Nafta v chladiacej tekutine
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
fufino
- Dátum registrácie: 30.07.2009 22:02
Nafta v chladiacej tekutine
Zdravim chlapi. Mám problém . Jedna sa o Nissan X trail T30, 2.2 CRDi ,YD22ETI.
Vo vyrovnávacej nádrže aj v chladici mám naftu. Tesnenie pod hlavou bude asi KO lebo tlakuje hadice,ale ako a kade sa môže dostať nafta to vody?
Vo vyrovnávacej nádrže aj v chladici mám naftu. Tesnenie pod hlavou bude asi KO lebo tlakuje hadice,ale ako a kade sa môže dostať nafta to vody?
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Nafta v chladiacej tekutine
Je to možné napr pre vadu výmenníka palivo/voda. Grupa v niektorých motorizáciách má také chladenie,iné značky neviem,ale principiálne to možné je.
-
fufino
Nissan to nemá. To je práve záhada
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
mhlavaty » 16 Júl 2021 12:37
"Najbežnejšie je to tam kde sa nevie pri regenerácii dosiahnuť teplota pre zapálenie sadzí.Rj dáva plus nástrek paliva časovaný po hornej úvrati kde už neďôjde k jeho zapáleniu.Primárne je určený aby palivo po dopade na katalitickú vrstvu zdvihlo teplotu pred vstupom do DPF."
čo ked tá nafta neskončí kde by mala ale cez prdnuté tesnenie pod hlavou skončí v chladiacom okruhu.
"Najbežnejšie je to tam kde sa nevie pri regenerácii dosiahnuť teplota pre zapálenie sadzí.Rj dáva plus nástrek paliva časovaný po hornej úvrati kde už neďôjde k jeho zapáleniu.Primárne je určený aby palivo po dopade na katalitickú vrstvu zdvihlo teplotu pred vstupom do DPF."
čo ked tá nafta neskončí kde by mala ale cez prdnuté tesnenie pod hlavou skončí v chladiacom okruhu.
-
fufino
Ale problém je že to nemá DPF.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Nevidel som v tomto aute výmenník nafta - chladiaca kvapalina. Pravdepodobne tesnenie pod hlavou alebo prasklina v samotnej hlave. Farebný test na prítomnosť spalín jednoznačne potvrdí túto poruchu.
-
fufino
Aj keby bolo prasknuté tesnenie pod hlavu,čo asi je aj tak sa tam nafta nemá ako a kade dostať keďže je to CRDi nafta ide z railu cez vstrekovac priamo do valca kde sa hneď vznietil. Vstrekovac je zasobeny trubkou nie cez hlavu. A motor ide pekne na všetky valce bez kolisania otáčok aj výkon má dobrý.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ja tu tiez citam o dpfku ale to auto Nissan X-Trail (T30) roky vyroby.2003 - 2007 snad sa dpfka ani nedozilo pokial bolo ako nove na sk kupene.u nas to bolo povinne asi az od roku 2008-2009.dovtedy to auta ako nove kupovane na sk nemuseli mat.len slavny nemecky dovoz to mal.
nafta sa ti tam dostala lebo mozno mas prasknutu hlavu valcov.niekde je prasklina.
u aut inej vyroby ako je napr vw to robi ine javy.vw skodovky maju vzdy rovnaky problem tesnenie pod hlavou sa rozpada.
mal som na starom ford mondeo z roku 2006 2.2tdci ---vodu v oleji---.
ale asi take mnozstvo ze skoro nic nebolo poznat.len po kratkej jazde boli sem tam oranzove kvapky vody na olejovom vicku a odvetranie ventiloveho dekla bolo zabite hnedym mazom.
auto slo normalne teplota nekolisala aj kurenie slo akoby tomu nic nebolo,hadice vobec netlakovalo.ked slo auto 1260km trat nic mu nebolo.voda sa stracala vzdy pri ochladzovani motora poklese pretlaku.a sla do valca.pri studenom starte z vyfuka smrad nemrznucej.hlava bola prasknuta na 4 valci niekde v sani nesla ani zavarit.
ty to mozno mas prasknute tak ze ti to prepusta este nespalenu naftu do vody.prasklina bude nad piestom kedze tlakuje hadice.
tesnenie pod hlavou mozno mas ok u mna bolo od vyroby kovove a bolo dobre.
nafta sa ti tam dostala lebo mozno mas prasknutu hlavu valcov.niekde je prasklina.
u aut inej vyroby ako je napr vw to robi ine javy.vw skodovky maju vzdy rovnaky problem tesnenie pod hlavou sa rozpada.
mal som na starom ford mondeo z roku 2006 2.2tdci ---vodu v oleji---.
ale asi take mnozstvo ze skoro nic nebolo poznat.len po kratkej jazde boli sem tam oranzove kvapky vody na olejovom vicku a odvetranie ventiloveho dekla bolo zabite hnedym mazom.
