Dlhá regeneracia DPF

sekcia na poukázanie problémov s dízlovými autami. čerpadlá, vstreky, dvojhmoty atd..návody a vysvetlenia

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Dlhá regeneracia DPF

Príspevok od používateľa oco13 »

odpovedám kamaratovi nie tebe. Nevšimol si si oslovenie???
Nemám dôvod riešiť "TÉMU" , kto si kupi črep s DPF nech si to aj vyžerie, dobre mu tak , odpovedám na posledný príspevok. :40bd: :40bd: :40bd:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Nemálo záleží od zaobchádzania s motorom (autom) a hoci som skôr negatívny prípad - plyn podlaha, otáčky do obmerzovača, talianske krámy s podporou čohosi vzorne držia. Teda až na ramená Alfy po našich vzorných cestách... Ak niekde treba vymeniť - treba vymeniť. Alebo sa nečudovať ak dačo krachne. 300000 nie je zlá výdrž do potreby väčšieho servisu podľa mňa.
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

neviem či to bolo na môj adres,ale F11 mám od nova,normálne servis,žiadne závady,ked mala 280tkm došla mi zvolávačka na Ergo ventil vraj nejaká výrobná zrada,všetko ,,zadara,, vymenené hadice,chladič a čo já viem čo k tomu,afto už používam výhradne na autobahn teda ak nejdem s EV a ešte stále bez problémov a s istotu dobre sedí a bez ,,potenia,,220-230 jede. auto už nebude meniť majiteľa pokiaľ tu budem,ked vymením reťaz a okolie bude aj tak nepredajné a po 30tem pátem,ked už nebude nafta a ludé budú lítat na mars a na mesáci sa budú sadzyt krumple ja ho naučím jazdiť na ,,friťák,,ale pred tým si na ňom spravím hranolky :40bd: zatiaľ ich nejem,ale naučím sa :d :D no a na záver, vždy ked 7 november ukazuje kalendár v ľudských srdciach .... :40bd: takže pekný sviatok
:3dcline:
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tdii napísal: 06.11.2025 18:23 Vyzerá byť vsetko ok.
Egr, vstreky, lambda atď. Všetko sa pozrelo diagnostikou.

Po regeneracii 17g zaplnenenie dpf.
Ďalšie logovanie "nevieme". Nemáme vcds.
vstrekovace podla diagnostiky neodhadnes pokial nevies co treba pozerat.

bez poriadneho diag kabla to okolo dpf ani nepozries.vsekto ostatne su len citacky pamati zavad.

aby bolo jasne kabel je dolezitejsi ako soft.soft si najdes gratis ale poriadny hexcanbus kabel nie.smelinarina za 50 euro to neda.ten kabel musi byt skratka poriadny aby ten cip ktory v nom je,vedel toho viac ako len citat pamat zavad a kodovat cojaviem napr prisvecovanie hmlovkami v zakrute.

da sa sledovanie ako sa sprava dpf riesit aj cez mobil androidom,hrackou elm 327 na bluetooth,no treba ti najst pid na danne auto.aby to vedelo co ma sledovat.pid je soft pre aplikaciu vag dpf.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

jojko1001 napísal: 07.11.2025 17:09 neviem či to bolo na môj adres,ale F11 mám od nova,auto už nebude meniť majiteľa pokiaľ tu budem,ked vymením reťaz a okolie bude aj tak nepredajné a po 30tem pátem,ked už nebude nafta a ludé budú lítat na mars a na mesáci sa budú sadzyt krumple ja ho naučím jazdiť na ,,friťák,,
no len aby sa nestalo ze nieco za 3 tisicky vypovie sluzbu alebo zakoroduju zadne lemy blatnikov zdnu a auto predas.na tie km je to auto este v pohode.mal som take 535d z roku 2013 kupene ako 6 rocne 240 000km na kseft vozil som sa na tom pol roka cca 20 000km a nebolo v karoserii nic badat ze to uz malo svoje km.kvalita to je otazne je ci aj dostane to co ma.

bmw dpf-ka do 350 000km nemavaju problemy ako vw.mercedes tiez sa drzi do tych 350 000km a az potom nieco pyta.

koncern vw,audi je nieco ako skodovka.neustale dookola sa opakujuce problemy na kazdom dalsom modeli.stale tie iste poruchy.rozpadnu sa tesnenia alebo hadicka niekedy to zerie olej ako dvojtakt korozia neustale napadne zadnu napravu viac ako 10 rocne modely uz koroduju na zadnych lemoch blatnikov spodky dveri koroduju prahy koroduju atd atd atd.
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

no len aby sa nestalo ze nieco za 3 tisicky vypovie sluzbu alebo zakoroduju zadne lemy
povedzme,ALE auto mám od nova, teraz má 10 r. a niečo cez 310tkm 525plná v. + gula bez kože čo by som zaň dostál 5-6t.? možno ani toľko, pravdou je že by som už nekupoval žiadny spaľovák, ale ty by si sa ho zbavil a kúpil niečo čo ani nevieš čo to bude? tu mám aspoň istotu že dostal všetko čo bolo treba,ešte mám wv crafter 2008 momentálne dočasne odhls. ako troj r. som ho kupoval od cestárov cca 120tkm, 5V 110ps vozil som betonové ploty 3,5t príves v aute preťažené 2t 2022 som skončil a na aute 660tkm,filter odišiel prvý raz pri 250tkm toto viem lebo to bola dilema ked mi tu v servise wv povedali že to stojí cez dva litre ale som to vyriešil v DE za pár ,,penez,, a potom ešte 2x a posledne už to opral chlan čo má takú mašinu v TT a raz som menil trysky ale tiež DE + nejaké bežné veci,ten je dosť ,,zhnitý,,ale tiež nie je na predaj, pred 2r. mi jeden ponúkol 600e. ide zákaz spalovákov,bud čo ostane bude drahé,alebo to vyhodíš do šrotu.kuk na toto ak bude vojna a nebude elektrika,podojíme tank sa ide sa so spaľovákom a hadicu mám stále pripravenú:40bd:
:3dcline:
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

to mas pravdu predavat sa ti to neplati ak je auto dobre lebo by to kupil len kseftar.

vo vojne sa stat nestara uz o nikoho.ak bude vojna na hrane treba sadnut do toho bmw a zo slovenska utekat cim skor,pretoze ta dostanu domaci zavistlivy slovaci.vzniknu okamzite zlocinecke skupiny nespokojnych a budu prvy kto zacne rabovat byty a domy auta obchody atd.v pripade vojny uz nefunguje ziadna policia zakony sudy nic len armada ma pravomoci.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

nefunguje ziadna policia zakony sudy
To už tú tu vojnu nejaký ten pátek máme...
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Tu s Tebou 100% súhlasím.

Návrat na "Bežné poruchy dieselových áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných