Ojazdený hybrid - skúsenosti
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Ojazdený hybrid - skúsenosti
Ono to vychádza na priusoch 100 km za 3 ecka je to čarovné a lákavé cisielko sa priznám
tomu neverím ani pri domácom nabíjaní,a nie to ešte na ceste,ak sa to vôbec sa dá nabíjať a ak to má nabíjanie tak zrejme len mennekes
najnovší prius na el. prejde cca 80km na batériu, batériu má okolo 13Kw brutto nabíjanie max do 3,5kw/h preto som to po ceste nenabíjal a to bol plug-in hybrid ,toto mám odskúšané a to je elektrika povedzme na 100km a ideš 1000km a už ideš len benzín,lepšie pridáš a už sa zapne motor a elek. končí niekde pri 120tke,viezol som ho z DE ak ideš 140 tak 8 l zahučí len taká paráda v DE som z toho nevytlačil ani 180km/h.takže 140tka bola 2/3 z maxima a to ten prius má super aerodynamiku nechcem si predstavovať ,,krabicu,, pre 6 a viac ľudí.možno ako taxi super auto,ale po meste by som aj tak riešil EV,dojazd okolo 400 ked urobí denne 200 nabíjaš raz za dva dni a zrejme je aj lacnejšie EV a o servise ani nehovorím,ale je mi to jedno

tomu neverím ani pri domácom nabíjaní,a nie to ešte na ceste,ak sa to vôbec sa dá nabíjať a ak to má nabíjanie tak zrejme len mennekes
najnovší prius na el. prejde cca 80km na batériu, batériu má okolo 13Kw brutto nabíjanie max do 3,5kw/h preto som to po ceste nenabíjal a to bol plug-in hybrid ,toto mám odskúšané a to je elektrika povedzme na 100km a ideš 1000km a už ideš len benzín,lepšie pridáš a už sa zapne motor a elek. končí niekde pri 120tke,viezol som ho z DE ak ideš 140 tak 8 l zahučí len taká paráda v DE som z toho nevytlačil ani 180km/h.takže 140tka bola 2/3 z maxima a to ten prius má super aerodynamiku nechcem si predstavovať ,,krabicu,, pre 6 a viac ľudí.možno ako taxi super auto,ale po meste by som aj tak riešil EV,dojazd okolo 400 ked urobí denne 200 nabíjaš raz za dva dni a zrejme je aj lacnejšie EV a o servise ani nehovorím,ale je mi to jedno

