VW Passat B8 110 kw - trhnutie motora

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

Vlado Meciar
Dátum registrácie: 05.03.2021 07:40
Zdieľať na Facebook

VW Passat B8 110 kw - trhnutie motora

Príspevok od používateľa Vlado Meciar »

Ahoj . Prosím o radu niekoho skúsenejšieho
Mám problém z Passat B8 2.0tdi 110kw kód motora CRLB . Stupňový automat DSG
Jedná sa o problém kedy pri jazde trhne motorom ako by ho zaseklo no je to iba na okamih a auto zase šlape ďalej ako hodinky
Rieši to už dlhšiu dobu. Bol som aj na diagnostike no v tej chvíli to nespravilo robí to iba občas. Je jedno či je motor studený, teplý . Robí to aj za jazdy aj na voľnobehu
Diagnostika raz ukázala chybu snímaču vačky,
Vymenil sa za originálny diel
Ďakujem za rady a pomoc pri riešení problému.
gazo666
Dátum registrácie: 19.03.2025 20:24
Zdieľať na Facebook

Re: VW Passat B8 110 kw - trhnutie motora

Príspevok od používateľa gazo666 »

nazdar, neuveritelne mam presne ten isty problem uz cca mesiac robi to obcas vacsinou ked idem pomalsie. Diagnostika mi tiez nic neukazala ani ta specialna od VAG. Auto budem splacat este dva roky neplanujem ho predat a preto by som bol naozaj rad za nejaky napad ze ci to je nejaky senzor, alebo riadiaca jednotka, elektronika alebo co. Rozmyslam ze este auto napojit na diagnostiku a jazdit s nim ale toto je dost tazke lebo vsetci mechanici maju plno roboty a nikomu sa to nechce riesit. prosim poradte
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Je na to český výraz - prodleva.Je to ako sekundové nereagovanie za ktorým príde trhnutie,nástup a pokračovanie výkonu. Tieto veci majú trochu problémové riešenia,pretože potrebujete záznam z času keď sa chyba vyskytla.Tj jazdiť a logovať (nahrávať) kým sa nepodarí vyvolať daný prejav. Je s tým ešte spojený ďalší problém,pokiaľ je (nech je to čokoľvek) výpadok ultrakrátky (aj to má taký prejav navonok) tak ho OBD diagnostika nemusí vôbec zachytiť pre nedostatočné vzorkovanie.A už vôbec nie zapísať chybu,čo platí pre všetky systémy ktoré pracujú v smyčke kde RJ musí byť trpezlivejšia lebo by bola vždy plná chybových hlásení. Jednotlivý výpadok može trvať tak krátky čas že sa stratí v čase medzi vzorkami.To je jeden z dôvodov že okrem radosti dnešnej premávky sa málokomu chce jazdiť a chytať niečo k čomu musí prispieť aj štastie.Šťastím by bolo ak by sa zistil mechanizmus ako vyvolať problém a ísť na to cez osciloskop ktorý to navzorkuje hravo v šialenej frekvencii.Čo OBD nevidí (jeden pracovný takt) to si oscilo pozrie za tú dobu stotisíckrát
martinbatora
Dátum registrácie: 25.02.2013 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martinbatora »

Ahoj. Aj si prosim ta vyriesil tento problem? Mam rovnaku zavadu a neviem si poradit.
miloskole
Dátum registrácie: 04.08.2025 15:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miloskole »

Vlado Meciar napísal: 12.03.2025 21:47 Ahoj. Mám ten istý problém Superb 3 r.2016 2.0tdi 110kw kód motora CRLB 6-Stupňový automat DSG
Jedná sa o problém kedy pri jazde trhne motorom ako by ho zaseklo no je to iba na okamih a auto zase šlape ďalej min 40 km a niekedy aj po 250km to zasa urobí. Hlavne som to zaregistroval že to je keď idem a otáčky motora sú do 2000. Ak idem ostrejšie na s-ku tak som to nepostrehol. Ak má niekto odpoveď čo to mal a podarilo sa to odstraniť vopred ďakujem za rady.
Robí to už asi 5 mesiacov.
Naposledy upravil/-a miloskole v 20.11.2025 13:12, upravené celkom 1 krát.
miloskole
Zdieľať na Facebook

Ahojte. Mám ten istý problém Superb 3 r.2016 2.0tdi 110kw kód motora CRLB 6-Stupňový automat DSG
Jedná sa o problém kedy pri jazde trhne motorom ako by ho zaseklo no je to iba na okamih a auto zase šlape ďalej min 40 km a niekedy aj po 250km to zasa urobí. Hlavne som to zaregistroval l, že to je keď idem a otáčky motora sú do 2000. Ak idem ostrejšie na s- ku tak som to nepostrehol. Ak má niekto odpoveď čo to mal a podarilo sa to odstraniť vopred ďakujem za rady.
Robí to už asi 5 mesiacov.
puma11212
Dátum registrácie: 25.01.2009 17:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa puma11212 »

Mal som podobný problem akurát to vynechanie motora bolo ako náraz do prekážky. Po dôkladom logovaní cez VCDS sa zistilo ze to bol snímač otáčok kľukoveho hriadeľa , vymenil sa odvtedy je kľud.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tak tak su to snimace otacok motora.bezna vada od koncernu ze elektricke diely su nevyspytatelne nefunguju.a najlepsie v kopci pri predbiehani.

kedze v servisoch je vsetko obsadene,nema to kto opravovat,treba kupit nejaky lacny vyskusat a ak to pojde dobre,kupit no tazko povedat ci original kedze tie z fabriky padaju uz po 3 rokoch.
miloskole
Zdieľať na Facebook

No a mal si taký istý problém ako ja? Ak hej ktorý to ból snímač? Ďakujem za odpoveď
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

ze to bol snímač otáčok kľukoveho hriadeľa
čo ešte viac chceš?????? :40bd:
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Treba si prečítať vyjadrenie sevena kúsok vyššie že sú snímače proste blbé. Pokojne mu oponujem...nie snímače sú blbé ale ľudia. Menia a nevedia prečo. Dve ruky by mi stačili na popočítanie vymenených snímačov a opravujem od 1970 roku. Meníš lebo nevieš čo je dobré a čo zlé. Z vymenných najviac boli tzv. motýliky u Renaultu a Peugeotu, jeden u BMW E36 a jeden u VW Passat (nezistiteľnej značky). A kedže väčšina motorov do chybového kódu píše chybu vačky ako chybu snímača kluky tak sa menia. Len vyspelé menežmenty identifikujú dobre kľuku, stovky bežných ju nemajú vôbec v chybovom programe (kód chyby by nabehol automaticky so zapalovaním, kedže motor ešte stojí a signál teda chýba) Niektoré vypisujú chameleónsky - G40 alebo G28 (vyber si čo sa ti chce)
Grupa dlho robila kravinu že kábliky dala do chráničky bez bandáže a to automaticky po čase viedlo k predratiu kablikov do živej medi,to dostalo medenku a prerušenie (často sporadické) bolo na svete. A čo urobí bulo ? Vymení čidlo, milý seven
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

ja to beriem za predpokladu ze majitel ma to auto od nova este nebastlene,alebo kupil nebastlene poriadne auto a vsetko ostatne je na nom v poriadku.

v takom pripade vezmem diagnostiku vag kde kabel stoji od 400 euro a viac a tam je 99 percent uspesnot ze diag ukaze spravnu poruchu.

opravovat bastlene auto alebo auto kde bol preflesovany soft alebo jadenku po 3 majiteloch alebo dovoz od nemeckeho penzistu a lacnou diagnostikou za 150 euro to uz sa robi podla navodu ako si napisal ty.----hladaju sa kabliky :2f93: pouziva sa osciloskop a skuma vsetko mozne.

pozeram ze passat B8 je uz stare auto,prve modely maju cez 10 rokov,B8 sa nevyraba uz 2 roky cize bude to loteria ako kazde jedno stare auto.

teraz som riesil jedneho 6 rocneho vw kamosovi sem tam sa stava ak ide v kopci napr dialnica ak je auto nalozene a prida plny plyn skoci do nudzaku.samozrejme mi nepovedal ze ma odstavene DPF a uz 3xpreharavany soft.hned letel prec.zbytocna strata casu z takym autom.nech to riesi ten kto auto upravoval.
Naposledy upravil/-a seven549 v 23.11.2025 12:15, upravené celkom 1 krát.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

nech si niekto nemysli ze svicarsko je krajina kde su nedotknute auta.nieje tu ziadna zaruka ze si kupim jazdenku a auto je nebastlene.

svicarsko je krajina kde sa cipuju auta ako na pase.a posledne roky sa to velmi rozsirilo aj ten rachot to stielanie do vyfuku.policia to nestiha kontrolovat.chytaju len nahlasene auta od obcanov.maju hlukomery zrkadla pod auto alebo aj lahaju pod auto a hladaju klapky.tuninng umoznuje system,umoznuje to trh z komponentmi.dnes si auto dokaze oturbit hocikto.kolko to auto vydrzi je uz na kazdom jednom majitelovi ako si to spravi ako s tym jazdil,bezne su tu auta ako vw golf skoda octavia seat leon po cipe na predaj pri 130 000km a motory KO alebo pise ze motor hlce olej 1 liter na 300km a nejde na vsetky valce.

staci ak su upravy a diely schvalene na danne auto.vsetko sa zapisuje do TP.

bezne nove bmw M mercedesy AMG audi RS je vsetko cipovane upravovane sania vyfuky podvozky brzdy spojlere atd atd

na emsine benzinove auta tu nechodia robi sa len kontrola ci ma auto realne katy preveri sa ci funguje emisny system diagnostikou egr atd a papiere od upravy.kazdy diel je zapisany v TP.aj cip je vacsinou zapisany v TP aj ake emisie auto produkuje a plati sa podla toho aj vyzsie zakonne pojistenie pzp.cize kazdy je spokojny majitel ze ma viac vykonu a stat lebo ma vacsie prijmy.

dizlove auta od euro 4 nechodia na emsinu kontroluje sa len ci nema zavady ci to z vyfuku nehuli nesmrdi ako stara avia.ak su tieto veci ok prejdu vsetke dizlove auta ktore maju vykuchany a softwarovo odstaveny dpf.

firiem ako u nas profituning je tu ako maku.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Jedna z prvých vecí ktorá dosť napovie je stiahnutie veškerých live dát ešte pred dotknutím čohokoľvek.Plus pozrie sa rozšírená IDE na zásahy do softu. Nedotknutá rj je žiaľ už zriedkavá ale dáva to istotu toho čo mám vidieť. Problémom dneška sú nové metódy v autorizákoch kde sa každý problém rieši že sa nahrá najnovší soft. V podstate na všetko čo nefunguje správne sa postupne vyvíja zmena v softe ktorá to má riešiť.Akurát len rieši niektoré ale mnohé vonkoncom nie, ale to už je dnes také opravovanie. Prídeš k lekárovi,dá ti nejakú hašlerku a kopne do riti. A ty máš byť zdravý. Chlapci nemajú ani tušenie čo sa vlastne upravilo daným softom. Presne ako diesel gate soft...ani srnky netušili čo sa tým vlastne mení a ako. Až potom logicky najlepší z najlepších zistovali zmeny v správaní komponentov. Čo kedysi platilo ako zákon už neplatí, zmien je mnoho a niektoré zásadné takže skončilo že sa na niečo dalo spoľahnúť že to proste musí byť tak a nijako inak. Tuning by v podstate nerobil problém, pokiaľ by platili pravidlá a zaoberali by sa tým premýšlajúci a nie zarábajúci. A aj predajcovia diagnostík napomáhajú zlému trendu pretože súčastou sú bežne aj stovky upravených softvérov, už iba naliať do rj. Celé to ide k šípku, začína hra na to kto z koho stiahne viac peňazí. Skončila doba keď niečo platilo, už neplatí nič, a nikto sa nesnaží čokoľvek dodržiavať.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

tak tak nesahnuta riadiacka je dnes uz zazrak.pred polrokom som riesil jeden vw T5 2.5tdi + dpf 96kw rok 2008.tiez problemy z vykonom.

aj tam uz bol preflesovany soft 6x vo svicarskom vw autorizaku pritom ta T5 mala len 115 000km.fakt dodavka bez korozie.a ten posledny soft uz mal povypinane aj chybove hlasky koli emisnej :2f93:

co mi odisiel elektricky aktuator turba na forde tazko bolo najst z rovnakym cislom.ford to predava len z celym novym turbom za 1150 euro.vsetci predajcovia alebo servismani chceli automaticky upravit soft aby to vedelo pracovat s tym co dodaju.staci ze bude sediet konektor.pajanie bodovanie niklovych spojov uz nefungovalo.odisla elektronika.

kedze mam viac aut pockal som si par mesiacov kym som nasiel firmu ktora vedela repasnut vymenit elektroniku presne na danne auto.po zapojeni a nastartovani motora do 5 sec zhasli kontrolky motora + zhavenia auto ide ako predtym.

treba spravny diel a nie upravovat prepisovat riadiacku koli nejakej suciastke.a to je dnesny servis napr u audi.

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných