Cayenne 3.6 benzín 2009 neštartuje
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
volvic
- Dátum registrácie: 14.07.2016 12:05 Zdieľať na Facebook
Cayenne 3.6 benzín 2009 neštartuje
Dobrý deň občania, mám Porsche Cayenne FL2009 3.6 benzín VR6 a s tým spojený zaujímavý problém:
prišiel som normálne bez problémov na pumpu, natankoval som, zaplatil, sadol do auta a.....nič.....auto nenaštartovalo. Iba točilo štartérom a ani nekýchlo.
Takže odťah ku mne na dvor.
Moja diagnostika (Diagzone pro) po prvotnom načítaní vyhodila 2 chyby: "Knock sensor 1" (Below lower limit exceed) a "Key 2" (Below lower limit exceed). Nič viac.
Po zmazaní týchto chýb ostala pamäť závad čistá, t.j. bez závad. Auto naďalej odmieta naštartovať.
Už sa tomu venovali dvaja štramáci. Jeden to vzdal. Druhý vyhlásil, že auto nedáva iskru a aj vstrekovanie paliva "sa mu nezdá a má podozrenie na chybnú riadiacu jednotku".
Čiže výsledok nula, auto je stále nepojazdné.
Moja otázka teda znie: dokáže mi niekto spojazdniť toto auto (ideál BA kraj), resp. poradiť kde pátrať po chybe ak sa s niečím podobným niekto stretol?
Môže to byť všeobecný problém/závada, ale aj špecifická pre tento konkrétny model (trebárs vadná kabeláž v prahu vodiča).
Budem vďačný za každú zmysluplnú odpoveď
prišiel som normálne bez problémov na pumpu, natankoval som, zaplatil, sadol do auta a.....nič.....auto nenaštartovalo. Iba točilo štartérom a ani nekýchlo.
Takže odťah ku mne na dvor.
Moja diagnostika (Diagzone pro) po prvotnom načítaní vyhodila 2 chyby: "Knock sensor 1" (Below lower limit exceed) a "Key 2" (Below lower limit exceed). Nič viac.
Po zmazaní týchto chýb ostala pamäť závad čistá, t.j. bez závad. Auto naďalej odmieta naštartovať.
Už sa tomu venovali dvaja štramáci. Jeden to vzdal. Druhý vyhlásil, že auto nedáva iskru a aj vstrekovanie paliva "sa mu nezdá a má podozrenie na chybnú riadiacu jednotku".
Čiže výsledok nula, auto je stále nepojazdné.
Moja otázka teda znie: dokáže mi niekto spojazdniť toto auto (ideál BA kraj), resp. poradiť kde pátrať po chybe ak sa s niečím podobným niekto stretol?
Môže to byť všeobecný problém/závada, ale aj špecifická pre tento konkrétny model (trebárs vadná kabeláž v prahu vodiča).
Budem vďačný za každú zmysluplnú odpoveď

-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Re: Cayenne 3.6 benzín 2009 neštartuje
Poistky prekontrolované? Pred rokom som prepískaval v Michalovciach jednému cayene poistky na parkovisku a mal vadnú poistku.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Nenatankoval si naftu?
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
To by mu zrejme naštartovalo a až po chvíli zdochlo.
-
volvic
-
volvic
poistky neprekontrolovane.....zatial......ak by bola nejaka vadna, tak by sa to na diagnostike neukazalo?martincichy napísal: ↑13.11.2025 19:33 Poistky prekontrolované? Pred rokom som prepískaval v Michalovciach jednému cayene poistky na parkovisku a mal vadnú poistku.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Samozrejme, diagnostika je na všetko, bola vymyslená preto, aby človek nemusel otvoriť kapotu, zohnúť chrbát, nebodaj zašpiniť si ruky... 
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
možno blbosť, ale minule bol kamoš zachraňovať jedného pánka s takýmto autom a mal tam nejaký spínač, či snímač vadný na automatickej prevodovke, auto si myslelo, že je zaradené, aj keď bolo v P a nedovolilo štartovať, ale ani netočilo, tebe točí... na inom aute ak je zblbutý imobilizér tak točí, ale nenaskočí. Odpoj baterku na pár hodín, pripoj, skús, daj znova vyčítať pamäť závad, ak chyba pretrváva, znova ju napíše.
-
lackomi
- Dátum registrácie: 21.08.2023 12:40 Zdieľať na Facebook
12V batéria je v poriadku?
-
miroslavhoc530
- Dátum registrácie: 20.09.2025 23:59 Zdieľať na Facebook
Nemá bezpecnostný spínač niekde ? Halow snímač alebo káble k nemu? ,kontroluj všetko , cez net je to ťažké keď si nekontroloval základné vedi
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Prečo by zareagoval bezpečnostný spínač? Mne sa stala záhada tým, že bol zlý kontakt v "rozvodničke" pri plusovom kontakte akumulátora. Natankoval som - a nenaštartoval. Pozrel, trt videl, praštil kapotou a auto chytilo 
Chybu mi našiel technik na STK (cvične absolvovaná emisná večer pred) - pripájal svorky meráku čím čímsi pohol - auto zdochlo. A boli sme doma.
Chybu mi našiel technik na STK (cvične absolvovaná emisná večer pred) - pripájal svorky meráku čím čímsi pohol - auto zdochlo. A boli sme doma.
-
volvic
-
volvic
je to bakuľa, nie automat....bez nutnosti vyslapavat spojku pri štartovaní.....immo cez diagnostiku deaktivovanétuninka napísal: ↑16.11.2025 20:04 možno blbosť, ale minule bol kamoš zachraňovať jedného pánka s takýmto autom a mal tam nejaký spínač, či snímač vadný na automatickej prevodovke, auto si myslelo, že je zaradené, aj keď bolo v P a nedovolilo štartovať, ale ani netočilo, tebe točí... na inom aute ak je zblbutý imobilizér tak točí, ale nenaskočí. Odpoj baterku na pár hodín, pripoj, skús, daj znova vyčítať pamäť závad, ak chyba pretrváva, znova ju napíše.
-
volvic
ano, viem ze je tazke cez internet to riesit, ja nie som klasicky internetovy vyzvedac, aj kapotu otvorim, aj sa zaspinim......preto som tiez napisal, ci mi vie niekto fyzycky pomoct z BA a okolia, nakolko uz dvaja opravari zlyhali....medzitym vsak som cakal, ci sa nenajdu nejake rady z tejto nevycerpatelnej studnice mudrostimiroslavhoc530 napísal: ↑18.11.2025 09:12 Nemá bezpecnostný spínač niekde ? Halow snímač alebo káble k nemu? ,kontroluj všetko , cez net je to ťažké keď si nekontroloval základné vedi
-
volvic
uz som si myslel, ze tieto klasicke sarkasticke poznamky od cicmanca sa tu neobjavia.....nastastie objavili, hned mam krajsi dencicmanec942 napísal: ↑16.11.2025 19:48 Samozrejme, diagnostika je na všetko, bola vymyslená preto, aby človek nemusel otvoriť kapotu, zohnúť chrbát, nebodaj zašpiniť si ruky...![]()
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: AdsBot [Google] a 2 neregistrovaní