-
igor1986
- Dátum registrácie: 02.08.2015 15:04 Zdieľať na Facebook
Kontrolu batérie musíš len do Lexus , Toyota nemá licenciu . Lexus je 75€ a Toyota je 60? asi cca pri toyotach. No ja si to spajam vždy a výletom za kamarátmi a strávim 2-3 dni v Ba ..servisujem to v JapGarage (250km odomna).
A servis tak isto ...výlet, návštevy . Pozáručný servis ale môžeš robiť aj v toyote (40km odomna) bez problémov iba predlžovanie záruky na batériu proste musí byť v Lexuse . Keď auto dosiahne 10 rok Max mať ho už nebudem, pôjdem zas po ďalšom novšom Lexuse ..samozrejme ak dožijem.
Akurát mám za sebou tie najnákladnejšie servisy, ktoré musia byť urobené do 100000km (mám 90 akurát) a vždy si nechám aj poradiť čo by bolo ešte ak treba ,tak sa to urobí .
Ja ti neviem ...cenu servisu keď odpočítam DPH mi vôbec nepríde niečo extra drahé . Veľmi blízky priatelia majú či už A6,A4 (zanovne) aj R8 ale ako vravím aj iné Lexus, hiluxy, touaregy, kodiaky , superby, oktavie, kie a keď som sa rozprával o cenách servisu(ich to hlavne zaujíma, keďže Lexus nieje typické auto na našich cestách ) ,tak ja ti neviem ....tie ceny sú naozaj dosť pri sebe pokiaľ sa bavíme ,že to to robí servis poriadne na papier.
A servis tak isto ...výlet, návštevy . Pozáručný servis ale môžeš robiť aj v toyote (40km odomna) bez problémov iba predlžovanie záruky na batériu proste musí byť v Lexuse . Keď auto dosiahne 10 rok Max mať ho už nebudem, pôjdem zas po ďalšom novšom Lexuse ..samozrejme ak dožijem.
Ja ti neviem ...cenu servisu keď odpočítam DPH mi vôbec nepríde niečo extra drahé . Veľmi blízky priatelia majú či už A6,A4 (zanovne) aj R8 ale ako vravím aj iné Lexus, hiluxy, touaregy, kodiaky , superby, oktavie, kie a keď som sa rozprával o cenách servisu(ich to hlavne zaujíma, keďže Lexus nieje typické auto na našich cestách ) ,tak ja ti neviem ....tie ceny sú naozaj dosť pri sebe pokiaľ sa bavíme ,že to to robí servis poriadne na papier.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Vsetky filtre+ olej, ma vyjde +- okolo 100-vky, nech nejem , s vymenou oleja v prevodovke asi 150, kazdych 20.000+-, podla toho, ako zabudnem, ale uz aj po 8.000 km som menil, lebo som zabudol... 
Edit: 2-3 dni zabit kvoli servisu, to si bez prace??
Edit: 2-3 dni zabit kvoli servisu, to si bez prace??
-
igor1986
- Dátum registrácie: 02.08.2015 15:04 Zdieľať na Facebook
-
jojko1001
ak by niekto náhodou mal záujem o hybrid
Aj Tatra má plug-in hybrid. Kombinuje tatrovácku klasiku s batériami nová Tatra Force e-Drive Hybrid 8x8 dokáže prejsť na batériu len 70 km, ale obmedzovať sa nemusí. Stále má totiž „poruke“ legendárny vzduchom chladený 8-valec.Samozrejme, súčasťou systému je aj batéria LTO s kapacitou 89 kWh. Tá zaručí vozidlu čisto elektrický dojazd 70 km.
takže vodíkovú tatrovku ,,včúl,, prerobili na P-in-H a príšte to bude čisté elektro.ešte sa majú čo učiť od MAN nové elektrické nákladné vozidlá, vám MAN zjednodušuje cestu k elektrifikácii a dojazdu približne 500 kilometrov bez nabíjania.

Aj Tatra má plug-in hybrid. Kombinuje tatrovácku klasiku s batériami nová Tatra Force e-Drive Hybrid 8x8 dokáže prejsť na batériu len 70 km, ale obmedzovať sa nemusí. Stále má totiž „poruke“ legendárny vzduchom chladený 8-valec.Samozrejme, súčasťou systému je aj batéria LTO s kapacitou 89 kWh. Tá zaručí vozidlu čisto elektrický dojazd 70 km.
takže vodíkovú tatrovku ,,včúl,, prerobili na P-in-H a príšte to bude čisté elektro.ešte sa majú čo učiť od MAN nové elektrické nákladné vozidlá, vám MAN zjednodušuje cestu k elektrifikácii a dojazdu približne 500 kilometrov bez nabíjania.

-
jojko1001
pre priaznivcov plug-in hybridov a dieselov tak nový VW Tayron to má v jednom, musím povedať ,,dobré auto,, v takom bežnom režime medzi dedinami na EL. 120km v podode

-
jojko1001
Budeme musieť povinne nabíjať plug-in hybridy? Nemci im chcú v prípade nenabitia obmedziť výkon.Dôvodom je návrh asociácie VDA, ktorý by prinútil vodičov pravidelne nabíjať svoje vozidlá, Ak by tak neurobili, automobil by automaticky znížil výkon spaľovacieho motora, až kým by batéria nebola opäť dobitá. Cieľom je znížiť reálne emisie, ktoré sú často oveľa vyššie ako oficiálne hodnoty, Európski regulátori už dlhodobo kritizujú tieto autá za to, že v skutočnej prevádzke vypúšťajú až päťnásobne viac CO₂

-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
a čo naše orgány VB ?
čo nakúpili hybridy a nemajú to kde (a čas) nabíjať
"Prezídium policajného zboru uvádza, že 20% plug-in hybridných vozidiel v službách polície má enormne vysokú spotrebu až 21 litrov a 27% vozidiel má spotrebu od 8 do 10 litrov, pričom zhruba polovica vozidiel sa nenabíja. Ide teda o tých daných 48% vozidiel, ktoré majú spotrebu medzi 8 až 21 litrami. Práve tieto vozidlá sa teda nenabíjajú a jazdia nehospodárne."
čo nakúpili hybridy a nemajú to kde (a čas) nabíjať
"Prezídium policajného zboru uvádza, že 20% plug-in hybridných vozidiel v službách polície má enormne vysokú spotrebu až 21 litrov a 27% vozidiel má spotrebu od 8 do 10 litrov, pričom zhruba polovica vozidiel sa nenabíja. Ide teda o tých daných 48% vozidiel, ktoré majú spotrebu medzi 8 až 21 litrami. Práve tieto vozidlá sa teda nenabíjajú a jazdia nehospodárne."
-
kapoja
- Dátum registrácie: 26.03.2007 22:39 Zdieľať na Facebook
Nechápem ako môže mať plug in hybrid rav 4 spotrebu 20 litrov
asi mali prevrtanú nádrž, ja mám mg plug in hybrid druhý rok a na dialnici pri 140 žere 9 litrov s prázdnou baterkou. Celkovú priemerku po 25000 km mám 4,3 litra/100km plus nejaké kw.
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Lenže ty jazdíš na svojom aute sám, nemáš ho firemné a na policajnom sa striedajú viacerí, a keď pol dňa sedia v aute a hrajú sa na mobile, alebo v ňom spia niekde pri lesíku so zapnutým motorom ako ich zvyknem vídať, tak sa spotreba vyšplhá v priemere na kilometer vyššie.... no a potom ešte si pár litrov ukradnú a zrazu je tá spotreba 21l reálna.
-
kapoja
- Dátum registrácie: 26.03.2007 22:39 Zdieľať na Facebook
Pre priaznivcov Plug in hybridov tak za cenu (47000,-) slabučkého - biedne vybaveného Tayrona sa dá kupiť nová omoda 9 SHS zrýchlenie za 4,9 s je na stovke, 34 kwh baterka, 70l nádrž. nejaký bratia česi na plnú baterku a nádrž prešli 1400km, a výbava
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
1.400 km na nadrz som urobil pred vyse 30 rokmi aj s P 405 , co stala cca 10.500 DEM.., jazdenka, samozrejme.
Veru, pokrok ako svina..,v 2000 som na 406 urobil svoj doterajsi rekord, 1815 km a stala ako nova polovicu toho, co dnes cinsky zazrak...
Zrychlenie je v dnesnej premavke iba rychlejsia cesta na cintorin.
S 1,5-1,6 hdi dokazu niektori masochisti jazdit okolo 3 l nafty..., kedy sa vrati hybrid??
Veru, pokrok ako svina..,v 2000 som na 406 urobil svoj doterajsi rekord, 1815 km a stala ako nova polovicu toho, co dnes cinsky zazrak...
Zrychlenie je v dnesnej premavke iba rychlejsia cesta na cintorin.
S 1,5-1,6 hdi dokazu niektori masochisti jazdit okolo 3 l nafty..., kedy sa vrati hybrid??
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Najlepšie zrýchlenie som doteraz mal na jednom aute na 100km/h za 8,2s, to pred pár rokmi, vyskúšal som to asi 5x iba keď som viezol kamarátov alebo sám, odvtedy som na žiadnom aute už neskúšal zrýchlenie, ani maximálku, podstatné pre mňa je, že ako je auto pružné a ako ide pri 90/110/130km rýchlosti.... všetky moje autá túto požiadavku spĺňajú a to je všetko čo potrebujem.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
1400 na nádrž prejde manželka 20-ročnou Multiplou... Zrýchlenie má tá krabica za 9-10.
21-ročnou Alfou zajazdím dlhšie trasy ak neblbnem pod 4/100. Zrýchľuje zhruba za 8.
Ozaj "pokrok"...
21-ročnou Alfou zajazdím dlhšie trasy ak neblbnem pod 4/100. Zrýchľuje zhruba za 8.
Ozaj "pokrok"...
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Ako skončí matematika, súčet vstupnej ceny + náklady na prevádzku, proste kompletný súčet nákladov do nájazdu napr 400 tis km. To je bežný nájazd 10-15 ročných aut. Ako dopadne cena 1 km ? Myslím že každý kto má schopnosť uvažovať a predvídať vývoj cien do budúcnosti dospeje k rovnakému vysledku ako ja, rozum sa stáva vzácnejšou komoditou ako peniaze
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 7 neregistrovaných