auto slo normalne teplota nekolisala aj kurenie slo akoby tomu nic nebolo,hadice vobec netlakovalo.ked slo auto 1260km trat nic mu nebolo.voda sa stracala vzdy pri ochladzovani motora poklese pretlaku.a sla do valca.pri studenom starte z vyfuka smrad nemrznucej.hlava bola prasknuta na 4 valci niekde v sani nesla ani zavarit.
ty to mozno mas prasknute tak ze ti to prepusta este nespalenu naftu do vody.prasklina bude nad piestom kedze tlakuje hadice.
tesnenie pod hlavou mozno mas ok u mna bolo od vyroby kovove a bolo dobre.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Nemohol tú naftu niekto omylom do chladiacej naliať?
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Halo Autobazar!!!!!
ROBTE nieco s vašou strankou, lebo sa NEDAJU pozerat inzeraty!!!
Na mobile, kde hoooovno vidim, tu mozem, ale na tablete mi vyhadzuje, ze sa musim prihlasit, hned na zaciatku, ked sa zazrakom dostanem na inzerat, tak mi opat skoci uvodna hlaska, PRIHLASIT sa..., kde prihlasit sa je este tazsie ako doviezt auto z Gronska..
Vysledok je, ze ste nepozeratelni!!!
Dakujem za porozumenie .
ROBTE nieco s vašou strankou, lebo sa NEDAJU pozerat inzeraty!!!
Na mobile, kde hoooovno vidim, tu mozem, ale na tablete mi vyhadzuje, ze sa musim prihlasit, hned na zaciatku, ked sa zazrakom dostanem na inzerat, tak mi opat skoci uvodna hlaska, PRIHLASIT sa..., kde prihlasit sa je este tazsie ako doviezt auto z Gronska..
Vysledok je, ze ste nepozeratelni!!!
Dakujem za porozumenie .
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Mne to ide normálne aj v PC. Skús vyčistiť cache browsera.
-
fufino
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Pokiaľ nie je trhlinka kdesi na pomedzí dvoch tekutín, je nafta vo vode ťažko predstaviteľná. V danom prípade pokiaľ by som mal takú vec riešiť ako krok č1 je test na prítomnosť CO, ako krok č2 by som vyberal vstreky a skúmal šachtu na prasknutie. Treba ale vedieť že do úvahy pripadá aj prasklina zo smeru spalovacieho,priestoru. Takže kamerka do valca a pozrieť si okolie kadiaľ vošla dnu tj otočiť do protismeru a prezrieť "vchod" tj otvor pre špičku vstreku
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
to su normalne veci ze niekedy nieco na stranke nejde alebo ju nenacita alebo sa neda prihlasit.ci je to banka alebo zdravotna pojistovna alebo autobazar eu,a vzdy sa to stane ak treba nieco zaplatit.ale vacsinou na druhy den to uz idelubos zimovcak napísal: ↑08.11.2025 07:35 Halo Autobazar!!!!!
ROBTE nieco s vašou strankou, lebo sa NEDAJU pozerat inzeraty!!!![]()
![]()
ber to tak ze ak ma prist technika do akcie tak treba pocitat s tym ze nieco zlyha
poucenie mam pri sebe vzdy aspon 100euro v hotovosti.
-
fufino
Ajkeby bola prasklina pri spicke vstrekovaca tak ako sa tam nafta dostane ked sa do valca vstrekne len hmla ktora sa hned vzniet?mhlavaty napísal: ↑08.11.2025 13:00 Pokiaľ nie je trhlinka kdesi na pomedzí dvoch tekutín, je nafta vo vode ťažko predstaviteľná. V danom prípade pokiaľ by som mal takú vec riešiť ako krok č1 je test na prítomnosť CO, ako krok č2 by som vyberal vstreky a skúmal šachtu na prasknutie. Treba ale vedieť že do úvahy pripadá aj prasklina zo smeru spalovacieho,priestoru. Takže kamerka do valca a pozrieť si okolie kadiaľ vošla dnu tj otočiť do protismeru a prezrieť "vchod" tj otvor pre špičku vstreku
dnes som robil test na CO polozil som natrubok na chladic parkrat potiahol balonik a tekutina hned zozltla a bola nam nafta. potom som postlacal viackrat hadicu a vytlacil som naftu vsetku von.Znova som spravil test ale tentoraz uz tekutina ostala modra. Tak nechapem. Teraz neviem ci to rozhadzat a vybrat hlavu alebo nie.Vypustil sm vsetku vodu od chladica a isla pekna cista,ale vo vyrovnavacia bola plna nafty.
meral som aj tlaky a nameral som len na trojke 25 bar na ostatnych nic/asi som zle meral/ lebo to by motor nesiel. ale ide normalne. Neviem co s tym zacat robit.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných