VW-Touran 2TDI 103KW - tlak oleja - okamžite vypnite motor

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

robo14782
Dátum registrácie: 16.03.2015 18:28
Zdieľať na Facebook

VW-Touran 2TDI 103KW - tlak oleja - okamžite vypnite motor

Príspevok od používateľa robo14782 »

Zdravím vás,
Trošku už zúfalo a bezradne hľadám odpoveď resp. riešenie pre poruchu na mojom aute.
Pred cca rokom mi prvýkrát vyhodilo hlášku na display *Tlak oleja, vypnite motor! Návod k obsluhe!* Z nedbanlivosti som to neriešil lebo bol to okamih kedy som siel po dialnici rychlejsie a zbadal som že mam teplotu oleja nad 120 stup. Potom som si už daval pozor a neprehaňal to. Pred cca 3 mesiacmi mi to začalo vyhadzovať bez nejakej agresivnej jazdy opäť. Dal som ho do servisu s tym že mi boli vymenene rozvody, čerpadlo ktore tlači olej do systemu, proste servisak mi povedal že pozrel všetko čo ma suvis s olejovym okruhom a vymenil spominane čerpadlo, sondu, samozrejme olej a filtre s tym suvisiace. Auto islo asi tri dni ok a potom znova "piiip...piiip...piip" Tak som navštivil auto-elektrikara. Ten to dal na diagnostiku a potvrdilo mu nizky tlak oleja ale po konzultacii s mojim mechanikom neprišli na nič, že najskor to bude niečo priamo v motore do čoho nevedia nakuknuť a odporučaju vymenu motora alebo nech jazdim že na 99 percent to auto pojde uplne normalne dalej... velmi stručne som to popisal lebo medzi tym boli rozne kontroly a debaty s technikmi a proste všeobecne sa to usudilo ze je to OK. Jazdim už asi dalsie 2 mesiace aj s tym ze mi to pravidelne hlasi poruchu a som z toho dosť zúfalý...
Viete mi s tym niekto nejako poradiť a mate s tym skusenosť? vopred diki moc za každú radu alebo smerodajný komentár..
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: VW-Touran 2TDI 103KW - tlak oleja - okamžite vypnite motor

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nie je jedno či je to 103 kW 8 ventil alebo 16 ventil. Pravdepodobnosť možností je pomerne závislá od prebehu km. Iné sa dá predpokladať pri 250 tis km a iné pri 450 tis. Ale silne vie napovedať vedomosť o servisnej histórii, čo už bolo z dôležitejších komponentov riešené, vymieňané. Nevidím nikde údaj či bol tlak meraný a teda čo tam reálne je.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní