dvojhmota v zaruke auta

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: dvojhmota v zaruke auta

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nie veľa,ale mal som autá na servis v záruke od prvého dňa. Vďaka tomu som získal mnoho údajov a hodnôt ešte nedotknutých motorov tak povediac plne poctivých a to vlastne rozhodlo že sa Tdi venujem výlučne. Že sa ľudia doserú zo záruky je len +- obava z neznačkových .Ako je mi to to smiešne a dalo by sa o problematike písať do rána. Keby to dávalo zmysel,čo teda nedáva.Že neznačkový sú aký sú,je aj pre toto, nedotknutú novú mašinu si napr diagnosticky nikdy neprešli,potom vedia hovno čo ako je kým to nejaký truhlík nedobabre a je to plne fabrické nedotknuté pár stoviek km,potom tisíc,desať tisíc. Ozaj mi to je smiešne
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Dvojhmota, spojka, brzdy a podobne su bezne opotrebitelne veci. Vacsina vyrobcov na toto dava zaruku iba 20 tis km. Treba si precitat zarucne podmienky.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Nedokazem si predstavit, znicit 2 -hmotu, ci spojku po 20.000 km :41c2:
Okrem supersportov, samozrejme.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ak sa auto uziva ako supersport tak dvojhmota tiez padne.kazdy kto videl dvojhmotu a pozrel si ako to funguje ako je to konstrukcne spravene vie ze je to slabina kazdeho auta.

kazdy zly chod motora,jazdy z naloznym autom,hrabanie kolesami,rychle rozjazdy na krizovatke to vsetko dostava dvojhmota.vytahaju unavia sa pruziny vydrie sa to na stredovom ulozeni kde su pevna + posuvna cast tlmena pruzinami uchytene a diel je hotovy.

zivotnost zavisi od sofera a od kvality dannej dvojhmoty.nikde nieje zaruka ze 2 rovnake auta budu mat jedeho sofera a dvojhmoty vydrzia rovnake km.

co som bol z kolegom pred par rokmi kupiovat novu kiu ceed dizel pytali sme sa na zaruky co vsetko ma tych 7 rokov zaruku.rovno nam to ukazal na papieri presli sme si kazdy bod.ako to bolo z dvojhmotou uz nepamatam ale pamatam ze na vstreky a cerpadlo je zaruka 2 roky alebo 150 000km.cize skor to padne tymi rokmi.atd atd vela veci nema zaruku 7 rokov.na brzdy zaruka tiez 2 roky alebo 6000km.

ako je to teraz uz neviem.auto sa kupovalo v roku 2019.

serviny interval tej kie je 30000km alebo 2 roky.pytal som sa na vymeny oleja ci to zvladne ci neni lepsie menit olej po 15 000km,predajca sa spytal chcete mat auto dlhsie ako 7 rokov??? ak ano tak sa starajte lepsie.

auto sa uziva na jazdy okolo komina rocne gula presne 15 000km.cize kazde 2 roky je v servise na prehliadke inac len jazdi okolo komina.bola tam za tie roky len jedna reklamacia cuvacia kamera.dali novu inac nic 2 roky sa o auto netreba starat.ked padne zaruka auto sa preda.

ak chce niekto kiu na lietacky po dialniciach nemecko a pod tak to si treba kupit ine auto alebo sa o tu kiu starat.kie su dobre do mesta a na okresky.
Naposledy upravil/-a seven549 v 29.11.2025 13:15, upravené celkom 2 krát.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

Luboš
Moje krsňa kúpil nový Seat Ateca za 30 000€ (4x 7500€) manuál 4x4
keby si videl jak ho za dva roky zhumploval.
Drifty na parkoviskách,vyťahoval s tým tuje a pod 3,14viny
Dvojhmota KO. Haldex tak isto a interier detto
Po dvoch rokoch ho lizingovka predala v dražbe ledva za 9000€
chcel som to odkúpiť ja .Ale ked som videl ten stav!
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Asi by som mal prestať dupať plyn k podlahe... Tiež nešetrím motor no asi začnem krotnúť.
Tvrdili mi že najviac škodí jazda v nižších otáčkach no z logiky veci preťažovanie, prudké pridania, necitlivé podradenia - v nízkych otáčkach motor nemá až taký ťah.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

ale nizke otacky skodia kazdemu motoru.je to jedno ci benzin alebo dizel.aj benziny maju
dvojhmotu mala to aj E36 2.0i R6valec.

dizel ma velke kompresie viac ako dvojnasobne preto ju skor odpise.

nizke otacky sa myslia otacky kde motor uz skace az celym autom zaskube,mozog sofera sa uvedomi ze uz treba zmenit prevod pretoze tak jazdia spotrebaci,naftak potrebuje otacky aby sa tie plyny vyfukali prec.nafta je mastna preto sa dizle zanasaju. alebo ide gazda do kopca a pri otackach 1600 stupi gadza plny plyn.ved to je hned zaber na kluku ojnicne loziska dostanu zataz ako pri supersporte.

traja moji kamosi tiez tak jazdia ze len co sa konecne motor roztoci a natlakuje sanie vzduchom uz tam dava druhy prevod.tak jazdia pri 2200 otackach sa dava dalsi prevod aby motor siel zase od 1500.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Ja tiež od 1600 bežne do 2500-3000 pred preradením (na jednotke dvojke-trojke ustálenú jazdu točím aj menej). Päťka by pod 1650 chvela autom. No mám iný blbý zvyk - predbiehať na štvorke-päťke s plynom na podlahe a občas točiť do obmedzovača - vymiesť pavučiny. Je to Euro 3 teda výfuk je zvnútra čierny no zvonka čistý, žiaden dym, žiadny zasr nárazník. Maličko dýchne tmavým dymom pri studenom štarte. A trocha sivým ak zakotlujek spod 2000 otáčok.
Osobne si myslím, že dvojhmota najviac trpí na najnižších prevodových stupňoch kedy je najväčší tlak jedným smerom. Má to 235000 km - nemôžem očakávať životnosť spojky a dvojhmoty do 400-500000. Kúpil som to za výplatu so stavom 185000 a prvší majiteľ priznal že sa moc nestaral, zabúdal včas meniť olej teda o zaobchádzaní s motorom, spojkou nemám ilúzie.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Je to torzný kmit,striedanie sily na zotrvačníku.Kto chce minimalizovať problémy z motorom ale aj prevodovkou by si mal pamätať jednoduchú zásadu.Kedykolvek pozrie na otáčkomer, nesmie vidieť menej než 1900 ale ideálne 2000 ot. Jediná výnimka je jednotka rýchlosť,inak vždy. Každou vyššou rýchlostou pri zrýchlovaní rastie zaťaženie,takže akcelerácia na 5 príp 6 stupeň z menších otáčok je vražda pre všetko čo sa točí. Veď logovanie v zátaži keď sa overujú prietoky či preplňavacie tlaky či dávky paliva sa deje akcelerácia z rýchlosti 1500 ot práve pre to,že motor v tom režime dáva maximálne hodnoty vo všetkom lebo sa ide doslova dosrať od námahy.Keď sa doškrabe na tých 2000 je už každá hodnota normálna a ďalej už všetko klesá
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 29.11.2025 17:37 Ja tiež od 1600 bežne do 2500-3000 pred preradením (na jednotke dvojke-trojke ustálenú jazdu točím aj menej). Päťka by pod 1650 chvela autom. No mám iný blbý zvyk - predbiehať na štvorke-päťke s plynom na podlahe a občas točiť do obmedzovača - vymiesť pavučiny.
kazdy motor ma priebeh svojho krutaku iny.stare mondeo 2.2tdci 114kw to ma dobre max krutak 360nm ma od 180-3300otacok.na predbiehacky okreskami perfektny motor.ale trebalo vediet dobre radit prevody.ten ford to ma katastrofalne sprevodovane.pretoze 1-2-3 su kratke a 4-5-6 dlhe na rychlost.cize si vzdy trebalo pockat az na 80km/h 4 prevod a v tedy pedal na podlahu a uz sa to zastavit nedalo.vsetke vw 2.0 tdi pd alebo cr 103kw na to nemali dych.donovaly som si vzdy uzil.nad 3300 ked som tomu stale dal pedal na podlahu tak to aj pekne na cierno dymilo.nie ze zafuko cierny oblak to dymenie bolo vzdy ukazkove ako stara lokomotiva az do 4500otacok

mk4 mondeo 2.2tdci 147kw ta uz toci aj vyzsie otacky ma to 420nm od 1800-3000 a aj viac zerie.vykon 147kw treba oproti starsiemu modelu 114kw niecim krmit.ale je to dobry super na bmw 530D.mondeo je lahsie.

ked som mal bmw staru E60 530d 170kw a potom 535d 210kw tak ta 530d ma vacsi priebeh krutaku na maxime.535d ide lepsie ma to o nejakych 60 nm viac ale len ako dragster na jeden zaber.nad 2500 otacok to uz v kopci neslo.odporucam si kupit do buducna za jednu vyplatu E60 530d 170kw manual 6 kvalt.530d taha od 1800 az do 3000 otacok ako diva.v tych otackach to drzi stabilne 500nm.

teraz pokukujem po novej hracke na pol roka audi A8 model D4 posledne facelifty uz budu skoro 10 rocne auta.V8 4.2 tdi je zaujimavy motor.tam je 800nm sila.sice pada skoro pri 2800 otackach ale tak vyskusat to mozem.

a az by sa nasiel dobry kus dobra cena malo km tak to bude do buducna dobre aj odlozit v garazi.

najnovsia A8 D5 ma 4.0 tdi nie 4.2tdi no stale V8 tlaci 900nm od 1250-3250 otacok to je uz luxus to musi ist ako kamion od volnobehu

od 100km/h na 200km/h je okamzite.a bez trapenia bez vytacania.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

200 nejazdím, maximálne 180 ak sa pozabudnem. Tá moja krabica má maximálny krúťák pri 2000 (max. výkon pri 4000) teda predpokladám, že najviac zaťaží pružiny dvojhmoty ostré pridanie pri 2000, nie "rozumné" pri 1500 na dvojke, trojke.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Moc to neprezivaj. Niekde vydrzi viac, niekedy menej.

A tieto nove su niekedy horsie ako tie co idu z auta von.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tak ostre pridanie napr pri 90-100km/h na dialnicnych obchvatoch kde su zvodila pri stiahnutom okne pocut ako dvojhmota klepne zelezo o zelezo.

novu dvojhmotu treba tiez kontrolovat co je to za vyrobok.ja som daval na auto az tretiu zasielku od luk repset.pre dve sa porovnavali z povodnou co mala 365000km a velmi tam zmena nebola.pohyb zotrvaku bol velky akoby boli pouzivane az treti kus bol dobry,bez vole,pevny.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Luk (nový) má rozkmit v uhlových jednotkách značne veľkých,oproti Sachsu značne.
V tom nie je žiaden problém,ešte sa nestalo aby išiel po montáži na reklamáciu. Má len podmienku ho montovať z SAC prípravkom,čo na krabici vždy vyznačujú,a na čo mechanici poväčšinou serú. A to bude asi tak všetko okolo problémov nových. LUK je citeľne komfortnejší z mäkším záberom ako napr Sachs. Ten sa dáva skôr "nepokojným" a z autom zle zachádzajúcim vodičom.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tak za mna nazov SAC pripravok je novodobe pomenovanie aby to znelo viac profesionalne.alebo ze auto ma samonastavitelnu spojku :40bd: :40bd: :40bd: len aby to znelo fantasticky a komplikovane.

aj brzdy ma auto samostelovatelne a nespomina sa to.

nieje to nic ine len centrovanie stredovej diery koli hriadelu prevodovky

tak isto ako ked niekto povie ze auto ma solenoidove vstrekovace pritom je to stale elektromagneticky vstrekovac.

ten sac prirpavok je len pre novodobych mechanikov odbor autoopravar.alebo pre tych ktory nemaju zmyslanie ze sa moze zlou montazou nieco poakzit.

kedysi sa uzival na starych embeckach hriadel z pokazenej prevodovky ja osobne to robim prstami ocami.nikdy sa mi nestalo aby som zle vycetroval lamelu.priltacak si pekne pomaly dotahujem aby sa nic neohlo.niektore auta napr audi maju aj taku pascu pri oddelovani motora od prevodovky treba najpr povolit jeden drziak cez dieru k spojke a az tak sa da dat dole prevodovka bez poskodenia vnutornych veci.

tak isto rozvody ja si radsej nastudujem kde ma danny motor znacenia kluky vacky cerpadla a ak nema robim si svoje znacky.nepotrebujem ziadne aretacie aj tak napr u retazoveho rozvodu je nutne tocit vackou aby zub retaze sadol.a ak davam dole rozvod tak si sledujem kde je pnutie vacky od ventilu kde sa vacka pootoci.prebehnem si pred demontazou vzdy aj pocet zubov remena alebo retaze medzi kolesami.tiez sa mi este nestalo aby som zle nasadil rozvod.

a tiez nemenim spojky a rozvody na cas.ja som pan svojho casu.nie peniaze.

ale dobre info ze sachs spojka je lepsia pre tych co radi tomu davaju zabrat.to som nevedel.

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 3 neregistrovaní