediný vie čo tam dobastlil.
A potom je možnosť nájsť nejakého ochotného auto elektrikára.
"Môže spôsobovať čudlík v spínačke vybíjanie batérie? "
Nie.
je to len čudlík ktorý nemá žiadnu spotrebu.
Nič iné sa tu nedozvieš.
Presnú informáciu o stave ti dá LEN predchádzajúci majitel,ktorý jediný vie čo tam dobastlil.
A potom je možnosť nájsť nejakého ochotného auto elektrikára.
Nie.
-
sujmilan
Nie.
Viem že čudlík je len kus plastu. Skôr ma zaujíma či jeho prítomnosťou v spínačke nemôže byť auto neuspateľné. Či si auto RJ nemyslí že je tam povedzme prítomný kľúč ... Aj keď zas potom by sa auto asi neuzamklo.
No nič. Tajný prepínač som prepol do polohy, že sa dá auto naštartovať a uvidím či nastane zmena.
Nie.
Viem že čudlík je len kus plastu. Skôr ma zaujíma či jeho prítomnosťou v spínačke nemôže byť auto neuspateľné. Či si auto RJ nemyslí že je tam povedzme prítomný kľúč ... Aj keď zas potom by sa auto asi neuzamklo.
No nič. Tajný prepínač som prepol do polohy, že sa dá auto naštartovať a uvidím či nastane zmena.
-
db69
ktovie čo tam je všetko domontované.
treba premerať odber prúdu.
treba premerať odber prúdu.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Ja ano netusim o akom cudliku je rec.
-
sujmilan
Máte pravdu. Takže prikladám foto "čudlíka".
Od včera som ako som spomenul urobil len 2 veci: odstránil čudlík a prepol antizlodej tlačítko.
Všetko OK. Teraz som zapol antizlodej tlačidlo. Zmerám napätie večer o 21.00 či klesá.
https://photos.app.goo.gl/bqEZ7ZS9GLKqyYPg7
https://photos.app.goo.gl/8GRDCu3MYyVfQXRr9
Od včera som ako som spomenul urobil len 2 veci: odstránil čudlík a prepol antizlodej tlačítko.
Všetko OK. Teraz som zapol antizlodej tlačidlo. Zmerám napätie večer o 21.00 či klesá.
https://photos.app.goo.gl/bqEZ7ZS9GLKqyYPg7
https://photos.app.goo.gl/8GRDCu3MYyVfQXRr9
-
db69
" Zmerám napätie večer o 21.00 či klesá."
nie napätie (V) ,ale odber prúdu ( A) v rôznych situáciach.
Ono každé auto to má inak
Moja KIA ked ju zamknem tak sa uspí po asi 2 min.Ale ked ho nechám odomknuté tak je to aj 20min.Ale ani tam nie je taký brutálny odber že by to vybilo baterku.
Možno tam máš nejaký HOME MADE dorobený alarm alebo GPS lokátor alebo,alebo ,alebo......
nie napätie (V) ,ale odber prúdu ( A) v rôznych situáciach.
Ono každé auto to má inak
Moja KIA ked ju zamknem tak sa uspí po asi 2 min.Ale ked ho nechám odomknuté tak je to aj 20min.Ale ani tam nie je taký brutálny odber že by to vybilo baterku.
Možno tam máš nejaký HOME MADE dorobený alarm alebo GPS lokátor alebo,alebo ,alebo......
-
sujmilan
Áno. Predajca spomínal aj GPS lokator, ktorý im údajne vybíjal batériu vraj po 2 týždňoch státia auta. Teraz je vraj lokator údajne bez SIM karty a nefunkčný. Aj toto uvažujem že hneď zajtra oslovím firmu čo ho montovala , nech ho buď odopnú alebo spojazdnia bez toho aby takto brutálne žrala batériu. Ak teda on žerie batériu.
Viem že spotreba sa meria ampermetrom. Som elektrikár, ale aj na napätí po pár hodinách zbadám zmenu.
Totižto aby som sa dostal k - pólu batérie musím pod sedadlom spolujazdca vybrať prieduchy a tam je to.
Viem že spotreba sa meria ampermetrom. Som elektrikár, ale aj na napätí po pár hodinách zbadám zmenu.
Totižto aby som sa dostal k - pólu batérie musím pod sedadlom spolujazdca vybrať prieduchy a tam je to.
-
db69
"Teraz je vraj lokator údajne bez SIM karty a nefunkčný"
Vraj ,údajne,asi.....
Ked je zapojený tak žerie dosť .Simka je len pre spojenie s GSM sieťou.GPS stále monitoruje
Meraním Voltov nezistíš nič relevantné.Len to že baterka sa vybíja.
Ale nezistíš prečo a ČO ju vybíja.
Ale toto všetko ti tu už napísal mhlavaty
Vraj ,údajne,asi.....
Ked je zapojený tak žerie dosť .Simka je len pre spojenie s GSM sieťou.GPS stále monitoruje
Meraním Voltov nezistíš nič relevantné.Len to že baterka sa vybíja.
Ale nezistíš prečo a ČO ju vybíja.
Ale toto všetko ti tu už napísal mhlavaty
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Cudlik a vypinac je v tom nevinne.
Na aute z roku 2014 treba vsetky podobne chobotiny vyhadzat do kosa.
Na aute z roku 2014 treba vsetky podobne chobotiny vyhadzat do kosa.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ved ak si elektrikar tak to das aj sam.necakaj tam nejaku scifi montaz modulu ako vo fabrike.
tie gps veci su montovane tak ze to znefunkcni kazdy lepsi zlodej behom minuty.najdi ho bude niekde len tak pripevneny kabelbinderkom napr pod volantom alebo za radiom pochybujem ze koli tomu rozoberali polovicu palubnej dosky.a stavu bude brat zo zasuvky 12 volt alebo niecoho co je stale zapnute aj po uzamknuti auta.
a moze to zrat bateriu kedysi davno sme mali gps sledovacky v autach stacilo ze auto stalo mesiac a bateria bola KO.potom sa preslo na gps co maju vlastne baterie.
pred 2.5 rokom som si kupil vw T6 bolo to firemne auto.dorabal som tam tempomat a zrazu na mna pozera gps ale bol bez sim karty.bola vybrata.cela ta vec letela do kosa.kolega co si kupil 4 rocny renolt master tak isto firemne auto to iste.tiez dorabane gps.
tie gps tam niesu u firemnych aut koli zlodejom firma ma auto na leasing cize je im to fuk.tie gps niesu prepojene z fizlami oni nemaju ziadne info o tom co v dannom aute je.nic to nepomoze proti kradezi.max majitel auta im ukaze ze tadialto moje auto slo a tam signal zmizol.
je to hlavne na sledovanie zamestnancov kde sa pohybuju autami a tiez to sluzi napr zamestnancom ak potrebuju vyplnit hodinovku a nepamata v akom case bol tam a tam na zakazke kolko km prejazdil na dannu zakazku atd atd.cize maju do toho pristup aj zamestnanci vo firmach.vo firemnom mobile si pozrie napr kde je jeho kolega hned si to spoji z google mapy a nemusi ho otravovat z telefonatom.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Na firemných strojoch vybili akumulátor niekedy aj za víkend.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných