Audi A4 2013 , 130 kw , CGLC - tlak oleja
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Audi A4 2013 , 130 kw , CGLC - tlak oleja
misokgb....Cudujem sa, ze je tu tolko odbornikov a nikto nepozna chybu takmer 20 rocneho koncernoveho motora...
Vyjadroval by som sa trochu opatrnejšie,pretože....smerovka na ostrekové ventilky piestov sú v hre,ale ....Zaoberať sa nimi konkrétne nebudem skôr než nemám urobené a teda preukázané že - motor za studena tlak oleja x...za tepla y, po čase práce v záťaži z
Čiže,viem že mám problém lebo padám pod prahový tlak. To v tejto téme nenájdeš,reči ako že tlak je ok, to je tak na besedu k pivu kde sa kecá a nie rieši..Na základe takých nechytiteľných údajov sa neopravuje ani nedá pomáhať.Oprava ktorá nevie alebo nie je schopná určiť príčinu,asi nebude schopná ani efektívnej opravy.A tak sa operuje iná noha alebo oko že áno
Vyjadroval by som sa trochu opatrnejšie,pretože....smerovka na ostrekové ventilky piestov sú v hre,ale ....Zaoberať sa nimi konkrétne nebudem skôr než nemám urobené a teda preukázané že - motor za studena tlak oleja x...za tepla y, po čase práce v záťaži z
Čiže,viem že mám problém lebo padám pod prahový tlak. To v tejto téme nenájdeš,reči ako že tlak je ok, to je tak na besedu k pivu kde sa kecá a nie rieši..Na základe takých nechytiteľných údajov sa neopravuje ani nedá pomáhať.Oprava ktorá nevie alebo nie je schopná určiť príčinu,asi nebude schopná ani efektívnej opravy.A tak sa operuje iná noha alebo oko že áno
-
bady555
- Dátum registrácie: 12.03.2010 07:17 Zdieľať na Facebook
tak ako vyssie pise problem v 99% su tie trysky ostreku valcov. Je to uz stara znama chyba...dlho nevedelo vela ludi prist na to co to sposobuje...ale mam znameho co na tom jazdi uz 50.000km so svietiacou kontrolkou a vsetko ide ako ma
-
mhlavaty
- opravy & diag
Všetko ide ako má. Až príde deň D hodina D a sekunda D
Vyjadrenie majiteľa na otázku čo sa stalo....len taký zvuk zahrmotal...
Myslím že na to je aj príslovie...dotiaľ sa chodí ...atd atd
Ignorancia sa vypomstí vždy,jeden z platných a fungujúcich zákonov
Pomaly a iste sa stáva fórum náhradou za niekdajší Roháč...kto si ho pamätá
Vyjadrenie majiteľa na otázku čo sa stalo....len taký zvuk zahrmotal...
Myslím že na to je aj príslovie...dotiaľ sa chodí ...atd atd
Ignorancia sa vypomstí vždy,jeden z platných a fungujúcich zákonov
Pomaly a iste sa stáva fórum náhradou za niekdajší Roháč...kto si ho pamätá
-
anco666
- Dátum registrácie: 17.07.2016 13:52 Zdieľať na Facebook
Ako to dopadlo?mam taky istý problem
-
mhlavaty
- opravy & diag
Tak si treba urýchlene zmerať reálny tlak,von čidlo a pripojiť sa externým merákom.Tento dvojtlakový systém už čosi motorov poslal do šrotu,zbierka fotiek ložísk sa utešene rozrastá.Žiaľ riešenie je drahé,takže nečakať
-
anco666
- Dátum registrácie: 17.07.2016 13:52 Zdieľať na Facebook
Na volnobehu nemazalo ,vymenené čerpadlo aj tie trysky s pruzinkami a dnes po 150km to zase vyskocilo a zmizlo
-
mhlavaty
- opravy & diag
Po štarte musí na pár sekund vyskočiť 3 Bar tlak,po pár sec padne na 1,5 a stúpne už iba od určitých otáčok.Pokiaľ je čerpadlo garantovane ok,je v poriadku aj prechodka tlaku do bloku a teda je isté že čerpadlo má schopnosť robiť tlak,ostáva len dopovedať vec.Tlak sa vytvorí a stratí v množstve tých častí ktoré sú napojené na mazanie.A toho je teda dosť.Treba ale odpovedať že ak motor behal v takom režime,čo a kde je v ohrození.
Vtedy iba motor von do stojana a vykostiť do posledného dielu kde ide mazací kanálik.Práve robím to isté a to ide iba z motorom von v stojane,všetko merať a merať do zblaznenia.No pálka to je pekná,to je hodín nespočitatelne,nové každé tesnenie,semering,skrutka, neraz prehonovanie,nové krúžky,nové šálky atd atd.Výlučne OE.Tam smiech prejde každého,ale toto sú tieto mašinky.Len treba povedať že majiteľ alebo servis (v mojom prípade) má v týchto problémoch vždy nejaký hriech,bez toho sa nestane.Vždy tam je pomoc "zvonka"
Niektoré motory (RJ) sa dajú softvérovo preprogramovať len na jeden tlak,ale u väčšiny RJ to nejde,to si treba zistiť.
Čo platí na 101 % je že gazda v tom má prsty vždy.Natahuje výmenu oleja,k tomu raz neprebehne kóšer regenerácia a zárodok je na svete a zbadá sa až keď je tam zvuk alebo kontrolka.Neskoro.Dobrý slovenský zvyk je ignorovať to,potom plakať tisícok na to išlo.A pôjdu znova ak sa neurobí poriadne.No len auto sa dá preč hneď ako sa dá,takže si to veselo kúpite,Je to super bomba auto a za tie peniaze ? No nekúp
Vtedy iba motor von do stojana a vykostiť do posledného dielu kde ide mazací kanálik.Práve robím to isté a to ide iba z motorom von v stojane,všetko merať a merať do zblaznenia.No pálka to je pekná,to je hodín nespočitatelne,nové každé tesnenie,semering,skrutka, neraz prehonovanie,nové krúžky,nové šálky atd atd.Výlučne OE.Tam smiech prejde každého,ale toto sú tieto mašinky.Len treba povedať že majiteľ alebo servis (v mojom prípade) má v týchto problémoch vždy nejaký hriech,bez toho sa nestane.Vždy tam je pomoc "zvonka"
Niektoré motory (RJ) sa dajú softvérovo preprogramovať len na jeden tlak,ale u väčšiny RJ to nejde,to si treba zistiť.
Čo platí na 101 % je že gazda v tom má prsty vždy.Natahuje výmenu oleja,k tomu raz neprebehne kóšer regenerácia a zárodok je na svete a zbadá sa až keď je tam zvuk alebo kontrolka.Neskoro.Dobrý slovenský zvyk je ignorovať to,potom plakať tisícok na to išlo.A pôjdu znova ak sa neurobí poriadne.No len auto sa dá preč hneď ako sa dá,takže si to veselo kúpite,Je to super bomba auto a za tie peniaze ? No nekúp
-
Thomasl
- Dátum registrácie: 04.10.2009 15:38 Zdieľať na Facebook
Ahojte ,uvažoval niekto aj o chybe v kabeláži,bola premeraná ,skontrolovaná, je na 1000% ok?
Preventívne natiahnem aj nové káble ,aby som vylúčil chybu,prednedávnom som kúpil Octávku s 1,6 motorom,len do roboty,chalanisko ju dal za babku,trápil sa dlho a už osivel s tým že mu to hádzalo do nudzáku,vypisovalo škrtiacu klapku,plynový pedál a nakoniec to bola kabeláž k plynovému pedálu,natiahol som trojlinku z predlžovačky/núdzovo/ na svetlo a takto chodím bez problému doteraz...takže zohnať schémy a.....
Preventívne natiahnem aj nové káble ,aby som vylúčil chybu,prednedávnom som kúpil Octávku s 1,6 motorom,len do roboty,chalanisko ju dal za babku,trápil sa dlho a už osivel s tým že mu to hádzalo do nudzáku,vypisovalo škrtiacu klapku,plynový pedál a nakoniec to bola kabeláž k plynovému pedálu,natiahol som trojlinku z predlžovačky/núdzovo/ na svetlo a takto chodím bez problému doteraz...takže zohnať schémy a.....
-
nahradnediely90
- Dátum registrácie: 03.03.2010 21:55
Ahoj, nech servis vyskúša odmerať tlak oleja na výstupe z bloku motora na mazanie turba a zároveň merať tlak na hlave valcov - manometer napojený namiesto čidla tlaku. Do autorizáku ísť nemusíš - tam robia "menej šikovný" ľudia - česť výnimkam - ten čo je šikovný pracuje vo svojom bez akejkoľvek reklamy alebo označenej dielne ceduľami a nápismi.
Metodika merania je pre šikovného mechanika jednoduchá a vie si s nej vyvodiť záver prečo sa dané veci dejú. V elektrike chybu hľadať nemusíš - tu ti poradím "jednoduchú" diagnostiku - čidlo je jednopinové a ukostruje sa na blok motora - čidlo stačí ukostriť na blok motora a voziť sa - ak sa hláška o mazaní nezobrazí tak môžme považovať kabeláž za dobrú.
Metodika merania je pre šikovného mechanika jednoduchá a vie si s nej vyvodiť záver prečo sa dané veci dejú. V elektrike chybu hľadať nemusíš - tu ti poradím "jednoduchú" diagnostiku - čidlo je jednopinové a ukostruje sa na blok motora - čidlo stačí ukostriť na blok motora a voziť sa - ak sa hláška o mazaní nezobrazí tak môžme považovať kabeláž za dobrú.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Treba si dať pozor,po odpojení čidla tlaku sa neobjaví kontrolka hneď.Je to úrobené úplne na idiota.Síce odpojením donúťite pracovať motor len z vysokým tlakom,ale trvale odpojené čidlo mať nemôžete.Ten algoritmus vytváral hotový génius lebo ono to zahlási chybu tou kontrolkou,ale má to svoje podmienky postavené hlúpo,ani neviete ako prídete o ložiská na kluke (v dobrom prípade) Odpojíte...bude vyžší tlak,ale vy bez kontroly.U motora z remeňom na ol.čerpadlo by som si také nedovolil zariskovať.
-
kmet.mario
- Dátum registrácie: 24.11.2025 16:25 Zdieľať na Facebook
Zdravím pán Hlavatý, potrebujem od Vás radu, tiež riešim tento problém s motorom 130kW cglc,tlak oleja.Kde ho viem odmerať fyzicky?Na vývode k tomu jednopinovemu čidlu(spínaču)?A neviem nikde nájsť či je tu už ol.čerpadlo poháňané remienkom,alebo ešte reťazové s nešťastným šesťhranom ? Ďakujem za radu.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Čerpadlo je súčasť balancéra,je tam tá šesťhranná ceruzka. Pohon ani remienok ani reťiazka...ozubené koleso.Meranie tlaku pripojením na miesto čidla tlaku. Volnobeh 0,8 bar...pri 2000 ot je 1,4 bar
-
kmet.mario
- Dátum registrácie: 24.11.2025 16:25 Zdieľať na Facebook
Ďakujem pekne.
-
puma11212
- Dátum registrácie: 25.01.2009 17:01 Zdieľať na Facebook
Bolo tu toho už napísaného veľa ale napadlo ma že keď sa menilo čerpadlo oleja bol skontrolovaný 6hran olejového čerpadla? Balancéry (vyvažovaky) su Ok nemaju vôľu? o tejto závade pretáčania 6hranu sú popísané litánie. Rieši sa že sa vytiahne celý modul a zanáša sa na repas. Ja som to robil na 2 svojich autách preventívne hlavne keď je 77mm 6hran.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní